Pahor o bombašu

Avtor Denis Sarkić | 11. julij, 2009 @ 16:50

Predsednik slovenske vlade Borut Pahor je ob robu današnje 2. konference Socialnih demokratov na Rogli domnevni poskus atentata nanj, ki ga je zelo verjetno nameraval izvesti 59-letni Hrvat, ocenil kot posamičen primer. V izjavi za medije je premier povedal, da je bil o možnosti atentata nanj seznanjen že v petek zvečer. Pahor je dejal, da se ne počuti ogroženega, prepričan je tudi, da Slovenci, ki letujejo na Hrvaškem, prav tako niso ogroženi. Napovedal je, da bo predlagal nagrado za policista, ki je s svojim prisebnim ravnanjem preprečil aktiviranje bombe, ki jo je iz žepa potegnil 59-letni Hrvat in nato grozil, da jo bo odvrgel na tla.

Premier RS Borut Pahor o bombašu
Premier Borut Pahor Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Slovenski premier je pojasnil, da ga je danes poklicala predsednica hrvaške vlade Jadranka Kosor, ki je v izjavi za medije, objavljeni na spletni strani hrvaške vlade, ostro obsodila vsako obliko ekstremizma in groženj z nasiljem. S Pahorjem sta se dogovorila, da bosta slovensko-hrvaški spor glede meje in vstopa Hrvaške v EU reševala na diplomatski način, srečala pa naj bi se v prihodnjih desetih dneh.

Slovenska policija je na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet Dobova v petek zvečer prijela 59-letnega državljana Hrvaške s petimi ročnimi bombami. “Po dosedanjih ugotovitvah je zelo velika stopnja verjetnosti, da je bil namen 59-letnika aktivirati bombe pred pomembnejšimi državnimi ustanovami v Ljubljani, in sicer v času, ko bi šel mimo kakšen pomemben politik,” je danes [1] pojasnil v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek in dopustil možnost, da bi lahko šlo za premiera Pahorja.


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/07/11/pahor-o-bombasu/

URLs in this post:
[1] pojasnil v. d. generalnega direktorja policije: http://www.vest.si/2009/07/11/bombas-nad-pahorja/