Sunday 28. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Ultra vox

22. junij 2009 ob 10:40 | Jani Sever |

Merjenje razpoloženja javnega mnenja po aferi Ultra dokazuje, kako pomembna je bila afera. Razmerja med strankami so se radikalno spremenila. Vladne stranke so doživele poraz. Pa tudi prav vsi izpostavljeni politiki “levice” imajo nižje rejtinge.

Padci niso majhni. SD je s 24,5 zdrsnila na manj kot 19 odstotkov, Zares, ki je padala že zadnja dva meseca, je od zadnje meritve s 7,4 pristala na 6,1 odstotka, in Desus s 6,8 na 5,1 odstotka. Samo LDS se je obdržala na nivoju 5,6 oziroma 5,7 odstotka. Kar pomeni, da se glasovi volivk in volivcev niso selili med strankami koalicije. Glede na to, da je neopredeljenih celo manj kot prejšnje mesece, je torej zaključek precej enostaven. Zapravljeni glasovi vladne koalicije so okrepili SDS. Ta je zbrala neverjetnih enajst odstotkov več podpore kot prejšnji mesec. Priljubljenost SDS je poskočila iz 16,4 na 27,4 odstotka.

To pa je premik, ki ni slučajen in bo slovensko politično prizorišče zaznamoval za kar nekaj časa. Z ene na drugo politično stran se namreč preference ne selijo kar tako in predvsem ne kar naenkrat. Za takšne pretrese so potrebne velike zgodbe, kakršna je bila laž Gregorja Golobiča. Hkrati pa je za vladno koalicijo neprijetno, da afere ni uspela razrešiti z odstopom ministra, ampak jo je še nadgradila s prenosom telekomunikacij na ministrstvo, ki ga vodi solastnik enega od podjetij, ki se ukvarjajo s telekomunikacijami. Posebej nerodno je pri tem seveda, da je javnost za lastništvo zvedela v toku afere.

Vlada se je torej obnašala kot da se ni nič zgodilo. Vsaj ne nič pretresljivega. Kot da se je zgodil potres, a da sanacija posledic ni potrebna. Kaj si o tem misli javnost smo najprej preizkusili na evrovolitvah, čeprav te niso izrazito reprezentativne za medstrankarska razmerja. Pokazalo se je dvoje. Da SDS zmaguje. In da ima Zares trdno jedro simpatizerjev. No, zdi se, da treznitveni signali šele prihajajo. Današnje Delo je denimo objavilo anketo, po kateri je 51 odstotkov vprašanih prepričanih, da bi Golobič moral odstopiti. 38 odstotkov jih misli, da je ravnal prav, ker ni odstopil. Nekaj več kot deset odstotkov pa jih ne ve, kaj bi bilo bolj prav.

Rezultat si je enostavno mogoče razlagati kot zelo ugoden za Golobiča, Zares in vlado. A ta prvi vtis je lahko tudi zelo zavajajoč. Kljub temu, da se zdi 38 odstotna podpora Golobiču visoka, je na ravni podpore vladni politiki, ta odstotek precej nizek. Medtem ko je nezadovoljstvo, ki ga izraža polovica vprašanih izrazito visoko. Tistih deset odstotkov neodločenih pa je na koncu običajno prej mogoče prišteti nezadovoljnim kot zadovoljnim. Posebej, ker afera Golobič seveda ni edino, kar vpliva na njihovo razpoloženje. Vlada in njeni člani ves čas počnejo marsikaj bolj ali manj zanimivega.

In vsaj nekaj časa se bodo vse zgodbe, ki ob tem nastajajo, ocenjevale skozi optiko afere Ultra. Predpostavka je, da naj bo vse, kar je dovoljeno Golobiču, dovoljeno tudi drugim. Dogodki in afere seveda nikoli niso povsem primerljivi. Vendar je tudi iskanje primerjav seveda običajno početje, ki definira meje sprejemljivosti. Vlačičeva afera Modra luč ima tako povsem dovolj elementov, ki so primerljivi z afero Ultra, da se vzporednice ponujajo same od sebe. Relativiziranje pomena laganja v primeru Golobič ima neposredne učinke na benevolentno obravnavanje laži ministra za promet.

Službeni avto ministra Vlačiča je vozil z modrimi lučmi po odstavnem pasu. Njegov šofer je tako enostavno prehitel strnjeno kolono vozil in ministra pravočasno pripeljal v studio POP TV. Minister je, še preden je zadeva postala problematična, povedal, da je pomagal skozi neverjetno gost promet utirati pot rešilcu. Slišati je bilo, kot da je minister tako rekoč reševal življenja. Kot da rešilec brez njega nikamor ne bi prišel. Kot da ga je pri svojem dejanju vodila ena sama dobrota in misel na sočloveka v stiski. Hkrati pa je zadevo predstavil kot dokaz, kako je tudi sam nezadovoljen z razmerami na slovenskih cestah.

Potem so prišli na vrsto posnetki Darsovih kamer. Ministrov avto je res drvel po odstavnem pasu mimo strnjene kolone. In za njim je prišel tudi rešilec. Vendar precej za njim. Vsekakor precej predaleč, da bi lahko verjeli, da mu je minister utiral pot. Poleg tega je bil odstavni pas prazen in rešilec na njem ni imel pred sabo ovir. Razen, nekje v daljavi, ministrovega avta. In še malenkost; minister je najprej povedal, da sta s šoferjem utirala pot rešilcu. Nato pa je vse skupaj, tudi nelegalna uporaba modre luči, postalo samo še šoferjeva odločitev, za katero minister pač ne more biti odgovoren.

Nič takšnega? Je Vlačič lagal? Ali pa je to vprašanje v slovenski politiki postalo povsem nepotrebno? Rezultati javnomnenjskih anket kažejo, da ljudje vendarle razmišljajo drugače. In vedo tudi, kdo mora plačati račun.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 269 x komentirano
  1. lala pravi:

    Ok člank, čeprav kdo bo res plačal kak račun bomo videli šele čez tri leta, če ne bo kakih večjih pretresov, verjamem pa, da takrat vladi in koalicijskim strankam verjetno ne bo več kazalo tako slabo, ker ljudje v tej Sloveniji res prehitro pozabljajo, rabiš samo eno afero, pa četudi si brez dokazov in veš, da so jo sproducerali ljudje, ki so viseli prisesani na korito 12+ let, ljudje nasedejo tako je to, nažalost!!!!!

  2. Kowak pravi:

    Kakšen prekršek je storil Gregor Golobič?

  3. lucko pravi:

    Primerjava lazi brez protizakonitega ravnanja in lazi z protizakonitem ravnanjem… Zanimivo… Je pa zanimivo, da Vlacica kljub nezakonitemu ravnanju nihce ne poziva k odstopu, pa je to precej vecji prekrsek.

  4. obama pravi:

    Kowak pravi:

    22. junij, 2009 ob 11:04
    Kakšen prekršek je storil Gregor Golobič?

    pumpal državni dnar v privat žep..dost?

  5. lucko pravi:

    Jansa pa orozje prodajal…

    Upam, da bos dojel to pravilno…

  6. desperado pravi:

    V vsej zgodbi je bedno to, da SDS pridobiva samo na račun tega ker so levi opravilno nesposobni. Realno pa so nesposobni vsi tako levi kot desni.

    Lakomnost in pohlep vlada v Blatnem dolu.

  7. obama pravi:

    lucko pravi:

    22. junij, 2009 ob 11:19
    Jansa pa orozje prodajal…

    Upam, da bos dojel to pravilno…

    ..preko katere firme,v kateri ima delež? Znaš našteti? Spomenka Hribar,d.o.o. ?

  8. Kowak pravi:

    @obama: laž.

    “obama pravi:
    22. junij, 2009 ob 11:16

    Kowak pravi:

    22. junij, 2009 ob 11:04
    Kakšen prekršek je storil Gregor Golobič?

    pumpal državni dnar v privat žep..dost?”

  9. Štrigon pravi:

    Golobič najverjetneje tistega zamolčanega denarja ni ukradel.
    Ne more pa opravičevati svojih laži z še večjo pokvarjenostjo drugih.
    Volilci ne izbirajo po stopnji korupcije ampak po zaupanju.
    Golobič ni več vreden zaupanja, ker je samo potrdil ustaljeno prakso
    “nadmudrivanja” uboge raje.
    Še bolj očitno pa to velja za Vlačiča. Ta pa je s svojim nespametnim
    romanjem v Ljubljano celo ogrožal življenja ljudi na avtocesti.

    Janševo švercanje orožja nima nobene zveze s takim laganjem.

  10. konec pravi:

    to kar je prišlo na oblast ni demokratična evropska levica ampak čista divja in hinavska komunajzerska drhal…to je to…in marsikateremu je to udbovsko početje zelo všeč…..

  11. obama pravi:

    Kowak pravi:

    22. junij, 2009 ob 11:33
    @obama: laž.

    kaj naj bi bila laž? Sveme,Ultre,Urbani,Majzli,parcela,krediti?
    Probaj pri cicibančkih v Prulah. Naj ti pri prepričevanju pomaga še župan Urban Solatić

  12. NoMercy pravi:

    problem Ultre in GG_ja je v tem, da se je GG postal “bogat” v času vlade JJ => in to je neodpustljivo! :P
    Vlačičev problem pa je res problem!! => kar tako se voziti z modrimi lučkami ?!?!

    Najhuje pa je, da je vzrok obema isti/enak: mediji!!
    GG bi moral reči, da je svojo dolžnost opravil (prijavil komisiji) in da naj novinarji naredijo svojo domačo nalogo => pa nebi bilo afere.
    Vlačič pa bi lahko zamudo na TV sporočil po telefonu in s tem pokazal, da tudi njega onemogoča promet kakršen pač je.

  13. lucko pravi:

    @obama:
    Sem vedel, da ne bos dojel, ampak sem ti dal moznost, da se dokazes. Tako kot jaz lahko recem, da je JJ prodajal orozje lahko reces ti, da je GG pumpal privat zepe… Sedaj stekas?

    @konec:
    Enako bi se dalo reci za desnico

  14. obama pravi:

    lucko pravi:

    22. junij, 2009 ob 11:39
    @obama:
    Sem vedel, da ne bos dojel, ampak sem ti dal moznost, da se dokazes. Tako kot jaz lahko recem, da je JJ prodajal orozje lahko reces ti, da je GG pumpal privat zepe… Sedaj stekas?

    ja,ajde,pol pa papirje na dan! Pokliči Palčka Murgla,mogoče ma on kej in ti lahko pomaga…

  15. Zbik pravi:

    #12 NoMercy na 22. junij, 2009 ob 11:39 pravi:

    NM> GG bi moral reči, da je svojo dolžnost opravil (prijavil komisiji)
    NM> in da naj novinarji naredijo svojo domačo nalogo => pa nebi bilo afere.

