Monday 29. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Slovenski preiskovalci

30. junij 2009 ob 11:18 | Jani Sever |

Na finskem Patrio preiskujejo že dolgo. V Sloveniji prav tako. Rezultatov sicer ni, ne tu ne tam. A razlike so ves čas očitne. Tako očitne, da je Finska za OECD spisala dokument z očitki Sloveniji glede njenega (ne)boja proti podkupovanju.

Kot poroča Dnevnik se je to zgodilo 17. junija v Parizu na sestanku delovne skupine OECD za izvajanje konvencije o boju proti podkupovanju. Slovensko preganjanje korupcije v zadevi Patria naj bi bilo neprimerno. Slovenija je prve preiskave izvedla šele po osmih mesecih. Iz policije in tožilstva odtekajo zaupne informacije k osumljenim. Z enim od njih je imela stik celo generalna državna tožilka. Povsem dovolj za resno zaskrbljenost. V Sloveniji je to slišati povsem normalno. V “normalni” državi, članici OECD pač ne. To da Brezigarjeva pozna Njavra že vrsto let prav nič ne spremeni klavrnega vtisa. Nasprotno. Poznanstvo namreč sega v leta, ko so na Ministrstvu za obrambo ponarejali dokumente in jih v obveščevalnih igrah podtaknili agentu policije ter ga hkrati resno pretepli. Njavro je bil eden od motorjev operacije. Afera je dobila ime Depala vas. Zaradi spretnosti tožilstva, kjer je tudi takrat delala Brezigarjeva, pa se nikomur ni zgodilo nič in pisalni stroj, na katerem so se ponarejali dokumenti, se je enostavno izgubil. Ja, prav ste prebrali, izgubil!

Na očitke Finske je Slovenija takoj odgovorila. Obtožbe so seveda neprimerne in neosnovane. Vpletenosti Brezigarjeve v zoprne obtožbe pa pri nas smatramo za deplasirane. Generalna državna tožilka je menda tudi v pismu finski pravosodni ministrici odločno protestirala zoper lažne navedbe v noti in zahtevala pojasnilo. Kar je seveda povsem pričakovano. Tudi z izgubljenim pisalnim strojem Brezigarjeva nikoli ni imela nič. Tudi je ni zanimalo, kako se je izgubil in zakaj. A ne glede na to tudi njen kontakt z osumljenim v zadevi Patria, enako kot pozabljeni pisalni stroj, še vedno ostaja nenavadna zgodba, ki ni dobila vseh pojasnil. Spomnimo, Njavro je Brezigarjevi menda poslal sporočilo, da lahko pomaga pri preiskavi, ona pa ga je napotila na pristojno osebo. Tako generalna državna tožilka. In kaj se je zgodilo potem? Je Njavro pomagal? Kdo ve? Vsekakor mediji na moža, ki ima toliko varnostnih izkušenj in ima pod seboj celo vojsko zaposlenih v nekem podjetju za varovanje Slovenskih železnic, da mu najbrž zavida celo Sova, v okviru preiskave zadeve Patria niso več naleteli.

Afera Patria ima v Sloveniji zelo pomembne konotacije. Zaradi nje naj bi volitve izgubil Janez Janša. Zato najbrž ni nobenega razloga, da bi se vladajoča politika v afero vpletala tako, da bi ovirala njen razplet. Je torej lahko vse skupaj odvisno od Brezigarjeve? Kot generalna državna tožilka sicer ne vodi postopka in naj nanj tudi ne bi imela nikakršnega neposrednega vpliva. A kljub temu lahko seveda z njo stopi v stik kakšen osumljenec. Še bolj pomembno pa je, da na sestanku, na katerem so se pred časom pogovarjali finska pravosodna ministrica, slovenski minister in Brezigarjeva, menda na kopico vprašanj ni imela pravih odgovorov. In vendar se zdi, da gre za precej več kot samo za Brezigarjevo. Videti je, da pri nas prvi nepisani zakon predstavlja imuniteta pomebnih igralcev. V Sloveniji je tiste, ki so naredili kaj zelo resnega narobe, zelo težko najti, težko jih je preiskovati in še težje pripeljati pred sodišče, kaj šele obsoditi. Primerov je veliko. Ilegalna trgovina z orožjem, rop sefov SKB, gospodarski kriminal … pravzaprav jih nima smisla naštevati. O naši državi dovolj pove že to, da se je javnost v aferi Patria še najbolj zanesla na delo finskih organov pregona.

