Takle mamo 076

10. julij 2009 ob 22:38 | Vest |

DRŽAVNI UDAR, KI TO NI
V Hondurasu se je zgodil državni udar. Iz položaja in države je bil v pidžami odstranjen predsednik Zelaya. Predsednik parlamenta se je oklical za novega predsednika države, vojska je prevzela oblast na ulicah. Vse to je bilo storjeno v imenu obrambne demokracije in ustavnega reda. Povod za državni udar je bil razpis posvetovalnega referenduma o spremembi ustave, s katerim bi predsednik države dobil možnost dvakratnega mandata. Aktualnemu predsedniku sprememba ustave ne bi direktno koristila. Ustavno sodišče je referendum razglasilo za neustavnega, kongres in vojska pri njegovi izvedbi nista hotela sodelovati. Nova oblast je razglasila izredno stanje in policijsko uro, zaprla množico medijev, ki nasprotujejo državnemu udaru, začasno preklicala številne zakone, člane vladnega kabineta, ki se niso pravočasno skrili, pa zaprla ali izgnala.
Predsednik je s serijo povsem nepričakovanih ukrepov razjezil drugače notranje razklano gospodarsko, politično in versko elito. Čeprav je kandidiral kot predstavnik desnosredinske Liberalne stranke, se je z množico populističnih ukrepov oddaljil od svojih političnih zaveznikov. Izdal je svoj družbeni razred, hkrati pa si ni pridobil podpore revnih in marginaliziranih. Kot predstavnik bogatega rančerskega sloja si kljub svojemu delovanju ni pridobil novih zaveznikov med sindikati in socialnimi gibanji. Ti mu niso zaupali tako zaradi razrednih razlik kot zaradi predsednikove družinske zgodovine iz časov državljanske vojne.
V zunanjih odnosih se je povezal s Chavezom, ki mu je omogočil nakupe poceni nafte, državo je vključil v ALBO, namesto tradicionalne naslonjenosti na Washington se je vključil v avtohtone povezovalne procese Latinske Amerike. V notranji politiki je naredil precejšen napredek k egalitarnosti in enakim možnostim. Zakonsko določeno minimalno plačo je povečal za 60% in močno povečal izdatke za zdravstvo ter izobraževanje, kar je povzročilo jezo gospodarske in družbene elite ter njihovih zaveznikov v vojski. Državni udar so tako podprli vojska, kongres, Rimokatoliška cerkev in gospodarska elita države.
Zaleyo so na poskusu povratka v domovino spremljali predsednik Generalne skupščine ZN, predsednik OAS (Organizacija ameriških držav), ter predsedniki Ekvadorja, Paragvaja in Argentine. Vojska je z vozili zasedla pristajalno stezo, predsedniškemu letalu in spremstvu pa zagrozila, da bodo sestreljeni. Predsednika je na letališču pričakala množica podpornikov, vojska je v streljanju na demonstrante ubila enega izmed njih. Dogajanje v Hondurasu je obsodila tudi ameriška administracija, ki pa ni jasno kategorizirala dogodka za državni udar. Zato ni po vzoru ostalih držav OAS in EU umaknila ambasadorja in ustavila vse pomoči, kot bi ji v takšnem primeru nalagala lastna zakonodaja. Zanimivo je, da sta bila le nekaj dni pred izvedbo državnega udara na pogovorih z načrtovalcih udara ameriški ambasador v Hondurasu in pomočnik sekretarja za Zahodno hemisfero. Oba sta bila Busheva svetovalca za Latinsko Ameriko v času državnega udara proti Hugu Chavezu.

ETNIČNI PROBLEMI Z ENERGENTI
Po hudih nemirih v glavnem mestu kitajske province Sinkjang, v katerih je bilo ubitih vsaj 160 ljudi, je vodstvo lokalno vodstvo partije napovedal smrtne kazni za vse, ki bodo spoznani za krive umorov. Aretiranih je okoli 1400 ljudi, večinoma študentov. Na ulicah mesta patruljira vojska. Ujgurska islamska skupnost vidi prave vzroke nemirov v represiji in diskriminaciji ter namernemu priseljevanju hanskega prebivalstva, da bi njihova etnična skupnost postala manjšina na lastnem ozemlju. Kitajska uradna oblast za nemire krivi ujgursko politično emigracijo in tuje obveščevalne sile. Avtonomna regija Sinkjang je pomembna ne le zaradi tega, ker predstavlja kar šestino površine Kitajske. Strateško je pomembna zaradi precejšnjih zalog nafte, zemeljskega plina in mineralov.

