Komentar - Silvester

19. maj 2009 ob 14:36 | Vest |

Danes mineva leto dni, ko je izšla prva številka nove revije Reporter. V tem času smo izdali že 53. številk in na žalost nekaterih privoščljivcev še nismo propadli. Dokazali smo, da v Sloveniji obstaja prostor za revijo kot je Reporter. Tako kot je trinajst let obstajal prostor za revijo Mag, ki je februarja letos prenehala izhajati kot samostojna edicija. Propad Maga na eni in rojstvo Reporterja na drugi strani, je še en dokaz temu, da se časopisov ne da nasilno preurediti. Poskus prevzgoje najprej novinarjev, nato še bralcev, se je končal s poslovno polomijo, ki jo je spomladi doživel Mag.
V prvem letu majhni in relativno mladi novinarski ekipi, ki ustvarja Reporter, ni bilo lahko. Produkcija tedenskega magazina, ki vsak ponedeljek izhaja na stotih straneh, ni ravno mačji kašelj. Nato pa je treba vsak teden na trgu revijo še prodati. V času recesije, ko po vsem svetu padajo časopisom naklade, nam je uspelo iz nič priti do slabih deset tisočakov. Toliko namreč znaša povprečna tedenska prodaja Reporterja v zadnjem letu. V primerjavi s konkurenco sploh ni slaba. Reporter postaja vse bolj zanimiv tudi za oglaševalce, kar nas po začetnih težavah na tem področju še posebej veseli. Zaradi majhnosti trga v Sloveniji noben medij ne more preživeti brez oglasov.
V zadnjem letu smo dobili kar nekaj polen pod noge in na račun Reporterja v nekaterih medijih prebrali precej neumnosti. Nekaj pa drži – za časopisom kot je Reporter, se mora vedno dvigovati prah. V nasprotnem primeru ni razloga za njegov obstoj.
Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil za vso medijsko podporo pri nastajanju Reporterja spletnemu portalu Vest.si, še posebej pa Denisu Sarkiću.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 45 x komentirano
 1. medek pravi:

  Ja, saj, takle novinar je kot tipičen komad na evrosongu. Ujahan suženj.

 2. luka pravi:

  k ni reporter kao bolj pro janša….? čudno, da sarkič pomaga:)

  moram enkrat kupt pa pogledat, če je kej pametenga notr…

 3. medek pravi:

  Nič, sama jajca,

 4. Andrej pravi:

  Joj, kakšna tuga! Šurla s takim znanjem jezika ne bi naredil mature (kje imate lektorje, jebela!), da o njegovem časopisu (in prahu, kajneda) ne izgubljamo besed. Na koncu se pa zahvali celo Denisu Sarkiću. Za posrat! Gliha vkup štriha, kaj čem rečt…

 5. MEFISTO pravi:

  MEDEK, tednik REPORTER berejo pametni Slovenci!

  Po njem pa skrivaj listajo tudi vsi funkcionarji te oblastne koalicije.

 6. Reporter pravi:

  Vse najboljše!

 7. Carlos Contreras pravi:

  No, privzemimo, da je tole tekst, ki ga je spisal Surlek, in ne le transkript povedanega. Če je tako, potem ga srčno vabim, naj se septembra v klopeh pridruži osnovnošolcem.

 8. Q_ pravi:

  Hecno, od Šurle ni slišati niti besedice o tem, da bi morala država de facto spodbujati pestrost medijev. Od vesti do Reporterja. Malce bedno je, če je medij le finančna ustanova, ki bogati lastnike tako finančno kot nazorsko.

 9. Edi pravi:

  Citiram:
  “…tednik REPORTER berejo pametni Slovenci!

  Po njem pa skrivaj listajo tudi vsi funkcionarji te oblastne koalicije.”

  To pač ni res, enkrat samkrat sem kupil to revijo. Noter so pisali o nekih izletih v Milanu, ki naj bi jih imela Kresalova in o Zidarju, zgledalo pa mi je vse bolj kot neko nakladanje. Se mi zdi kot da hoče Reporter oponašati Mladino, vendar iz druge strani političnega prostora ampak mu ne uspeva najbolje. Če mene vprašaš ima Mladina veliko več preverjenih informacij in boljših novinarjev in kolumen kot Reporter…

 10. marjetica pravi:

  Pozabil si se zahvaliti Hribarju za odlično reklamo,na žalost tudi to ne more dvigniti kvalitete,če se surla
  utaplja v partijski demokraciji sds-ja,vsi za enega eden za vse !