    Prvi del (dolžnost opravil) še še, pri drugem (naj naredijo svojo domačo nalogo) pa je potrebno stvari malo zaplesti. Novinarji namreč SO opravili svojo nalogo. Dali so vprašalnik in prosili za odgovore IN JIH OBJAVILI. Za spremembo je bilo to tisto najboljdogčasno, takorekoč trivialno in dolžnostno novinarstvo: zbiranje deklarativnih podatkov.

    Potem je billo treba samo čakati…

    O tem, kaj je naredil GG ne bom, ker sem že drugod.

  16. lucko pravi:

    Pa a si res tako neumen, da ne dojames. Tako kot ti ne mores dokazati, da je GG polnil privat zepe, tako jaz ne morem dokazati, da je JJ kradel v trgovini z orozjem. Vse kar lahko naredim je kazem tvoj intelekt.

  17. medek pravi:

    Tako je, srbi so krivi za Miloševiča in slovenci za janšo.

    Kakšna bo prihodnost pa je odvisno izključno od pameti naroda.

    Če bodo želeli Janšo, bodo Janšo tudi dobili.

    Sam ne mi pol jokat :)

  18. NoMercy pravi:

    @ Zbik: se strinjam. Tudi, da so mediji znali narediti lepo štalo (aka domačo nalogo) se strinjam.

    Čakam ali so mediji sposobni zgenerirati nov proti-pol JJ_u. Potem tudi GG gre lahko v pozabo.
    Če ne uspe narediti novega proti (ne nasprotnega!!) pola in GG gre v pozabo zna postati scena enolična - žal - kar pa bi po mojem mnenju bila prevelika kolateralna škoda.

  19. obama pravi:

    lucko pravi:

    22. junij, 2009 ob 11:49
    Pa a si res tako neumen, da ne dojames. Tako kot ti ne mores dokazati, da je GG polnil privat zepe,

    bejž no,a res ne morem dokazati? Je delež v Ultri tvoj? Očitno jaz in večina javnega mnenja misli drugače…eh kekec…

    Kaj pa s Patrijo? Kej novga,razen da ste jih prevzeli?

  20. krucefiks pravi:

    Sever, desperado, Štrigon: podpis

  21. Štrigon pravi:

    Vedno sem zatrjeval, da v Sloveniji ni verodostojnih prestavnikov levice.
    Sedaj imamo dovolj dokazov za to.
    Mogoče bo ta kriza le privedla do ustanovitve leve stranke za nas,navadno rajo.
    Lahko pa jih seveda prehitijo kakšne “nacionalne fronte” ali “lige zelene lipe”.

  22. had pravi:

    @ obama pravi:
    pumpal državni dnar v privat žep..dost?

    ali niso za to pristojne sluzbe, da odkrijejo in sankcionirajo taksne stvari? pred 4 leti so bile na ta racun izredne seje, vendar se nic ni dokazalo, izredna revizija ni pokazala nic.. in se vedno ljudje, tudi po 4 letih padajo na floskule, s katerimi nekaterim uspeva zamegliti dejstva..

    jaz pa cakam na 4. novinarsko konferenco.. kdaj bo? jo bomo doziveli?

    in ja, zakaj se vlaciceve lazi ne obsoja? zakaj se ga ne kriza? zakaj se njegov primer ne pojavlja v svetu na kanalu a? hmm.. mogoce ker ni nikomur trn v peti in je iz druge stranke kot gg?

  23. janez pravi:

    Ljudje seveda razmišljajo, vendar ne mislijo. Misliti pomeni spopad s protislovji sodobne družbe in posameznika v njej tako, da sedanjost vpražemo v preteklost in prihodnost. Če bi torej ljudje mislili bi volili zelene stranke, ki najbolj opozarjajo na protislovja sodobne družbe. Pa jih ne volijo. Volili bi levico v Franciji pa volijo Sarkozya, ki jim nabija rogovoe na glavo. Torej, kot pravi Leslie White, ljudje ne mislijo, ljudje so le pod vplivom zgodovinskih in kulturnih konjuktur. Zato je potrebno misliti družbo namesto njih in to je naloga sodobne slovenske politike, na primer Bučarja, Spomenke in podobnih.

  24. obama pravi:

    had pravi:

    22. junij, 2009 ob 12:21
    @ obama pravi:
    pumpal državni dnar v privat žep..dost?

    ali niso za to pristojne sluzbe, da odkrijejo in sankcionirajo taksne stvari?

    haha,si mislu Vašega Svojega Dragota Kosa in Kardelja Mlajšega…? Kdaj je Golobels spisal tisto napoved? Nočna sednica? Nehajte se smešit no…

  25. medek pravi:

    Murdoch mediji.

  26. Mimi pravi:

    Had (@ 22): “in ja, zakaj se vlaciceve lazi ne obsoja? zakaj se ga ne kriza? zakaj se njegov primer ne pojavlja v svetu na kanalu a? hmm.. mogoce ker ni nikomur trn v peti in je iz druge stranke kot gg.”
    Najbrž bo že držalo, saj je v bistvu GG samo zamolčal nekaj, kazniva dejanja (še?) niso bila dokazana, torej je storil samo ‘moralni prekršek’, medtem ko je Vlačič izkoristil svojo funkcijo oz. prekoračil svoja poblastila, lagal, pa še par prekrškov je naredil.. Se pravi je ravnal nezakonito (kar pri GGju ni dokazano). Potem pa je hotel vse skupaj prikazati še sebi vprid, zato je tud to nemoralno in manipuliranje. V bistvu je tako namesto ‘divje in proti predpisom vozil in ogrožal soudeležence’ - ‘reševal življenja’ kao. Pod. Pa še na voznika hotu prevalt; jaz vidm kar ene 4 sporne točke tle oz. (zame) argumente za bodoče nezaupanje. Pa še PROMETNI minister! :o||
    A Erjavc bo pa nevarne odpadke zlival v potoke? :D

  27. Kaka pravi:

    Nove stranke in novi ljudje bodo prišli na oblast.

  28. Mimi pravi:

    a misliš da se jih bo kr tko zraven spustil, Kaka?
    mogoče se jih bo pol sam še več ‘gor’ drenjal, saj so že motivi vprašljivi (ker tisti, ki so pa sposobni in pošteni, pa jim na misel ne pride, da bi se mazali s politiko).
    Težko je verjeti vsem, ki jim kao gre za druge, ker kot smo mel prilko spremljat, jim je od prvega do zadnjega šlo za lastne riti, se pravi imamo na 1 strani vse bolj požrešno in povampirjeno oblastno telo in na drugi vse bolj sestradan običen folk.
    Dvomim, da je 10% folka, k je zadovoljnih.
    Vendar vprašanje ni tolk KAKO, pač pa - KDO?
    Jaz ga enga ne vidim - k bi zanj dajala svoj glas.

  29. medek pravi:

    http://www.vest.si/2009/06/22/ultra-cern-in-fair/

    Tako imenovana “afera Ultra” in zamolčani lastniški deleži (posredni ali neposredni) ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Gregorja Golobiča v tem zagorskem podjetju je bila nedvomno osrednja tema v zadnjih nekaj tednih. Kljub vsekakor spornemu dejanju ministra Golobiča, pa se je v tem času zgodil še en drug dogodek, povezan s tem ministrstvom, ki pa je bil, po vsej verjetnosti prav zaradi te afere, v javnosti deležen veliko manjše pozornosti.

  30. lucko pravi:

    @obama:
    Ocitno nisi niti dojel, da govorim o svercanju orozja in ne Patrijah… No pa saj ni vazno, ce si nesposoben dojemanja si pac tak…

  31. obama pravi:

    lucko pravi:

    22. junij, 2009 ob 13:05
    @obama:
    Ocitno nisi niti dojel, da govorim o svercanju orozja

    .sej ti pravim,cicibančki v Prulah ti bojo verjeli na besedo

  32. lala pravi:

    Ah pa dejte enkrat že mer s tem orožjem, ker je levica ravno toliko vpletena v prodaje kot desnica, s tem, da če bi ga v roke dobila samo levica bi najbrž še malo bol gagali preden bi dosegel samostojnost!!!
    Če mislite, da to ne drži se vprašajte zakaj je Drnovšek ukinil edino komisijo, ki bi dejansko lahko kaj dokazala, v pismu je napisal, da nadaljne preiskave niso v državnem interesu WONDER WHYYYY????

  33. lucko pravi:

    To sploh ni poanta, ne jaz ne ti ne moreva dokazat, lahko pa trdiva. Dej vklopi mozgane.

  34. had pravi:

    @medek: ker to ne prinasa “klikov in ogledov” je za nekatere medije povsem nepomembna novica.. na zalost je tako :(

    @obama: “haha,si mislu Vašega Svojega Dragota Kosa in Kardelja Mlajšega…? Kdaj je Golobels spisal tisto napoved? Nočna sednica? Nehajte se smešit no…”

    sank debate imas lahko tudi sam s seboj.. in verjamem, vedno bos zmagal!

    poglej.. ce imas dokaze, potem jih podaj.. to je tvoja pravica in dolznost.. in ce bo gg obsojen, bom verjel vsemu, kar je bilo v zadnjem casu zlitega nanj.. do takrat so pa to samo insinuacije, mar ne?

    kdaj bo 4. novinarska konferenca?

  35. obama pravi:

    lucko pravi:

    22. junij, 2009 ob 13:16 to sploh ni poanta, ne jaz ne ti ne moreva dokazat, lahko pa trdiva

    ..recimo,ti lahko dokažeš,da Golobič ni lastnik 10% ultre, ki posluje s podjetji v večinski državni lasti…

    uspešno dokazovanje.

  36. lucko pravi:

    had, sej vidis kako je sposoben dojet mojo poanto, tako da nad obamo lahko pomoje obupas…

  37. lucko pravi:

    @obama:
    Kako to dokazuje, da je polnil zasebne zepe?

