Serie A 35. krog

11. maj 2009 ob 16:58 | Luka Lukič |

35. krog Serie A je postregel s kar šestimi remiji, dvema zmagama domačih in dvema zmagama gostov. V ospredju je bil večerni derbi med Milanom in Juventusom, ki se je končal z izzidom 1:1. Vodilni Inter je tako zadržal prednost na lestvici, saj so varovanci Mourinha na gostovanju pri Chievu osvojili točko z 2:2. Fiorentina je slavila na gostovanju pri Catanii z 0:2 povečala prednost na četrtem mestu pred Genoo, slednja je v zadnji minuti z 1:1 iztržila točko na gostovanju pri Atalanti. Roma je na gostovanju pri Cagliariju osvojila točko z 2:2, vendar kljub temu ohranila šesto mesto, saj je Palermo klonil na gostovanju pri Sieni z 1:0. Boju za mesto v Evropski ligi se je priključil tudi Udinese, ki je na gostovanju z 1:3 odpravil Lazio in za Romo zaostaja le še za tri točke. Sampdoria je doma s 5:0 zrahljala Regginine upe na obstanek, saj so preostali konkurenti za izpad osvojili točko. Lecce je doma z 1:1 remiziral proti Napoliju, Torino in Bologna pa sta se v neposrednem obračunu za obstanek razšla s prav tako 1:1.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 35 23 9 3 62:27 78
Milan 34 21 7 6 64:29 70
Juventus 34 19 9 6 61:34 66
Fiorentina 35 20 4 11 51:35 64
Genoa 35 17 10 8 47:34 61
Roma 35 15 9 11 54:54 54
Palermo 35 16 4 15 51:46 52
Udinese 35 14 9 12 50:45 51
Cagliari 35 14 8 13 44:41 50
Lazio 35 14 5 16 45:51 47
Atalanta 35 13 6 16 38:40 45
Sampdoria 35 11 11 13 45:47 44
Napoli 35 11 10 14 38:40 43
Siena 35 12 7 16 32:37 43
Catania 35 11 7 17 34:43 40
Chievo 35 8 12 15 33:45 36
Torino 35 7 10 18 31:54 31
Bologna 35 7 9 19 38:60 30
Lecce 35 5 14 16 34:60 29
Reggina 35 5 12 18 27:59 27

Iaquinta odščipnil točko Milanu
V derbiju kroga sta se na San Siru pomerila drugouvrščeni Milan in tretjeuvrščeni Juventus. Milan bi s tremi točkami ohranil minimalno upanje na približanje vodilnemu Interju, medtem ko je Juventus skušal ujeti drugo mesto. Obe ekipi imata še vedno precejšnje težave s poškodbami. Carlo Ancelotti je moral poseči po tretjem vratarju Kalaču, v napad pa je poslal osamljenega Inzaghija ob podpori Seedorfa in Kakaja, medtem ko je Pato začel na klopi. Na drugi strani je Ranieri na igrišče poslal precej standardno enajsterico z Amaurijem in Iaquinto, medtem ko je Del Piera pustil na klopi. V prvem polčasu srečanja, ki se je večinoma odvijalo na sredini igrišča, je imel več priložnosti Juventus, ki pa so jih igralci stare dame zapravili z nenatančnimi streli. Na drugi strani je za Milan dvakrat nevarno poizkusil Inzaghi, vendar je bil nenatančen. Prvi zadetek so gledalci videli v drugem polčasu, ko je Milanu uspel hiter protinapad, slab strel Ambrosinija pa je končal na nogi Seedorfa, ki je popeljal Milan v vodstvo. Vendar je že v naslednji akciji Juventus prišel do izenačenja, ko je Iaquinta z glavo matiral Kalača. Do konca srečanja se izzid ni spreminjal, čeprav je bolj agresivno zaigral Milan, vendar je na drugi strani Juventus imel priložnosti iz protinapadov. Pet minut pred koncem srečanja je v kazenskem prostoru Juventusa padel Pato (ki je v 67. minuti zamenjal Beckhama), vendar sodnik ni zapiskal še v isti minuti pa je Favalli prejel drugi rumeni karton in tako za seboj na igrišču pustil deseterico Milana. S tem izenačenjem so najverjetneje pokopani vsi upi Milana na že tako maloverjeten preboj na vrh lestvice.

