Komentar - Miha

29. maj 2009 ob 14:49 | Vest |

Berem prispevek »Titova Jama« Slavoja Žižka: Zares naj bi kot nova stranka dobro začel s protitajkunsko politiko, zdaj ga čaka še dvojni preizkus: trupla iz Hude jame in poimenovanje ulice v Ljubljani po Titu. V obeh primerih, da je čutiti isto nelagodje. Hudo jamo Zares in levica, ki ne zasluži tega imena, čutita kot privatni greh, ki ga je treba minimalizirati, zato naj desnica ne dreza vanj, dokler ni Cerkev opravila s pedofili. Tita pa razumejo predvsem kot simbol in poosebljenje prejšnjega režima in hinavčijo z »bratstvom in enotnostjo«. Žižek jim pove, naj v dilemi »zgodovinski velikan ali zločinec« začnejo Tita bolj obravnavati kot bedno nastopaško megalomansko figuro, poimenovanje ulice po Titu, največjem simbolu kontinuitete, pa mora zato pri pravem levičarju vzbuditi zgolj grozo in obup.

Zares seveda ni zdržal ne protitajkunske politike ne obeh preizkusov. Še več, dan po preimenovanju Štajerske ceste za Titovo cesto, se je okitil z Jankovićevo predvolilno podporo Romanu Jakiču na poti v Evropski parlament.

Moje osebno stališče, seveda, je, če se kakšna cesta preimenuje, naj se dostojno. Zato vezati Titovo ime na nasedlo investicijo Stadiona Stožice in na Štajersko cesto, katere izgradnjo MOL malomarno blokira že desetletje, ni dostojno Titovega imena. Je zloraba tega imena. Ker se čudeži v gradbeništvu ne dogajajo, se nasedla investicija očitno financira iz spornih finančnih virov ali pa na račun podizvajalcev. Janković znova napoveduje razkritje novega financerja za konec junija, Delta pa je, seveda, še v pogodbenem odnosu, zato mora ta gordijski vozel presekati minister za finance, dr. Franc Križanič. Tačas se realizacija projekta dogaja protipravno tudi z vidika upravnih dovoljenj, zato so dani vsi pogoji tudi za kazenski pregon.

Ministrstvo za finance sem pozval, da izvrši nadzorstvo nad zakonitostjo Akta o javno-zasebnem partnerstvu za izgradnjo Stadiona, športne dvorane ter trgovskega objekta s pripadajočo infrastrukturo, ki smo ga na Mestnem svetu MOL sprejeli dne 08.10.2007, ker Akt ni v skladu z ustavo in zakonom v taki meri, da ta projekt v okviru takega javno-zasebnega partnerstva ni uresničljiv. Predpisani ukrepi objektivno po svojem obsegu in posledicah ne vodijo do cilja. MOL ne bi vložil niti evra, finančno pa bi bil nesorazmerno prizadet zasebni partner, ki bi moral za MOL zgraditi dva kapitalna športna objekta in plačati ves komunalni prispevek za kompleks, sam pa bi iztržil le lastninsko pravico na idealnem deležu tretjine zemljišča.

Ustrezna rešitev je priprava novega Akta po predpisanem predhodnem postopku investicijskega elaborata za oceno možnosti in odločitvi o javno-zasebnem partnerstvu na tej osnovi. Vključiti se morajo inštitucionalno in finančno tudi vsi drugi potencialni javni partnerji, najmanj s področij, ki jih pokrivajo minister Golobić (univerzitetna dvorana), minister Lukšić (nogometni stadion) in minister Vlačič (program DARS-MOL) v Aktu pa je treba zagotoviti tudi bodoče upravljanje športnih objektov.

Miha Jazbinšek

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
 1. soler30 pravi:

  Ampak Miha vsa leta do sedaj se ni nič gradilo kar se tiče štadiona. Sedaj pa vsak dan brnijo stroji in se zida.
  Ti pa mečeš polena pod noge ne Jankoviću ampak štadionu.
  Naj ga sezidajo, potem pa zapirajo, če je kdo tega potreben.
  Samo ti Miha si pa res pravi Slovencelj, totalen fovšljivec. Sam pa v vseh teh letih nisi nič naredil, le stanovanja pošenkal, za kar še danes mladi ne morejo do strehe nad glavo, ker si uničil sistem, ki bi se iz družbenih stanovanj lahko (logično nadaljevanje) razvil v najemniška.
  Miha umiri se.

 2. RickyR pravi:

  NO COMENT…

 3. Osama You Know Who pravi:

  Neverjetno!!! Jazbinšek vlaga nadzor zakonitosti zato ker bi po njegovem lahko bil oškodovan investitor, ker mora mestu zgraditi preveč, sam pa bo lahko tržil le eno tretjino??????????? Ubogi investitor res.