  38. lucko pravi:

    Ce bo ze to zadostovalo za dokaz je Klima Petek tudi obtozena…

  39. obama pravi:

    lucko pravi:

    22. junij, 2009 ob 13:22
    Ce bo ze to zadostovalo za dokaz je Klima Petek tudi obtozena…

    .takoj ko dokažeš,da je Janša 10% lastnik Klime Petek International ltd s sedežem v Tongi

    ne vem lučko,nekaj mi govori,da je zares simpatizer župan Urban Solatić ugotovil da nujno rabite projekt Urbana in dal za 3 mio (a bogami možda i 7mio EUR) posla neki firmi,ki je bila sicer najdražja na razpisu in je njen privatni solastnik nek trenutni minister

  40. miki pravi:

    Lep pokazatelj razsutega stanja v državnih podjetij - uprava DARS-a, ki je v 100-odstotni lasti Republike Slovenije, medijem pošilja posnetke “svojega” ministra, kako ta prehiteva po desni. Tisti, ki jim minister Vlačič (očitno) zaupa vodenje državne firme z več sto milijonov evrov letnega prometa, se mu potem na takšen način zahvaljujejo… Jaz bi jih takoj odrezal, če je sodelovanje takšno, kot je razbrati iz tega podlega dejanja.

  41. Mimi pravi:

    off topic (sam me zanima): Zakaj je Janković Solatić? :))

  42. lucko pravi:

    @obama:
    Meni zadostuje, da je lastnik Petek in da se je promet v zadnjih 4 letih povecal za vec kot 400%… Je iste stopnje natolcavanje…

  43. lucko pravi:

    @obama:
    Aja seveda sedaj mi je jasno kaj spet nisi dojel. Nisem rekel, da Klima Petek krivi JJa. Pravim samo da je to podjetje tudi polnilo privatne zepe in je poslovalo z drzavo in je povezano z eno od strank. Dej povecaj dojemljivost… Ce je sporna Ultra je sporna Klima Petek.

    Razumes primerjave? A bos dokazal da si na sobni temperaturi?

  44. obama pravi:

    lucko pravi:

    22. junij, 2009 ob 13:44
    @obama:
    Meni zadostuje, da je lastnik Petek in da se je promet v zadnjih 4 letih povecal za vec kot 400%… Je iste stopnje natolcavanje…

    in če bi bil lastnik Robinzon? :)) Delež,lučko,delež pokaži….Če ti ne gre to,probaj tistih 21mio EUR od patrije razkrit

    PS:da “najsposobnejši politik”,filozof,izumitelj a bogami i kmet ne zna enga ušivga deleža skrit je pa zares pocar…

  45. lucko pravi:

    LOL, ok pac sobna temperatura…

  46. lucko pravi:

    http://www.mladina.si/dnevnik/30-10-2008-zadnje_jansevo_darilo_druzini_petek/

  47. luka pravi:

    oblastniki se hecajo…narod pa voli ene in iste….kekci

  48. lala pravi:

    Ah lucko veš takih Petkov je bilo prej v 12 letih LDS z kadrovnikom GGjem kar precej, ne vem kje ste bili takrat, da bi to očital, najbrž ste še kako osnovno šolo obiskovali, eni pa politiko spremljamo že malo dal časa in nas boš težko prepričal, da je desnica drek levica pa zlato, racionalnemu človeku je hitro jasno, da je oboje eno in isto sranje s tem, da so eni srali 4-5 let, drugi pa 12+, kdo pa je “bolj” odgovoren za tako drisko kot jo gledamo danes pa presodi sam!!!

  49. Nogavička pravi:

    Pogrešam širši družbeni kontekst: kako ljudstvo dojema medijsko konstrukcijo realnosti? Kdo se zaveda vzroka in posledice? Kdo razmišlja zakaj npr. obama, konec, mefisto, kaktus, rukar … do onemoglosti gonijo svojo, nalepkajo vse vprek in zaposlujejo ljudi z neumnostmi? Kdo ima korist od tega?

    Ampak, vprašanj še ni konec: kdo vendar se ne zaveda procesa, ki se dogaja, pa bi se po službeni dolžnosti tega moral? Saj se dogaja, ne se slepiti. Kanali posredovanja informacij niso samo tisti trije, na katere je človek običajno pozoren ;)

    Vse pohvale orkestratorju, saj ljudi vozi žejne čez vodo na vsakem koraku. Nič se ni spremenilo, še vedno so korak pred ostalimi; eni sodelujejo aktivno, drugi ker nasedajo na izbrane ključne besede in tretji ker verjamejo kar jim prvi in drugi povejo.

    Zadnje ankete lahko pojasnim tudi kot merjenje uspešnosti sugeriranja negativne kampanije na račun aktualnih oblastnikov in prav tako uspešnosti podtikanja kukavičjih jajc. Na drugi strani pa sprejemanja te igre mačke z mišjo kot da to ni.

    Če teorije javnega mnenja v resnici ne obvladaš, Pahor, bi bil že čas, da se sprijazneš z realnostjo, in da se z javnostjo začnejo ukvarjati za to usposobljeni, saj časa za učne urice pri Splichalu ni več na voljo; že pri Ruplu ti ga je zmanjkalo.

  50. lucko pravi:

    @lala:
    Zacni brati od zacetka, kaj razlagam obami, potem pa komentiraj, da ne bos izven konteksta… In potem ti bo jasno, da nikogar ne branim ampak skusam nekomu z dvojnimi merli nekaj zabiti v glavo. Sploh nisem trdil, da je Klima Petek sporna. Sporna je toliko kot je sporna Ultra. In da GG napram Vlacicu ni storil prekrska, oba pa sta lagala in da je to cudno, da mediji tukaj niso reagirali podobno kot pri GGju, ker imajo precej vec podlage. Spet dvojna merila ali ni narocila?

  51. uničevalec rdečuhov pravi:

    In kdo se v tednu dni že STOTIĆ oglaša??CEREBRALNI pigmejček z količnikom OO!

  52. lucko pravi:

    @uničevalec rdečuhov:
    Je to mar tvoje stoto oglasanje? Cestitke…

  53. luka pravi:

    7

  54. medek pravi:

    DR. JANEZ DRNOVŠEK: Gospod predsednik! Spoštovane poslanke in poslanci!
    Ne bom sedaj odstopil, kot morda gospod Pahor, gospod Janša ali zlasti gospod Peterle morda pričakuje ali želi. Pa ne zato ker se morda včasih že ne bi naveličal stalnih podtikanj, stalnih primitivnosti, umazanij, s katerimi se srečujem. Tudi v okviru te ustavne obtožbe. Ampak zato, ker v tem ne vidim rešitve političnih problemov, tudi včasih res zapletene politične situacije, odnosov med našimi strankami. Mislim, da bi bilo prej celo nasprotno. Kaj bi prinesel moj odstop? Gospodje, vsi ti, vi ki me pozivate k odstopu, ki me napadate, gospodje z opozicije, saj se boste potem pobili za moje nasledstvo. (Smeh.) V tem ne vidim garancije za politično stabilnost in obnovo Slovenije. Prepustimo volivcem naj o tem odločajo, tako kot je navada v demokratičnih sistemih, kot je to predvideno tudi v naši ustavi. In prepustimo tudi normalnim mehanizmom parlamenta, parlamentarne večine, da odloča o tem, kdo je predsednik vlade in kako dolgo je predsednik vlade.
    Kar se tiče tega, kar je povedal sedaj gospod Janša, včeraj sem nekajkrat korektno in mislim, da zelo potrpežljivo večkrat odgovarjal na vaša vprašanja. Dani so bili odgovori na vaša vprašanja. Že pisni odgovor, potem v toku celodnevne in tudi nočne razprave, sem odgovarjal na vaša vprašanja. Vendar vi seveda niste zadovoljni z odgovori na vprašanja in tudi ne pričakujem, da bi bili, težko bi pričakoval, da bi vodje opozicije, ki želijo zamenjati predsednika vlade, bili kar na enkrat potem zadovoljni z njegovimi odgovori. Vendar odgovori so bili dani in ne mislim jih v neskončnost ponavljati, ker očitno, to nam je pokazala tudi včerajšnja seja, ni namen v tem, da bi se prišlo do odgovorov, ker odgovori so bili dani, ampak se pač neskončno vleče ta seja, verjetno tudi v želji in pričakovanju še enega današnjega televizijskega showa na to temo. Vendar odgovori so bili dani in ne pričakujete stalnega, stalnega ponavljanja istih odgovorov in seveda istih tem.
    Odgovoril sem na vaše obtožbe, zavrnil vaše obtožbe. Vaš predlog ustavne obtožbe ni argumentiran, niste ga uspeli argumentirati. In s stalnim ponavljanjem nekaterih stvari, s stvarmi ne bo nič drugače. Mislim pa, da tisti poslanci, ki so konstruktivno sodelovali in poslušali to diskusijo, da so si ustvarili svoje mnenje. Vlada in tudi predsednik vlade je povedal, ocenil situacijo in konstruirali smo situacijo v zvezi s tem sporazumom, povedali, kaj je bilo prav, kaj ni bilo prav, zakaj se je kaj zgodilo, in mislim, da smo s tem dali korekten prispevek k tej razpravi.
    http://razgledi.net/blog/2009/06/22/janez-drnovsek-je-imel-prav-gospodje-se-pobijajo-med-seboj/

  55. Carlos Contreras pravi:

    Uničevalko, tvoj Gospodar in Bog Carlos ti benevolentno svetuje: pri naslednjem steklinastem udrihanju po tastaturi vsaj pritisni na prave tipke.

  56. had pravi:

    @miki: dars ne posilja sam videa naprej - http://tinyurl.com/laahp7 - poglej komentar roka praprotnika..

    @lucko: nekatri ljudje so kot fijakarski konji.. njim se ne da pomagati, tudi ce jim snames plasnice :)

    @obama: “ne zna enga ušivga deleža skrit je pa zares pocar…”

    vidis, ce bi to storil, bi ga bilo potrebno lincati.. ampak ne.. mediji so planili po njem, ko je vizjak sproduciral navidezno afero, o kateri pa so mediji ze vedeli vse :)

    kdo je stal za njo, pa nam lahko ti razlozis, ki imas ocitno vse insajderske informacije.. saj bo slo, kali?

  57. Nogavička pravi:

    Lucko ne se pustit speljat v brezplodno razpravo. Poskusi ugotoviti s kom se v resnici pogovarjaš in kdaj začneš usmerjati vodo na njegov mlin. Njegov namen ni racionalna izmenjava mnenj in tehtanje dejstev ampak ustvarjanje kaosa, apatije, negativne kampanije, zato da ima njegov naročnik proste roke za ta velike načrte.

    Ne pogovarjaš se z različnimi osebami ampak s prvim obrambnim zidom, ki vse poskuse argumentirane debate zreducira na nivo nizkega okusa prez repa in glave.