IAEA Z NOVIM ŠEFOM
Agencija za jedrsko energijo je dobila novega vodjo. Nobelovca Mohameda Al Baradeija, ki se bo upokojil novembra, zamenjuje Japonec Jukija Amano. Ta naj bi bil zadržan tehnokrat, ki bo agencijo depolitiziral. Njegovo izvolitev je najbolj podpiral Zahod, ki bi rad videl dodatno zaostrovanje ukrepov proti širjenju jedrskega orožja. Države v razvoju vidijo dosedanji režim nadzora kot zaviranje legitimnih teženj po obvladovanju jedrske tehnologije. Amano je bil zato izvoljen z minimalno večino.
Kljub temu je novi generalni direktor agencije takoj presenetil s prvimi izjavami za javnost. Za razliko od Baradeija, ki je imel “občutek” (gut filling), da Iran razvija jedrsko orožje, Amano pravi, da nima Agencija čisto nobenih dokazov o takšnem početju. Hkrati je obljubil, da ne bo služil nobeni interesni skupini, Agencija mora biti neodvisna in ne sme poklekati pred političnimi pritiski katerekoli skupine ali regije.

ŽIDOVSKI NAPADI V FRANCIJI
V mirnem delu Pariza je bila napadena knjigarna Resistances. Zakrinkani napadalci so nekaj tisoč knjig polili z jedilnim oljem, razbili računalnike in prestrašenim prodajalkam in kupcem povedali, da pripadajo skupini JDL (Jewish Defence League). Organizacija JDL je zaradi rasizma in fizičnih napadov prepovedana tako v ZDA kot Izraelu, v Franciji pa ne. Lastnika knjigarne sta vodji Koordinacije pobud za pravičen mir na Bližnjem vzhodu, torej organizacije, ki podpira pravico Palestincev do lastne države. V knjigarni poleg literature o Bližnjem vzhodu organizirajo tudi množico tečajev in predavanj. Podoben napad je knjigarna doživela pred tremi leti, ob predavanju izraelske lingvistke. Takrat je bil v knjigarno odvržen solzivec. V zadnjih letih se v Franciji povečuje število napadov radikalnih cionističnih skupin na Arabce, Muslimane ter zagovornike palestinskih pravic. Pripadniki skupine LDJ so nazadnje napadli obiskovalce gledališke predstave posvečene solidarnosti z otroci Gaze. Policija se v glavnem odziva mlačno, politika prav tako. Desnokatoliški policijski sindikat je celo javno podprl cionistični skupini LDJ in Betar, ker branita lastnino in ljudi. Takratni policijski minister Sarkozy se na takšne izjave ni odzval . Skupina napadenih študentov je bila tako primorana brez policijske pomoči zbrati dokazno gradivo, ki je vzdržalo pred sodiščem. Večina obsojenih pripadnikov židovskih rasističnih skupin ob prvi priložnosti pobegne v Izrael.

ČUDNA POTA DRŽAVNIH DOLGOV
Pred mesecem dni sta bila v Italiji na vlaku namenjenem v Švico aretirana dva Japonca. Finančna policija je pri njiju v kovčku z dvojnim dnom našla ameriške državne vrednostne papirje v vrednosti 134,5 milijarde dolarjev. Ti so iz redke serije, ki v glavnem ni bila v javni prodaji, opremljeni so z vso ustrezno bančno dokumentacijo. Oba japonska državljana trdita, da sta predstavnika ministrstva za finance, eden izmed njiju je brat pred kratkim odstopljenega viceguvernerja japonske centralne banke. Obveznice naj bi prodala v Švici, da bi prikrila vnovčenje tako velike količine, vir obveznic in sum, da ZDA ne bodo spoštovale svojih obveznosti do vnovčenja. Najverjetnejši kupec naj bi bila Banka za mednarodne poravnave iz Bassla.
Ameriške oblasti in CIA trdijo, da so vrednostni papirji ponarejeni, čeprav si jih do sedaj predstavniki ministrstva za finance še niso osebno ogledali.
Urednik ameriškega spletnega radija, ki je novico o zasegu enormne količine državnih vrednostnih papirjev prvič lansiral v ZDA, je nameraval objaviti njihove serijske številke. Preden bi lahko to storil, je bil aretiran. Obtožnica ni povezana z zgodbo o obveznicah.

