Thursday 9. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Dokazi - če so pravi

17. maj 2007 ob 8:32 | Jani Sever |

Vlada je objavila dokumente, ki naj bi razkrili, da je Sova plačala pot Drnovškovemu zdravilcu. A iz dokumentov to ni čisto jasno razvidno. Prekriti so namreč deli, ki bi pojasnili zakaj je bil denar porabljen. Iztok Podbregar, tedanji šef Sove, pa pravi, da podpis ni videti kot njegov.

Predpostavimo, da so dokumenti avtentični. Kaj bi to pomenilo? Predsedniku je zdravilca pripeljala Sova. Kar je najbrž OK, predsednika imamo radi in kdorkoli bi bil, bi najbrž večina brez pomislekov prispevala za njegovo zdravje. Pa naj mu ga prinesejo zdravniki ali zdravilci.

Kaj bi bilo torej narobe? Predvsem to, da predsednik tega ni komentiral, da je njegova šefinja kabineta vse skupaj tajila, da je celo grozila s tožbami, da je predsednik molčal, da …

To so seveda samo tisti manj resni pomisleki. Bolj zapleteni so tisti, ki govorijo o svojevoljnem trošenju davkoplačevalskega denarja in celo denarja tujih tajnih služb. Nekateri se bodo morda zgražali prav nad tem, da je zdravljenje slovenskega predsednika plačala denimo nemška obveščevalna agencija.

(www.vest.si) dokument
Na pol razkriti dokument.

A najbolj zoprno pri vsem skupaj bi bilo nekaj drugega. Namreč to, da poslej Drnovšku ne bi bilo ravno lahko verjeti. Na obtožbe je namreč odgovoril nonšalantno, češ da gre za obrekovanja. Kaj sedaj, ko naj bi obrekovanja postala resničnost?

Se bo opravičil? Bo dejal, da se je vse skupaj zgodilo v nekem drugem življenju?

Kakorkoli. Teren tajnih služb je spolzek. Se zdi, da je na njem spodrsnilo Janezu Drnovšku. Glede na ravnanja ob razkrivanju Drnovškovih potez - način ustanovitve vladne komisije, način preiskave, … - je najbrž samo vprašanje časa, kdaj bo spodrsnilo Janezu Janši.

Če bi se izkazalo, da podpis res ni Podbregarjev in da je z dokumenti narobe še kaj drugega, bi bil to za vlado celo večji debakel, kot so napol razkriti dokumenti za predsednika republike. Nekateri odzivi že govorijo o tem, da gre za drobiž in da bi morda bilo dobro izvedeti koliko stanejo potovanja predsednika vlade z njegovo izvoljenko.

In Drnovšek? Vsekakor bo potrebno počakati na njegova pojasnila, ki so nujna, saj gre za predsednika države. Čakamo.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. b0j3 pravi:

    Meni pa tukaj nekaj ni jasno.
    Šlo naj bi za črni fond Sove - torej skrivni fond.
    Kako je varnostno obveščevalna služba skrivala tako fond, če je sedaj to prišlo v javnost?
    Če bi jaz imel črni fond, potem bi bila prva stvar uničenje vseh dokumentov v zvezi s tem.

    Poleg tega pa ne bi za tak fond izdajal blagajniškega zapisa.

  2. janči pravi:

    Rad bi slišal našega predsednika Drnovška, saj verjamem, da bo povedal resnico.

    Zelo pa me zanima, in vesel bom, če bo kakšen pogumen raziskovalni novinar razkril, koliko davkoplačevalskega denarja gre ne le za potovanja Janše+izvoljenke, ampak za potovanja celotne vlade, skupaj z vsemi soprogami, v krasnih hotelih …pa tako spretno se slikajo, da jih ni nikjer videti…

    Iz zelo bližnjih virov slišim, da se tako zapravlja, kot se v zgodovini še nikoli ni.

    Pozdrav vsem! Janči

  3. Peter K pravi:

    Zanima me, v čigavi tajni službi sta delala tista dva narkomana, ki sta, kakor nam je bilo rečeno, priznala tatvino računalnikov iz prostorov drnovškovega gibanja.

    Kakšna država…

  4. Peter K pravi:

    Ali pa koliko stane ves PR, ki lansira U.B. v orbito rumenega

  5. Pavle Kocbek - Ščurek pravi:

    Ja no, prow maš b0j3, črn fond je črn, ta dokument je pa itak kr neki … sej na njem lepo piše, poseben sklad, ne pa “črn fond”.

    Pa da si Drni osebno plačuje zdravila iz takega sklada, đizs, ta je pa bosa, kako pa se to lahko dokaže in kako so lahko ljudje tko butasti, da to verjamejo brez trdnih argumentov. Pa sej to je “kafanski” nivo debate.

  6. Imam Idejo pravi:

    Mene pa zanima za kaj so zapravljali milijone…
    Obesjo se pa na en bogi račun za 200.000 bivših SIT??? Smrdi, smrdi
    Lp

  7. ZoranP. pravi:

    Sploh ne razumem, kaj ima Drnovšek s tem, za porabo denarja firme je odgovoren direktor, pa če bi ga kdorkoli prosil, daj še meni malo. In res, blagajniška potrdila za tajne fonde, in za nenamensko uporabo? Ne vem, no … Kaj pa če je bila vozovnica za pomembenega informatorja? Meni se vse bolj zdi, da bo po vsem tem naša SOVA lahko zaprla štacuno, ker nihče več z njo ne bo hotel sodelovati. In zakaj? Zato da lahko JJ kaznuje JD za nagajanje? Slabo, slabo …. Iz predstavljenih papirjev pa takointako ni razvidno nič. Počakajmo še malo.