  58. lucko pravi:

    Nogavicka, mislis, da mi ni jasno. Prav zanimivo bi bilo videti koliko ljudi je tu ena in nista oseba… Moj namen je bil tukaj bolj pokazati obamo kot osebo na sobni temperaturi, kar mislim, da mi je odlicno uspelo, pri unicevalcu, pa si nisem mogle pomagati…

  59. Štrigon pravi:

    Dragi proletarci in proletarke, ostalo nam je samo še zadnje romanje v Trier….

  60. Nogavička pravi:

    .. ja in jutri jovo na novo!

    Ne odgovarjaj na njihove provokacije, ampak opozarjaj na tiste trenutke, ki si jih tako želijo prikriti. Mandat najboljše firme vendar ni tako brezhiben kot bi nekdo, ki jih je zdaj začel poslušati, utegnil pomisliti.

    Cvetke so cvetele dnevno na vsakem od resorjev. Res je, na nobeno od konkretnih cvetk ne boš dobil take volje po debati kot danes v primeru obame, saj je njihov namen prav priklic ljudi na kruh v smetnjakih, pa omalovaževanje stavkajočih, pa nočni desant na tuje dopisnike, pa na pogovarjanje s Sanaderjem, pa na blejski dogovor … prikriti; časi so se spremenili in taki nacionalni in socialni vložki niso dobrodošli. Opominjaj na tisto, kar bi radi, da se zdaj pozabi, saj kaže na dvoličnost.

    S tem sicer delaš uslugo Pahorju, ki se pomena zbijanja klina s klinom ne zaveda prav nič kaj dosti. On dejansko misli, da je upadanje podpore javnosti običajna reakcija na vlado in na nepriljubljene ukrepe. Prepričan je tudi, da bo partnerstvo to kampanijo ustavilo. No, ne bo je. Ni jih prav dosti junakov, ki bi z njim podpisovali pakt o nenapadanju, tako kot ga je on z velikim j za njega dni ;) Njega, in njegov medijski aparat, se da vozit naokoli s sporazumom ali pa brez njega. Ampak, tako je življenje. Pahorja bodo maral zrihtat njegovi volilci, če bodo hoteli naslednji mandat sedeti v parlamentu, sploh.

  61. WHMH pravi:

    Lucko, get a life …

  62. Štrigon pravi:

    Nogavička…
    Pahor je samo še zadnja vejica na strohnelem partijskem drevesu.
    Da ne po pomote, na tem drevesu rastejo tudi JJ-ji, Rupli in podobna banda.
    Jeseni bo odpadel in resno upam, da bo do tedaj zrastlo kaj novega.
    Ali pa da bomo vsaj videli kakšno razbito okno…

  63. Nogavička pravi:

    Ja Štrigon, potem pa svizec zavije čokolado; lahko pa tudi malo morgen.

    … sem mislil da okna razbijajo samo skrajneži, da nisi tudi ti …

  64. lala pravi:

    He he se vam ne zdi, da bi malo skrajnih ravnanj še kako potrebovali v tej državi, ker tega pri nas ni, oz. ker slovenci prenašamo čisto vsako sranje, ki nam ga oblastniki servirajo, je tako kot je!!!

  65. Carlos Contreras pravi:

    Lala, da nisi ti nekakšen skriti bakuninist?

  66. lala pravi:

    C.C.
    nevem kaj naj bi bakuninist pomenilo!!!….razloži pa ti povem če sem!!!

  67. marko pravi:

    Pa kaj ne poznaš tovarišča Bakunina? Sedi, šus v tilnik.

  68. Piero pravi:

    Nogavička….
    skrajneži paradirajo skupaj s Podobnikom in nosijo črne srajce….
    Jaz bi tudi rad razbil kakšno okno.
    Problem bi bil odplačati škodo z mojimi 700 €.

  69. lala pravi:

    He he, tak odbitek nisem, čeprav je sicer model povedal nekaj zelo dobrih stavkov, se v komunistične ali marksistične zablode nisem nikoli poglabljal!!!

  70. Carlos Contreras pravi:

    Lala, kdo je bil komunist ali marksist? Bakunin?

  71. Nogavička pravi:

    Lala, zablode, ki jih poimensko navajaš, imajo skupni imenovalec z ostalimi, ki jih zagovarjaš.

  72. lala pravi:

    C:C:…. ok anarhist, sem mal prehitro napisal!!!

    Štunf: koga pa zagovarjam??

  73. Carlos Contreras pravi:

    Lala, to je pa kot noč in dan. Hvala bogu za wikipedijo, k’nede?

  74. lala pravi:

    C.C. bo držalo, čeprav moram reči, da mi ideja o ukinitvi države vseeno ni preveč všeč!!!

  75. Nogavička pravi:

    Piero, saj veš tisto, ko jo Ivo Balila faše. Kako se zgodba konča: an lih ka pr tem smo … če kredit nej uzamem … če še en bot ga, kolko bo koštalo?

  76. Nogavička pravi:

    Kaj, a tega odgovora pa v wikipediji ni moč najti?

  77. konec pravi:

    lala , naši komunajzerji imajo zelo širok pogled na svet od “skrajno levega” (divje anarhistične teorije) do “prave levice” (komunisti) - vmes je nešteto variant…ha, ha, ha, ha, na to temo so pravi strokovnjaki…. CC je pravi mentalni masturbator kar se tega tiče…ampak uživa samo on….ha, ha, ha, ha..

  78. Mimi pravi:

    Konec: kaj pa k ti masturbiraš? :))
    Kdo vse še uživa? ;)))

  79. gregor pravi:

    Jani,

    mislim, da so anketni rezultati bistveno premalo za ugotavljanje volje volilnega telesa. Ne zdi se mi verjetno, da bi levo opredeljeni volilci bežali na desno. Takšni bežijo samo v abstinenco. In takšni, levo-največkrat-abstinenčni, so odločili zadnje volitve. Podobno je z Golobičem. Zares je bilo neprijetno, ne pa tudi odločilno. Odločilno bi lahko bilo, da se podobne ali hujše neprijetnosti kar vrstijo. Vlačičeva je verjetno hujša. Prva zadeva je bilo “samo” moralno sporna, druga pa pomenila direktno in kot kaže tudi lažnivo kršitev pravil lastnega resorja. Danes slišimo iz Bruslja, da Slovenija izgublja zunanjepolitično kredibilnost… Težava bo verjetno v tem, da je aktualna vlada vendarle nekaj storila: ker “biti levo usmerjen” že nekaj časa ne pomeni “podpirati aktualno vlado”, so doslej zanesljivi interpretacijski vzorci razpadli.

  80. Mimi pravi:

    Gregor: “ker “biti levo usmerjen” že nekaj časa ne pomeni “podpirati aktualno vlado”
    še kako res.

  81. anton pravi:

    Obama pravi: “…v kateri firmi?…”
    Morda naložba v avstralski pokojninski sklad, ali pa “lajovic, d.o.o.”!

  82. Carlos Contreras pravi:

    Tale naš Kakec je pa res en mali perverznež! Enkrat sanjari o moji zadnji plati, drugič mi podtika balzamirane škofovske tiče, zdaj pa že fantazira o tem, na kakšen način masturbiram. Kmalu mi bo ponudil še kakšno spletno video seanso! Ampak kaj moremo, to je pač posledica avtoritarne vzgoje. Freudov Primer Schreber lepo opisuje tovrsten karakter. Bojim se, da se mu Kaki nevarno približuje.

  83. marko pravi:

    Izgleda, da se kljub posameznim eskapadam vedno bolj strinjamo, da tale vlada ni tisto pravo. Pustimo da pacient umre, da bo to jasno tudi najbolj tupim, ali poskusimo kak drug položaj in prakso?

  84. anton pravi:

    Marko, strinjam se (delno), da… “tale vlada ni tisto pravo”. Ker vsi sploh niso slabi! Le mandatar in sedanji prvi minister bi moral biti “strateg s podporo strokovnjakov in koordinator”, ne pa “babicam in blondinkam všečen nastopač”. Groza me je, ko, po zasedbi visokega operativnega položaja, gledam njegovo govorico telesa. Mimika obraza, roke in hoja… čisti obup! In razprava o temah, o katerih nima pojma? Zakaj ima ministre in državne sekretarje?!
    “Pustimo, da pacient umre…”, kot pravite? Pred volitvami sem zapisal nekako takole: “Če zmaga Pahor, bo težko s…, če zmaga JJ, pa tragedija! In recesije “še ni bilo”, ali pa JJ in Vizjak nista imela pojma. O Bajuku raje ne bi!
    Tudi to sem napisal: “Spremenimo sistem (vladavine strank!) in omogočimo vstop mladim, strokovnim, z zgodovino neobremenjenim strokovnjakom in politikom!”.Pri tem nisem mislil “plemenitega”?, Evice, ki namesto figovega lista nosi hijenski kožuh, niti tistega mulota iz nsi, ki misli, da je lajež dovolj pri ustavljanju karavane… in samopromociji. Niti sebe ne!

  85. Mimi pravi:

    Marko, to je res, sam a je kakšna alternativa?
    Sam ne mi z Janšo; to smo že probal in (vsaj kar se mene tiče): nikoli več, hvala.
    Torej: vsekakor novo prakso z novimi položaji. :)
    Je pa še nekaj tud res: rada bi vidla KATEROKOL vlado, ki bi v takem stanju (Slovenija - zapuščina, svet - recesija) lohk delala čudeže. Sploh v 1/2 leta.
    Skratka: po 1 strani se zdi da bi blo treba menjat vse, po 2. pa na vrat na nos ni zelo modro ukrepat oz. menim da bi lohk dal še mal šanse (in itak nam drugega pravzaprav ne preostane; prvič zaradi ne-alternativ, drugič pa zarad pregovornega pusijevstva Slovencev oz. lažje je izza kompa se pritoževat kot pa na kake ceste it).
    Poleg tega je pa še en fact; sej se še med sabo ne mormo zment: delimo se na leve in desne, sovražimo se med sabo :(, govedarimo drug proti drugemu, a politiki si manejo roke; velik boljš je pač zanje da se folk pizdi med sabo (vsake tolk pa še mal na hrvate ali druge dežurne grešne kozle).
    Očitno še nismo čisto ‘tam’.