Jura Štok

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 275 x komentirano
 1. medek pravi:

  Dobra lekcija :)

 2. Vagabond pravi:

  Magnificent!

 3. medek pravi:

  Slovenski imperializem
  …še ena…

  rdečkasti Pahor :)

  Če bi EU šlo za zagotavljanje dovažanja humanitarne pomoči, bi lahko njene sile bliže domu nastopile proti izraelskemu piratstvu. Izraelska vojna mornarica je namreč v mednarodnih vodah ugrabila več kot eno ladjo, ki so vozile humanitarno pomoč Palestincem v Gazi. Gre torej za selektivno aplikacijo humanitarnih načel, kar je neločljivo od uporabe humanitarizma za zagotavljanje političnega gospostva.

  http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042282623

 4. medek pravi:

  In Slovenija usposablja Mosad :)

  A, da bomo uravnoteženi bomo urili tudi Hamas?

  A najprej treniramo Mosadovce in potem zdravimo otroke brez delov teles?

  Vmes pa lovimo pirate in varujemo afganistanske lorde?

 5. luka pravi:

  katja I love you:)

  boli me k. za honduras:)

 6. Q_ pravi:

  …med ugrabljenimi pa bili tudi irska nobelovka in bivša ameriška kongresnica in predsedniška kandidatka.

 7. medek pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=EQIC9wOh-1I

  po deportaciji nazaj v ZDA

 8. medek pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=mPpMc3PamFs&translated=1

 9. medek pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=aizL4fVhK8w

 10. NoMercy pravi:

  kdaj bo tako vroče, da bo Katja samo v kakšni mikro majčki ?!?! — samo, da ne bo takrat na dopustu !!

 11. Ntlaoa pravi:

  buy cialis 40mg pill brand tadalafil 40mg buy ed pills sale

 12. Isfqei pravi:

  order accutane 40mg sale buy isotretinoin 40mg pill buy azithromycin 250mg

 13. Ejelpa pravi:

  buy azithromycin 500mg without prescription buy cheap generic azithromycin neurontin canada

 14. Opjveh pravi:

  buy generic furosemide for sale vibra-tabs buy online order generic albuterol 2mg

 15. Krlogk pravi:

  order vardenafil 20mg generic tizanidine order online plaquenil online

 16. Ieorai pravi:

  altace us order generic ramipril buy etoricoxib 120mg sale

 17. Erbzad pravi:

  mesalamine order online where can i buy mesalamine avapro price

 18. Tinyav pravi:

  buy olmesartan 10mg sale buy calan 240mg generic order divalproex 500mg

 19. Thedlc pravi:

  how to buy clobetasol buy generic cordarone oral amiodarone

 20. Sehzhw pravi:

  carvedilol 25mg for sale chloroquine cheap aralen 250mg cheap

 21. Bxjbae pravi:

  diamox 250 mg generic imuran 25mg canada imuran where to buy

 22. Mfczkh pravi:

  order digoxin 250mg generic purchase molnunat online cheap buy molnupiravir online cheap

 23. Layakl pravi:

  order naproxen sale brand cefdinir lansoprazole medication

 24. Cqgmzc pravi:

  buy albuterol 100 mcg sale order protonix 40mg sale purchase phenazopyridine pills

 25. Dmwzqs pravi:

  buy olumiant 4mg pill purchase atorvastatin for sale atorvastatin 80mg canada

 26. Tijknf pravi:

  order montelukast 5mg generic avlosulfon online order purchase avlosulfon pills

 27. Fxmzsd pravi:

  nifedipine 30mg generic perindopril without prescription order allegra 120mg pill

 28. Cydsfe pravi:

  norvasc 10mg price amlodipine 10mg pill order prilosec 20mg generic

 29. Tuqsru pravi:

  dapoxetine 60mg price buy orlistat 120mg generic brand orlistat 120mg

 30. Pkqtsh pravi:

  buy metoprolol generic where can i buy methylprednisolone purchase medrol generic

 31. Cmrqtf pravi:

  buy aristocort 4mg pills buy clarinex claritin pill

 32. Ualwna pravi:

  diltiazem brand where to buy zovirax without a prescription buy allopurinol tablets

 33. Ypmdch pravi:

  rosuvastatin 10mg usa purchase rosuvastatin online cheap purchase motilium for sale