  8. jablana pravi:

    Najprej podret, uničit, razbit tajno službo, potem pa na pogorišču zgradit novo - svojo. Če mimogrede pulveriziramo še predsednika, ki nam ne diši, toliko bolje.
    Če je letalo za zdravilca plačala SOVA, mene sicer ne moti prav preveč, moti me, da se JD dela zdaj takega poštenjaka in mati Terezo. Hkrati pa je tako škrt, da si še guruja ne plača sam.
    V tej zgodbi žal ni heroja, so samo slabi in manj slabi.
    Uf, kje živimo!

  9. kakfirbec pravi:

    Pravzaprav, če bi bili resna država, bi imeli resno varnostno obveščevalno službo. (imeli smo jo - ‘41-’44, dobri stari VOS…)
    Zdaj vse, kar naj bi bilo tajno, ni več tajno. Nikogar več ne bodo prepričali, naj kaj malega v tajnosti postori za dobrobit domovine. Noben naš tajni agent ne bo padel v zaščiti novinarke (ne bo imel potrjenega potnega naloga in podobno…)
    Francozi so recimo do smrti svojega predsednika skrivali tako njegovo življenje, kot njegove ljubice in otroke, in bi to počeli še naprej, če se ne bi takrat ljubica in žena odločili, da gresta skupaj na pogreb.

    Ali pa je tajno tisto, na kar opozarjajo predgovorci, pa se pozornost obrača namerno drugam?

  10. kakfirbec pravi:

    p. s.:
    Kje je denar od orožja?
    Never ending story?
    In kdo je imel takrat roko v vreči in vodil zadeve? Kdo je s kufri denarja letal naokrog in ga spravljal doma? Komu so izginile vse sledi in ima čudno amnezijo? Kučanov klan? Udbomafija? ali je bil to abrambni minester?

  11. tuoermin pravi:

    Vsakič ko janša ali katerikoli minister stopi iz Slovenije je račun precej večji kot pa tisti, o katerem se prepirajo.
    Če se Janša sklicuje na načela, potem naj prej pogleda množico veliko bolj nenačelnih dejanj svojih koalicijskih partnerjev.
    Mislim, da je Drnovšek dovolj pameten/previden/pragmatičen/bogat, da bi šel plačevat svojega zdravilca iz tajnega sklada obveščevalne službe. Kot je že avtor omenil, bi denar zlahka na več načinov dobil drugje.
    Največji zločin celotne zgodbe je ta, da se za ušivih 300.000 tolarjev želi uničiti ugled predsednika države. Kje je tukaj državotvornost, ki jo naša oblast tako pogosto omenja?

  12. slobo pravi:

    ej, jej, jej, da so se obesli za 200.000 je pa res nizko, čeprav recimo, da ni čisto OK, da so trošli denar na tak način, pa vseeno Drnovšek je le naš predsednik, me zanima zakaj ne razkrijejo drugih nečednih rabot, recimo prodajo orožja…, kjer pa so se res obračale ogromne cifre, al pa nakazila za svetovanje tistemu Janšinemu ljubljenčku Zveru, no tam so doma prave cifre ne pa piškavih 1000€

  13. Marko50 pravi:

    Mene pa zanima, zakaj se tu govori o izrednih izdatkih, pa o zdravilcu, za katerega vemo, da ni zdravilec, ampak je guru ene sekte, ki se ima za boga. Obljublja mir, ljubezen in svobodo ter manipulira podzavest s tehnikami kot so joga, NLP in meditacija.
    V tujini je to pridrzano samo psihologom, pri nas pa lahko vsak vsakemu skodi, predvsem pa otrokom, ki so nasa bodocnost in osebam v vladnih pozicijah, ki izgubljajo na verodostojnosti, ce hodijo iz ene sekte (v Indiji) v drugo (v Nemciji).
    “slobo”, pri orozju ljudje vsaj vedo za kaj se gre; pri vplivanju na podzavest pa ne vemo, kdo koga kako manipulira. Vse prevec se mesajo v solstvo in politiko.
    Ja, “tuoermin”, pri tem res izgublja na ugledu. Pa ne samo on.

  14. Pavle Kocbek - Ščurek pravi:

    Marko50 said: “… manipulira podzavest s tehnikami kot so joga, NLP in meditacija …”

    NLP tehnika???

  15. janči pravi:

    Ja, to je nevrolingvistično programiranje, uporablja se v izobraževalne, a tudi terapevtske namene. Z dobrimi rezultati! Vsekakor ne gre za manipulacijo, in če tako gledaš na te tehnike, je možno oznaćiti popolnoma vse za manipulacijo: od dojenja dalje. LP

  16. Marko50 pravi:

    ja, pavle

    ja janci, nastete tehnike delujejo direktno na podzavest.
    Seveda, ce si to ze perobal bos to zanikal, ker nisi bil nezavesten.
    pa tudi ce bi vedel, tega ne bi priznal.
    Ne smes brati samo informacije, moras brati tudi kritike, da pa bos razumel, moras pa se studirati;)

  17. Bg360 pravi:

    Otomasyonun Avantajları ve Dezavantajları

  18. Bg360 pravi:

    Antibiyotiksiz Boğaz İltihabı: Etkili Çözümler!

  19. Yemek Tarifleri pravi:

    Elmas: Özellikleri ve Nedir?

Komentiraj