  86. anton pravi:

    Mimi, prav imate! Zdajle bi prav rad videl JJ, Bajuka, Vizjaka, Dima… kako bi se vrteli na ražnju, od njih pa bi se cedil loj…!
    Hudič je v podrobnostih. Ko bomo, na naslednjih volitvah volili naše “krojilce usode”, bomo, najbrž, imeli enako, omejeno izbiro?!
    “Politične elite”, ki nam vsakdan krojijo, ne bodo sprejele sprememb. To je bilo lažje v Jugi, ko so mladi fantje udejanili “slovenske”, predvsem pa svoje interese. Naj ata Bučar reče, kar če. O nujnosti EU!
    Denacionalizacija? Lastninjenje? Popravljanje krivic? V državi, ki je več kot pol stoletja gradila svoj razvoj, “image”, če hočete, na odpovedovanju večine državljanov višjemu standardu, “petletkam” in “reformam”, da smo nekako… živeli, celo potovali… v nasprotju z “evropejci” za železno zaveso? Ja, ja, brez banan, in, včasih, kave.
    Mi lahko namignete, koga naj volim na naslednjih volitvah?

  87. lucko pravi:

    @anton:
    Odgovor je preprost. Najmanjse zlo. Upam, da ga bomo prepoznali…

  88. anton pravi:

    Lcko, kaj je najmanjše zlo? Kako ga bomo prepoznali?
    V tem je problem!
    Bojim se, da žvižganje petsto sindikalistov, oblečenih v oranžne suknjiče, ne bo pomagalo!
    Petsto tisoč državljanov, ki bi vrglo jajce v okna parlamenta… morda bi?!
    A se ni bati. Slovenci imamo vgrajeno varnostno kodo. Tudi jaz, bom raje nehal.
    Prišepet: majčkeno anarhije!
    Zdaj pa že preveč tvegam!

  89. Vati Fakin Khan pravi:

    @anton, lucko in ostali:
    za vse in glede vsega smo na koncu koncev krivi volilci sami. Mi gremo na volitve in obkrožimo enega ali pa drugega. Vsi nas prepričujejo, da je na volitve iti skoraj dolžnost, ne samo pravica in bla, bla…
    Seveda, ker sicer niso izvoljeni. Koga naj torej volim na volitvah, je bilo vprašanje.

    Kaj pa če bi enkrat izkoristili to demokratično orodje, ki se mu volitve reče, in bi prišli z visoko udeležbo na volišča in prečrtali listek ter ne volili nikogar ?.

    Tako bi bila večina listkov neveljavnih. To pa bi bil močan signal za te prašiče, ki ob korito postanejo samo še večji, bolj zavaljeni in debeli. Ali smo sposobni tega ? NE. Zato pa nikoli ne bo spremembe. In oni to dobro vedo. Tik pred volitvami bodo spet klasične partizansko-domobranske teme, pa slovensko-hrvaški odnosi. Oboji še niso urejeni, ker politikom na obeh straneh tako paše. Ker sicer pred volitvami nimajo kaj drugega za ponuditi kot alternativo tekmecu, ker so nesposobni. Poglejte, kdo je v politiki. V glavnem ljudje, ki niso bili sicer nikjer drugje do sedaj. Ki niso v življenju opravljali še nobene konkretne in poštene službe. Kot salonski psi. Spustite takega psa v divjino, pa boste videli koliko dni bo zdržal. Tako je s temi. Eklatanten primer teoretika je minister Križanič. Morda odličen profesor in interpret ekonomske strokovne literature. V praksi pa popolnoma nesposoben enega samega pametnega ukrepa. Žal ta vlada ne premore več kot 2 solidni ministrici, tisti, ki jim nekaj binglja med nogami pa so le pokvarjeni politikanti, ki iščejo v vladi priložnost zase ali pa za svoja podjetja. Slovenci, ne bodite naivni, da jim je kaj mar za vas. Vas so že izkoristili, da ste jim dali glas in oblast, zdaj pa ste odvrženi v koš do naslednjih volitev, ko boste padli ponovno na partizansko-domobranske finte… Enako seveda velja za desnico. Money makes the world go ’round,…. Vse ostalo so lel lepe misli politikov pred volitvami in kandidatk za misice pred tekmo…

  90. DragicaJ pravi:

    desperado pravi:

    22. junij, 2009 ob 11:28
    V vsej zgodbi je bedno to, da SDS pridobiva samo na račun tega ker so levi opravilno nesposobni. Realno pa so nesposobni vsi tako levi kot desni.

    Lakomnost in pohlep vlada v Blatnem dolu.
    xxxxxxxxxxxx
    in nato se vsi utopimo v lastnem blatu!

  91. lucko pravi:

    @anton:
    Sej ravno zato sem napisal, da upam, da ga bomo prepoznali. Odgovora na vprasanje namrec ne vem…

  92. medek pravi:

    Elena ima stranko :)

  93. Matej pravi:

    “Nekaj več kot deset odstotkov pa jih ne ve, kaj bi bilo bolj prav.” Tistih 10% pa si naj postavi vprašanje, kakšno histerijo bi vzganjali, če bi na Golobijakovem mestu bil Janša? Smešni so že ti KGB!

  94. Luka pravi:

    Nedolžna laž GG vam bo jasna, ko bo Ultra olastninila Telekom, Mobitel in Siol. Kak teden boste drekali po forumih in oštarijah, potem pa bo šla karavana dalje.

  95. Mimi pravi:

    Anton, pojma nimam (koga volit). Na politko se ne spoznam, pravzaprav me ne zanima, sam pač sej ne moreš ne imeti mnenja. :)
    Ponavadi zadnje cajte volim zelene (kar je v bistvu na nek način bedasto, saj ni nobenga učinka), vendar to jemljem kot simbolično dejanje; podprem idejo, ne posamezne stranke oz. politika. Ne morem se podpisovat pod nekaj, pod kar se ne morem podpisat. :o) Ne dajem kar tko svojga glasu. Žal nobenmu več ne zaupam - pa nisem sumničav človek ali tip, ki povsod vidi zarote, svinjarije ipd., a tu pač ne gre drugače, ker kljub temu da nisem izobražena in nimam dovolj znanja, imam pa vendarle zelo dober spomin, poleg tega pa menim, da ne rabiš bit politolog, zgodovinar ali karkoli ‘kompetentnega’, da si lahko kot državljan ustvariš mnenje. Ne prenesem poniževanja inteligence folka. Pa ne maram da mi kdo v faco laže.
    Tako da nisem pravi naslov za kake predloge in nasvete. :)

    Medek, kar naj jo ima (Elena stranko). Tudi na predsedniških me ni prepričala. Pa tudi osebno ne bi volila take stranke. Se mi zdi da je preveč specifična. To pa sama ne vidim kot nekaj dobrega.

    Vati Fakin Khan, to vsakič razmišljam, da bi storila, vendar prvič bi blo brez haska, ker bi nas blo premal takih, drugič sumim da potem te glasovnice ne bi veljale, veljal pa bi sam unih 20%, ki bi jih blo - pa bi spet bilo enako. :o|

    Sicer sem osebno za skandinavski model (pa še ta se sedaj nekaj ‘fiži’), samo mi nimamo ne značaja ne zgodovine (no itak je povezano) za to; mi bi ‘i ovce i novce’. :))
    Bi mel v bistvu kapitalizem, hkrati pa tud še socializem. :o)
    Z drugimi besedami: vsi bi mel vse zastonj radi (nič pa ni zastonj) in noben ne bi delal.
    Imamo napačna izhodišča in predstave oz. nimamo mentalitete za takšno.
    Potem pa še ta zaplankanost, foušija, diletantizem, pohlep, pohlep, pohlep in še 1x pohlep.
    Nekoga ki si ga navadil že na 1200 porcij dnevno, pa boš težko pripravil da bo zadovoljen s petimi.

    Bedno v glavnem.
    Jaz lohk sam zase govorim in men je socializem (kot si ga zamišljam) všeč. Jaz imam dovolj eno enoto. In vsakomur jo ravno tako privoščim. Privoščim jih tud 10 nekomu, sam da mam jaz uno svojo. :)
    Sam taki smo žal redki. Pa mormo vseen bit del te skupnosti - pa še radi jo mamo, kljub vsemu. :)

  96. konec pravi:

    anton, nikoli ni dovolj rdeče, mar ne? ha, ha, ha, …

  97. vizionar pravi:

    Če bi radi nove obraze v politiki, poglejte podmladke strank, ki bodo kmalu na trgu …. to je šele prava depra …..
    Sicer pa … rabimo najboljše ljudi v politiki, ali v zdravstvu, šolstvu, razvoju? Za vse ne bo dovolj ….

  98. petrovc pravi:

    Ko nekoga ljubis, si do njega kriticen, ker mu zelis dobro.
    Ko si do nekoga brezbrizen, ti je njegovo pocetje deveta briga.
    Ko nekoga sovrazis, ker ti nastavlja ogledalo, ga blatis s klevetami.
    Ko nekoga ne razumes, pacis njegova hotenja s svojimi dejanji.

    Naj se tu najde kdor se zeli.

    Danasnja zahodna demokracija je laz in je navadna trgovina. Kjer se prodajajo ljudje skupaj s gnojili.
    Volitve so cirkus, ki ga placa in kjer igra muzika po narocilu.
    Ne cudimo se in ne zgrazajmo nad Iranom. Zahod ni boljsi. Take poneverbe glasovanj, tam okoli 20% so nam zelo blizu.

  99. petrovc pravi:

    Najbolj zalostno, kar se je zgodilo zadnje cas, je uboj nedolznega medveda Roznika!
    Dobrodusne, kosmate gmote nedolznosti in ljubezni in iskanja.
    Iskal je blizino ljudi, ker je verjel vanje in ker ni imel zlobnega namena in ker je mislil, da so kot on. Taval v iskanju doma. Nikomer nic hotel.
    Preprosto zelel je ziveti in pustiti ziveti.
    Pa se najde krvolocni morilec, zverina, ki ga ubije, da bo prodal za specialiteto njegove sape, doma s njegovim kozuhom pokril tla in z njegovo glavo okrasil steno!
    Zverina, morilec, ki je lahko le clovek!
    In ta morilec, ki ga je profesionalno ustrelil, nataknil, odrl in obrezal, je lahko le lovec!
    In policija ne bo nikoli nasla morilca, ker nima interesa.
    Briga me voznja z alarmnimi lucmi in brigajo me delnice v Ultri. Nisem pa brezbrizen nad tem, da je med nami tak zverinski morilec! Morilec, ki mu ni nioc svetega, zivljenje in dobrodusnost.

  100. medek pravi:

    Tak ilegalen lovski turizem. Se vozjo z đipi kešarji po kočevju pa mal strelajo po medvedih, ampak Rožnik je bil “politično opozorilo” s fašističnim pridihom.

    No, na Jezerskem imajo lovsko društvo, ki je blizu kraja umora. Če tam ne vejo kdo ga snel, potem so pa bili mutnovodci Princa Teme.