Chievo zadržal Inter
Inter je na gostovanju v Veroni pri Chievu dvakrat zapravil vodstvo, vendar kljub temu zadržal prednost sedmih točk na lestvici. Tokrat Mourinho ni mogel računati na kaznovanega Ibrahimoviča, ki ga je nadomestil s Crespom. Argentinski veteran je zaigral ob boku Maria Balotellija. Na drugi strani terener Chieva Di Carlo ni mogel računati na kaznovanega Pinzija. Srečanje so bolje začeli gostje, ki so že v 3. minuti prišli do vodstva. Strel Cambiassa je vratar Sorrentino odbil le do Crespa, ki je premagal vratarja Chieva. V nadaljevanju so domači pokazali zobe in prišli do izenačenja preko fantastičnega zadetka Rigonija v 27. minuti. Izenačenje je ponovno motiviralo Inter, ki je zaigral ofenzivneje in v drugem polčasu z močnim strelom Balotellija prišel do ponovnega vodstva. Le osem minut po zadetku Balotellija pa je Luciano izkoristil napako obrambe Interja in ponovno izenačil izzid na končnih 2:2. Chievo je s to točko zadržal prednost pred konkurenco za izpad, medtem ko je Inter zahvaljujoč Milanovemu remiju z Juventusom prav tako zadržal prednost sedmih točk na lestvici in bi si z zmago v naslednjem krogu doma proti Sieni zagotovil četrti zaporedni naslov prvaka.

Roma do točke v Cagliariju za ubranitev šestega mesta
Roma, ki je po zmagi Fiorentine tudi teoretično ostala brez Lige prvakov naslednjo sezono je na gostovanju pri Cagliariju skušala ubraniti šesto mesto, ki jo še vodi v Evropsko ligo. Cagliari je na drugi strani skušal z zmago neposredno ogroziti Romino šesto mesto, ki ga Isolani prav tako naskakujejo. Za domače nista mogla zaigrati Parola in Lazzari, medtem ko je seznam odsotnih pri Romi še vedno dolg, med drugim so na njem bili Baptista, Juan in Doni, prav tako pa ni mogel zaigrati tudi kaznovani Riise. Kljub dolgemu seznamu poškodb pa je v srečanje bolje krenila Roma, ki je v prvem polčasu nekajkrat na preizkušnjo poslala vratarja Marchettija. Vendar se je vodstva najprej veselil Cagliari, potem ko je Matri nemoteno z glavo matiral Arthurja. V drugem polčasu so Isolani preko Acquafresce svoje vodstvo podvojili, preden se je Roma prebudila in z zadetkoma Tottija in Perrotte izid uspešno izenačila na 2:2. Remi je za Romo bil dovolj za ubranitev šestega mesta, saj je Palermo izgubil, vendar Romo čaka še hud boj za uvrstitev v Evropsko ligo.

Udinese preko Lazia v boj za evropo
Udinese, ki se je povrnil v vrhunsko formo je tokrat na gostovanju pri Laziu vknjižil peto zaporedno zmago in se s tem priključil boju za šesto mesto, ki vodi v Evropsko ligo. Trener Lazia Delio Rossi je na igrišče poslal kombinirano postavo z Del Nerom in Dabojem v začetni enajsterici. Poškodovana Foggia in Pandev sta počivala pred sredinim finalom italijanskega pokala. Marino je na drugi strani na igrišče poslal ofenzivno enajsterico s Pepejem, Quagliarello in Sanchezom v napadu. Prvi polčas ni postregel z vidnejšimi priložnostmi, zato pa je v drugem polčasu najprej Lazio prišel do vodstva, ko je v 57. minuti Rocchi natančno iz obrata premagal Handanoviča. Marino je takoj odreagiral in na igrišče poslal Floro Floresa namesto Sancheza, ki je trenerjevo zaupanje poplačal v 60. minuti z natančnim strelom v spodnji kot vratarja Muslere. Devet minut kasneje je D’Agostino s prostega strela popeljal Udinese v vodstvo. Lazio se je odprl in Udinese je imel ogromno prostora v protinapadih. Pepejev strel je iz golove črte odbil Siviglia, preden je v 86. minuti zakrivil enajstmetrovko iz katere je končnih 1:3 postavil Quagliarella, po enajstmetrovki pa je zaradi nešportneg vedenja rdeči karton prejel Brocchi. Udinese do šestega mesta sedaj ločijo le še 3 točke, medtem ko Lazio polaga vse upe na pokalno lovoriko.