 11. bejž zajc pravi:

  Levičarji pri Mladini premorejo vsaj smisel za humor - tudi na svoj račun, kar ga desničarski Reporterju sploh nima. Kakor tudi ne prenese nikakršne kritike na najintelektualnejšo stranko in njenega vrhovnega povelnika Janeza ali Ivana Janšo.Ko bomo prebrali kakšen tekst s kritiko nezmotljivega ex komunajzarja Janeza, pa bom z veselem vzel v roke ta desničarski brevir.
  Do takrat pa, o sveta preproščina….

 12. MEFISTO pravi:

  EDI IN BEJŽ ZAJC potem pa ne spadata med pametne Slovence.

 13. sanja pravi:

  o, vsekakor niste začeli iz nič, začeli ste z vsemi bralci propadlega Maga.
  Propadanje Maga pa je bila odlična priložnost za reklamo (sama npr. šele od takrat vem za nekakšno Surlo), vendar ste jo očitno slabo izkoristili, če ostajate na nakladi Maga.

 14. Edi pravi:

  @Mefisto
  Ja, seveda, pamet se ugotavlja po tem kateri tednik bereš, ja, bravo, prav imaš…

 15. Edi pravi:

  Najpametnejši so bralci Cicidoja, to ti zagotavljam.

 16. dejan2585 pravi:

  Pa daj, toti Reporter je res kar nekaj, te res raje ne berem, kot pa da bi njihove nepreverjene kozlarije in natolcevanja bral…
  Njihovi novinarji pa so že večkrat dokazali, da so amaterji, ker nikoli ne preverijo stvari, nikoli se ne pozanimajo o stvareh pri tistih, katerih se stvar tiče, v glavnem, njihovi članki in kolumne so na nivoju pogovora za šankom.
  To pa ne govorim kar tja v tri dni, ampak govorim iz izkušenj, ker sem se že znašel v njihovem članku. Če bi imel denar, bi jih tožil, tako pa sem se potolažil, da itak tega časopisa noben ne bere.
  Silvester, pejt tam svojim Nsi-jevcem riti lizat!

 17. Ars Ignis pravi:

  Žlahtni besnici, vsem ustvarjalcem in bralcem Slovenskega Tednika ob tej priložnosti kličemo: “Še na mnoga leta!”.

 18. dyboc pravi:

  tekst je originalen, spisan by avtor komentarja in prebran pred trotl bobnom in ni lektoriran.

 19. Carlos Contreras pravi:

  Hvala lepa. Torej Silvek, Boga zahvali, da imate pri Reporterju dobrega lektorja.

 20. blaž pravi:

  Čestitke Šurli in preostali ekipi. Mag ni več niti za rit obrisat.., toliko o velesposobnih hlapcih, ki so ga prevzeli.

 21. miro pravi:

  Občasno dobim Reporter v roke in moram reči, da je ta tednik beden. Na nivoju gostilniških natolcevanj. Vse v stilu: govori se, pravijo, domneva se, zdi se… Praktično ne izvem nič konkretnega, nobenega dejstva. Kot bi bral Slovenske novice.
  Resnično si želim resnega in kvalitetnega desničarskega medija, predvsem zaradi pluralizma. Reporter pa to ni.

 22. MEFISTO pravi:

  Sodeč po komentarjih zagrizenih ultralevičarjev in levih anarhistov je Reporter odličen tednik.

  V nasprotnem primeru ne bi nanj zlivali toliko svojega žolča.

 23. MEFISTO pravi:

  MIRO; če si želiš pluralnih informacij, beri še naprej DELO ali DNEVNIK, pa boš lahko še naprej, kot doslej, živel v svetu nevednosti.

 24. Ars Ignis pravi:

  Besnica je zelo glasna pri obrambi tega “odličnega tednika”, hkrati pa ni pripravljena odpreti denarnice in mu podpore izkazati tudi na ta način - le 2000 naročnikov?

