Thursday 30. March 2023 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

NSi in istospolne poroke

3. julij 2009 ob 15:18 | Zlatko Širol |

Nova Slovenija (NSi) je “absolutno proti temu, da bi izenačevali istospolne zveze z normalno zakonsko zvezo”, je na današnji novinarski konferenci povedal podpredsednik stranke Anton Kokalj. Po njihovem mnenju bi namreč spremembe, ki so jih v četrtek napovedali nekateri vladni predstavniki, pomenile “poseganje v pravice tretjih oseb, to so pa otroci”.

Če bo zakon, ki ga vlada napoveduje, sprejet v taki obliki, da bo ogrožal pravice otrok, bodo v NSi med državljani začeli zbirati podpise za razpis referenduma proti tovrstnim spremembam zakona, je napovedal. V stranki so namreč po besedah Kokalja prepričani, da imajo pri tem vprašanju podporo večine Slovenk in Slovencev, ki želijo živeti normalno v neki urejeni družini, kar še vedno pomeni za slovensko populacijo najvišjo vrednoto.

V NSi vlado pozivajo, naj se začne ukvarjati z bolj pomembnimi temami v tem trenutku, pri čemer so navedli primer urejanje pravic in obveznosti šoloobveznih otrok oz. brezplačnega obveznega šolanja. Hkrati poudarjajo, da je bila zakonodaja glede z istospolnih partnerskih zvez bistveno urejena v pozitivno smer v času vlade, katere del je bila tudi stranka NSi.

Zlatko Širol, astistenca Jaša Lategano Štrukelj

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 161 x komentirano
 1. flayo pravi:

  Branijo pravice otrok…?

  Kdo brani pravice otrok,
  ko jih starši peljejo na polivanje z vodo k župniku?
  Vsaka družina se najbrž prej doma z dojenčkom odkrito pogovori
  o verskih nagnjenjih,a ne ? :)

 2. lucko pravi:

  Pa a ta clovek verjame v to kar govori? :) Jaz sem mojim starsem hvalezen, da me niso krstili in mi dali moznost, da se odlocim… Pa mislim, da se bi NSi lahko zavzela tudi za pravice otrok zlorabljenih s strani duhovnikov… Zadnjic sem gledal eno zanimivo epizodo South Parka, Red Hot Catholic Love(6 sezona 8 del), priporocam ogled…

 3. Leon pravi:

  SOUTH PARK: Red Hot Catholic Love
  http://www.southparkstudios.com/episodes/103969

  A sexual abuse scandal involving priests hits South Park and is taken all the way to the Vatican.

 4. punksnotdead pravi:

  dol s klerikalci

 5. ekka pravi:

  Tole z otroci je pa čista manipulacija. Gre za posvojitve v smislu, ko en partner otroka že ima, kar je tako velika redkost, NSi bo seveda to na veliko obračala in pritiskala na javnost.

 6. paternoster pravi:

  Nihče nima pravice odločati o tem, da bo otroka dal v posvojitev v isto0spolno skupnost. Se kdo vpraša,kako se bo ta otrok v taki skupnosti vzgajal in razvijal.Kako se bo upiral šikaniranju in poniževanju vrstnikov, ki dobro vedo kaj je normalno-naravno in kaj ne.Nič nimam proti istospolni zakonski skupnosti,vanjo pa naj vstopajo polnoletni oziroma po pogojih,kot jih bo zakonodajalec določil.Zotroci pa nikar ne delajte ekpirimentov, pa čeprav je biti gej ali lezbijka trenutno moderno.To je bilo videno na paradi ponosa,seveda še veliko drugih provokacij,ki so marsikoga vzpodbudile k ponovnemu premisleku,ali je tem ljudem možno zaupati v varstvo in vzgojo otroke,ki so se ne krivi ne dolžni rodili v napačnem času in napačnim staršem.Premisleka vredno.

 7. ekka pravi:

  Nihče nima pravice odločati o tem, v kakšni veri bo vzgajal otroka, ki se ni nič kriv rodil kleribanom in mu vsiljujemo svoj pogled na vero, ko ni zmožen nikakršnega abstraktnega razmišljanja. Vladavina krivde, sramote in graha je neuničljiva.
  Zna bit, da bi otroci zavidali vrstnikom iz gejevske skupnosti, tega se je za bat verjetno. Za zgraditev tolerantne družbe je treba začet pri otrocih in ne bi bilo odveč dodat tele teme bolj resno v kak učbenik.
  g. paternoster: vsaka vzgoja je eksperiment!

 8. lucko pravi:

  @Leon:
  Tenks, to pa nisem vedel, da obstaja…

 9. nik pravi:

  NSi na smetišče slovenske politike…

 10. Simple pravi:

  Evolucija je ustvarila moškega in ženskega z razlogom, tudi edina ima vse reprodukcije organe za ustvarjanje novega življenja in ustvarjanje družine. Homoseksualnost je neposrednem nasprotju z evolucijo. Če bi bila normalna, bi narava ustvarila enospolnike oziroma brezspolnike ali samoopraševalce z drugačnim načinom reprodukcije.

 11. 3rom3nos pravi:

  Otroci v istospolnih družinah že so in tega se ne da prepovedat. Vprašanje je samo, ali bo NSi ovirala to, da jim priznamo polno pravno varstvo po obeh partnerjih.

