Zemanta

20. maj 2008 ob 15:15 | Robertina Šebjanič |

Zemanto sta maja 2007 ustanovila 26-letni Andraž Tori, in 25-letni Boštjan Špetič. V slabem letu je Zemanta postala uspešno podjetje s preko 12 zaposlenimi in velikim številom uporabnikov.
Z Andražem in Boštjanom smo se pogovarjali o poteku dogodkov, skratka od prvotnega projekta Odprti kop, ki sta ga naredila za RTV, do uspešne uvrstitve na Seedcampu, kjer se je Zemanta uvrstila med 270 prijavljenimi podjetji med 20 finalistov (ki mu je sledila uvrstitev med šest zmagovalnih podjetij). Pa o hitri in nenadni selitvi za tri mesece v London. In o viziji podjetja, ki je v tem letu nabralo več kot milijon evrov investicijskega denarja in še seveda o tem, da se vztrajnost in prepričanost v lasten produkt izplača:

Andraž nam je razložil, kako deluje vmesnik, ki je novost v blogerski sferi. Boštjanu pa smo se pridružili pri igri s pisarniškim ljubljenčkom - robotkom/dinozavrom Pikijem:

” …Zemanta se kot dodatek, ki ga enostavno namestimo z Zemantine spletne strani, integrira v spletni pregledovalnik Firefox ali Internet Explorer. Aktivira se, ko se avtor bloga prijavi v enega od treh najbolj priljubljenih sistemov za pisanje bloga: WordPress, Blogger ali Typepad….”

Robertina Šebjanič

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. fičo pravi:

    svaka čast fantje in punca!!
    samo tako naprej.

  2. dahvor pravi:

    Bravo … od točke, do točke in upat, da se bodo točke povezale …pravi Veliki Mož, ki je Pot, po kateri hodita -hodite, že prehodil … čujem, da vse zakone in modrosti obvladata … še samo 333x Bravo !!!
    hmmm … vse kar je dobro, kar bo, se enostavno ne da povedat, pokazat, razložit…se enostavno čuti, se zgodi…problem je razumevanje…o sestankih.

  3. Aleš pravi:

    Ja, Zemanta so carji. Že uporabljam njihov dodatek za Firefox in deluje. Žal pišem večinoma v slovenščini, rako da zame ni tako uporabno. Je pa krasno, da v angleščini dela. Saj je blogo itak več v angleščini.

    Takih fantov nam manjka. Poslovno, vztrajno, …

  4. 4561 pravi:

    Hey there! Do yoou know iif they make any plugins too help with SEO?

    I’mtrying tto geet my blog tto raank for soome targeted
    kewords buut I’m not seeing very good gains. If you know of any pleasxe share.
    Many thanks!

Komentiraj