 25. nejc pravi:

  Itak se ne da iz črnega v rdeče in obratno. Eksperiment na bralcih 2005-2008:

  Od julija do septembra 2005- tednik MAG (takrat lastnik Salomon) prodana naklada 9.431 izvodov.
  …..Mag prevzame Delo, ga »pluralizira« v DESNO (tj. Slivnik ga naredi všečnega SDS, Janša in Boško sta skor prjatla)
  Prenova Maga, tednik Več (julij - sept 2005 prodana naklada 10.813 izvodov) ukinejo in združijo z Magom. Od januarja do marca 2007 tednik MAG prodana naklada 11.158 izvodov.
  ….Protitajkunska vojna, Janša Boškota ne mara več tako zelo, Mag »pluralizirajo« v LEVO
  oktober-december 2008 tednik MAG prodana naklada 5.033 izvodov, zdaj priloga.

  SUMASUMARUM

  DESNO (črno):
  MAG julija -septembra 2005 prodana naklada 9.431 izvodov.
  REPORTER oktober-december 2008 prodana naklada 9.429 izvodov.

  LEVO (rdeče):
  MLADINA julij-september 2005 prodana naklada 13.718
  MLADINA oktober-december 2008 prodana naklada 14.290

  Vir:
  http://www.soz.si/projekti_soz/preglednica_revidiranih_prodanih_naklad/

 26. Rožle pravi:

  Nikoli ni šlo za vprašanje Mag ali Mladina? niti Reporter ali Mladina? Niti takrat ne, ko je Vesotov Mag hotel kao konkurirat Mladini. Za Slovenijo je zdravo,da se na našem medijskem trgu najde prostor za oba tednika. In da imata oba bralce.
  Reporter je kot nov tednik na trgu izredno uspešen. Tisti, ki drugače misli je gotovo levičar. :)
  Vem pa, da je marsikomu s pokopom Maga zadal hude rane. Mogoče se bo iz tega kdo kaj naučil in ne bo začenjal vojne, ko ne bo prepričan koliko vojščakov šteje njegova vojska kaj šele če ima sploh realne možnosti za zmago.
  Za vse tiste, ki mislite, da s svojimi komentarčki ali kometarčiči delate antireklamo nekemu časopisu, pa samo to: mater ste patetični! Pa dajte že enkrat prebolet, no!

 27. sanja pravi:

  Rožle,
  vprašaj Kekca, komentarčki niso namenjeni reklamiranju, pač pa so preprosto odzivi na komentar, ki pa lahko je reklamiranje. Nič narobe, posel je posel. Naj sposobnim uspe. Uspeh je vedno rezultat sposobnosti in okoliščin, včasih bolj okoliščin, drugič bolj sposobnosti. Če reporterju v teh okoliščinah, ko je praktično monopolna revija na desni, ne uspe, potem bo to gotovo rezultat nesposobnosti.

 28. rukar pravi:

  Medek, Contreras, bodite no resni, če hočete poneumljanje podpirat , kupujte tisto kar ste doslej brali ! To se ne da prikriti, vse se odraža na vašem razmišljanju ! Na pavrih so se nehali brisati zadnjice s po-tiskanim papirjem, že davno nazaj, zato gre večino tiska za ” delovno ljudstvo” nazaj v vevške mline, kar je pa tudi dobro. Nič hudega , če je krava crknila, bo pa seno ostalo !

 29. Rožle pravi:

  Sanči, kolikor jaz vidim, je Reporterju že uspelo. Vidim pa tudi, da je precej piscev komentarjev okuženih z nekih meni nerazumljivimsovraštvom do “desničarjev”, da se obnašajo bolj desničarsko od skrajne desnice. No, pravzaprav je to tisto, na kar mi že leta in let niiti Kekec ne zna odgovoriti, zakaj so nekateri kao levičarji tako polni gneva in sovraštva, nestrpni kot sam vrag, skoraj na tem, da bi desničarje strpali v plinske celice… ko pa naj bi bila levica vendarle liberalna, spoštljiva do drugačnih itd. Pa sem si nekako prišel gor, da v takšnih primerih ( in to bo kar 50% volivcev levice) sploh ne gre za levičarje po prepričanju, ampak enostavno neumne ovce, brez lastnega prepričanja, morale, vrenot … skratka za navadne primitivne debile s katerimi si ni vredno belit glave. Medtem ko so pravi levičarji v bistvu zelo kul, živijo in pustijo živeti. In to tudi jaz spoštujem in cenim kot osebnostno vrednoto.

 30. sanja pravi:

  se še kar strinjam, razen v % volivcev levice in v tem, da se militantnost pojavlja predvsem na “kao levičarski” strani. Po mojem opažanju je prej obratno.

