Zemanta

Avtor Robertina Šebjanič | 20. maj, 2008 @ 15:15

[1] Zemanto sta maja 2007 ustanovila 26-letni [2] Andraž Tori, in 25-letni [3] Boštjan Špetič. V slabem letu je Zemanta postala uspešno podjetje s preko 12 zaposlenimi in velikim številom uporabnikov.
Z Andražem in Boštjanom smo se pogovarjali o poteku dogodkov, skratka od prvotnega projekta Odprti kop, ki sta ga naredila za RTV, do uspešne uvrstitve na [4] Seedcampu, kjer se je Zemanta uvrstila med 270 prijavljenimi podjetji med 20 finalistov (ki mu je sledila uvrstitev med šest zmagovalnih podjetij). Pa o hitri in nenadni selitvi za tri mesece v London. In o viziji podjetja, ki je v tem letu nabralo več kot milijon evrov investicijskega denarja in še seveda o tem, da se vztrajnost in prepričanost v lasten produkt izplača:

Andraž nam je razložil, kako deluje vmesnik, ki je novost v blogerski sferi. Boštjanu pa smo se pridružili pri igri s pisarniškim ljubljenčkom - robotkom/dinozavrom [5] Pikijem:

” …Zemanta se kot dodatek, ki ga enostavno namestimo z Zemantine spletne strani, integrira v spletni pregledovalnik Firefox ali Internet Explorer. Aktivira se, ko se avtor bloga prijavi v enega od treh najbolj priljubljenih sistemov za pisanje bloga: WordPress, Blogger ali Typepad….”

Robertina Šebjanič


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2008/05/20/zemanta/

URLs in this post:
[1] Zemanto: http://www.zemanta.com/
[2] Andraž Tori: http://www.zemanta.com/about/company/#team
[3] Boštjan Špetič: http://www.zemanta.com/about/company/#team
[4] Seedcampu: http://www.seedcamp.com/
[5] Pikijem: http://www.pleoworld.com/