Saturday 20. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pahor o bombašu

11. julij 2009 ob 16:50 | Denis Sarkić |

Predsednik slovenske vlade Borut Pahor je ob robu današnje 2. konference Socialnih demokratov na Rogli domnevni poskus atentata nanj, ki ga je zelo verjetno nameraval izvesti 59-letni Hrvat, ocenil kot posamičen primer. V izjavi za medije je premier povedal, da je bil o možnosti atentata nanj seznanjen že v petek zvečer. Pahor je dejal, da se ne počuti ogroženega, prepričan je tudi, da Slovenci, ki letujejo na Hrvaškem, prav tako niso ogroženi. Napovedal je, da bo predlagal nagrado za policista, ki je s svojim prisebnim ravnanjem preprečil aktiviranje bombe, ki jo je iz žepa potegnil 59-letni Hrvat in nato grozil, da jo bo odvrgel na tla.

Premier RS Borut Pahor o bombašu
Premier Borut Pahor Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Slovenski premier je pojasnil, da ga je danes poklicala predsednica hrvaške vlade Jadranka Kosor, ki je v izjavi za medije, objavljeni na spletni strani hrvaške vlade, ostro obsodila vsako obliko ekstremizma in groženj z nasiljem. S Pahorjem sta se dogovorila, da bosta slovensko-hrvaški spor glede meje in vstopa Hrvaške v EU reševala na diplomatski način, srečala pa naj bi se v prihodnjih desetih dneh.

Slovenska policija je na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet Dobova v petek zvečer prijela 59-letnega državljana Hrvaške s petimi ročnimi bombami. “Po dosedanjih ugotovitvah je zelo velika stopnja verjetnosti, da je bil namen 59-letnika aktivirati bombe pred pomembnejšimi državnimi ustanovami v Ljubljani, in sicer v času, ko bi šel mimo kakšen pomemben politik,” je danes pojasnil v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek in dopustil možnost, da bi lahko šlo za premiera Pahorja.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. luka pravi:

    pa dejte nehat…takih nesposobnih teroristov ni niti v drugorazrednih filmih z dolphom lundgrenom v glavni vlogi ….človek je šel na vlak z nekaj bombami in je hotel izvesti atentat na našega lepega borčija….pa kdo to verjame……

    ni mi čist jasno kako je mislu priti v stik z pahorjem….:)

  2. Farad pravi:

    No, verjetno ni šel ravno na blejske kremšnite. Psihično moten vojni veteran + 5 ročnih bomb je zelo nevarna kombinacija. Tako da gre policajem vsaka čast, da so preprečili kaj hujšega.

  3. tiib pravi:

    Sanaderjev posebni odposlanec.

  4. Tovariš pravi:

    Lahko se zahvalimo samo Nemčiji, ki očitno izganja razne tuje kriminalce ne samo iz svoje države ampak iz celega šengenskega območja. Če nebi policisti ob preverjanju potnikov bili obveščeni, da osebek nima vstopa v EU bi osebek nesumljivo vstopil v Slovenijo in zdaj čepel v kakšnem grmovju okrog parlamenta.

  5. nemesis pravi:

    Ja,saj ni čudno,heroj se je boril za lepo njihovo,vmes se mu je zavrtelo in zvrtelo,pol je probal v Nemčiji kako bombo razstrelit,da bi tam videli,kako mu brni v glavi od boja za lepo njihovo,zdaj mu pa še Sanadar govori,da bo Hrvaška bankrotirala in je tam kriminal in korupcija,ker jim Slovenci ne pustijo,da bi EU tam red naredila in mu spet hočejo ukrast lepo njegovo ali jo pa z bankrotom uničiti.
    Pa heroj vzame par bomb in se odpravi na protest v državo,ki spet ogroža lepo njegovo,v glavi pa spet brni…
    Sigurno pa ni šel na obisk k Borčiju,šel je k Jelinčiču,ker on ne sme v lepo njihovo,se je pa heroj odpravil do njega…

  6. nemesis pravi:

    No,sicer pa ni panike,Borči že ve,na koga bi se atentatorji,če jih bo še kaj usmerili,saj je imel družino že na oddihu v lepi njihovi in še bo letos šla tja.agenti Udbe že vejo,kdo je varen in kdo ne in kaj je cirkus in kaj ni.

  7. medek pravi:

    Shock doctrine in cijaška balkanska banda.