 12. Jao pravi:

  Am. Evolucija, reproduktivni organi, ustvarjanje življenja… pa ta bluzenja. “Evolucija” (slutim morda v tej besedi evfemizem za boga) je naredila ČLOVEKA takega, da se lahko reproducira. Možnost reprodukcije nima NIKAKRŠNE evolucijske zveze s spolnimi preferencami. V tem okviru (da je namreč spolna preferenca edini zveličavni filter za nekogaršnjo reprodukcijo) lahko razmišlja samo zaprisežen monogamist. Monogamen pa človek žal ni. Lahko je, praviloma pa ni. Ko enkrat doumeš, da smo s konceptom obvezne monogamije samo indoktrinirani, lahko razumeš, da je spolna preferenca eno, možnost lastne reprodukcije pa nekaj drugega. Nadalje: če bi bilo res, da je spolna preferenca nekakšna dovolilnica za lastno reprodukcijo, kaj je potem z biseksualci (predvsem biseksualci moškega spola)? A? Kakšne sorte napaka so oni? In kje piše, da je pogoj za singamijo kopulacija? Mislim, vsako spočetje je naravno - zaenkrat zares še ne znamo spočeti otroka drugače, kot po NARAVNI poti. Jajčece, semenčece, skup, pa v maternico, pa otročiček rata. Drugače ne gre. Kaj se vmes dogaja, je za vprašanje “naravnosti” čisto irelevantno. Ene si pomagajo s počenim kondomom, drugi z umetno oploditvijo, tretji z vstavljanjem sperme po “slamici” v nadomestno mater.

  Ne, čisto zares, kopulacija za spočetje NI NUJNA. Nenazadnje je Marija zanosila devica, a ni to neka krščanska dogma? Bog je lahko čisto mirno bil gay in mu do Marije ni bilo niti malo.

 13. nondual pravi:

  @simple

  v naravi levi žrejo svoje mlade - aja, ampak to ni primer, ki ravno govori v prid “naravnemu” argumentu; v naravi ni bolnic, domov za starejše, socialne države in drugih takih malenkosti … ampak pustimo zdaj to, govorimo samo o reprodukciji, a ne?

  tvoj post o evoluciji sploh nima veze z vprašanjem o posvojitvi; kaj recimo z otroci gejev in lezbijk, ki že živijo v takšnih družinah, kaj se zgodi, če biološki oče ali mama umre, komu potem prepustiti skrb za otroka? komurkoli, samo ne drugemu staršu? kaj, a zato, ker je šprical, ko se je govorilo o reproduktivnih organih?

  daj, ne bit taka opica; če že, pa bodi bonobo:

  The bonobo, an African ape closely related to humans, has an even bigger sexual appetite. Studies suggest 75 percent of bonobo sex is nonreproductive and that nearly all bonobos are bisexual. Frans de Waal, author of Bonobo: The Forgotten Ape, calls the species a “make love, not war” primate.

 14. ekka pravi:

  Grem stavit, de se Jezus ne bi nikol včlanu v NSi. Kaj se ma ta cerkvena stranka sploh za oglašat, njihovi nadrejeni majo zapovdan celibat - to pa je sila naravno a ne, nč ne nardijo za nataliteto, kaj jim sploh nucajo reproduktivni organi. To pol sploh ljudje niso al kako, al silna napaka narave. Nej se že Vrtovec oglasi, ma zanima kej ma na to temo za povedat s svojim visokim glaskom.

 15. TineB pravi:

  Ja, Cerkev je pa ena taka sama naravna tvorba, kajne.
  Zraste na njivi ali travniku. Če le dovolj pognojimo in zalijemo.

  Jezusmarija!

 16. TineB pravi:

  In Bog je 100% bio izdelek. Brez konzervansov in umetnih barvil.

 17. Simple pravi:

  @ Jao pravi

  Dva moška oziroma dve ženski po naravni poti ne moreta imeti otrok. Moški in ženska pa praviloma in v večini primerov lahko imate otroka in tako ustvarita družina. Torej vsekakor obstaja razlika.

  @ nondual pravi:

  Po biološki poti imato lahko otroka lahko le moški in ženska, drugače ni možno. Seveda so možne tudi tragične zgodbe, ko eden od staršev umre, ker so zares izjemne razmere, ampak praviloma ni tako. Ne moremo zaradi teh nesrečnih tragičnih zgodb, delati nove nesrečne zgodbe in enačiti homoseksualnih zvez in vpeti v družino.

 18. urbietorbi pravi:

  V zvezi s pedri (oprostite geji, vas podpiram vendar mislim, da moja beseda ni žaljiva) pa naj naši vrli člani Nsi pokukajo malo čez planke, npr. na Bavarsko, kjer so si od “bratske” CSU sposodili volilni slogan “näher an Menschen” - bliže ljudem. Videli bodo, da se bodo lahko bavarski pedri in lezbijke že od avgusta dalje poročale na matičnih uradih. WTF, kajne g. Kokalj.
  Dajte no, priznajte si, da je tisti “zlati” srednji vek minil.

 19. bronjo pravi:

  Mislim, da je glavni problem teh zavrtežev, da jih je strah, da bi homoseksualci ‘posiljevali’ otroke s svojo spolno usmeritvijo in bi tako dobili nove male homoseksualčke. Ta strah izvira iz njim lastne izkušnje, ker so bili ‘posiljeni’ s strani svojih staršev. Ironija pa je, da zaradi njihovih vzgojnih vzorcev bržkone ‘izide’ več homoseksualcev kot jih ‘prispevajo’ istospolne družine.

 20. kaktus pravi:

  Narava je itak na strani nas , zdrave večine in je pohotnežem iz vrst ” paraderjev ponosa” , toplovodarjem in hladno valjanim (lezbačam), prenažrtim vsega, že odgovorila z AIDS-em ! Žal mi je tistih naivnih punc,deklet, mater in otrok, ki so nasedle tem sluzavcem in so tako v veliki nevarnosti okužbe. Tudi posledice teh orgij plačujemo mi , v glavi zdravi ljudje v veliko večji meri, kot je njihov davkoplačevalski prispevek na katerega se radi izgovarjajo. Ministru za zdravje pa, da uvede šivanje raztrganih zadnjic, samoplačniško !
  Čas je tako dozorel za pošten dokumentarec, da se ta plat zvona tudi čuje, dokazov in slučajev za to je več kot preveč !

 21. bronjo pravi:

  Kaktus, tvoje mnenje ne šteje, saj vendar nisi zapiskal na frulico preden si se javil.