  101. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042277325

    Odstop Igorja Bavčarja torej ni zmaga, ampak hud poraz domačega korporacijskega upravljanja in etičnih vrednot, ki naj bi veljale v poslovnih in družbenih odnosih. Vpleteni v zgodbo o Istrabenzu so z njim dali jasno vedeti, da za vse vendarle ni kriv (le) Bavčar - če bi namreč bil, bi ga nadzorniki razrešili, lastniki tožili, banke pa “stisnile” v kot. Zmetati vse blato v Bavčarja in pri tem prezreti tiste, ki so ga pomagali “ustvariti”, je primerljivo z zatrjevanjem, da svetovna finančna kriza in Bernard Madoff nimata skupnega imenovalca, ali razlagami, da so se finančni trgi zlomili zaradi preveč in ne premalo regulacije. Zdaj vemo, da napaka ni bila (le) v Bavčarju, ampak sistemu, ki je “ekscesnost” nekdanjega prvega moža Istrabenza omogočal in nagrajeval. Bavčar tako ni “bolezen”, ampak le njen “simptom” - bi bilo v enakih okoliščinah v Istrabenzu res vse v najlepšem redu z drugim “bavčarjem”?

    Z načinom Bavčarjevega odhoda je slovenska finančno-gospodarska elita ponovno sporočila, da ni sposobna samorefleksije in da (bo) “zaslužne” člane ščiti(la) do zadnjega. Če še Istrabenz, v katerem ima Igor Bavčar še vedno 25 odstotkov delnic, na koncu res ne bo končal v stečaju, bo imel njegov nekdanji prvi mož, kot bi dejal eden njegovih dolgoletnih prijateljev, res razlog, da odpre šampanjec.

  102. 서귀포출장마사지 pravi:

    http://budtrader.com/arcade/members/spotenemy71/activity/4235573/

  103. 제주출장안마 pravi:

    https://holden21c8n.snack-blog.com/22904165/facts-about-chinese-medicine-bloating-revealed

  104. 제주출장마사지 pravi:

    https://alcuinm122avr7.wikiannouncement.com/user

  105. 제주출장안마 pravi:

    https://jared5fp41.activablog.com/22877743/facts-about-chinese-medicine-for-inflammation-revealed

  106. 제주출장안마 pravi:

    https://giosuev257twy2.howeweb.com/profile

  107. 제주출장마사지 pravi:

    https://paulg801azw0.iamthewiki.com/user

  108. 제주출장마사지 pravi:

    https://gregory25t9v.blog5star.com/23057061/examine-this-report-on-chinese-medicine-blood-pressure

  109. 제주출장안마 pravi:

    https://socialclubfm.com/story5828335/chinese-medicine-basics-options

  110. 제주출장안마 pravi:

    https://judahv1111.blogacep.com/27754172/chinese-medicine-certificate-fundamentals-explained

  111. 제주출장안마 pravi:

    https://marco9vl43.wssblogs.com/22959268/the-2-minute-rule-for-chinese-medicine-cooker

  112. 제주출장안마 pravi:

    https://cruz2jd70.blogdiloz.com/22846482/everything-about-chinese-medicine-certificate

  113. 제주출장마사지 pravi:

    https://jeffreys1c3f.ltfblog.com/22653888/us-massage-service-an-overview

  114. 제주출장마사지 pravi:

    https://zane84073.idblogmaker.com/22881963/top-chinese-medicine-breakfast-secrets

  115. 제주출장마사지 pravi:

    https://emilio91h4k.blogsmine.com/23066007/the-basic-principles-of-chinese-medicine-bloating

  116. 제주출장마사지 pravi:

    https://conanz468rpn7.wikibestproducts.com/user

  117. 제주출장마사지 pravi:

    https://israelp9147.iyublog.com/22894578/5-essential-elements-for-chinese-medicine-bloating

  118. 제주출장마사지 pravi:

    https://landen68888.daneblogger.com/22812056/how-much-you-need-to-expect-you-ll-pay-for-a-good-thailand-massage-bangkok

  119. 제주출장마사지 pravi:

    https://titus3kg71.jts-blog.com/22846747/not-known-factual-statements-about-chinese-medicine-for-depression-and-anxiety

  120. 제주출장마사지 pravi:

    https://remington0m9re.shoutmyblog.com/22843081/chinese-massage-oil-an-overview

  121. 제주출장마사지 pravi:

    https://caiden13l5k.mybuzzblog.com/2051848/top-latest-five-chinese-medicine-brain-fog-urban-news

  122. 제주출장마사지 pravi:

    https://franciss012byw0.blog2news.com/profile

  123. 제주출장안마 pravi:

    https://ellenc790zxw0.wikitidings.com/user

  124. 제주출장마사지 pravi:

    https://waldov655kkh3.oneworldwiki.com/user

  125. 제주출장마사지 pravi:

    https://claytonyseow.eqnextwiki.com/3838370/korean_massage_near_me_now_open_an_overview

  126. 제주출장안마 pravi:

    https://tysoniidxs.blog-kids.com/22999684/top-latest-five-thailand-massage-shops-urban-news

  127. 제주출장마사지 pravi:

    https://messiahc8495.aioblogs.com/76409526/the-ultimate-guide-to-chinese-medicine-body-map

  128. 제주출장안마 pravi:

    https://marco91233.izrablog.com/23031896/a-review-of-thailand-massage-bangkok

  129. 제주출장마사지 pravi:

    https://bookmarks4seo.com/story15785834/the-fact-about-korean-massage-stick-that-no-one-is-suggesting

  130. 제주출장안마 pravi:

    https://duked058epy4.wikifordummies.com/user

  131. 제주출장안마 pravi:

    https://dallasn2727.creacionblog.com/22922846/5-easy-facts-about-chinese-medicine-body-chart-described

  132. 제주출장안마 pravi:

    https://chance7dx48.full-design.com/chinese-medicine-cooker-fundamentals-explained-65466650

  133. 제주출장안마 pravi:

    https://freemanu122zup7.blogproducer.com/profile

  134. 제주출장마사지 pravi:

    https://edwinp0yv0.anchor-blog.com/3216623/how-much-you-need-to-expect-you-ll-pay-for-a-good-healthy-massage-folsom

  135. 제주출장마사지 pravi:

    https://cashc5777.livebloggs.com/28615593/fascination-about-chinese-medicine-cooling-foods

  136. 제주출장마사지 pravi:

    https://zionjaktb.blogaritma.com/22845880/korean-massage-near-me-now-open-an-overview

  137. 제주출장마사지 pravi:

    https://bookmarkusers.com/story15722385/top-latest-five-chinese-medicine-for-depression-and-anxiety-urban-news

  138. 제주출장마사지 pravi:

    https://keegan08z7n.collectblogs.com/68361646/the-single-best-strategy-to-use-for-chinese-medicine-blood-pressure

  139. 제주출장안마 pravi:

    https://travisdjll78901.blog-kids.com/22864586/how-much-you-need-to-expect-you-ll-pay-for-a-good-chinese-medical-massage

  140. 인천출장 pravi:

    This article is a true game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions hold incredible value. I’m eagerly anticipating implementing them. Thank you not only for sharing your expertise but also for making it accessible and easy to apply.

  141. 인천출장마사지 pravi:

    Your enthusiasm for the subject matter radiates through every word of this article; it’s contagious! Your commitment to delivering valuable insights is greatly valued, and I eagerly anticipate more of your captivating content. Keep up the exceptional work!

  142. 출장마사지 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast online world. Your consistent delivery of high-quality content is admirable. Thank you for always going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  143. 인천출장마사지 pravi:

    Your unique approach to addressing challenging subjects is like a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a pure joy to read. Your blog has now become my go-to source for insightful content.

  144. 인천출장 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast online world. Your consistent delivery of high-quality content is admirable. Thank you for always going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  145. 출장안마 pravi:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it difficult to stop reading until I reach the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is a true gift. Thank you for sharing your expertise!

  146. 출장안마 pravi:

    In a world where trustworthy information is more crucial than ever, your dedication to research and the provision of reliable content is truly commendable. Your commitment to accuracy and transparency shines through in every post. Thank you for being a beacon of reliability in the online realm.

  147. 인천출장안마 pravi:

    I wanted to take a moment to express my gratitude for the wealth of invaluable information you consistently provide in your articles. Your blog has become my go-to resource, and I consistently emerge with new knowledge and fresh perspectives. I’m eagerly looking forward to continuing my learning journey through your future posts.

  148. 출장안마 pravi:

    Your enthusiasm for the subject matter shines through in every word of this article. It’s infectious! Your dedication to delivering valuable insights is greatly appreciated, and I’m looking forward to more of your captivating content. Keep up the excellent work!

  149. 출장안마 pravi:

    Your passion and dedication to your craft shine brightly through every article. Your positive energy is contagious, and it’s clear you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  150. 출장마사지 pravi:

    I’m genuinely impressed by how effortlessly you distill intricate concepts into easily digestible information. Your writing style not only imparts knowledge but also engages the reader, making the learning experience both enjoyable and memorable. Your passion for sharing your expertise shines through, and for that, I’m deeply grateful.

  151. 인천출장안마 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast online world. Your consistent delivery of high-quality content is admirable. Thank you for always going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  152. 인천출장 pravi:

    Your unique approach to addressing challenging subjects is like a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a pure joy to read. Your blog has now become my go-to source for insightful content.

  153. 출장마사지 pravi:

    Your passion and dedication to your craft radiate through every article. Your positive energy is infectious, and it’s evident that you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  154. 인천출장안마 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast expanse of the online world. Your consistent delivery of high-quality content is truly commendable. Thank you for consistently going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  155. 출장마사지 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve made in this article. Your depth of knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable layer to the discussion. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  156. 인천출장마사지 pravi:

    Your blog has quickly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you put into crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is evident, and I look forward to every new post.

  157. 출장마사지 pravi:

    I’m continually impressed by your ability to dive deep into subjects with grace and clarity. Your articles are both informative and enjoyable to read, a rare combination. Your blog is a valuable resource, and I’m grateful for it.

  158. 인천출장안마 pravi:

    Your passion and dedication to your craft radiate through every article. Your positive energy is infectious, and it’s evident that you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  159. 출장안마 pravi:

    Your blog has rapidly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you invest in crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is apparent, and I eagerly await every new post.

  160. 인천출장 pravi:

    I just wanted to express how much I’ve learned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s evident that you’re dedicated to providing valuable content.

  161. 출장안마 pravi:

    Your storytelling prowess is nothing short of extraordinary. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I eagerly await to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating manner.