Fiorentina uspešna pri Catanii
Fiorentina je tokrat gostovala pri Catanii in osvojila tri točke, s katerimi je uspešno ubranila četrto mesto na lestvici. Ofenzivneje je sicer začela Catania, vendar je do prvega zadetka na srečanju prišla Fiorentina. V 11. minuti je Stevan Jovetič natančno meril v daljši vratarjev kot in popeljal Violo v vodstvo. Catania je skušala odgovoriti preko Tedesca in Mascare, vendar je bil Frey v vratih Fiorentine izvrsten. V drugem polčasu je Catania pričela popuščati in Fiorentina je po nekaj lepih priložnostih v 93. minuti preko Luciana Zaurija prišla do končne zmage z 0:2 s čimer je povečala prednost pred Genoo.

Genoa v zadnji minuti rešila točko
Genoa, ki je še edini Fiorentinin konkurent za četrto mesto je tokrat gostovala v Bergamu pri Atalanti. Gostje so v Bergamo pripotovali brez kaznovanega Motte, na drugi strani je v Del Nerijevi postavi manjkal Doni. Atalanta je začela srečanje bolje in po hitri napadalni akciji prišla do vodstva preko Valdesa. V prvem polčasu so domači imeli še dve izjemni priložnosti, vendar je vratar Rubinho dvakrat dobro posredoval. Drugi polčas so bolj kot lepe priložnosti zaznamovali prekrški zaradi katerih je bil na strani domačih po dveh rumenih kartonih izključen Guarente. V zadnji minuti pa je Genoa prišla do izenačenja, ko je zadel Criscito po atraktivni asistenci Milita. Genoa tako še vedno ostaja v boju za četrto mesto, vendar ima Fiorentina sedaj tri točke prednosti.

Sampdoria s petardo skrhala upe Reggine
Sampdoria je pred domačimi gledalci pričakala zadnjeuvrščeno Reggino, ki je v zadnjih krogih v dobri formi. Trener Sampdorie Mazzari je pred sredinim finalom italijanskega pokala pustil na klopi počivati Cassana, v napadu pa sta zaigrala Pazzini in mladi Marilungo. Kljub rošadi v postavi pa so Blucerchiatti povsem nadigrali Reggino in že po prvi minuti povedli preko Dessene. V 19. minuti je na strani Reggine rdeči karton prejel Valdes in tako pokopal goste, ki so do konca samo še pobirali žogo iz svoje mreže. V 30. minuti je drugič v polno zadel Dessena, v 39. je bil natančen Delvecchio, v drugem polčasu pa sta za končnih 5:0 poskrbela še Marilungo in Pazzini. Reggina ima sicer še vedno teoretične možnosti za obstanek, vendar potrebujejo sedaj najmanj dve zmagi ob upanju na kikse preostalih borcev za obstanek.

Siena razblinila evropske ambicije Palerma
Palermo je tokrat gostoval pri Sieni. Gostje so se zavedali, da bi tri točke ob kiksu Rome v Cagliariju pomenile preboj na šesto mesto. Vendar se je Siena ponovno izkazala kot nevarno moštvo na domačem igrišču. Palermo si ni uspel priigrati izrazite priložnosti, na drugi strani pa je v 60. minuti Calaio popeljal Sieno v vodstvo in do končne zmage z 1:0, dvajset minut pred koncem je Mario Frick zatresel še vratnico. Palermo ni uspel resneje ogroziti vrat Siene. Siena si je tako tudi teoretično zagotovila obstanek, medtem ko je Palermo zapravil priložnost za šesto mesto, ki jo bo skušal nadoknaditi v zadnjih treh krogih.