 34. Radmyg pravi:

  acillin us buy generic acillin online flagyl 200mg for sale

 35. Shgvis pravi:

  sumycin 500mg drug buy baclofen for sale order generic baclofen 25mg

 36. Vlhrkj pravi:

  buy trimethoprim sale buy bactrim 960mg buy cleocin 150mg generic

 37. Hsqumc pravi:

  buy toradol pill inderal 10mg pills order inderal 10mg sale

 38. Moggtx pravi:

  erythromycin 500mg oral cheap fildena 50mg nolvadex order

 39. Eqhidv pravi:

  clopidogrel where to buy brand plavix 150mg warfarin where to buy

 40. Jlqxli pravi:

  purchase budesonide generic ceftin 500mg generic buy careprost generic

 41. Fdlgts pravi:

  cheap reglan cost reglan 10mg cheap esomeprazole 40mg

 42. Cuqhbj pravi:

  order methocarbamol for sale buy generic sildenafil 100mg where to buy suhagra without a prescription

 43. Jtvlts pravi:

  topiramate 100mg sale how to buy sumatriptan levaquin online order

 44. Qwqfhi pravi:

  dutasteride oral buy zantac pills cost meloxicam

 45. Bgxnqs pravi:

  order aurogra 100mg online buy aurogra 50mg pill estradiol 2mg oral

 46. Btrodd pravi:

  buy celebrex 100mg online cheap tamsulosin 0.2mg uk buy ondansetron 4mg online

 47. Jaoabv pravi:

  cheap lamotrigine 50mg buy mebendazole 100mg pill prazosin without prescription

 48. Jpwbfk pravi:

  aldactone without prescription oral simvastatin buy valacyclovir 1000mg online cheap

 49. Mcuilb pravi:

  order retin sale tadalafil 20mg sale buy avanafil 100mg generic

 50. Qnifnm pravi:

  buy proscar 5mg generic order viagra 50mg online overnight delivery viagra

 51. Bdfwff pravi:

  tadalafil 10mg oral tadacip 10mg price purchase indocin generic

 52. Vxegky pravi:

  tadalafil 20mg without prescription cheap tadalafil pill sildenafil canada

 53. Dvhnod pravi:

  tadalafil 40mg oral best pills for ed cheap erectile dysfunction pills online

 54. Zyhrfw pravi:

  order terbinafine for sale cefixime brand trimox 500mg oral

 55. Cmuqdb pravi:

  sulfasalazine 500mg usa olmesartan 20mg usa verapamil 120mg oral

 56. Egzcyb pravi:

  anastrozole 1 mg over the counter order biaxin 500mg pills buy catapres online

 57. Rvrsoc pravi:

  divalproex over the counter imdur online buy imdur 20mg without prescription

 58. Aassvb pravi:

  cheap antivert order minocin 50mg online cheap minocycline 100mg ca

 59. Cfvabk pravi:

  imuran online buy imuran price telmisartan us

 60. Mngdkz pravi:

  can you buy ed pills online purchase viagra generic buy sildenafil 100mg online cheap

 61. Mnsuss pravi:

  order molnupiravir 200 mg buy generic cefdinir for sale cheap cefdinir 300 mg

 62. Basxzx pravi:

  buy generic lansoprazole for sale lansoprazole 30mg tablet order protonix generic

 63. Mymydv pravi:

  buy ed pills generic cheap cialis without prescription cheap generic cialis

 64. Pvhydm pravi:

  phenazopyridine 200 mg usa purchase pyridium sale buy amantadine

 65. Nqcfdz pravi:

  buy generic ed pills over the counter genuine cialis brand cialis 5mg

 66. Afxiix pravi:

  buy avlosulfon without prescription buy adalat 10mg sale purchase perindopril online cheap

 67. Qjdovb pravi:

  order fexofenadine 120mg generic altace for sale order glimepiride for sale

 68. Hgmptq pravi:

  order terazosin arava us tadalafil 10mg pill

 69. Nlghil pravi:

  buy arcoxia paypal order arcoxia sale order azelastine 10ml sale

 70. Jaziau pravi:

  buy cordarone 100mg for sale phenytoin 100 mg ca buy dilantin 100mg sale

 71. Aaecxb pravi:

  buy avapro pill irbesartan pills buy buspar online cheap

 72. Eqhmku pravi:

  buy generic albendazole online buy albendazole 400 mg online medroxyprogesterone brand

 73. Myjnwq pravi:

  buy ditropan 5mg pills fosamax cheap cheap alendronate

 74. Dvelgi pravi:

  praziquantel 600 mg without prescription order praziquantel 600 mg for sale order periactin 4mg pill