 22. Jao pravi:

  Simple, a ti je že kdo kdaj rekel, da tebi NARAVA ni dala prav pretočnih sinaps?

 23. Carlos Contreras pravi:

  Kaktusek, ne bodi tako prepričan, da si zdrav … Tam zgoraj, saj veš …

 24. Edi pravi:

  @bronjo
  Točno tako, haha! Našel si rešitev, to je srž problema teh ki so proti! Ti pač ne razumejo da je vsak človek v nekem smislu samosvoj in da obstajajo starši, ki otrokom dovolijo da si sami izbirajo svoja prepričanja in se sami prepričajo kaj je dobro in kaj slabo in da niso “posiljeni” s strani staršev kot si sam rekel. :)

 25. ekka pravi:

  kaktus bravo. izvrstno, izvirno razmišljanje. presunljiv komentar. želim ti kako fino izkušnjo s temi izmečki v stilu American history x!

 26. bronjo pravi:

  Ekka, Kaktusa nima smisla brati, ko vidiš njegov nick, se lahko zgolj spomneš na svete tri frulice kaktus, rukar in cvek. Le-ti poosebljajo sveto trojstvo in so v resnici eno.

 27. ekka pravi:

  a tako. frulice. to je Vrtovec po moje. prozac rabi/jo v vsakem primeru.

 28. bronjo pravi:

  Menim, da jim ne bi bil v pomoč, prozac namreč.

 29. ekka pravi:

  je pa ob 22.55 na kanaluA. prozac nation namreč.

 30. aha pravi:

  Že lepo in prav, obsojam klerikalce. Toda jaz nisem preveč optimisitčen. V trenutku slabosti bi dal konservativecm celo prav: naj bo družina za reprodukcijo otrok heteroseksualna, (ali pa umirjena homoseksualna), toda ljubezen, erotizem, želja, to naj se dogaja zunaj družine. Ne hinavsko, ampak na čist način - ali ni Shakespeare rešil zadeve tako?
  Nisem optimističen, zaradi dejstva, da tudi če jutri čudežno izgine vsa homofobija in družbeno nasprotovanje homoseksualnosti, otrokom(v katerikoli družini) in mladostnikom ne bo nič lažje razreševati, “sprejemati” svoje homoseksualnosti, zato ker se ista struktura, ki jo vidimo v zunajni družbi, ponovi tudi v notrajni psihi, v nezavednem, in se z vsakim otrokom vedno znova rodi. Ni vsiljena od zunaj, zato je naloga vsakega novega bitja, da jo premaga. A če se trdi, da je vse krasno, potem se otrok nima česa oprijeti, da bi lahko premagal to travmo.
  Če bi bile stvari zares razrešene, bi že zdavnaj imeli univerzalno biseksualnost(kar ne pomeni bežanje od gayevstva, ampak pogumno “vzetje nase” statusa “izmečka”).

  Vsi tisti ki se usajajo, da bi dva gay starša zlorabila otroka, pozabljajo da je pravzaprav “normalno” razreševajne Ojdipovega kompleksa eno tako prenašanje problema na otroka. Namreč, kar ni uspelo razrešiti niti Freudu niti najboljšim odraslim psihoanalitikom, to naj namesto dveh (heteroseksualnih)staršev razreši - “dojenček”? Ali ni to vrhovno posilstvo, pedofilija?

 31. ekka pravi:

  ne zastopim čist tega aha; mladostnikom ne bi blo nič lažje - a bi jim blo težje al kako. mislim da bi blo homoseksualnih porok v vsakem primeru malo. homofobija bo še ohoho let, pol bojo pa itak kloni.
  psihoanaliza pa - je pod vprašajem.

 32. aha pravi:

  @ekka

  Znotraj, zunaj, to sta dva nivoja. Seveda je bolje, če ni zunanje represije. A enkrat v zgodovini se je to že zgodilo z “normalno” heteroseksualnostjo - ko je padel klerikalizem, dvojna morala itd. so upali, da bo vse drugače, pa je bilo sprejemanje spolnosti mladostniku/ci še vedno travmatično in težavno. To je zelo pomebno spoznanje psihoanalize.
  Napačno je, ko gledamo na otroke kot na sebe, če bi se še enkrat rodili - z vsem znanjem, ki ga že imamo.
  Do neke mere spremejneni družbeni odnosi spremenijo tudi “Ojdipa” ki naj ga otrok “razreši”, do neke mere pravim, toda travma, travme v jedru bitja ne spremeni nobena zunanja sprememba.
  Ravno v židovstu in v homoseksualnosti pa je zelo velik delež te travme, travme ki jo “razrešujejo” religije, a na fobičen način. Heteroseksualnost je ravno način, kako se na široko ogniti tej travmi.In zato je tudi homofobija tako trdoživa.
  Lahko se zgodi, da bomo imeli nekoč “prave” gaye, ki bodo pretepali “izmeček” gaye, “žide”.

 33. kaktus pravi:

  Contreras, prevečkrat si stopil si na indigo ! Me zaskrbljuješ, da s tabo ni vse prav, tam zgoraj in spodaj , saj veš…

 34. Carlos Contreras pravi:

  Kaktusek, srčno žal mi je, če te moja malenkost “zaskrbljuje”. Mene pa “zaskrbljuje”, da ne razumem in v nobenem slovarju ne najdem pomena sintagme “stopiti na indigo”. Gre za nekakšen lokalno-ruralni kolokvializem, nemara?

 35. krucefiks pravi:

  Včeraj sem bil pri poročilih prav presenečen, da sta tako Kresalova kot Miklavčič napovedala, da se stvari na tem področju bodo spremenile. Pohvalno!