  8. medek pravi:

    intermezzo:

    Mercenaries involved in Bolivia plot

    http://www.bestcyrano.org/filesdepot/?p=385

    An Irishman killed by Bolivian police who apparently foiled a plot to kill president Evo Morales had no criminal record, an Irish government minister has said, apparently to deny involvement. But Michael Dwyer’s fellow plotters—two Croatians, a Romanian, and a Hungarian, all had demonstrable rightwing fascistoid pasts and affiliations, and fit the “merc” profile well. It’s worth recalling that Croatia and Romania, as well as Hungary, to this day harbor sizable numbers of unrepentant reactionaries. All three nations collaborated with Nazi Germany in WW2 and sent armies to fight alongside the Germans on the Eastern Front. Many of their nationals fled to Latin America during the postwar period, fomenting the growth of neofascist formations throughout the continent. Bolivia, Paraguay, Chile, Brazil and Argentina got a significant number of such characters. —Eds.

  9. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=OwQ_1eycaXk

    Rachel Maddow: CIA and the 4th Amendment

  10. uničevalec rdečuhov pravi:

    FARSA,farsa!Kako je mogoče,da je imel policijski šef odgovor in govor že napisan in ga je samo lepo prebral???Vse poskušajo smo,da ubogo rajo preusmerijo drugam!

  11. Vati Fakin Khan pravi:

    Ko so stvari zelo v kurcu, se začne cirkus…
    Na Hrvaškem odstopi Sanader. Kakšna lepa gesta. Ma ne ga srat. Kateri politik je pa še odstopil. Samo tisti, ki ima toliko dreka na glavi, da druge opcije kot odstopiti še pravi čas, nima. Pri nas najdejo nekega bombaša iz Hrvaške s petimi bombami. Kar tako, slučajno, ko je stopil na vlak. Ali vse ljudi, ki slučajno stopijo na vlak tako temeljito spremljajo, da opazijo, kdo ima slučajno s sabo več kot eno bombo…
    In revež je seveda iz Hrvaške, pa seveda ima vojni sindrom… No, tudi če je res…
    Ali politiki res verjamejo, da so ljudje ovce do konca. Neumnosti, ki jih počne ta vlada jo bodo stale volitev. A žel se lahko enako bojimo neumnosti, ki jih bo počela Janševa, ko bo ponovno prišla na oblast na prihodnjih volitvah. Sicer pa, zaslužimo si samo take politike, kot si jih izvolimo. Šele volitve bodo lakmus, ki bo pokazal kakšne ovce v resnici smo…

  12. flayo pravi:

    “Napovedal je, da bo predlagal nagrado za policista,
    ki je s svojim prisebnim ravnanjem preprečil aktiviranje bombe,…”

    Pa kaj še!
    Saj za to so plačani!
    Kolikor vem plača policistiv in policistk vključuje tudi dodatek za nevarnost.

    Nagrado si po tej logiki zaslužijo vsi,
    ki za 8 urni delovnik prejemajo 400€ plače!

  13. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=BQgVMfsaVKc

    khmmm, tale jeppa res aberveznik ! _ _ _ _ _ _ ;-)))

  14. polbela štruca tip KGB pravi:

    v.d. Janko bo seveda brez problema postal direktor policije.Človek,ki v 5 minutah diagnosticira,kam bo udaril psihotik je res đek.

  15. agrippa pravi:

    Polno enih predvidevanj in nekih verjetnosti glede tega možnega atentata!?. Ali se bo moral g.Pahor začeti smiliti slovenski raji, kjer mu je padel ugled in veljava. Takih bedarij pa še ne!
    Spomnite se, da je g.Krambergerja (takratnega predsedniškega kandidata), ustrelil in ubil iz nemogočega položaja totalno pijan človek. G Bavčar (takratni notranji minister), je bil po nekaj minutah prisoten na kraju uboja. Vendar mu iz “tehtnih razlogov” posebnih javnih zahval niso izkazali.

  16. NoMercy pravi:

    a je to že nov dogovor o nemirih v SVN med JJ in Ivom ali še iz Blejskih časov??

    Če naredim primerjavo z ZDA, UK, E, .. in AlKhaido je HR teroristična država. Dogodek pa je primerljiv z 9.11., bombnimi napadi v Londonu, Madridu …
    Na srečo je SVN toliko manjša, da se je ustavilo že z enim policijskim prijemom.
    Vsekaor pa vsem želim prijeten dopust v HR, kjer je možnost, da vas kdo od 350.000 tej podobnih oseb res razveseli s kakšnim ognjemetom, mnogokrat večja.

    Gospoda, ne gre samo za odnose HR - EU - SVN … gre za stanje duha, da je terorizem IN.
    ——-
    p.s.: koliko % orožja, rastreljiva … je HR uspelo dobiti pod državni nadzor po dve objavljenih abolicijah ob vrnitvi orožja, streliva … ???

  17. diamant cupid renensioni pravi:

    Thanks for the marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you’re a great author.
    I will be sure to bookmark your blog and will often come back later in life.
    I want to encourage that you continue your great job, have a nice morning!

  18. cupify - wat is het pravi:

    Hello, for all time i used to check blog
    posts here early in the dawn, because i love to gain knowledge of more and more.

Komentiraj