Torino in Bologna razdelila točke
V neposrednem obračunu za obstanek sta se v Torinu pomerila Torino in Bologna. Gledalci so videli dva zadetka iz enajstmetrovk. V prvem polčasu je Rosina popeljal Toro v vodstvo, tri minute pred koncem pa je za Bologno izenačil Di Vaio. Remi pomeni, da je Torino ubranil točko prednosti pred Bologno, obe ekipi pa čaka v zadnjih treh krogih silovit boj za preživetje v Serie A.

Napoliju ponovno le točka
Napoli pod trenerjem Donadonijem z izjemo domačega triumfa proti Interju ni dosegel treh točk. Tudi na gostovanju pri Lecceju Napoliju ni uspelo osvojiti polnega izkupička. V 33. minuti so igralci Napolija sicer povedli preko Inacia Pie, vendar je Zanchetta v 43. minuti postavil končnih Lecce 1:1 Napoli. Lecce ostaja v boju za obstanek in za Torinom zaostaja še vedno za dve točki.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 44 x komentirano
  1. Calori pravi:

    Luka ampak ta teden ste pa kasirali lekcijo hehe. Pozabil si omeniti še krasno prečko Quagliarelle po lobu Muslere in pa 3 čiste penale, ki so ostali nepiskani. Siviglia se očitno no mogu kosat s Quagliarello in penal nad Sanchezom pa je eden najbolj škandalozno nepiskanih kar sem jih videl zadnje čase. Je bolj spominjalo na rokoborbo/judo. Sodnik očitno favoriziral Lazio.

    Sicer me j pa to kolo fascinirala Siena. Palermo je zgledal kot kaka ekipa, ki se bori za obstanek ne evropo.

  2. Luka Lukič pravi:

    Hehe… Res je priznam… Sicer sem pričakoval polom zaradi pokala, ampak tole je pa izvenserijsko… Ja res je na prečko sem popolnoma pozabil, penalom se pa pri večini srečanj skušam izogibat v tekstu (vendar sem po drugi strani izjemno vesel debat o spornih situacijah v komentarjih). Razen v izjemnih primerih (če bi Udinese tokrat recimo izgubil) oni prvi od De Silvestrija je itak na videu in je transparenten da bolj ne more bit.

    Siviglia je star in tudi mojster prekrškov ob nepravem času na nepravem mestu. Nasplošno pa je zadnja vrsta Lazia pod vsakim nivojem. Upam da se bo napovedana investicija Angeleri obnesel. Še bolj trapasto je to, da Rossi polaga vse upe na pokal, saj ne rečem res je prednost domačega terena, ampak Sampdoria s Pazzinijem, Cassanom in izvrstnim Marilungom ni več tista nekonkurenčna iz začetka sezone. Še slabše je to, da tokratna postava niti ni bila druga, prej kombinirana. Če se že špara igralce naj se vsaj da priložnost mlademu Kozaku in Mendicinu, ne pa tole. Skratka tako kot vedno pri Rossiju nekaj na pol. Avtoriteto med igralci pa ima že dalj časa samo še preko Lotita.

    Sicer pa čestitke vašim. Udinese je spet v odlični formi in sam upam, da jim bo uspelo priti do evropske lige, čeprav nimate ravno najlažjega razporeda.

    Siena je tudi meni na splošno fascinantna ekipa na domačem terenu (mimogrede ta stadion si res želim obiskati), kjer so kratkomalo vedno favorit. Ni pa tudi rečeno, da ne bo Interju, tako kot lani tudi letos preložila zabavo za en teden, če ne bo Udinese pristavil svoje… bomo videli:)

  3. Calori pravi:

    Mah samo Sampdoria je že izgubila zalet ki so ga imeli s prihodom Pazzinija. Nasplošno se mi zdi zelo na hitro spacana ekipa, ki ji manjka kar nekaj kakovosti. Sploh pa mi gre Mazzari zelo na živce. Samovšečnež, da mu ni para.
    Lazio je brez dvoma kvalitetnejša ekipa, bomo pa videli kako se bo odvil finale-nenazadnje se igra v Rimu. Se pa strinjam, da je Delio naredil neumnost s postavo na zadnji ligaški tekmi. Rossi odhaja po tej sezoni? Čeprav v dobro mu gre šteti, da na derby-jih večinoma zmaguje in če že zgubi nikoli ni nadigran.