 31. Rožle pravi:

  O, moja Sanja, da si malo manja… :)
  Kje pa piše,da se militantnost pojavlja PREDVSEM na levici. Pravim samo, da so tovrstni pojavi za levičarje kontradiktorni (medtem ko so recimo za skrajno desnico pričakovani). Iz česar lahko logično sklepamo, da so mnogim levičarjem (ajde, izberi sama %) levičarske ideje totalna enigma. Njihovo levičarstvo ni vnizklo na ideji, ampak 1. na stereotipnih prepričanjih, kako je bilo v prejšnjem sistemu boljše in 2. na sovraštvu do klera. Vseeno mislim, da je razlika ali imamo opravka z levičarjem recimo tipa Lev Kreft, s katerim se bolj poredko strinjam, ampak spoštujem njegov pogled na svet, ali pa s primitivnimi ljudmi, ki ne vedo ne nič o zgodovini ne o politiki ne o totalitarizmu ne o demokraciji ne o tržnih mehanizmih ne o političnih sistemih itd. Zato je meni to deljenje na desne in leve totalno neumno v Sloveniji in je bolj povezano z navijaštvom kot pa z dejanskim političnim prepričanjem posameznikov. Mislim, da imamo tukaj opravka bolj s pametnimi in neumnimi ljudmi. Na obeh polih, da ne bo pomote. Slovenska desnica, tista zmerna, se k militantnosti včasih nagiba predvsem zaradi starih travm, ki izhajajo iz prejšnjega sitema. Kar je razumljivo in totalna sramota za državo, da se v tolikih letih ni uspela za manj kot kak kilometer razdalje približati tisti tako pogosto omenjani spravi. Levica pa vsako kritiko razume kot osebnostni napad nase, novi totalitarizem (čeprav ni povsem jasno, ali se jim sploh sanja kaj naj bi to bilo) in odreagira skrajno neumno. Njim je pomembno samo da so na oblasti ( ker bog ne daj, da bi Slovenji vladali kakšni konservativci!), potem pa bo že nekako.
  Hočem ti samo povedat, da v Sloveniji levica ne opravlja vlogo levice kakršna naj bi levica sicer bila. Levi volivci bi po defoltu morali biti napredni, liberalni, odprti za drugačno mišljenje, poglede itd. Naši levičarji pa ne samo, da sovražijo desnico, ampak z izjemo tisith nekaj opaznih politikov in levičarskih neslovencev, sovražijo tudi vse tujce in podobno. Poznam recimo veliko kao levičarjev ( deklarirani ob volitvah), ki bi vse cerkve najraje požgali, zraven pa recimo še celo Hrvaško, pa še vse čefurje sterali stran, pa vse desne cajtnge požgali itd. Pa kakšna je to levica?? Meni osebno je bližje desno-sredinsko politično prepričanje kot pa levičarsko. Deloma tudi zato, ker zagovarjam tezo, da mora imeti vsaka družba nekaj konservatizma v funkciji nekakšnega varnostnega ventila. Če pogledaš recimo Nizozemsko, se ta zadnje čase vse bolj poslavlja od napak, ki jih je naredila v svojem nepremišljenem navalu liberalizma. Ampak to še ne pomeni,da zaradi tega nikoli ne berem Mladino. Meni je v interesu, da živim v zdravi demokratični državi, z zdravimi političnimi nazori (vsi so pravilni, levi in desni, dokler jih zagovarjajo PRAVI ljudje!), s konstruktivno kritiko z obeh strani. Strpnost bi pa morala biti tista vrednota, ki bi jo moral osvojiti vsak državljan te države. Pa je mnogi žal ne premorejo.

 32. kaktus pravi:

  Tudi jaz sem bral “Mladino” pred dvema desetletjema, potem čedalje manj in še to samo zaradi DR. NEŽMAHA , vse drugo je bilo luščenje bučnic ! Tudi takratni ” Danas” mi je bil všeč, zaradi zajedljivega jezika Tanje Torbarine in Dr. Letice, dokler ni tudi on padel na glavo, kaj drugega pa že ni bilo na izbiro .Tudi danes , saj ni prave izbire, pišejo vsi skoraj eno in isto! Kaj bi bral Novkovića, Ivelijo, Raljana, Jermana, Miheljaka, saj je vse to obsedeno z Janšo !
  Raziskovalnega novinarstva skoraj ni , je preveč “riskantno”,posebno tam ,kjer so lastniki znani .Pa bodi srečna kučanija, če to zmoreš !