  162. 출장안마 pravi:

    Your passion and dedication to your craft radiate through every article. Your positive energy is infectious, and it’s evident that you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  163. 출장안마 pravi:

    This article resonated with me on a personal level. Your ability to emotionally connect with your audience is truly commendable. Your words are not only informative but also heartwarming. Thank you for sharing your insights.

  164. 출장안마 pravi:

    I’m genuinely impressed by how effortlessly you distill intricate concepts into easily digestible information. Your writing style not only imparts knowledge but also engages the reader, making the learning experience both enjoyable and memorable. Your passion for sharing your expertise is unmistakable, and for that, I am deeply appreciative.

  165. 인천출장마사지 pravi:

    Your positivity and enthusiasm are undeniably contagious! This article brightened my day and left me feeling inspired. Thank you for sharing your uplifting message and spreading positivity among your readers.

  166. 출장마사지 pravi:

    Your positivity and enthusiasm are undeniably contagious! This article brightened my day and left me feeling inspired. Thank you for sharing your uplifting message and spreading positivity among your readers.

  167. 인천출장 pravi:

    This article is a real game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions are incredibly valuable. I can’t wait to put them into action. Thank you for not only sharing your expertise but also making it accessible and easy to implement.

  168. 인천출장안마 pravi:

    Your positivity and enthusiasm are truly infectious! This article brightened my day and left me feeling inspired. Thank you for sharing your uplifting message and spreading positivity to your readers.

  169. 출장마사지 pravi:

    In a world where trustworthy information is more crucial than ever, your dedication to research and the provision of reliable content is truly commendable. Your commitment to accuracy and transparency shines through in every post. Thank you for being a beacon of reliability in the online realm.

  170. 인천출장마사지 pravi:

    Your unique approach to tackling challenging subjects is a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a joy to read. Your blog is now my go-to for insightful content.

  171. 인천출장안마 pravi:

    I’ve found a treasure trove of knowledge in your blog. Your dedication to providing trustworthy information is something to admire. Each visit leaves me more enlightened, and I appreciate your consistent reliability.

  172. 인천출장안마 pravi:

    Your positivity and enthusiasm are undeniably contagious! This article brightened my day and left me feeling inspired. Thank you for sharing your uplifting message and spreading positivity among your readers.

  173. 인천출장안마 pravi:

    In a world where trustworthy information is more crucial than ever, your dedication to research and the provision of reliable content is truly commendable. Your commitment to accuracy and transparency shines through in every post. Thank you for being a beacon of reliability in the online realm.

  174. 출장안마 pravi:

    Your dedication to sharing knowledge is evident, and your writing style is captivating. Your articles are a pleasure to read, and I always come away feeling enriched. Thank you for being a reliable source of inspiration and information.

  175. 인천출장안마 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve articulated in this article. Your profound knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable dimension to the discourse. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  176. 인천출장안마 pravi:

    This article resonated with me on a personal level. Your ability to emotionally connect with your audience is truly commendable. Your words are not only informative but also heartwarming. Thank you for sharing your insights.

  177. 출장안마 pravi:

    Your positivity and enthusiasm are undeniably contagious! This article brightened my day and left me feeling inspired. Thank you for sharing your uplifting message and spreading positivity among your readers.

  178. 인천출장 pravi:

    I’ve discovered a treasure trove of knowledge in your blog. Your unwavering dedication to offering trustworthy information is truly commendable. Each visit leaves me more enlightened, and I deeply appreciate your consistent reliability.

  179. 인천출장안마 pravi:

    This article is a real game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions are incredibly valuable. I can’t wait to put them into action. Thank you for not only sharing your expertise but also making it accessible and easy to implement.

  180. 인천출장마사지 pravi:

    I’ve discovered a treasure trove of knowledge in your blog. Your unwavering dedication to offering trustworthy information is truly commendable. Each visit leaves me more enlightened, and I deeply appreciate your consistent reliability.

  181. 출장마사지 pravi:

    Your blog has quickly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you put into crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is evident, and I look forward to every new post.

  182. 출장안마 pravi:

    I wanted to take a moment to express my gratitude for the wealth of invaluable information you consistently provide in your articles. Your blog has become my go-to resource, and I consistently emerge with new knowledge and fresh perspectives. I’m eagerly looking forward to continuing my learning journey through your future posts.

  183. 서울출장마사지 pravi:

    I must applaud your talent for simplifying complex topics. Your ability to convey intricate ideas in such a relatable manner is admirable. You’ve made learning enjoyable and accessible for many, and I deeply appreciate that.

  184. 출장샵 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve articulated in this article. Your profound knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable dimension to the discourse. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  185. 서울출장안마 pravi:

    This article resonated with me on a personal level. Your ability to emotionally connect with your audience is truly commendable. Your words are not only informative but also heartwarming. Thank you for sharing your insights.

  186. 출장안마 pravi:

    This article is a true game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions hold incredible value. I’m eagerly anticipating implementing them. Thank you not only for sharing your expertise but also for making it accessible and easy to apply.

  187. 서울출장샵 pravi:

    Your passion and dedication to your craft radiate through every article. Your positive energy is infectious, and it’s evident that you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  188. 인천출장마사지 pravi:

    Your storytelling prowess is nothing short of extraordinary. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I eagerly await to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating manner.

  189. 서울출장마사지 pravi:

    I simply wanted to convey how much I’ve gleaned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s abundantly clear that you’re committed to providing valuable content.

  190. 인천출장마사지 pravi:

    I’d like to express my heartfelt appreciation for this enlightening article. Your distinct perspective and meticulously researched content bring a fresh depth to the subject matter. It’s evident that you’ve invested a great deal of thought into this, and your ability to articulate complex ideas in such a clear and comprehensible manner is truly commendable. Thank you for generously sharing your knowledge and making the process of learning so enjoyable.

  191. 출장마사지 pravi:

    This article is a true game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions hold incredible value. I’m eagerly anticipating implementing them. Thank you not only for sharing your expertise but also for making it accessible and easy to apply.

  192. 서울출장샵 pravi:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it difficult to stop reading until I reach the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is a true gift. Thank you for sharing your expertise!

  193. 출장마사지 pravi:

    Your storytelling abilities are nothing short of incredible. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I can’t wait to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating way.

  194. 서울출장마사지 pravi:

    I’m genuinely impressed by how effortlessly you distill intricate concepts into easily digestible information. Your writing style not only imparts knowledge but also engages the reader, making the learning experience both enjoyable and memorable. Your passion for sharing your expertise shines through, and for that, I’m deeply grateful.

  195. 서울출장안마 pravi:

    This article is a real game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions are incredibly valuable. I can’t wait to put them into action. Thank you for not only sharing your expertise but also making it accessible and easy to implement.

  196. 서울출장마사지 pravi:

    Your storytelling abilities are nothing short of incredible. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I can’t wait to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating way.

  197. 출장샵 pravi:

    I just wanted to express how much I’ve learned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s evident that you’re dedicated to providing valuable content.

  198. 출장샵 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast online world. Your consistent delivery of high-quality content is admirable. Thank you for always going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  199. 서울출장안마 pravi:

    I can’t help but be impressed by the way you break down complex concepts into easy-to-digest information. Your writing style is not only informative but also engaging, which makes the learning experience enjoyable and memorable. It’s evident that you have a passion for sharing your knowledge, and I’m grateful for that.

  200. 서울출장샵 pravi:

    I’m truly impressed by the way you effortlessly distill intricate concepts into easily digestible information. Your writing style not only imparts knowledge but also engages the reader, making the learning experience both enjoyable and memorable. Your passion for sharing your expertise is unmistakable, and for that, I am deeply grateful.

  201. 출장안마 pravi:

    Your dedication to sharing knowledge is unmistakable, and your writing style is captivating. Your articles are a pleasure to read, and I consistently come away feeling enriched. Thank you for being a dependable source of inspiration and information.

  202. 인천출장샵 pravi:

    Your dedication to sharing knowledge is unmistakable, and your writing style is captivating. Your articles are a pleasure to read, and I consistently come away feeling enriched. Thank you for being a dependable source of inspiration and information.

  203. 인천출장마사지 pravi:

    This article is a true game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions hold incredible value. I’m eagerly anticipating implementing them. Thank you not only for sharing your expertise but also for making it accessible and easy to apply.

  204. 서울출장안마 pravi:

    I am continually impressed by your ability to delve into subjects with grace and clarity. Your articles are both informative and enjoyable to read, a rare combination. Your blog is a valuable resource, and I am sincerely grateful for it.

  205. 출장샵 pravi:

    Your passion and dedication to your craft radiate through every article. Your positive energy is infectious, and it’s evident that you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  206. 서울출장샵 pravi:

    I wanted to take a moment to express my gratitude for the wealth of invaluable information you consistently provide in your articles. Your blog has become my go-to resource, and I consistently emerge with new knowledge and fresh perspectives. I’m eagerly looking forward to continuing my learning journey through your future posts.

  207. 출장마사지 pravi:

    I’ve discovered a treasure trove of knowledge in your blog. Your unwavering dedication to offering trustworthy information is truly commendable. Each visit leaves me more enlightened, and I deeply appreciate your consistent reliability.

  208. 인천출장마사지 pravi:

    I am continually impressed by your ability to delve into subjects with grace and clarity. Your articles are both informative and enjoyable to read, a rare combination. Your blog is a valuable resource, and I am sincerely grateful for it.

  209. 서울출장마사지 pravi:

    Your enthusiasm for the subject matter shines through every word of this article; it’s infectious! Your commitment to delivering valuable insights is greatly valued, and I eagerly anticipate more of your captivating content. Keep up the exceptional work!

  210. 서울출장마사지 pravi:

    I wanted to take a moment to express my gratitude for the wealth of valuable information you provide in your articles. Your blog has become a go-to resource for me, and I always come away with new knowledge and fresh perspectives. I’m excited to continue learning from your future posts.

  211. 서울출장안마 pravi:

    Your passion and dedication to your craft shine brightly through every article. Your positive energy is contagious, and it’s clear you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  212. 출장안마 pravi:

    I am continually impressed by your ability to delve into subjects with grace and clarity. Your articles are both informative and enjoyable to read, a rare combination. Your blog is a valuable resource, and I am sincerely grateful for it.

  213. 출장마사지 pravi:

    I wanted to take a moment to express my gratitude for the wealth of invaluable information you consistently provide in your articles. Your blog has become my go-to resource, and I consistently emerge with new knowledge and fresh perspectives. I’m eagerly looking forward to continuing my learning journey through your future posts.

