Komentar - Igor

25. februar 2009 ob 14:54 | Vest |

Pepelnična sreda je prvi dan posta. Postni čas pa je čas pokore. V tem obdobju velja spodbuda k poglobljeni molitvi in ljubezni do bližnjega, k zatajevanju samega sebe, uči vesoljna rimsko-katoliška cerkev. Zato mi dovolite, da se na ta pepelnati dan tudi sam posujem s pepelom, kajti motil sem se in hudo grešil.
Pred državnozborskimi volitvami sem namreč z inštitucijo, v katere izbi pravkar sedim, sklenil dogovor, da bom redno ocenjeval retorično plat predvolilnih soočenj. In pri tej raboti sem zagrešil mnogotero napako.
Po prvem soočenju med Janšo in Pahorjem sem zapisal, da je slednji na soočenje prišel povsem nepripravljen, brez konkretnih podatkov, oborožen le z zanj značilnimi splošnostmi in puhlicami. Zapisal sem tudi, da ga je Janša po petih minutah knockoutiral, nakar si je Pahor do konca oddaje intenzivno brisal znoj s čela, lic in vratu, rok ni več tlačil v žepe, sproščeno nasmihanje pa je nadomestila zategnjena grimasa, ki se v uri in pol skorajda ni več oglasila.
Danes, po pregovornih 100 dneh nove vlade vem, da sem grešil; moje misli so bile napušne in prevzetne. Nikakor ni res, da je Borut Pahor prišel povsem nepripravljen, brez konkretnih podatkov in oborožen le z zanj značilnimi splošnostmi in puhlicami na prvo televizijsko soočenje. Nasprotno, prvih 100 dni nove vlade nedvoumno kaže, da Borut Pahor je povsem nepripravljen, brez konkretnih podatkov in oborožen le z zanj značilnimi splošnostmi in puhlicami. Sicer si ne briše več tako intenzivno znoja s čela, lic in vratu, pa tudi grimasa je vedno bolj zategnjena. Bržčas zato, ker je po predvolilnem knockoutu svoje obličje zabarantal še za nekaj povolilnih krošejev in aperkatov. Kot pravi vernik je pač ponudil še drugo lice, človeški material pa ima omejen rok trajanja in še bolj omejeno raztegljivost …
Naj sklenem. Pepeljenje nas spominja, da smo zapisani smrti in spokornost je prvi korak na poti k vstajenju. Vstajenja pa si je končno želeti tudi od predsednika vlade.
Prijeten post želim!

Igor Ž. Žagar

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. KATARINA NIZA BISERE pravi:

    Pola ti se prašta,pola ti se piše! ;)

  2. Glejgarja pravi:

    haha - fin fin komentar 8-)

  3. angie pravi:

    no, Igor, lepo se bere, kar si napisal, toda moral bi biti fer in vsaj omeniti, da je bil nas tistem famoznem soočenju Pahor z vročino, zato je menda švical…bolje bi bilo, da sploh ne bi prišel, če je bil bolan…

  4. Zbik pravi:

    Samo relativno kratko retorično vprašanje: “Kako naj človek od kogarkoli, ki je študiral zgolj politologijo, karkoli drugega sploh pričakuje?

    O tem, da nima političnega instinkta, ne bom niti razpredal.

    In res, tudi sam pepel posipam čezse: karkoli sem negativnega napisal o Pahorju — kot v zaklinjanju, ki naj prepreči, da se psovke realizirajo, se je zdaj izkazalo kot zbirka cinizmov. Takih, ki so v stvari sami in ne v pogledu nanje (to izrečem kot parafrazo parafraze, via zgodnji Tomaž Mastnak).

    Après nous le déluge.

  5. MarkoNi pravi:

    Jaz pa se ne strinjam s komentatorjem. Po moje Pahor zaenkrat dela dobro, ni še naredil večjih napak, seveda pa tudi mene razburja to, da večkrat ne udari po mizi in zaposluje razne Ruple.
    Kar se tiče Hrvaške, lahko njegov nastop ocenim kot zelo pozitiven - prvič se mi sploh sanja, kakšni so naši argumenti in kako jih bomo uveljavili.
    Ekipo ima tudi ok razen Erjavca, ampak tega je rabil, da sploh ima vlado. Zaenkrat večjih pripomb nimam.

  6. opleteni jež pravi:

    NAPUŠNE misli?
    a pride od pušiti?

  7. angie pravi:

    ne, ježek, si morebiti že kdaj slišal že za NAPUH?

    če se boš odpletel, ti bo mogoče jasno, zakaj gre…

  8. ervinator pravi:

    IŽŽ je pač eden tistih analitikov, ki ne razumejo, da volivci niso večinsko volili političnih jastrebov. Kot je videti, je med podporniki vladne koalicije več političnih ekstremistov kot med nasprotniki.

  9. Glow pravi:

    Tale g. Igor ni za nikamor. Ego si nabija, in en navaden klinac je. Pustmo znoj in mnogotere zadeve, ki si jih mulc I. postavi za svoje počelo, saj so bile res stvar neke bolezni, ki jo očitno mulc I. prestaja tud kar stoje in v boju s svojimi nasprotniki. Šteka pa najbrž dobro, da je Pahor itak žrtveno jagnje levega trojčka, da je prišel na oblast. Zdej so ga začeli svoji počasi najedat in kmalu bo krmilo prevzeto. Igorček, da bi bil vsaj ovca v volčji preobleki sam si sam en ego pokrit s sivim puhcem. Dioptrija pa najbrž ni prišla zaradi preobilice branja knjig ne?

  10. ProPolis pravi:

    Ja, res je. Marsikdo je mislil, da je izza tv oddaj še en drug, drugačen svet. Boljši, seveda. Pa vidimo, da je svet samo eden. Lahko sicer kvečjemu sanjamo in upamo, a realnost je za vsakega posebej ena sama.

    Vest bi lahko okrepila tole Žagarjevo frekvenco oglašanja. Takih pronicljivosti manjka. In to ne le v vašem delu sveta.

  11. Executor pravi:

    Bravo Igor, kot vedno ti dam prav!

    Me je pa zmotil Glow: kakšno žrtveno jagnje?? Čigavo že??!! To da bleje se pa strinjam… LOL
    Žalitve so pa itak zelo značilne za pripadnike vaše sorte, a ne!!?

  12. Darko pravi:

    Zanimivo, da so kolegi z inštitucije, v kateri trenutno piše komentarje in ga plačuje 3.000 Evrov na mesec, Žagarju šele sedaj dovolili odpret gofljo. A je šele sedaj Liberalna akademija skužila, da se LDS potaplja in je potrebno pomagat Katarinci?

    Glede posipanja s pepelom, mislim, da bi zmanjkalo pepela za vse njegovo sranje, ki ga je naredil v življenju.

  13. MEFISTO pravi:

    Vam še ni jsano, da so Pahorja le zlorabili za prevzem oblasti.

    Le vprašanje časa je, kdaj ga bodo dokončno zavrgli.

    Cilje te politike lahko uresniči le politični izprijenec, kakršen je Golobič.

    Pahor zaenkrat ostaja še edina svetla točka te barbarske politične združbe.

Komentiraj