  Pa tudi, če je vse res, a ne bi bilo bolj logično, da je to prej problem investitorja trgovskega dela?!! Kot mestni svetnik le naslajal nad možnostjo, ki jo lahko Ljubljana iztrži iz tega partnerstva. Samo pederastiš in oviraš.

 4. MEFISTO pravi:

  Dragi moji, kakorkoli obračate, Miha ima vedno bolj prav.

  Jankovič je hišica iz kart, na Golobičevi poti.

 5. Niko pravi:

  Miha Jazbinšek - grobar slovenskega naroda. Njegov stanovanjski zakon iz leta 1991 je naredil nepopravljivo škodo. Enim je podaril stanovanja zastonj, druge je obsodil na dolgoletna izkoriščevalska podnajemniška razmerja. In to v stanovanjih, ki so bila tem prvim podarjena. Zakaj? Saj to so bila družbena stanovanja, zgrajena iz skupnega denarja vseh v bivši Jugoslaviji. Ali je bilo pravično podeliti nekomu stanovanje samo zato, ker je v nekem trenutku v njem prebival? Daleč od tega. Zakon je ustvaril nepopravljivo in nepravično trajno neenakost. Znižal je rodnost. Znižal je kvaliteto življenja, večini. Tudi tisti, ki so zastonj dobili stanovanja, so nastradali. Kajti živijo v revnejši Sloveniji, kjer se njihovi prjatelji, znanci, kolegi stiskajo na 25 m2 za skoraj polovico mesečne plače. Odlično, g. Jazbinšek !

 6. Miha J. pravi:

  Spoštovani Osama You Know Who,

  Nadzor zakonitosti neuresničljivega akta o JZP je edini način, da se akt spremeni tako, da bo uresničljiv. Brez partnerstva države ni moč dograditi stadiona in športne dvorane in tudi ne Šmartinske ceste. Jankovićev “greh” je, da vztraja na perpetuum mobile, na nekem investicijskem velikanu, ki ga ni. Odstop Delte, ki med drugim po Jankovićevi krivdi ni zavarovan, ni “prej problem investitorja” ampak problem Jankovića in MOL.

  Miha Jazbinšek

 7. Miha J. pravi:

  Pardon,
  Štajerske ceste, po novem Titove ceste.
  Miha Jazbinšek

 8. MEFISTO pravi:

  Te ceste se bodo pravi Štajerci že znali izogniti.

 9. cvek pravi:

  Jazbinšek, kot Štajercu, ti je verjetno teško med ” večinskim” srbendijam v mestnem svetu. Čas in neuspeh jih bo odvgel na smetišče zgodovine, kot lažnjive in neuspešne !
  Kaj praviš, bi se nam v “MERKATORJU” godilo kaj boljše , če bi bil JANKOVIČEV !

 10. MEFISTO pravi:

  Žal mi je MIHE JAZBIŠKA, da se je s kandidaturo brez upanja udinjal pri političnem pajacu Darku KRAJNCU.

 11. ekka pravi:

  jazbinšku stanovanjskega zakona ne odpustim!

 12. kaktus pravi:

  Miha, ne zapravljaj poceni svojega ugleda z mladci, lenuhi, večnimi študenti , gobcači tipa Darkec, Černjak itd… To pot si ga usral !

 13. rukar pravi:

  Mihec, tu zgoraj so te opozarjali, da ne zapravljaš ugleda z večnimi študenti v osebkih Krajnc, Černjak………….!

 14. https://mikestreeservicecompany.com/ pravi:

  … [Trackback] …

  […] Read More to that Topic: vest.muzej.si/2009/05/29/komentar-miha-24/ […] …

 15. swinger jaén pravi:

  I seriously love your website.. Pleasant colors & theme. Did you develop this web site yourself?
  Please reply back as I’m planning to create my very own website and would love to find out where you
  got this from or exactly what the theme is called. Appreciate it!

 16. ¿qué es el swinger bilbao pravi:

  At this moment I am ready to do my breakfast, when having my breakfast coming over again to read further news.

 17. สล็อตเบทฟิก pravi:

  … [Trackback] …

  […] Find More Info here on that Topic: vest.muzej.si/2009/05/29/komentar-miha-24/ […] …

 18. voordelen van het mektab review systeem pravi:

  I wanted to thank you for this fantastic read!!
  I absolutely enjoyed every bit of it. I’ve got you bookmarked to check out new stuff you post…

 19. dejt kalmar pravi:

  I like what you guys are usually up too. Such clever work
  and exposure! Keep up the very good works guys I’ve incorporated you guys to our blogroll.

 20. psychedelic mushrooms chocolate bars pravi:

  … [Trackback] …

  […] Find More on that Topic: vest.muzej.si/2009/05/29/komentar-miha-24/ […] …

 21. Kurve Max pravi:

  … [Trackback] …

  […] There you can find 63361 additional Information on that Topic: vest.muzej.si/2009/05/29/komentar-miha-24/ […] …

Komentiraj