Slovenija se že nekaj let trudi vključiti v OECD. Gotovo ji bo uspelo. Konec koncev so v tem elitnem klubu že Poljska, Slovaška, Madžarska, Češka, Turčija … S Patrio imamo samo smolo. Le katera od teh držav ne pozna kakšne podobno zoprne zgodbe? Samo počakati je treba, da se stvari nekoliko umirijo. Bo že. Konec koncev poznamo Slovenci nek zelo poučen pregovor. Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha. Do takrat pa: manus manum lavat.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 58 x komentirano
  1. xxx pravi:

    Podtaknili agentu policije ter ga hkrati resno pretepli?

    Milan Smolnikar je bil nesposoben vohun, hi je ukradel ponarejene tajne dokumente. V vsaki resni državi bi ga zaradi tega poslali doživljensko v zapor.

  2. uničevalec rdečuhov pravi:

    Komisarček sever,iz tvojega v naprej pripravljenega in napisanega besedila osebkaiz murgeljskega ozadja je več kot evidentno , da so Vrhovni državni tožilki štete ure in ne dnevi .Ali je tako ????

  3. butalec pravi:

    Ker se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, se bodo juhe še naprej hladile, jedci pa zaman čakali na kosilo. Orožarski lobi iz časa osamosvajanja je svoj zaslužkarski koruptivni vzorec uspešno vpeljal v vse pore potrošnje javnega denarja. Posamezni nenasitni pohlepneži še vedno organizirajo s pomočjo politikov uspešno prelivanje državnega denarja v svoje žepe. Zato so vse investicije, javna naročila in vsa javna poraba mnogo predraga. Približno tretjina denarja se po vnaprej znanem in organiziranem vzorcu znajde na računih posameznikov, v javnosti izbruhne afera, novinarji se “userjejo”, represivni organi pregona pa pod vplivom politike najdejo v zakonodaji vzroke , kako so nemočni, namesto da bi izkoristili zakonske možnosti za pregon.Redki posamezniki, ki se zaletavajo kot vrana v zmrznjen drek sčasoma izgubijo možnosti in voljo da bi kaj postorili in se prepustijo koruptivnemu toku in SLOVENIJA gre NAPREJ, toda za kakšno ceno? VSE SE VRAČA; VSE SE PLAČA! Kdo plačuje pa se jasno vidi, kriva je pa svetovna kriza. Sapienti sa!

  4. desperado pravi:

    Sedaj je na oblasti CVIKL in naj poskrbi da se delo njegove preiskovalne komisije rezultira.

    1. Če danes Finci govorijo o tem da slovenija ne sodeluje HALO??? ima sedanja vlada najbrž dober razlog zato saj bi ravno ona morala imeti interes dokazat da je šlo za korupcijo - v nasprotnem potem to pomeni, da sedanja vlada ne sodeluje zaradi tega ker ve da nima kaj pokazat in zavlačuje.

    2. Če Finci nekaj preiskujejo tako dolgo potem počnejo to zato, ker so nabrž ugovotili, da so jih naši levi nasrali za predvolilno igro in tudi oni tako dolgo vlečejo, da bo zadeva razvodenela, da ne bodo videti preveliki osli.

