Thursday 30. March 2023 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Izdaja zaupne seje

12. julij 2009 ob 13:00 | Denis Sarkić |

Generalni sekretar vlade Milan Martin Cvikl in premier Borut Pahor odgovarjata na vprašanji o t.i. napaki s 34. redne seje vlade, ko se je burna razprava prevajala javno. Mediji in tudi predsednik Zbora za republiko, nekdanji minister za javno upravo Gregor Virant namreč ne verjamemo, da bi se javno predvajanje lahko odvilo brez človeškega faktorja. Zato smo še vedno mnenja, da je šlo v tem primeru za sabotažo ali pa celo namerno človeško napako. Ali bo za to kdo odgovarjal? Zakon namreč pravi, da je magnetogram vladne seje označen s stopnjo zaupno. Izdaja zaupnih podatkov pa je po veljavni zakonodaji kaznivo dejanje!

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
 1. luka pravi:

  Če se ne more najti konkretnega krivca, je odgovoren Cviklov Martin, ki je generalni sekretar vlade…Njegovo delo je namreč tehnična pomoč vladi, da seje potekajo nemoteno in, da tajnosti ostanejo tajne….

  Torej Cviklov Martin naj bo obtožen izdaje vladne skrivnosti iz malomarnosti…Treba ga je tudi odstaviti, saj je očitno, da ni sposoben opravljati svojega dela, niti nadzorovati svojih podrejenih ali upravljati s tehniko…

  Je treba začet pri sebi!

  Bo kaj? :)

 2. LE VKUP, LE VKUP....... pravi:

  Ta ma že službico v Ultri. :)

 3. justme pravi:

  luka, se strinjam…..!!!

 4. asd pravi:

  je spet kriv janša?

 5. agrippa pravi:

  Pri nas v SLO ne bo odgovarjal NIHČE !

 6. anica pravi:

  zdravo,
  slovenska značilnost je tudi maščevanje v preveliki dozi.
  zakaj bi ljudi odstavljali, ker je še veliko boljših služb za njih.
  kdor dela tudi greši, če pa so ljudje brez greha pa naj takoj prevzamejo svetniški sij.
  zakaj bi nekdo za nekaj odgovarjal, če je to dobro za ljudi.
  ali sploh imamo možnost, da izvemo informacije, kaj se dogaja na zaprtih sejah kot na ta način..
  mislim, da v svetu vlada demokracija za nedonošenčke, če bi ljudje razvili demokracijo v popolnosti in če bi se upoštevalo človekove pravice, pravno državo, poštenje na vseh nivojih, se politiki ne bi smeli zapirati pred volilci…
  dokler bo pa politikom samo za moč in oblast se bodo še morali zapirati v svoje dvorane .
  na seji se ni govorilo o nobeni vojaški skrivnosti.
  po mojem prepričanju se politiki spomnijo na volilce vsake 4 leta za državni zbor in lokalne volitve, da o referendumih ne govorim.
  pahor ima prav, da je konsenzualen po karakterju, ker drugače bi bili marsikateri politiki še v večji medsebojni v vojni, kar pa sedaj ni čas zato.
  bistvo problema je da je treba spremeniti sistem in cilj življenja ljudi.
  večne besede umik politike iz gospodarstva, večji in večji dobički, profit,večji bdp zaradi tega se meni ni spremenilo življenje na bolje, zasebno partnerstvo,lastniški delež, lastniki, delnice, vrednostni papirji, denar, nadzorniki, lastniki- to so besede, ki se obračajo, kot komu ustreza..
  sploh ne vemo več zakaj preživimo na svetu teh par sobot.
  ta kriza se ne bo končala dokler se ne sprejmejo politične poteze v pravično družbo in dokler ne bomo začeli deliti med seboj.
  neoliberalnost ne bo rešila stiske brezposelnih in gospodarstva. gospodarski in politični egoizem je prišel do svojega viška in sedaj je čas za te spremembe, da gremo na pravo pot.
  če bi zares bili zavedni, bi lahko vedeli, da je naše okolje tako onesnaženo, da lahko pričakujemo samo najslabše…
  ves ta ozvočen magnetogram iz te seje je oslova senca, proti problemom, ki so v svetu..
  kratkovidnost je zelo razširjena in nalezljiva bolezen.
  vsak vzrok ima posledico, o vzrokih se ne govori in jaz ne mislim postati samo potrošnik v tej državi, temveč svoboden državljan..

 7. luka pravi:

  ani, seje parlamenta so javne….se ve zakaj…v paralmentu se lapa in sprejema zakone (okvirno zakonodajo)….prava zakonodajna in izvršilna moč pa tiči v izdajanju uredb in predpisov, kar pa dela vlada….prav tako upravlja s proračunom in troši naš keš….sem za to, da bi bile vse seje vlade javne…ampak anica, niso pa za ministri in njihovi botri…potem bi politika postala preveč transparentna…in bi se prostor za grebatorstvo močno zmanjšal….nikakor si ne delaj utvar, da je bil ta lapsus pobuda vlade, da bodo od zdaj naprej seje vlade javne….:)

Komentiraj