 75. Hufrkg pravi:

  order nitrofurantoin 100mg sale purchase nortriptyline for sale order nortriptyline 25 mg pill

 76. Tgfetb pravi:

  fluvoxamine price fluvoxamine buy online purchase duloxetine for sale

 77. Etopaz pravi:

  glipizide pills buy betamethasone order betamethasone 20 gm without prescription

 78. Ticsza pravi:

  order generic paracetamol 500mg purchase pepcid generic pepcid online buy

 79. Lhymup pravi:

  anafranil 50mg over the counter buy prometrium sale progesterone 200mg price

 80. Wdvgif pravi:

  order prograf buy requip 1mg without prescription ropinirole 1mg canada

 81. Rlxevx pravi:

  tindamax for sale online order tinidazole online cheap order nebivolol online

 82. Eoxqcr pravi:

  buy calcitriol 0.25mg online purchase calcitriol generic buy fenofibrate 200mg pills

 83. Ulapew pravi:

  diovan 160mg oral combivent uk buy combivent online cheap

 84. Jdhvjy pravi:

  trileptal 600mg without prescription urso price order actigall 300mg sale

 85. Omxgki pravi:

  decadron tablet linezolid 600mg brand nateglinide 120mg usa

 86. Tsngou pravi:

  bupropion 150mg cheap bupropion cheap how to get strattera without a prescription

 87. Efaobp pravi:

  capoten for sale buy capoten 25 mg for sale buy generic tegretol online

 88. Jfujqw pravi:

  order seroquel 100mg generic sertraline 50mg tablet escitalopram 20mg tablet

 89. Phgqwu pravi:

  buy generic ciplox online lincocin order online buy cheap cefadroxil

 90. Vldxie pravi:

  combivir sale retrovir order buy accupril 10 mg pill

 91. Qsrmud pravi:

  sarafem 20mg without prescription prozac 20mg tablet purchase letrozole

 92. Ceqbfq pravi:

  buy generic frumil adapen cost acyclovir medication

 93. Syyodx pravi:

  bisoprolol 10mg tablet buy cheap generic myambutol order terramycin pills

 94. Pdofxf pravi:

  purchase valcivir pills famvir 500mg cost oral ofloxacin

 95. Wqgzpc pravi:

  generic vantin 200mg order theo-24 Cr 400mg online buy flixotide medication

 96. Ctefhq pravi:

  buy keppra 1000mg sale buy keppra 500mg pill viagra pills 50mg

 97. WillieDrige pravi:

  казино чемпион вход
  http://wiki.buscom.pro/%D0%A3%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA:Napiri3102

  Среди бескрайних просторов виртуального мира, словно настоящий чемпион, высится он - Champion Casino, огромное виртуальное казино, которое с легкостью завоевало сердца азартных игроков всего мира. Казино Чемпион - это магнетическая точка притяжения для тех, кто готов погрузиться в атмосферу азарта и риска, наслаждаясь игрой онлайн, абсолютно бесплатно и без необходимости заниматься регистрацией.Итак, не упустите свой шанс стать Чемпионом азартных развлечений. Официальный сайт Казино Чемпион с рабочим зеркалом всегда открыт для вас. Играть онлайн бесплатно и без регистрации – это ваш билет в мир волнения и увлекательных приключений. Поднимайтесь к вершинам азартного Олимпа вместе с Казино Чемпион – здесь рождаются настоящие победители!

 98. Nyhhfj pravi:

  buy ketotifen online doxepin medication order imipramine 25mg online cheap

 99. Kehqkx pravi:

  mintop us ed pills that work quickly can i buy ed pills over the counter

 100. Ifyxkh pravi:

  where to buy precose without a prescription purchase precose pills buy griseofulvin 250 mg sale

 101. Rgigxm pravi:

  melatonin 3mg pill order danocrine 100 mg generic cheap danocrine 100 mg

 102. Lewtgk pravi:

  dipyridamole drug order pravachol generic buy pravastatin 10mg for sale

 103. Kvvkbd pravi:

  buy generic dydrogesterone over the counter dapagliflozin 10 mg without prescription jardiance 10mg tablet

 104. Vjhzvt pravi:

  fludrocortisone 100 mcg for sale buy florinef generic loperamide 2 mg drug

 105. Oenvjf pravi:

  order generic monograph mebeverine where to buy buy pletal pills

 106. Lirwav pravi:

  cost prasugrel 10 mg buy thorazine 100mg generic buy tolterodine cheap

 107. Tlvrjb pravi:

  order pyridostigmine 60mg online buy mestinon 60mg generic rizatriptan for sale online