  5. franček pravi:

    megla

    1. v ozračju nizko nad zemljo zgoščeni
    vodni hlapi, ki povzročajo slabo
    vidljivost: megla se dviga, nastopi, se
    spušča; megla se gosti, se razkadi; po
    kotlinah leži megla; iz megle rosi; bela,
    siva megla; gosta, redka megla;
    jesenska, jutranja megla; ekspr.: po
    dolini se valijo, vlečejo megle; nad vodo
    visi megla; veter razganja meglo; debela
    megla gosta; gore so zavite v meglo /
    jutri bo megla megleno / pri označevanju
    krajevnosti ali časovnosti: ob megli je
    vidljivost slaba; zaiti v megli // ekspr., s
    prilastkom velika količina, množina
    delcev česa v ozračju, ki povzroča
    slabo vidljivost: snežna megla; megla
    prahu; megla škropiva

    2. ekspr. nejasnost, nedoločenost,
    negotovost: pregnati meglo iz duše; zdaj
    tava v megli in mraku; njegova umetnost
    se potaplja v abstraktne megle / z
    oslabljenim pomenom: razpršiti megle
    predsodkov; prihodnost je zavita v
    meglo negotovosti; zdrsnil je v meglo
    nezavesti

    ● ekspr. megla se mi dela pred očmi
    zaradi slabosti, bolezni se mi zdi, da vidim
    pred očmi meglo; ekspr. če je malo več pil,
    mu je razum ovila megla ni mogel več
    logično misliti, trezno presojati; ekspr. to
    obdobje zgodovine je še zavito v meglo
    je še neraziskano, nejasno; kaj se vlečeš
    kot megla počasi, leno hodiš, greš;
    spominjam se tega kakor v megli
    nejasno; od razburjenja je videl vse (kot)
    v megli nejasno, nerazločno

    ♦ meteor. inverzna megla ki nastane v
    kotlinah in dolinah ob toplotnem obratu;
    nizka megla ki leži neposredno nad
    zemeljsko površino; visoka megla ki se
    dviga v višje zračne plasti; navt. rog za
    meglo priprava, s katero daje jadrnica v
    megli zvočne signale; voj. umetna megla s
    kemičnimi sredstvi narejena, povzročena
    megla za maskiranje

    megla s severa.

  6. Manitou pravi:

    Ko SDS-ovcu omeniš Patrio, zacvili.

  7. NoMercy pravi:

    kaj je fino, ko po Slo pljujejo tam kjer nas NI!!
    Finci v OECD, Italijanski minister v G8 … še v kakšni NAFTI, REPI, PESI, KORENJU … naj nas omenjajo.
    ————–
    V osnovi bi morali takšnim reči: opravljivci. pika.

  8. bronjo pravi:

    NoMercy, tudi mi pljujemo po Hrvaški, kjer je ni. Tako da bi morali prvo pomesti pred lastnim pragom…

  9. NoMercy pravi:

    @ bronjo: aja, kje pa HR ni??? Kolikor vem, je HR v EU že z 14 vprašanji!!
    pred lastnim pragom se pa pometa šele, ko se je treba s plevelom posipati. Komur ni všeč kakšno imamo naj pa sam počisti - brezplačno … ampak šele z našim dovoljenjem.
    Sploh pa, kje hudiča si našel izziv, da vlačiš HR v to temo?? Se ne znaš pogovarjati o tem, kar je tema ??? …. spet eden, ki ginekologu jamra, da ima njegov pes putiko :P

  10. obama pravi:

    haha,zadeva udari ven ravno na dan,ko prihaja delegacija OECD.Podobno je bilo z Vašingtonsko depešo,ki so jo planirali lansirati v javnost točno na dan obiska Bang Ki Moona.

    torej,Praprotnik sproducira,Jani povzema,ampak imam občutek da je ostali,ki bi to povzemali iz dneva v dan manj.

    1.Finci so “imeli” dokaze menda že tisti dan,ko je bila oddaja.
    2.Na Finskem so zapirali,odpirali,ponovno zapirali…Epilog? Zero…Kriva Brezigarca,Njavro? Tepci glupi..
    3.kaj pa če pošpekuliram takole:

    OECD nas ne mara zaradi:
    1.skorumpiranega ministra GG
    2.enormno povečenega primanjkljaja in dolga v zadnjega pol leta
    3.120.000 brezposelnih
    4.poimenovanja ulic po diktatorjih
    5.zaposlovanju bivših komunističnioh političnih policajev in vohljačev…

  11. Nikolovski pravi:

    Gospoda… a vi mislite resno, da so naši preiskovalci delovali dobro v zgoraj omenjenem primeru?
    Ne se hecat no…
    Dober članek.

