Komentar - Silvester

Avtor Vest | 19. maj, 2009 @ 14:36

Danes mineva leto dni, ko je izšla prva številka nove revije Reporter. V tem času smo izdali že 53. številk in na žalost nekaterih privoščljivcev še nismo propadli. Dokazali smo, da v Sloveniji obstaja prostor za revijo kot je Reporter. Tako kot je trinajst let obstajal prostor za revijo Mag, ki je februarja letos prenehala izhajati kot samostojna edicija. Propad Maga na eni in rojstvo Reporterja na drugi strani, je še en dokaz temu, da se časopisov ne da nasilno preurediti. Poskus prevzgoje najprej novinarjev, nato še bralcev, se je končal s poslovno polomijo, ki jo je spomladi doživel Mag.
V prvem letu majhni in relativno mladi novinarski ekipi, ki ustvarja Reporter, ni bilo lahko. Produkcija tedenskega magazina, ki vsak ponedeljek izhaja na stotih straneh, ni ravno mačji kašelj. Nato pa je treba vsak teden na trgu revijo še prodati. V času recesije, ko po vsem svetu padajo časopisom naklade, nam je uspelo iz nič priti do slabih deset tisočakov. Toliko namreč znaša povprečna tedenska prodaja Reporterja v zadnjem letu. V primerjavi s konkurenco sploh ni slaba. Reporter postaja vse bolj zanimiv tudi za oglaševalce, kar nas po začetnih težavah na tem področju še posebej veseli. Zaradi majhnosti trga v Sloveniji noben medij ne more preživeti brez oglasov.
V zadnjem letu smo dobili kar nekaj polen pod noge in na račun Reporterja v nekaterih medijih prebrali precej neumnosti. Nekaj pa drži – za časopisom kot je Reporter, se mora vedno dvigovati prah. V nasprotnem primeru ni razloga za njegov obstoj.
Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil za vso medijsko podporo pri nastajanju Reporterja spletnemu portalu Vest.si, še posebej pa Denisu Sarkiću.


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/05/19/komentar-silvester-4/