 108. Kfwjar pravi:

  buy ferrous 100mg online cheap buy risedronate pills for sale betapace medication

 109. Psajit pravi:

  buy enalapril sale casodex for sale purchase duphalac online cheap

 110. Nblcvi pravi:

  buy generic zovirax over the counter latanoprost ca rivastigmine online

 111. Sliivy pravi:

  buy generic betahistine buy latanoprost without prescription buy probenecid 500 mg

 112. Keaypq pravi:

  order premarin 0.625mg online cheap premarin sale viagra 25mg for sale

 113. Mzztyw pravi:

  oral omeprazole cheap lopressor 50mg buy lopressor online

 114. Gxrgvj pravi:

  buy tadalafil 5mg without prescription cialis pills 20mg order sildenafil 100mg pills

 115. Gnyxjt pravi:

  buy micardis 80mg generic how to buy molnunat order molnupiravir sale

 116. Udqgnu pravi:

  order cenforce 50mg without prescription purchase cenforce online cheap order aralen 250mg pills

 117. Aqfoas pravi:

  modafinil order online deltasone 40mg tablet prednisone 40mg brand

 118. Ztlcnw pravi:

  buy cefdinir tablets metformin 500mg generic buy prevacid 30mg pills

 119. Yvhuje pravi:

  buy accutane 20mg online order amoxil 1000mg for sale zithromax 250mg sale

 120. Fledtr pravi:

  buy azipro for sale gabapentin 800mg generic buy neurontin 600mg pills

 121. Cvnyku pravi:

  cheap lipitor 80mg albuterol 100mcg usa norvasc 10mg drug

 122. Dtqntm pravi:

  online slots for real money no deposit casino furosemide price

 123. Dukvkv pravi:

  pantoprazole without prescription pantoprazole pills purchase phenazopyridine pills

 124. Xklxlh pravi:

  best casino online purchase ventolin pills buy generic albuterol

 125. Wzioiv pravi:

  play online blackjack real money online blackjack free ivermectin 12mg for humans for sale

 126. Jajzvn pravi:

  symmetrel 100mg uk atenolol ca oral avlosulfon

 127. Qcsduw pravi:

  real online casino buy generic augmentin buy levoxyl pill

 128. Yekred pravi:

  buy clomiphene 50mg purchase azathioprine pill order generic imuran

 129. Tsjrnl pravi:

  buy medrol without prescription aristocort 4mg drug how to buy aristocort

 130. Yvpgji pravi:

  purchase levitra sale vardenafil 20mg for sale tizanidine 2mg for sale

 131. Hmfgfs pravi:

  aceon price aceon cost fexofenadine online buy

 132. Aelrol pravi:

  purchase dilantin pill phenytoin 100mg pills order oxytrol online cheap

 133. Ggklet pravi:

  oral lioresal baclofen order oral toradol 10mg

 134. Gnxtdj pravi:

  order generic claritin 10mg claritin 10mg cost priligy online order

 135. Fvcbnt pravi:

  buy baclofen 10mg for sale endep brand purchase toradol for sale

 136. казино онлайн pravi:

  Открыв для себя сайт caso-slots.com, я понял, что мир онлайн-казино полон возможностей. Здесь есть все популярные казино, а также список тех, где можно получить бонус на первый депозит. Пора испытать удачу!

 137. Fztrkh pravi:

  fosamax 70mg pill buy furadantin 100mg sale nitrofurantoin price

 138. Tdfnxx pravi:

  buy glimepiride 4mg for sale buy glimepiride 1mg sale order arcoxia 60mg generic

 139. Nnfwqb pravi:

  inderal us plavix 75mg us order plavix pills

 140. Dpmrhg pravi:

  nortriptyline 25mg us order pamelor 25 mg sale paracetamol 500mg cheap

 141. Zuybev pravi:

  order coumadin 2mg for sale buy coumadin online cheap maxolon order online

 142. Xeazbh pravi:

  buy orlistat without a prescription brand asacol 400mg diltiazem us

 143. Hawjsa pravi:

  cost pepcid prograf 1mg drug oral tacrolimus 5mg

 144. Wkpfbt pravi:

  order astelin sprayer order astelin 10ml for sale how to buy irbesartan

 145. Jvdkfk pravi:

  nexium online buy buy topamax 100mg sale cheap topiramate

 146. Jicnnp pravi:

  imitrex tablet order sumatriptan 25mg generic brand avodart

 147. Ihvcvs pravi:

  zyloprim 100mg generic order rosuvastatin 20mg buy rosuvastatin pills

 148. Jgstyc pravi:

  brand ranitidine 300mg buy meloxicam 15mg brand celecoxib

 149. Ybesbe pravi:

  order buspirone without prescription cheap cordarone 100mg order amiodarone 100mg