  12. bronjo pravi:

    NoMercy, ti si tisti, ki išče zunanje sovražnike. Ne moreš reči, da je Hrvaška v EU, ker enostavno šeni članica. Sicer pa si bil ti tisti, ki je vpeljal ‘druge’ v debato o Finski in Sloveniji, zato išči izzive pri sebi. Suma sumarum tvoj odgovor je eno prazno nakladanje.

  13. lucko pravi:

    @Nikolovski:
    Dobro je relativni pojem glede na rezultat, ki ga zelis… Mislim, da je jasno kaksen rezultat si kdo zeli. Uporabimo raje izraz profesionalno.

  14. NoMercy pravi:

    @ bronjo: a si ti moral še v posebne šole hodit ali si tak že po naravi :P

  15. lala pravi:

    KJE SO DOKAZI, KJE, DOKAZE RABIMO……….a jih niso imeli tako finci, kot naši????…..kje so sedaj gobezdala tipa Praprotnik, Cvikel????? Že 20 let poslušamo o nekih aferah, dokažite enkrat!!

    Kar pa se tiče nabav orožja ena primerjava:
    Za okoli 100 oklepnikov bomo plačali 280 milijonov €, za 11!!!! Pilatusov smo plačali 100-130milijonov €( imamo najdražjo pilotsko šolo na svetu), res me zanima kje so bili takrat novinarji, ki bi dvomili v smoternost takih nakupov in korupcijo, namreč brezveze smo nabavili še helikopterje, valuke, havbice, falkona, obnovili 30-40 let stare tanke, ki jih danes lahko damo za staro železo….”ampak takšni so bili časi takrat nismo vedeli kaj bo”, odgovor LDSa na idiotsko zapravljanje našega denarja!!! Novinarji kje ste bili takrat, no vsaj tisti, ki ste bili najbol glasni o korupciji, kdo vas je za to plačal in kdo vas je prej plačeval za tišino!!!??? A takrat ni bilo korupcije, še finski direktor se je zagovoril in rekel, da so poslovali po običajih!!!!!

    Kar pa se JJ(največkrat uporabljena kratica, nočna mora žlahtnikov), milijonkrat okrivljen, obtoževan, sramoten, blaten a brez dokazov. Dokažite, ne nakladajte, obsodite, zaprite. Potem boste pa spet rabili novega notranjega sovražnika.

  16. desperado pravi:

    Nikolovski pravi:

    30. junij, 2009 ob 13:01
    Gospoda… a vi mislite resno, da so naši preiskovalci delovali dobro v zgoraj omenjenem primeru?
    Ne se hecat no…
    Dober članek.

    Nikolovski - če bi jim bilo za časa janševe vlade delo onemogočeno imajo zdaj verjetno blazen suport da to naredijo … samo rezultat je za1x isti kot vprvem primeru.

  17. lala pravi:

    Ja sej ne, Drnovška tudi ni več, ki bi ukinil komisijo, se pravi kje je problem???…..sej ste imeli dokaze v rokah???

  18. bronjo pravi:

    NoMercy, hja, ko zmanjka odgovorov in izpadeš kekec, te začnejo zanimati moje šole. Hodim na fakulteto, če te že zanima. Ti pa najbrž nisi ravno daleč prišel, tja do tretje stopnje bi še šlo.

  19. WHMH pravi:

    lala
    Bravo
    Nikolovski
    Pa naj se tvoji preiskovalci potrudijo še enkrat. Če se sevada hočejo. Damo jim tudi 2 leti.
    Nomercy
    Nehaj se posipavat s plevelom, bo bolje pepel.

  20. lucko pravi:

    @lala:
    Od kdaj pa ti rabis dokaze?