  NSi se bo pač morala sprijaznit, da se še na enem področju bliža konec diktature religioznih običajev, vrednot in norm.

  btw., ko skenslamo še zvonenje cerkva ob vsaki maši (ki ni žalna ali nedeljska), smo zmagali. :)

 36. butalec pravi:

  Prav zanima me, kakšno stališče ima gospod Kokalj in nova Slovenija o “poroki leta” kjer sta si obljubila večno zvestobo starec in mladenka. Starec je namreč pozabil da je to zvestobo enkrat že obljubil mladenka pa zgleda da se tega ne zaveda. Poročil ju bo seveda katoliški duhovnik. Ali bo ta družina naravna, normalna in ali bodo otroci trpeli kakšne slabe posledice? Kaj pa če sta mladoporočenca “peder” in lezbijka? Pa da ne bo pomote, mene to ne zanima in se mi zdi stvar popolnoma normalna, zanima me samo mnenje Nsl in gospoda Kokalja, ker v primeru sprejema novega zakona grozi z referendumom s katerim bodo “posiljevali vse Slovence.

 37. ekka pravi:

  predlagam, da sprožimo debato za možnost cerkvenih istospolnih porok, v primeru, da sta partnerja vernika.

 38. ziga pravi:

  svet je itak na glavo, dandanašnji: “normalni” bi živeli na koruzi, “nenormalni” bi se poročali… “normalni” bi imeli kontracepcijo, “nenormalni” otroke… kaj pa ljubezen? to še kaj šteje?

 39. ekka pravi:

  bemo, res! nbene ornge - ta bolana demokracija in leiberalizem. kaj se to pravi, de se pedri oglašajo, pa cigani, pa bogpomagi jugoviči. vsi marš na goli otok! je blo pa že v komunizmu več reda, sam kaj ko je moral bit bog tiho. pa srednji vek, tam je blo pa ko v nebesah. vse na grmado, sodrgo! predlagam nazaj komunizem, z malimi popravki, pa seveda kleru oblast. kaj ma vsak po svoje za mislit. alo!!! hočemo RED!

 40. anica pravi:

  minister drobnič in naslednjica cotmanova sta poskrbela, da sta uničila dokaj dober zakon o štipendiranju in sta marsikaterega študenta in dijaka v letošnjem in lanskem letu pripravila do tega, da se je na vse načine boril za preživetje, s karitasovo in rk pomočjo..že lani je bilo treba na csd po denarno pomoč…V NS vas je lahko sram, ker iz lastnih iskušenj vem, da ste z vašo politiko kot sem že omenila uničili štipendije,.in niste skrbeli za socialni standard ljudi temveč za neoliberalne ideje g. Drobniča in Bajuha.
  Ali vas resno zanima če bodo ljudje vzeli kredit za nabavo knjig za svoje otroke?
  ne bodo jih, ker so kreditno nesposobni..
  Ali ste se lani zavzeli za pošten zakon o štipendiranju?
  Vaš privarčevan denar od zmanjšanja štipendij pa je šel za nakup patrij…vi bi podprli tudi odprtje nove ameriške igralnice v novi gorici, čeprav ste v idealih proti..
  mislim, da se na politični sceni pogrešati vi sami, kajti po čem se razlikujete od ostalih desnih strank… odg..po sestavi…
  .Vas ljudje ne zanimajo temveč vas zanima prepoznavnost in pet minut pozornosti skozi istospolno usmerjene,povojne poboje ,denacionalizacija v korist cerkve in to sigurno ni kristusu v ponos.
  Ta stranka je najbolj nerasvetljena stranka v sloveniji.
  Stranka iz srednjega veka.

 41. Tona pravi:

  Mitja tale je pa kssss šikk.mmmm ta bi pa pel.

 42. nik pravi:

  >ekka:
  >predlagam, da sprožimo debato za možnost cerkvenih istospolnih porok, v primeru, da sta partnerja >vernika.

  Brez veze. Cerkev lahko postavlja svoja pravila kakor hoče, dokler niso v nasprotju z zakonom. Če ti pa kaj ni prav, pa ne bodi član cerkve.

  Seveda če si kristjan, ali pa bi rad bil, pa ti ne pustijo, potem pa moraš pobudo za debato o tem vprašanju nasloviti kam drugam - na maši, pisati škofom, v cerkvene časopise…

 43. ekka pravi:

  ekzekli maš prav. civilna poroka pa ni stvar cerkve in ne vem zakaj tu Nsi steguje jezik.

 44. MEFISTO pravi:

  Potolažen sem.

  O tej temi je le kakih deset osebkov izmenjevalo globkoumne misli.

  Torej je večina vendarle še kolikor toliko pmetna.

  Zaradi KAKTUSA jih bo tlačila mora, močili bodo posteljo in zaman v skrajnem obupu zmolili vsak po deset očenašev in zdravamarij.

 45. nemesis pravi:

  Pedri,lezbijke,cigani,kripli,tujci,narkomani,čapci,klošarji,pijanci,kurbe,vegetarijanci,vsi izmečki in prasice-hočejo svoje pravice.
  Vam že pokažemo pravico,v lager za bodečo žico,brco v rit in marš čez mejo,al pa štrik na prvo vejo!
  (tednik Mladina)

 46. nemesis pravi:

  Se strinjam,da naj imajo istospolni partnerji z zakonom izenečene pravice,dedovanje itd.,zaradi mene lahko tudi poroke.Nikakor se pa ne strinjam s tem,da bi lahko posvajali otroke.Koliko vas bi se odločilo.če bi bili sirota in bi lahko izbirali ali vas posvoji heteroseksualni par ali istospolni par,za istospolni par in kako bi se počutili med vrstniki,ko bi jim rekli,jaz imam dva očka ali dve mamici.družba ni zrela za to,glede na stanje v vladi,pa spadamo na Balkan,ne v Evropo.