    Sicer pa sem ravno prejšnji teden bral, da je prav Angeleri predsej bližje Udineseju kot Laziu…Nevem pa zakaj ne igra Cribari več ko mojem skromnem mnenju je vaš najboljši branilec-al je spet poškodovan? Siviglia je pa res že prestar, par let nazaj je igral odlično, ampak ko si enkrat tako počasen je težko spremljat igro brez prekrškov(no, Maldiniju se tu tolerira vse možno).

    Jaz upam, da jim rata za uefo, čeprav kot praviš bo težka. Ampak če v soboto premagajo Milan je možno prav vse. So pa v naletu in igra je ena boljših v ligi. Zdej pride na vrsto držanje za glavo in točke izgubljene doma proti Reggini in Chievu…
    Se mi pa vsekakor ne dopade misel, da bi v uefo prišla ekipa kot je Sampdoria, ki si je nikakor ne zasluži, in vse kar bi naredili bi bilo to, da bi se v evropi še enkrat več blamirali-letos jih je Metalist gladko izločil.

    Ja Siena je zanimiva. Trener je zelo pretkan in za svoja leta zelo dober, poleg tega pa se pozna nekako, da je tja prišel naš bivši koordinator skavtov Gerolin- ker so pripeljali nekaj res perspektivnih igralcev- v prvi vrsti je Zuniga. In v Sieni kot si rekel vsi težko igrajo.

  4. Luka Lukič pravi:

    Calori, se opravičujem za dolg premor med odgovorom, vendar sem pretekle dni vrsto nepričakovanih obveznosti. (upam da boš sploh videl ta odgovor :) ).

    Kar se Rossija tiče: sicer Lotito drži odgovor o podaljšanju pogodbe z njim v negotovosti. Gotovo mu triumf v pokalu prinaša dodatne točke (vendar roko na srce, šlo je izjemno tesno), hkrati pa po drugi strani, če ne bi bilo pokala, bi lahko govorili o drugi zaporedni katastrofalni sezoni za Lazio. V zadnjem času sem bral več špekulacij o tem, da bo Rossi najverjetneje ostal, čeprav sam menim, da je počasi čas, da se to sodelovanje zaključi. Ne dvomim sicer v to da je Rossi izjemno predan svojemu delu, kar nenazadnje potrjujejo njegove reakcije po osvojitvi pokala, prav tako ima nedvomno določene trenerske kvalitete, ki jih je že imel priložnost pokazati (zlasti kot praviš tudi sam na derbijih), vseeno pa me motijo pri njemu tri stvari