  21. lucko pravi:

    Sicer pa ali ste res vsi tako slepi, da ne vidite, da dejansko sploh ne gre za napad na JJa ampak komentar nesposobnosti preiskovalcev? Napad na JJa pa je toliko kot napad na Srota, Bavcarja, GGja…

  22. WHMH pravi:

    Če so obstoječi preiskovalci nesposobni, naj jih “najbolj sposobna vlada” zamenja, ojača, pa naj opravijo svoje delo. Ne, bolje je spet ribariti v kalnem …

  23. Nikolovski pravi:

    @lucko: Prav imaš - profesionalno je boljša beseda.
    @whmh: keri moji preiskovalci? dej no… oba si želiva, da nad to zgodbo, ne bi visela senca dvoma.

  24. obama pravi:

    ura je 15.11, na vseh medijih,razen na Komunistu in Zares Vesti pa nič o Patriji….
    zaskrbljujoče…kamarilja F571 nekako popušča…

  25. Marko pravi:

    Še mi nehajmo komentirati tole Severjevo bedo in sirote bodo usahnile same.

  26. Ajatola mAli Murgnej pravi:

    Za tole je pa naročilnica padla. Letos nau nč počitnc zgleda.

    ja Brezigarca nau dolg.

  27. medek pravi:

    Ja, hudo. K si enkrat noter ne moreš več ven.

    Se mi prikazuje Erik Brecelj, ampak on je zunaj, so ga pa vabili noter. Nima veze s Patrio, sam tko sem se spomnu na tega našega Robina, al pa tud, ker se nekaj spomnim o enih nakazilih Nato savezu :) in pobegih skozi okno.

    Ja, Breclja tudi ljubim :) tako kot Eleno.

    Ker tole naše zdravstvo je tudi, kako je že rekel Che :)

  28. medek pravi:

    In ne morem verjet, kdo je dovolil Mosadu vstop v državo, sm mislu da pridejo z Madono, pa vidm, da hodijo okoli kar z mojimi frendi. Spooky, sj je fajn poba, samo da trenira mosadovce, ki potem pobijajo palestinčke, uf, tu mač zame. Ok, bojevnik. Na temni ali svetli strani lune. Mene je strah.

  29. medek pravi:

    Fak, ne morem si predstavljat da bi me ubijali v kakem Abu Graibu.

  30. anton pravi:

    Hja, fantje in punce. Takole bi rekel. Pri velikih aferah so vedno kratko potegnili “nesposobni agenti”, figurice, ki so papirčke prenašali. Živ primer je Ivan, ki je enega posmukal in… takrat še ni bil slaven in karizmatičen… pa je moral jesti čufte, mi smo šli pa na cesto. In se osamosvojili! Fino, ne? Suneš dokument in smo na svojem, nakar nas kopirajo še bratski narodi. Nerodno je, če ti topogledna dejavnost preide v navado. Ko že imaš!
    Sicer pa, vsi smo enaki pred zakonom! Pa še učinkovito policijo, tožilce in sodnike imamo. Kar pojdi k najboljšemu sosedu in suni desetdekagramski zavitek pršuta, sedel boš, da te bo rit bolela! In, ker je hudič v podrobnostih… če ukradeš kako milijardo, se ti zna zgoditi, da te tudi aretirajo. Ne pa obsodijo! Ker je denar čisto nekaj drugega kot pršut. To vemo vsi, odvetniki še najbolj. Potem pa tožiš državo… saj imaš milijardo… in dobiš spet keš od davkoplačevalcev, ki kradejo pršut!
    Še to, iskreno mislim, da bi morali hvaležni ostali že zdavnaj ponuditi gospe Barbari kakšno odlično in vrhunsko plačano sinekuro.

  31. medek pravi:

    Tko bom reku, če padejo finci vilinci smo gotovi.

  32. anton pravi:

    Medek, tko bom reku: Pizdarija bo, če Finci kaj dokažejo… komu od naših… denimo, da ima res penzijo deponirano v Avstraliji ali pa na na otoku Mann?
    Ali pa tudi ne? Morda bo to projekt, ki bo spet združil nacijo? Kot projekt osamosvojitve. Ubranili ga bomo!? In bomo nova elita, ki bomo vsaj dvajset let kakali na glavo… tistim, ki niso bili z nami, ali z nami vsaj niso simpatizirali. Magari s figo v žepu, tega smo v zgodovini že vajeni.