  214. 인천출장샵 pravi:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it nearly impossible to stop reading until I’ve reached the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is indeed a rare gift. Thank you for sharing your expertise!

  215. 서울출장안마 pravi:

    I simply wanted to convey how much I’ve gleaned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s abundantly clear that you’re committed to providing valuable content.

  216. 서울출장샵 pravi:

    Your positivity and enthusiasm are undeniably contagious! This article brightened my day and left me feeling inspired. Thank you for sharing your uplifting message and spreading positivity among your readers.

  217. 서울출장안마 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve made in this article. Your depth of knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable layer to the discussion. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  218. 출장마사지 pravi:

    In a world where trustworthy information is more important than ever, your commitment to research and providing reliable content is truly commendable. Your dedication to accuracy and transparency is evident in every post. Thank you for being a beacon of reliability in the online world.

  219. 인천출장샵 pravi:

    I want to express my sincere appreciation for this enlightening article. Your unique perspective and well-researched content bring a fresh depth to the subject matter. It’s evident that you’ve invested considerable thought into this, and your ability to convey complex ideas in such a clear and understandable way is truly commendable. Thank you for generously sharing your knowledge and making the learning process enjoyable.

  220. 출장샵 pravi:

    Your blog has rapidly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you invest in crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is apparent, and I eagerly await every new post.

  221. 인천출장마사지 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve articulated in this article. Your profound knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable dimension to the discourse. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  222. 출장안마 pravi:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it nearly impossible to stop reading until I’ve reached the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is indeed a rare gift. Thank you for sharing your expertise!

  223. 서울출장안마 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast expanse of the online world. Your consistent delivery of high-quality content is truly commendable. Thank you for consistently going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  224. 인천출장안마 pravi:

    I wish to express my deep gratitude for this enlightening article. Your distinct perspective and meticulously researched content bring fresh depth to the subject matter. It’s evident that you’ve invested a significant amount of thought into this, and your ability to convey complex ideas in such a clear and understandable manner is truly praiseworthy. Thank you for generously sharing your knowledge and making the learning process so enjoyable.

  225. 서울출장마사지 pravi:

    Your unique approach to addressing challenging subjects is like a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a pure joy to read. Your blog has now become my go-to source for insightful content.

  226. 서울출장안마 pravi:

    I just wanted to express how much I’ve learned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s evident that you’re dedicated to providing valuable content.

  227. 출장마사지 pravi:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it nearly impossible to stop reading until I’ve reached the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is indeed a rare gift. Thank you for sharing your expertise!

  228. 출장샵 pravi:

    This article resonated with me on a personal level. Your ability to connect with your audience emotionally is commendable. Your words are not only informative but also heartwarming. Thank you for sharing your insights.

  229. 출장안마 pravi:

    I’d like to express my heartfelt appreciation for this insightful article. Your unique perspective and well-researched content bring a fresh depth to the subject matter. It’s evident that you’ve invested considerable thought into this, and your ability to convey complex ideas in such a clear and understandable way is truly commendable. Thank you for sharing your knowledge so generously and making the learning process enjoyable.

  230. 인천출장마사지 pravi:

    Your passion and dedication to your craft shine brightly through every article. Your positive energy is contagious, and it’s clear you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  231. 서울출장안마 pravi:

    I’m continually impressed by your ability to dive deep into subjects with grace and clarity. Your articles are both informative and enjoyable to read, a rare combination. Your blog is a valuable resource, and I’m grateful for it.

  232. 서울출장안마 pravi:

    Your storytelling prowess is nothing short of extraordinary. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I eagerly await to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating manner.

  233. 출장마사지 pravi:

    I am continually impressed by your ability to delve into subjects with grace and clarity. Your articles are both informative and enjoyable to read, a rare combination. Your blog is a valuable resource, and I am sincerely grateful for it.

  234. 출장샵 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast expanse of the online world. Your consistent delivery of high-quality content is truly commendable. Thank you for consistently going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  235. 출장안마 pravi:

    I’m truly impressed by the way you effortlessly distill intricate concepts into easily digestible information. Your writing style not only imparts knowledge but also engages the reader, making the learning experience both enjoyable and memorable. Your passion for sharing your expertise is unmistakable, and for that, I am deeply grateful.

  236. 인천출장샵 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast expanse of the online world. Your consistent delivery of high-quality content is truly commendable. Thank you for consistently going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  237. 인천출장안마 pravi:

    Your storytelling prowess is nothing short of extraordinary. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I eagerly await to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating manner.

  238. 출장마사지 pravi:

    This article resonated with me on a personal level. Your ability to emotionally connect with your audience is truly commendable. Your words are not only informative but also heartwarming. Thank you for sharing your insights.

  239. 인천출장안마 pravi:

    Your blog has rapidly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you invest in crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is apparent, and I eagerly await every new post.

  240. 출장샵 pravi:

    I wanted to take a moment to express my gratitude for the wealth of invaluable information you consistently provide in your articles. Your blog has become my go-to resource, and I consistently emerge with new knowledge and fresh perspectives. I’m eagerly looking forward to continuing my learning journey through your future posts.

  241. 서울출장샵 pravi:

    Your unique approach to addressing challenging subjects is like a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a pure joy to read. Your blog has now become my go-to source for insightful content.

  242. 출장마사지 pravi:

    Your blog has rapidly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you invest in crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is apparent, and I eagerly await every new post.

  243. 출장마사지 pravi:

    Your enthusiasm for the subject matter radiates through every word of this article; it’s contagious! Your commitment to delivering valuable insights is greatly valued, and I eagerly anticipate more of your captivating content. Keep up the exceptional work!

  244. 서울출장마사지 pravi:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it difficult to stop reading until I reach the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is a true gift. Thank you for sharing your expertise!

  245. 인천출장마사지 pravi:

    This article resonated with me on a personal level. Your ability to emotionally connect with your audience is truly commendable. Your words are not only informative but also heartwarming. Thank you for sharing your insights.

  246. 서울출장샵 pravi:

    I’ve discovered a treasure trove of knowledge in your blog. Your unwavering dedication to offering trustworthy information is truly commendable. Each visit leaves me more enlightened, and I deeply appreciate your consistent reliability.

  247. 인천출장안마 pravi:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it nearly impossible to stop reading until I’ve reached the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is indeed a rare gift. Thank you for sharing your expertise!

  248. 서울출장샵 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast expanse of the online world. Your consistent delivery of high-quality content is truly commendable. Thank you for consistently going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  249. 인천출장안마 pravi:

    I’m truly impressed by the way you effortlessly distill intricate concepts into easily digestible information. Your writing style not only imparts knowledge but also engages the reader, making the learning experience both enjoyable and memorable. Your passion for sharing your expertise is unmistakable, and for that, I am deeply grateful.

  250. 서울출장샵 pravi:

    This article is a true game-changer! Your practical tips and well-thought-out suggestions hold incredible value. I’m eagerly anticipating implementing them. Thank you not only for sharing your expertise but also for making it accessible and easy to apply.

  251. 서울출장샵 pravi:

    I wanted to take a moment to express my gratitude for the wealth of valuable information you provide in your articles. Your blog has become a go-to resource for me, and I always come away with new knowledge and fresh perspectives. I’m excited to continue learning from your future posts.

  252. 서울출장안마 pravi:

    Your blog has rapidly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you invest in crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is apparent, and I eagerly await every new post.

  253. 서울출장안마 pravi:

    I must applaud your talent for simplifying complex topics. Your ability to convey intricate ideas in such a relatable manner is admirable. You’ve made learning enjoyable and accessible for many, and I deeply appreciate that.

  254. 출장안마 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve articulated in this article. Your profound knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable dimension to the discourse. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  255. 출장샵 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve made in this article. Your depth of knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable layer to the discussion. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  256. 서울출장안마 pravi:

    I’d like to express my heartfelt appreciation for this enlightening article. Your distinct perspective and meticulously researched content bring a fresh depth to the subject matter. It’s evident that you’ve invested a great deal of thought into this, and your ability to articulate complex ideas in such a clear and comprehensible manner is truly commendable. Thank you for generously sharing your knowledge and making the process of learning so enjoyable.

  257. 서울출장안마 pravi:

    Your enthusiasm for the subject matter shines through every word of this article; it’s contagious! Your commitment to delivering valuable insights is greatly valued, and I eagerly anticipate more of your captivating content. Keep up the exceptional work!

  258. 서울출장마사지 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast expanse of the online world. Your consistent delivery of high-quality content is truly commendable. Thank you for consistently going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  259. 인천출장안마 pravi:

    Your unique approach to addressing challenging subjects is like a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a pure joy to read. Your blog has now become my go-to source for insightful content.

  260. 인천출장마사지 pravi:

    I simply wanted to convey how much I’ve gleaned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s abundantly clear that you’re committed to providing valuable content.

  261. 인천출장안마 pravi:

    Your passion and dedication to your craft shine brightly through every article. Your positive energy is contagious, and it’s clear you genuinely care about your readers’ experience. Your blog brightens my day!

  262. 인천출장마사지 pravi:

    I want to express my appreciation for this insightful article. Your unique perspective and well-researched content bring a new depth to the subject matter. It’s clear you’ve put a lot of thought into this, and your ability to convey complex ideas in such a clear and understandable way is truly commendable. Thank you for sharing your knowledge and making learning enjoyable.

  263. 인천출장안마 pravi:

    I just wanted to express how much I’ve learned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s evident that you’re dedicated to providing valuable content.

  264. 출장안마 pravi:

    Your unique approach to addressing challenging subjects is like a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a pure joy to read. Your blog has now become my go-to source for insightful content.

  265. 서울출장마사지 pravi:

    I couldn’t agree more with the insightful points you’ve articulated in this article. Your profound knowledge on the subject is evident, and your unique perspective adds an invaluable dimension to the discourse. This is a must-read for anyone interested in this topic.

  266. 출장안마 pravi:

    I simply wanted to convey how much I’ve gleaned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s abundantly clear that you’re committed to providing valuable content.

  267. 서울출장마사지 pravi:

    Your storytelling prowess is nothing short of extraordinary. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I eagerly await to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating manner.

  268. 인천출장마사지 pravi:

    Your blog is a true gem in the vast expanse of the online world. Your consistent delivery of high-quality content is truly commendable. Thank you for consistently going above and beyond in providing valuable insights. Keep up the fantastic work!

  269. 출장마사지 pravi:

    I simply wanted to convey how much I’ve gleaned from this article. Your meticulous research and clear explanations make the information accessible to all readers. It’s abundantly clear that you’re committed to providing valuable content.

Komentiraj