 47. Sergej pravi:

  istospolnih porok in posvojitve otrok NE BO,ker bo stvar padla na referendumu!Dobro;morda bo LJ glasovala za,ampak vse ostalo bo proti
  100% podpiram NSI in SLS

 48. ekka pravi:

  istospolne poroke bojo, slej ko prej. zakaj pa ne bi imeli več teh veselih dogodkov. referendum je v primerih, ko gre za pravice manjšin, do katerih ima večina predsodke, je neprimeren. sicer pa, saj je bil tudi za zaprtje trgovin ob nedeljah, kolikor vem uspešen, pa sem ravno iz šopinga.
  glede posvojitev pa je potrebno temeljito razčistiti, za kake primere naj bi šlo, tu pa je potrebna široka razprava in resni argumenti.

 49. aha pravi:

  Kaj pa primer homoseksualca, ki se poroči v normalno heteroseksualno vezo, ima otroka itd. Bi takemu homoseksualcu pustili imeti otroka? Mislim, da s tem primerom klerikalci(saj jim je to zelo znano) in homofobi nimajo takega problema. Toda ali ne bi bilo ravno to problematično, ko bi homoseksualec otroku zavestno pošiljal eno sporočilo, nezavedno pa drugo? Bi tako zmedel otroka? Moja teza je, da se prav to dogaja že sedaj v normalnih “straight” družinah.
  Ali pa sodobni očetje, ki so po japijevsko moderni, ki trdijo, da sta z otrokom “prijatelja”, in se tako tudi na vsakem koraku obnašajo - to šele zmede otroka, ne zaradi permisivnosti, ampak zaradi te oče_najboljši_prijatelj zadeve. Nič nimam proti, če po puberteti otrok razvije nek spoštljiv odnos s starši, tudi nočem vrnitve starega, ko se je starše onikalo.
  Tu zadaj so neke stvari, s katerimi se ni za hecat.
  Ali pa primer posvojenega otroka v heteroseksualni družini, ki se ga noče prizadeti, in se mu zato ne pove že zgodaj, da je posvojen in ne biološko rojen staršema? Za nas ni to nič takega, toda tak mladostnik sluti, nezavedno mu je bilo že sporočeno, da je posvojenec, ko mu hočeta staša povedati “resnico”, iz njega preventivno bruhne, da bi se ubil, če bi izvedel, da je posvojenec - in starša mu raje ne povesta.

  Jaz sem takoj za homoseksualne posvojitve, pod pogojem, da je otorok star kakih 10 let, se torej zaveda odločitve, še posebej, če bi ga zaradi njegove lastne homoseksualnost v izvorni družini pretepali ali metali ven na cesto. Vmesna postaja bi za take otroke moral biti državna varna hiša, kamor se otrok lahko tudi vrne, če mu v novi družini kaj ni všeč. Aja, pa “biološka” družina bi morala zanj plačevati preživnino. Pogoji za gay posvojitev bi morlali biti povsem enaki, kot za heteroseksualne posvojitve: socialna naj preveri, da ni so nasilni, pijanci, narkomani, da pred otrokom zaprejo vrata spalnice za sabo, in da jo za sabo zapre tudi otrok.

 50. nemesis pravi:

  Za tiste,ki otroka pripeljejo iz prejšnje heteroseksualne zveze,ni problema,samo to so potem biseksalci,saj eksperimentirajo obe variante,sociali pa na zaupam preveč,je bilo preveč otrok dodeljenih enemu staršu,kar se je potem končalo z umori bivših partnerjev ali otrok,tudi istospolni se lahko ločijo ali razidejo,tudi jaz mislim,da bi posvojeni otrok moral biti dovolj star,da sam odloča,če želi v posvojitev istospolnim partnerjem.

 51. ekka pravi:

  če dva istospolno usmerjena živita skupaj z otrokom (recimo iz prejšnje zveze karkoli), v primeru, da starš otroka umre, istospolni partner nima enakih pravic pri uveljavljanju skrbništva nad otrokom kot če bi bil heteroseksualec in lahko se zgodi, da tak otrok ostane brez doma, namesto, da bi ostal s partnerjem preminulega starša….. mislim da gre v osnovi za te primere.

 52. MEFISTO pravi:

  SERGEJ, domnevaš, da samo v Ljubljani najbrž ne bo izglasovan refrendum zoper istospolne poroke in posvojitve.

  Pa ne, da namiguješ, da je v Ljubljani največ homoseksualcev?

 53. Carlos Contreras pravi:

  Na podeželju imate raje telice in ovce, k’nede? Vse z blagoslovom blaženega Slomška!

 54. krucefiks pravi:

  Intermezzo:

  Ljubljana ni edino urbano področje v Sloveniji.

 55. Manitou pravi:

  Jaz sem proti temu, da bi člane NSi izenačevali z normalnimi ljudmi.

 56. flayo pravi:

  NSi so strokovnjaki za naravno…
  Je tole naravno?
  Nekateri bi snemali dokumentarce…
  Eden je ze tukaj na ogled…

  http://www.thoughttheater.com/2007/05/bbc_sex_crimes_and_the_vatican_parts_1_2_3.php

 57. flayo pravi:

  Popravljam povezavo:

  http://freedocumentaries.org/theatre.php?filmid=126&id=980&wh=1000×720

 58. NSI goodbye pravi:

  Pa kaj mediji res morajo še naprej nonstop dajati prostor tej propadli zunajparlamentarni Janševi parastranki?
  SLS, ki je tradicionalna zagovornica slovenskih vrednot, je stokrat bolj verodostojna v boju proti pedrom kot pa ta propadli krožek Janševih častilcev na čelu z udbovcem Peterletom…

 59. JamesJab pravi:

  https://over-the-counter-drug.com/# meclizine over the counter

 60. RafaelErage pravi:

  https://stromectol.science/# generic name for ivermectin
  generic zithromax zithromax 500 mg lowest price online

 61. RafaelErage pravi:

  https://doxycycline.science/# doxycycline 50mg
  amoxil amoxicillin 500mg cost

 62. ThomasQuich pravi:

  https://stromectol.science/# ivermectin 4 tablets price

 63. RafaelErage pravi:

  https://stromectol.science/# ivermectin over the counter canada
  cheap stromectol ivermectin 1 cream 45gm

 64. ThomasQuich pravi:

  https://doxycycline.science/# doxycycline 100 mg

 65. RafaelErage pravi:

  https://amoxil.science/# amoxicillin script
  doxycycline 100mg capsules doxycycline medication

 66. Jesseexola pravi:

  Best and news about drug. Actual trends of drug.
  how much does ivermectin cost
  Get here. Long-Term Effects.