 150. Cdrbrr pravi:

  purchase tamsulosin pill order zocor 10mg pills cost zocor 20mg

 151. Kaskpu pravi:

  motilium price buy cheap coreg buy generic tetracycline online

 152. Jofgwr pravi:

  buy generic aldactone proscar 5mg cost proscar order online

 153. Yyguin pravi:

  need a paper written buy essays for college buy custom research paper

 154. Dxikql pravi:

  diflucan 200mg oral order diflucan 200mg without prescription buy ciprofloxacin 500mg pills

 155. Navqtq pravi:

  buy aurogra 50mg pills sildenafil 150mg for sale cheap yasmin

 156. Iqsmjd pravi:

  order flagyl 400mg without prescription cephalexin canada buy cephalexin without a prescription

 157. Zdbkcf pravi:

  lamotrigine 200mg pills buy lamictal pills for sale mebendazole 100mg pills

 158. Owcmem pravi:

  buy clindamycin generic cleocin over the counter best ed drug

 159. Ybdbet pravi:

  order tretinoin online tadalafil 10mg usa avanafil over the counter

 160. Csflmh pravi:

  tamoxifen tablet buy cheap generic budesonide buy rhinocort without a prescription

 161. Efndov pravi:

  cheap tadalafil 20mg buy indocin pills for sale buy indocin 75mg generic

 162. Wkmjfa pravi:

  buy axetil pills for sale order lumigan eye drops order robaxin generic

 163. Pgbgjl pravi:

  order desyrel 50mg generic sildenafil for sale online buy clindac a medication

 164. Jaqxzg pravi:

  order terbinafine 250mg sale online casinos casino games online

 165. Mxtuvl pravi:

  buy aspirin 75mg free slots online casinos online

 166. Vifqbi pravi:

  cheap essay help cefixime 100mg oral generic cefixime 100mg

 167. Buolvp pravi:

  need a paper written help with essays online blackjack with real money

 168. Xgbuug pravi:

  where to buy amoxicillin without a prescription purchase biaxin pill purchase macrobid generic

 169. Kkaeaf pravi:

  order rocaltrol 0.25 mg pill brand fenofibrate oral tricor

 170. Vtxnbe pravi:

  buy generic clonidine 0.1 mg antivert tablet buy tiotropium bromide pill

 171. Zexvne pravi:

  most effective acne pills ranked acne treatment for teenage boys oxcarbazepine 300mg price

 172. Vokilv pravi:

  order uroxatral 10mg for sale fast acting heartburn medication best over the counter heartburn

 173. Ojwrrd pravi:

  purchase minocycline generic ropinirole 2mg over the counter order requip pills

 174. Xezgwt pravi:

  most potent sleeping pills oral dutasteride for hair loss least expensive weight loss medication

 175. Tzullm pravi:

  buy femara abilify for sale purchase aripiprazole online

 176. Cqeksa pravi:

  new medications for smoking cessation strong prescribed pain killers buy pain meds online no script needed

 177. Dynvzt pravi:

  medroxyprogesterone 5mg uk buy praziquantel 600mg online buy microzide paypal

 178. Jewcuy pravi:

  best antiviral drug for herpes anti inflammatory medication for herpes latest treatment for diabetics

 179. Fobagc pravi:

  periactin generic periactin order order ketoconazole sale

 180. Cqzuee pravi:

  strongest natural antifungal best antiviral for herpes blood pressure medication reduction chart

 181. Nqejbs pravi:

  order duloxetine pills buy modafinil pills order provigil 100mg online

 182. Coneyu pravi:

  best otc ulcer treatment bacteria causing uti in females nitrofurantoin over the counter uk

 183. Cgilvw pravi:

  promethazine pills buy stromectol 12mg generic stromectol order

 184. Myxqng pravi:

  walmart birth control pills cost cheapest birth control online will viagra help me ejaculate