 33. krucefiks pravi:

  Čestitke “Reporterjem” za pogum in hrbtenico v boju proti medijskim mogotcem!!!

  Z večino vsebine, ki ima osebno noto (kolumne, pisma bralcev,…), se sicer ne strinjam, ga pa vseeno rad vsak teden preberem. Mnogo zgodb osvetli še z druge strani, kar je dobro.

  Edino malce preveč osebne note si dopustijo novinarji. Zadnjič obračunavanje z Markešem, kjer je novinar, katerega imena se ne spomnem, celoten članek spustil na osebni nivo. Novinarstvo bi naj težilo h objektivnosti! Druga stvar, ki me moti, je očitanje določenih reči “nasprotni” strani, čeprav sami isto počnete oz. ste v tem precejkrat celo bolj zagriženi(navijanje za politične opcije).

  btw., vsak teden preberem tudi Mladino.

 34. konec pravi:

  Rožle, zakaj bi morali “Levi volivci bi po defoltu morali biti napredni, liberalni”?
  Od kot to prepričanje?
  Seveda je zelo pomembno kaj pojmuješ kot napreden in liberalen - ampak to je kulturno pogojeno.

 35. MEFISTO pravi:

  BLAŽ (20)

  V našem mestuje je na nekem zidu na neki prometni ulici reklama za MAG, ki jo je očitno naročilo DELO, ki se glasi:

  “Akcija toaletnega papirja! Kupujte MAG; je večslojen!”.

 36. nemesis pravi:

  Ja meni je pa Reporter kar všeč,saj predvsem Slivnik dovolj strokovno razlaga,kaj se pravzaprav dogaja,pa verjamem,da klientelizem in korupcija kar cveti,razpisi se pa prijejajo,ni pa vsaka izdaja enako zanimiva,seveda jo berejo tudi politiki,saj tudi Finance berejo,da vidijo,koliko se ljudem pove in kako naprej.Sicer bi se pa vsi morali zglasiti pri vedeževalcu Danniju,on itak vse o borzi našloga,pa tudi sicer.

 37. MEFISTO pravi:

  Vprašal se prodajalko zelo prometne trafike, koliko izvodov dnevno proda Dela ali Večera.

  Od skupaj tri do pet izvodov obeh čislanih dnevnikov.

  In koliko izvodov Reporterja, sem bil nadležen?

  Že prvo dopoldne vse izvode, se je ponosno odrezala!

 38. angie pravi:

  Mefisto,
  si na plačilni listi Reporterja? In zakaj vas Slivnik ne mara?

 39. nemesis pravi:

  Svobodo medijem!Več jih je in več pišejo,tem bolje za nas,nikdar ni vse črno-belo,tudi mene pa moti ta obsedenost z Janšo,čim naša t.i. vlada(vladajo jim korporacije) nekaj narobe naredi,takoj hop po Janši,če je tema Golobič naj se ocenjuje njegovo dejanje,če je tema,kako se vlada spopada z recesijo,spet govorijo o Janši,zdaj je,kar je,zdaj se ocenjejuje verodostojnost te vlade in kaj nam (ne)ponuja,naloga opozicije je vedno bila,da kritizira vlado,vlada naj se pa brani s svojim (ne) delom,ne pa z obsedenostjo z Janšo.

 40. blacked discount pravi:

  I am extremely inspired together with your writing talents
  as neatly as with the structure for your blog. Is that this a paid theme or did you modify it yourself?
  Either way keep up the nice high quality writing, it’s rare to
  see a nice weblog like this one nowadays..

 41. diferentes formas de divertirse en un trío pravi:

  I have learn a few good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting.
  I surprise how much effort you put to create any
  such great informative web site.

 42. south shields escorts pravi:

  Great information. Lucky me I discovered your website by chance (stumbleupon).
  I’ve saved it for later!

 43. features of adult dvd empire pravi:

  Very nice write-up. I certainly love this website. Thanks!

 44. 0480 pravi:

  You’re sso awesome! I ddo not suppose I’ve truuly reaad a singke hing like
  that before. So good tto fid aother perfson with a few unique thoughts onn this topic.

  Seriously.. thanms ffor stazrting this up. This siute is oone thing that is
  reqauired oon the internet, someone with a little originality!

 45. 4962 pravi:

  Wow, fantasyic weblg format! Howw lengthy hav youu besen runniong a blog
  for? you mase blogging glance easy. Thee whole look off yiur website is excellent, llet alone tthe content!

Komentiraj