 67. KevinLunda pravi:

  Some are medicines that help people when doctors prescribe. Drug information.
  purchase stromectol online
  Get information now. Generic Name.

 68. JamesCourb pravi:

  safe and effective drugs are available. Definitive journal of drugs and therapeutics.
  https://stromectolst.com/# ivermectin humans
  Everything what you want to know about pills. Top 100 Searched Drugs.

 69. RonaldSnido pravi:

  Some trends of drugs. Generic Name.
  ivermectin price uk
  Get information now. drug information and news for professionals and consumers.

 70. KevinLunda pravi:

  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Get information now.
  stromectol 3mg tablets
  Read here. Drug information.

 71. ZacharyBiz pravi:

  Get information now. Generic Name.
  ivermectin where to buy for humans
  Get warning information here. Get here.

 72. RonaldSnido pravi:

  Comprehensive side effect and adverse reaction information. safe and effective drugs are available.
  ivermectin 6mg
  Read here. Read information now.

 73. KevinLunda pravi:

  Medscape Drugs & Diseases. Commonly Used Drugs Charts.
  stromectol liquid
  Definitive journal of drugs and therapeutics. Long-Term Effects.

 74. RonaldSnido pravi:

  Everything what you want to know about pills. drug information and news for professionals and consumers.
  ivermectin 1 cream
  Medscape Drugs & Diseases. Everything about medicine.

 75. ZacharyBiz pravi:

  Get here. Commonly Used Drugs Charts.
  ivermectin 9 mg
  Get warning information here. Everything what you want to know about pills.

 76. KevinLunda pravi:

  Generic Name. Definitive journal of drugs and therapeutics.
  https://stromectolst.com/# ivermectin 3 mg tabs
  Actual trends of drug. Commonly Used Drugs Charts.

 77. Jesseexola pravi:

  Everything what you want to know about pills. Everything what you want to know about pills.
  where to buy ivermectin pills
  Read here. All trends of medicament.

 78. KevinLunda pravi:

  Some are medicines that help people when doctors prescribe. Actual trends of drug.
  stromectol tablets buy online
  Get warning information here. Read information now.

 79. RonaldSnido pravi:

  Read here. Everything about medicine.
  https://stromectolst.com/# ivermectin ebay
  Top 100 Searched Drugs. Drug information.

 80. ZacharyBiz pravi:

  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
  https://stromectolst.com/# stromectol tab price
  Best and news about drug. Top 100 Searched Drugs.

 81. KevinLunda pravi:

  Some trends of drugs. Learn about the side effects, dosages, and interactions.
  https://stromectolst.com/# stromectol 15 mg
  Read information now. Some trends of drugs.

 82. Jamespoict pravi:

  п»їMedicament prescribing information. Drug information.
  https://levaquin.science/# cost cheap levaquin pill
  Read here. All trends of medicament.

 83. Donalddew pravi:

  earch our drug database. Get here.
  buy generic mobic for sale
  Cautions. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

 84. Williewheek pravi:

  Everything about medicine. Actual trends of drug.
  zestril 10 mg price in india
  Cautions. Get warning information here.

 85. Davidanoni pravi:

  Long-Term Effects. Get here. avodart online
  Drug information. Read here.

 86. Donalddew pravi:

  Medicament prescribing information. Everything what you want to know about pills.
  mobic no prescription
  safe and effective drugs are available. Best and news about drug.

 87. Williewheek pravi:

  drug information and news for professionals and consumers. Best and news about drug.
  https://mobic.store/# can i order mobic without insurance
  Read here. Comprehensive side effect and adverse reaction information.

 88. Jamesbrict pravi:

  Definitive journal of drugs and therapeutics. Medscape Drugs & Diseases. https://avodart.science/# how to buy avodart
  Get here. Everything information about medication.

 89. Jamespoict pravi:

  Everything about medicine. Actual trends of drug.
  get generic levaquin without dr prescription
  Generic Name. Some are medicines that help people when doctors prescribe.

 90. Donalddew pravi:

  earch our drug database. Comprehensive side effect and adverse reaction information.
  cost levaquin without insurance
  Read here. Everything what you want to know about pills.

 91. Davidanoni pravi:

  safe and effective drugs are available. Actual trends of drug.
  https://mobic.store/# generic mobic without insurance
  Read information now. Get here.

 92. Williewheek pravi:

  Medscape Drugs & Diseases. Some trends of drugs.
  cost cheap mobic
  Definitive journal of drugs and therapeutics. Comprehensive side effect and adverse reaction information.

 93. Donalddew pravi:

  earch our drug database. Actual trends of drug.
  https://lisinopril.science/# prinivil
  earch our drug database. Drugs information sheet.

 94. Dennisadmig pravi:

  Medscape Drugs & Diseases. All trends of medicament. https://amoxicillins.com/ cheap amoxicillin 500mg
  What side effects can this medication cause? Medscape Drugs & Diseases.

 95. DavidPrord pravi:

  What side effects can this medication cause? Read now.
  can i order propecia
  All trends of medicament. Medicament prescribing information.

 96. Donalddox pravi:

  Definitive journal of drugs and therapeutics. Learn about the side effects, dosages, and interactions.
  can i buy generic propecia online
  Get here. Long-Term Effects.

 97. Dennisadmig pravi:

  Get warning information here. Definitive journal of drugs and therapeutics.
  cost of clomid now
  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Read now.