    Prvič na splošno ne maram trenerjev, ki si “kupujejo alibi”. Rossi je namreč v začetku sezone po tem ko je Lazio bil na prvem mestu nekajkrat izjavil, da si je potrebno najprej zagotoviti obstanek. Dobro, razumem, da želi prizemljiti nerealne ambicije, ki so zajele navijače ob uspešnem začetku, a vseeno omenjati salvezzo s tako ekipo?!?!?! To me je preveč spomnilo na tisto legendarno “V Minsk po točko” Braneta Oblaka, ki je le nekaj mesecev kasneje fantaziral o zmagi na gostovanju z Italijo. Sam menim, da taki javni nastopi delajo več škode kot koristi, saj dajejo potuho igralcem za slabšo igro. Drug problem Rossija je, da kadar ni pričakovanj dosega rezultate, čim pa se pričakovanja pojavijo pa Rossi povsem odpove. V začetku sezone je zmagovito postavo forsiral do te mere, da jo je lahko do menjave natančno napovedal že vsakdo. Ko ta formacija ni dajala več rezultatov jo je vseeno forsiral do skrajnosti. Rezultati so se ponovno pojavili, ko je končno spremenil postavitev (prav na podlagi pokalnih tekem), ki pa jo je naknadno spet forsiral… Dobro v bran mu gre vseeno šteti, da klop Lazia ni ravno dolga, ampak vseeno so tu še vprašljive poteze kot je že omenjena postava proti Udineseju ali pa forsiranje Inzaghija ob koncu tekem v začetku sezone. Koneckoncev je v uvodnih krogih pokala še največ kombiniral in dosegel uspeh.
    Tretja in najbolj problematična stvar (po mojem mnenju) pa je, kar sem že omenil, da ima problem z avtoriteto oziroma njenim manjkom, kjer vskakuje Lotito. Lani so se znotraj kluba pojavili konflikti, ki so jih potem tako čudno reševali, da so na koncu med poletnimi pripravami doma pustili Inzaghija, Mutarellija in Zaurija. Prvi je treniral sam, drugi s tožbo dosegel prekinitev pogodbe, tretji pa je šel na posodo k Violi. S tem se približujem že odgovoru na vprašanje s Cribarijem. Na finalu ga recimo sploh ni bilo v kadru in pomojem je podobno v ozadju nek konflikt, ki bo še prišel na plan. Prav tako recimo ne more biti v ponos trenerju, da igralci javno protestirajo kako igrajo premalo in izsiljujejo več igralnega časa preko medijev (Rozehnal, Carrizo). Še slabše je da ob takih prilikah trener nekaj diplomatsko odgovarja, medtem ko vlogo trde roke prevzema Lotito s postavljanjem kazni.

    Sem bil malce daljši, (posledica številnih vročih debat s kolegi :) ). Kakorkoli že čestitke za zmago proti Milanu (in predvsem za odlično igro). A o tem bi bilo mogoče bolj smiselno pod novo objavo:)

  5. recensioni dei clienti su cercoanimagemella pravi:

    When I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I recieve four
    emails with the exact same comment. Is there an easy method you can remove
    me from that service? Kudos!

  6. come fare il login su smeet per gli appuntamenti pravi:

    My brother recommended I might like this web site.
    He was entirely right. This post actually made my day.

    You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  7. consejos para conseguir una cita de trio en la laguna pravi:

    Today, I went to the beach front with my kids.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.

    There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

  8. conclusie over chatlokaal pravi:

    Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.
    I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you
    continue this in future. Many people will be benefited from your
    writing. Cheers!

  9. pourquoi choisir boulogne-billancourt pour vos rencontres adultes pravi:

    Nice blog here! Also your web site so much up fast!
    What web host are you the use of? Can I am getting
    your affiliate hyperlink to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

  10. Click On this page pravi:

    This website certainly has all the information and facts I wanted about
    this subject and didn’t know who to ask.

  11. Click On this page pravi:

    Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful
    & it helped me out much. I hope to give something back and
    aid others like you aided me.

  12. local hookup apps pravi:

    I relish, result in I discovered exactly what I was taking a look for.
    You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great
    day. Bye

  13. Luciana pravi:

    Right here is the perfect site for anybody who wants to understand
    this topic. You know so much its almost tough to argue with you
    (not that I actually would want to…HaHa). You certainly put a fresh spin on a topic that has been written about for many years.

    Great stuff, just great!

  14. Daniela pravi:

    Thank you, I’ve just been looking for information about this topic for a
    long time and yours is the best I’ve found out
    so far. But, what in regards to the conclusion? Are you
    certain about the supply?

  15. Lisette pravi:

    Hey there! I know this is somewhat off topic
    but I was wondering which blog platform are you using for this
    website? I’m getting fed up of Wordpress because I’ve had issues with hackers and
    I’m looking at options for another platform. I would
    be fantastic if you could point me in the direction of a
    good platform.

  16. https://Farmsforsaleireland.com/ pravi:

    I’m not sure where you’re getting your information,
    but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.

    Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

  17. Lincoln pravi:

    Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly
    informative. I am going to watch out for brussels.

    I will appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

  18. www.globalprofessionalrealestate.com pravi:

    This site definitely has all the information and facts I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

  19. Gabriella pravi:

    It’s very effortless to find out any topic on web as compared to textbooks, as I found this article at
    this web page.