  33. medek pravi:

    Pizdarija bo, če se finci vilinci pokvarijo, potem gre cel svet u kurac, a ne razumeš gospodarja prstanov.

    Trgovina z orožjem nima nadzora, in Slovenija je plunk v morje. Sicer pomemben zgled za balkan in zato pomembna, ampak še vedno.

    Angola, kongo, Afganistan, Pakistan, Indija …. vsi bašejo orožje in proizvajalke ZDA in ostale služijo.

    Edini trg , ki je v razcvetu, je paradoksalno, največ kriv za recesijo ali depro ali watever.

    A je kdo pomislil, kakšen je Bushev CO2 odtis. Koliko rude je treba nakopati, koliko deževnih gozdov porušiti, koliko energije porabiti, da orki naredijo svojo ubijalsko mehanizacijo, koliko ljudi dela nič produktivnega, ampak le služi rušilno-uničevalnemu mega stroju, oz. mašine dvigamo v nebo, potem pa koliko CO2 odtisa ima izdelava letalonosilke, kakšna je njena poraba in “amortizacija”, ….

    In potem so stroji zgrajeni, tanki, kladje, sateliti, migi, đipi, rakete, mašince, …
    CO2 odtis je enormen, in potem zalavfajo, stroji rabijo GORIVO, in to big tajm, in potem ravnajo državo za državo, ene z vojnami, druge s finančnimi fintami in mafijskimi pohodi, ….
    Ko gori Irak, gori in se kadi, kakšen je CO2 odtis, kdo bo to plačal? Mi, mali človečki.

    Nihče ne šteje. Njim ni važno, važno da gori in se cedi.

  34. medek pravi:

    Busha bi morali utopiti kot se dogaja severnim medvedom. Ne, če so Sadama obesili.

  35. medek pravi:

    Lahko tudi navidezno, po Guantanamo terapiji.

  36. medek pravi:

    Ne mislim resno, ne rabi doživeti usode svojih žrtev, Bush ni kriv, če ma tacga fotra, je le zlorabljen froc. In trpi, ker to energijo ne more požret. To je tko kot pedofil, ki je v otroštvu največkrat tudi sam bil spolno mučen.

  37. medek pravi:

    Zj, če bo Janši poljub Busha pomagal ne vem, vem samo to, da je Dreyfus padu dol z Air Franco. In Pablo je čisto nasprotje Janeza.

    In zato je čisto vse možno.

    stay vilin, stay clean

    Ker meni orki niso lepi, in še enkrat ptici, kdo je dovolil vstop na Šajersko tistim črnim jezdecem teme. K poj je vseen, če gremo z Osamo(namišljen lik) na kavo al pa na piknik?

  38. DragicaJ pravi:

    Jani kaj pa takole?:
    Finci se na izviren način maščujejo Sloveniji za podtaknjeno afero, ki je ne znajo zaključiti.
    Ja težko je priznati, da te nategne slovensko balkanska naveza.

  39. Simona Rebolj pravi:

    Ja, zgovoren članek. Super, da kdo sploh še opozori na te zadeve. Še posebej zdaj, ko smo se lahko sila razveselili ob posledicah še ene izjemne akcije tožilstva in bo Zidar lahko tožil za milijone. Nič hudega. Da je bil le prevažan pred kamerami in pač malo blaten v imenu boja proti tajkunom. Drago nas koštajo te reklamne poteze državne “piarovke” gospe Brezigar.

  40. bingovagaio pravi:

    Problem z desničarji je v tem, da so načelno strogo za resnico, pravičnost, enakost pred zakonom, enakopravnost, legalnost inp. in ko mediji odkrijejo kakšno neprijetno resnico na nasprotni strani, vsi začnejo s kritiko, pozivajo k odstopu in zahtevajo preiskave. Ko pa mediji odkrijejo kakšno neprijetno resnico pri politikih iz njihove opcije, jih pa ne zanima več resnica, ampak se zapodijo v napad in deskriditacijo nasprotnika. Moti me, da se pri tem nemalokrat spustijo tudi na osebno raven.
    Samo poglejte prvih par komentarjev zgoraj.