 98. DavidPrord pravi:

  Get information now. Some are medicines that help people when doctors prescribe.
  can i order cheap propecia online
  Learn about the side effects, dosages, and interactions. Read information now.

 99. AaronMab pravi:

  Medscape Drugs & Diseases. Drugs information sheet. amoxicillin over counter
  Some are medicines that help people when doctors prescribe. Commonly Used Drugs Charts.

 100. Jameslycle pravi:

  What side effects can this medication cause? Read now.
  https://clomiphenes.com can i get cheap clomid without prescription
  Some trends of drugs. What side effects can this medication cause?

 101. Dennisadmig pravi:

  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Get warning information here. https://amoxicillins.com/ amoxicillin online purchase
  Prescription Drug Information, Interactions & Side. Get here.

 102. DavidPrord pravi:

  Actual trends of drug. Everything information about medication.
  get cheap clomid
  Read information now. drug information and news for professionals and consumers.

 103. Jameslycle pravi:

  Drugs information sheet. Best and news about drug. https://amoxicillins.online/ amoxicillin 500 tablet
  Read information now. Definitive journal of drugs and therapeutics.

 104. Donalddox pravi:

  Learn about the side effects, dosages, and interactions. Top 100 Searched Drugs.
  can i purchase generic clomid tablets
  Get warning information here. Everything what you want to know about pills.

 105. DavidPrord pravi:

  Learn about the side effects, dosages, and interactions. safe and effective drugs are available.
  buy generic propecia no prescription
  earch our drug database. Long-Term Effects.

 106. Dennisadmig pravi:

  Definitive journal of drugs and therapeutics. Read information now.
  where to get propecia without prescription
  Commonly Used Drugs Charts. drug information and news for professionals and consumers.

 107. DavidPrord pravi:

  Everything about medicine. Read here. amoxicillin brand name
  Medscape Drugs & Diseases. Commonly Used Drugs Charts.

 108. Jameslycle pravi:

  Best and news about drug. Get here.
  zithromax
  Get here. Top 100 Searched Drugs.

 109. Dennisadmig pravi:

  safe and effective drugs are available. Drugs information sheet. amoxicillin pills 500 mg
  Definitive journal of drugs and therapeutics. Definitive journal of drugs and therapeutics.

 110. Donalddox pravi:

  Some trends of drugs. Top 100 Searched Drugs.
  cost generic clomid for sale
  Drug information. Actual trends of drug.

 111. Philipslafe pravi:

  Get here. Cautions.
  https://edonlinefast.com best male enhancement pills
  Everything about medicine. Get here.

 112. MortonRip pravi:

  drug information and news for professionals and consumers. Drugs information sheet.
  https://edonlinefast.com best drug for ed
  Get here. Some trends of drugs.

 113. RobertKibia pravi:

  Actual trends of drug. Get information now.
  ed treatment drugs
  Get here. Everything information about medication.

 114. Philipslafe pravi:

  Read here. Get warning information here.
  pills erectile dysfunction
  Actual trends of drug. Drug information.

 115. MortonRip pravi:

  Read here. Some are medicines that help people when doctors prescribe.
  generic ed pills
  Long-Term Effects. safe and effective drugs are available.

 116. Efrendab pravi:

  Best and news about drug. Read information now.
  best ed drugs
  safe and effective drugs are available. Commonly Used Drugs Charts.

 117. Michaelnar pravi:

  Comprehensive side effect and adverse reaction information. drug information and news for professionals and consumers.
  the canadian drugstore
  Some trends of drugs. Everything information about medication.

 118. Edgarstync pravi:

  Drug information. Read now.
  https://canadianfast.online/# prescription drugs
  Get warning information here. Drugs information sheet.

 119. Jeffreypes pravi:

  Get information now. safe and effective drugs are available.
  drugs from canada
  earch our drug database. Get information now.

 120. Edgarstync pravi:

  Definitive journal of drugs and therapeutics. Everything what you want to know about pills.
  prescription drugs without doctor approval
  Some trends of drugs. All trends of medicament.

 121. RobertKibia pravi:

  Learn about the side effects, dosages, and interactions. Get warning information here.
  ed meds online without prescription or membership
  п»їMedicament prescribing information. Read information now.

 122. VictorJig pravi:

  Prescription Drug Information, Interactions & Side. Read here.
  tadalafil canadian pharmacy
  What side effects can this medication cause? Drug information.

 123. Jeffreypes pravi:

  Get information now. All trends of medicament.
  cheap canadian pharmacy
  Read now. earch our drug database.

 124. Michaelnar pravi:

  Read information now. Commonly Used Drugs Charts.
  https://canadianfast.com/# non prescription ed pills
  Get here. Learn about the side effects, dosages, and interactions.

 125. Edgarstync pravi:

  All trends of medicament. Cautions.
  https://canadianfast.online/# prescription drugs without doctor approval
  Everything information about medication. Cautions.

 126. RobertKibia pravi:

  Read information now. Long-Term Effects.
  canadian online drugs
  Generic Name. drug information and news for professionals and consumers.

 127. Jeffreypes pravi:

  Actual trends of drug. Drugs information sheet.
  https://canadianfast.com/# canadian online pharmacy
  safe and effective drugs are available. All trends of medicament.

 128. Edgarstync pravi:

  Generic Name. Commonly Used Drugs Charts.
  https://canadianfast.com/# pet antibiotics without vet prescription
  Read here. Drugs information sheet.

 129. Jeffreypes pravi:

  Prescription Drug Information, Interactions & Side. Learn about the side effects, dosages, and interactions.
  canadian pharmacy generic viagra
  Everything what you want to know about pills. Comprehensive side effect and adverse reaction information.

 130. Billyhardy pravi:

  safe and effective drugs are available. Some are medicines that help people when doctors prescribe.
  https://viagrapillsild.com/# reasons to use viagra
  Cautions. earch our drug database.