  20. Sex Dating pravi:

    Hi there! Would you mind if I share your blog with my facebook
    group? There’s a lot of folks that I think
    would really appreciate your content. Please let
    me know. Thank you

  21. Sex Dating pravi:

    Greetings! Very helpful advice in this particular article!

    It is the little changes that produce the greatest changes.
    Thanks for sharing!

  22. Sex Dating pravi:

    Very good blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?

    I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
    Would you propose starting with a free platform like
    Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed ..
    Any tips? Thanks a lot!

  23. Sex Dating pravi:

    I have read so many articles on the topic of the blogger lovers except this paragraph is actually a fastidious post, keep it up.

  24. Sex Dating pravi:

    Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further write ups thanks once again.

  25. Sex Dating pravi:

    Ridiculous quest there. What occurred after? Good luck!

  26. Sex Dating pravi:

    Superb blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
    I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost
    on everything. Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go
    for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused ..
    Any suggestions? Bless you!

  27. Sex Dating pravi:

    I absolutely love your site.. Pleasant colors & theme.
    Did you make this amazing site yourself? Please reply back as
    I’m hoping to create my own site and want to find out where you got this
    from or what the theme is named. Thank you!

  28. Sex Dating pravi:

    I’m pretty pleased to find this website. I want to to thank you for
    your time for this fantastic read!! I definitely savored every little bit of it and i also have you book marked to look at new information in your web site.

  29. Sex Dating pravi:

    I don’t even know how I stopped up here, but I assumed
    this post used to be great. I do not realize who you
    might be however definitely you are going to a well-known blogger in case you aren’t already.

    Cheers!

  30. Sex Dating pravi:

    Hi there colleagues, its enormous piece of writing about tutoringand entirely defined, keep it up all the time.

  31. Sex Dating pravi:

    Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading?
    I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
    Any suggestions would be greatly appreciated.

  32. Sex Dating pravi:

    excellent points altogether, you simply gained a brand new reader.
    What might you suggest about your post that you just made
    some days ago? Any certain?

  33. Sex Dating pravi:

    Hello, just wanted to tell you, I loved this post. It was practical.
    Keep on posting!

  34. Sex Dating pravi:

    Greetings, There’s no doubt that your website might be having web browser compatibility issues.
    Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however
    when opening in I.E., it’s got some overlapping issues.
    I just wanted to give you a quick heads up! Aside
    from that, excellent site!

  35. Sex Dating pravi:

    I truly love your website.. Very nice colors & theme. Did
    you make this website yourself? Please reply back as I’m looking to
    create my own personal blog and would like to find out where you got this from or just what the theme is
    named. Cheers!

  36. Sex Dating pravi:

    Nice blog here! Also your web site loads up fast!
    What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my site loaded up as fast as yours lol

  37. Sex Dating pravi:

    Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your
    website, how could i subscribe for a blog site?
    The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear
    concept

  38. Sex Dating pravi:

    Valuable info. Fortunate me I discovered your web site by chance, and
    I am surprised why this twist of fate did not took place in advance!
    I bookmarked it.

  39. Sex Dating pravi:

    Yes! Finally something about Sex Dating.

  40. Sex Dating pravi:

    I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever run into
    any web browser compatibility issues? A few of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great
    in Opera. Do you have any ideas to help fix this issue?

  41. Sex Dating pravi:

    Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?

    I mean, what you say is fundamental and all.

    Nevertheless think about if you added some great images or video clips to give
    your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this
    site could undeniably be one of the very best in its niche.
    Terrific blog!

  42. Sex Dating pravi:

    I have read several just right stuff here. Definitely
    price bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you set to create any such great informative web site.

  43. Sex Dating pravi:

    May I simply just say what a comfort to discover someone that actually knows what they are talking about on the net.
    You definitely know how to bring a problem to light and make it important.
    More people need to look at this and understand this side of the story.
    I was surprised you’re not more popular given that you certainly possess the gift.

  44. Karma pravi:

    Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say,
    I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring
    blog blogger but I’m still new to everything.
    Do you have any recommendations for inexperienced blog writers?
    I’d certainly appreciate it.

Komentiraj