  41. medek pravi:

    Če se Janša zlaže , laž postane resnica. Pravi čudodelec, verjetno bo proglašen za svetnika in zraven Stepinjca čuval Kredarico.

  42. medek pravi:

    popravek: “čuval”

  43. medek pravi:

    http://www.naomiklein.org/articles/2009/06/author-naomi-klein-calls-boycott-israel

  44. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=FJGRBIk1WKU

  45. Larry pravi:

    Odlicen popis krute realnosti!! Bravo, Jani!

  46. polbela štruca tip KGB pravi:

    jao jao Jani,
    danes sta pa z Rokijem Nacjonale izpadla orng kekca (brez rožleta)..Tovarše sta namočila…

    Čista pušiona,kateri se folk lahko upravičeno krohota…

  47. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=ti7mGZd9J58

  48. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042278231
    Nekako velja, da ima vsaka država svojo mafijo, skozi dokument Fincev pa je Slovenija videti, kot da ima tukaj mafija svojo državo. (to velja za mnogo držav dragi pisec) Ker kakšna korporacija ima celo več držav :)

    Ker mene res zanima, kako bo potekal ta odnos ZDA, Finska, Izrael. Pa glejmo.

  49. Carlos Contreras pravi:

    Martinjak, krohotamo se lahko kvečjemu tebi. In tudi se. Hihihihi.

  50. Mirjana pravi:

    Pa kaj se ima za menit minister s finsko kolegico?,…z našo naj en krat končno razčisti..kje pa je sedaj mojster za anonimke ZJ pl.?, Cvikl,.. vsi, ki ste tako vztrajno iskali resnico..v opoziciji?…kje je pravna država, ki ste jo vsi tako sveto onljubljali?…a sedaj je pa Kos kriv,..knede? …smo pa res slovencljni..

  51. Mirjana pravi:

    Medek,..nad Usa je še nekdo..uganeš kdo?

  52. Guernica pravi:

    mešalci megle tečejo svoj častni krog

  53. nesesekirat pravi:

    Kako smo rekli? “Če ga brani Čeferin, potem pa res mora biti baraba”.
    Neverjetno, koliko “odvetnikov” ima JJ !

  54. NoMercy pravi:

    @ 18 bronjo: no, ti kar pridno hodi na faks … boš imel vsaj lepe noge.
    jah … res je tudi tretjo sstopnjo sem pasiral … pa dva faksa zaključil — že zdavnaj.
    zna biti, da bom jaz preje v penziji kot ti iz faksa :P

  55. krucefiks pravi:

    Podpis pod@23 Nikolovski. Tudi jaz si želim, da nad to afero ne bi bilo sence dvoma.

  56. DragicaJ pravi:

    Ja pa imamo spet zabavo.
    V turu se je nabrala svinjarija in spet teče po Janši. Nezadovoljni drhali je treba dati hrano in utrditi svojo volilno bazo.

  57. medek pravi:

    @mefisto z janševega

    http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042280547

    Izraelske enote so v številnih primerih strpale Palestince v eno sobo, medtem ko so preostali del hiše spremenile v oporišče in ostrostrelsko točko, s čimer so “dejansko uporabili družine, tako odrasle kot otroke, za živi ščit in jih izpostavili nevarnosti”. To po mnenju AI predstavlja vojni zločin

  58. nemesis pravi:

    Ja,zdaj je Slovenija kriva,da Finci niso nič dokazali,saj so imeli Wolfa pa še koga,naj jih obsodijo,če imajo dokaze,pa se bo že zvedelo,kateri Slovenci(če so bili) so odgovorni.Pa finski novinar naj našim svoje dokaze pošlje,pa se bo hitro raziskalo,tudi za Golobiča je bilo treba dokaze z Nizozemske dostavit.

Komentiraj