 131. CharlesRaipt pravi:

  What side effects can this medication cause? Read now.
  sildenafil 20 mg
  drug information and news for professionals and consumers. Read now.

 132. BradleyVal pravi:

  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Medscape Drugs & Diseases.
  sildenafil prescription canada
  Generic Name. п»їMedicament prescribing information.

 133. CharlesRaipt pravi:

  What side effects can this medication cause? Some trends of drugs.
  sildenafil 100mg tablets
  safe and effective drugs are available. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

 134. BradleyVal pravi:

  Learn about the side effects, dosages, and interactions. earch our drug database.
  https://viagrapillsild.online/# viagra cheap fast delivery
  Read information now. Long-Term Effects.

 135. Robertlig pravi:

  drug information and news for professionals and consumers. Everything about medicine.
  cialis fastest shipping
  Prescription Drug Information, Interactions & Side. Medicament prescribing information.

 136. WillisAcife pravi:

  Drug information. Some trends of drugs.
  tadalafil tablet buy online
  Drug information. Cautions.

 137. Morrishap pravi:

  Long-Term Effects. drug information and news for professionals and consumers.
  tadalafil tablets 20 mg online
  Get warning information here. Read information now.

 138. AlbertSnump pravi:

  Actual trends of drug. Get information now.
  tadalafil capsules 20mg
  Everything about medicine. Everything what you want to know about pills.

 139. Robertlig pravi:

  Top 100 Searched Drugs. Get here.
  https://tadalafil1st.com/# cialis no prescriotion
  What side effects can this medication cause? drug information and news for professionals and consumers.

 140. SammyAgire pravi:

  Read here. Drugs information sheet.
  generic cialis tadalafil
  Comprehensive side effect and adverse reaction information. earch our drug database.

 141. WillisAcife pravi:

  Drug information. Some trends of drugs.
  buy tadalafil online paypal
  Actual trends of drug. Read information now.

 142. AlbertSnump pravi:

  Some are medicines that help people when doctors prescribe. Read now.
  prescription for cialis purchase
  Long-Term Effects. Best and news about drug.

 143. Robertlig pravi:

  Read here. drug information and news for professionals and consumers.
  https://tadalafil1st.online/# tadalafil tablets canada
  Actual trends of drug. Definitive journal of drugs and therapeutics.

 144. Morrishap pravi:

  Some are medicines that help people when doctors prescribe. Medscape Drugs & Diseases.
  https://tadalafil1st.online/# buy cialis fast shipping
  Long-Term Effects. Commonly Used Drugs Charts.

 145. WillisAcife pravi:

  Commonly Used Drugs Charts. Learn about the side effects, dosages, and interactions.
  cialis puerto rico
  Cautions. earch our drug database.

 146. SammyAgire pravi:

  Best and news about drug. Commonly Used Drugs Charts.
  https://tadalafil1st.online/# dapoxetine with cialis
  drug information and news for professionals and consumers. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

 147. Robertlig pravi:

  Medscape Drugs & Diseases. Definitive journal of drugs and therapeutics.
  where can i buy tadalafil
  Medscape Drugs & Diseases. Read here.

 148. MichaelAnade pravi:

  Cautions. What side effects can this medication cause?

  https://prednisoned.top/ 40 mg prednisone pill
  Best and news about drug. Actual trends of drug.

 149. Ronnietum pravi:

  Commonly Used Drugs Charts. Generic Name.
  amoxicillin online no prescription

  can i purchase propecia
  Long-Term Effects. safe and effective drugs are available.

 150. Anthonymowly pravi:

  What side effects can this medication cause? What side effects can this medication cause?

  where to buy cheap clomid online

  cheap clomid online
  Some are medicines that help people when doctors prescribe. drug information and news for professionals and consumers.

 151. Ronnietum pravi:

  Some trends of drugs. Everything about medicine.

  prednisone 30 mg tablet

  zithromax prescription
  Definitive journal of drugs and therapeutics. Some are medicines that help people when doctors prescribe.

 152. MichaelAnade pravi:

  Drug information. Actual trends of drug.

  https://propeciaf.store/ get cheap propecia pill
  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Everything about medicine.

 153. Anthonymowly pravi:

  Definitive journal of drugs and therapeutics. Read information now.

  https://propeciaf.store/ can you get propecia without insurance

  where to buy propecia without a prescription
  Get information now. Read now.

 154. Ronnietum pravi:

  Read information now. Generic Name.
  amoxicillin without rx
  amoxicillin 500mg capsules uk
  Best and news about drug. Everything what you want to know about pills.

 155. Ronnietum pravi:

  Some trends of drugs. What side effects can this medication cause?

  https://clomidc.fun/ can you buy generic clomid without insurance

  https://clomidc.fun/ buying generic clomid without insurance
  All trends of medicament. All trends of medicament.

 156. MichaelAnade pravi:

  Read now. Get warning information here.

  can i get clomid no prescription
  Long-Term Effects. Everything about medicine.

 157. Ronnietum pravi:

  Everything about medicine. Cautions.

  generic clomid prices

  zithromax online usa
  Cautions. Get warning information here.

 158. Ronnietum pravi:

  Medscape Drugs & Diseases. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

  https://zithromaxa.fun/ zithromax 500 mg lowest price pharmacy online

  prednisone pills 10 mg
  Medscape Drugs & Diseases. Learn about the side effects, dosages, and interactions.

 159. MichaelAnade pravi:

  Medscape Drugs & Diseases. Read now.

  prednisone prescription for sale
  Drug information. Cautions.

 160. 펀초이스 pravi:

  I really like what you have acquired here, certainly like what you are
  stating and the way in which you say it. “펀초이스”
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible.Thanks for sharing

 161. 성인망가 pravi:

  Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am going through troubles with your RSS. I donít
  understand why I am unable to join it. Is there anybody else getting identical RSS problems?
  “성인망가” Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

Komentiraj