 185. Zwzfug pravi:

  buy deltasone 5mg for sale isotretinoin 10mg without prescription amoxil pills

 186. Vawlsf pravi:

  antacid before or after meals stop vomiting medicine over counter flatulence relief over the counter

 187. Qemxze pravi:

  buy generic azithromycin online order gabapentin for sale buy gabapentin no prescription

 188. Waaejf pravi:

  urso 150mg pills order bupropion pill buy zyrtec paypal

 189. Hmrlyk pravi:

  buy generic strattera 25mg seroquel ca order sertraline 50mg generic

 190. Wbjafd pravi:

  buy lasix 100mg pills doxycycline 100mg us ventolin inhalator price

 191. Aievfl pravi:

  escitalopram over the counter order escitalopram 20mg online naltrexone online order

 192. 슬롯 미스터 pravi:

  프라그마틱 슬롯 사이트

  https://www.slotmr.com/habanero

 193. 카지노검증업체 pravi:

  프라그마틱 슬롯
  물론 의과대학이 타타르족과 적대관계에 있는 것은 아니다.

 194. Wgazya pravi:

  order augmentin 375mg without prescription brand levoxyl buy generic clomiphene 100mg

 195. Yutkjp pravi:

  cheap combivent buy ipratropium 100mcg for sale order linezolid 600mg pill

 196. วิธีเลือกสูตรแทง บอลทำเงิน ต้องทำอย่างไร ? pravi:

  … [Trackback] …

  […] Find More Information here on that Topic: vest.muzej.si/2009/07/10/takle-mamo-076/ […] …

 197. Uefifb pravi:

  buy starlix 120mg order starlix 120 mg pill candesartan for sale online

 198. Vjweeq pravi:

  nateglinide online buy candesartan 16mg pills buy candesartan 8mg without prescription

 199. Ykvhem pravi:

  vardenafil 10mg for sale order vardenafil generic buy plaquenil 200mg sale

 200. Xvztwt pravi:

  order tegretol 200mg sale order lincocin 500mg without prescription buy lincocin 500mg generic

 201. Rpdgqd pravi:

  order cenforce generic order cenforce 50mg sale order glycomet 500mg pills

 202. ???프라그마틱 슬롯 pravi:

  베스트 슬롯 게임 플레이
  그는 이미 수많은 사람들의 경악에 찬 시선을 받으며 내각을 빠져나왔다.

 203. Gobdlr pravi:

  order duricef 250mg sale ascorbic acid for sale online buy combivir for sale

 204. ???PG 소프트 pravi:

  PG 소프트 슬롯
  그런데 이때 누군가 배에 올라타 급히 “폐하, 폐하…”라고 말했습니다.

 205. 프라그마틱 슬롯 사이트 pravi:

  에그벳300
  그는 방금 눈을 뜨고 Fang Jifan을 응시했습니다.

 206. Rxcqtp pravi:

  brand atorvastatin 40mg lisinopril 2.5mg pills prinivil us

 207. PG 소프트 슬롯 pravi:

  에그벳300
  Hongzhi 황제는 “좋아요, 이 손은 … 괜찮습니까? “라고 말했습니다.

 208. urist_ccFruiguile pravi:

  бесплатные консультации юриста для всех вопросов о юридических вопросах|юридическое обслуживание бесплатно на юридические темы
  бесплатная юридическая поддержка для частных лиц и предприятий по всем вопросам заказывай бесплатную консультацию юриста от профессионалов|Получи безвозмездную консультирование от опытных юристов по любым проблемам
  Консультация юриста бесплатно: получи ответы на юридические вопросы
  бесплатная юридическая помощь консультация konsultaciya-yurista-499.ru.

 209. Ywstrw pravi:

  omeprazole 20mg cost buy atenolol 100mg without prescription buy atenolol 50mg

 210. Iyqhlq pravi:

  dostinex 0.25mg over the counter buy generic dapoxetine for sale buy priligy pill

 211. Meeqmo pravi:

  buy methylprednisolone cheap order aristocort 4mg generic purchase desloratadine for sale

 212. Ebsnnr pravi:

  buy misoprostol 200mcg generic xenical 120mg ca purchase diltiazem online cheap

 213. Tqeglg pravi:

  order nootropil 800 mg pills anafranil generic cheap clomipramine 50mg

 214. 프라그마틱 슬롯 무료 pravi:

  ???프라그마틱 슬롯
  그들은 한 사람 한 사람 주위에 모여들었고, 저마다 극도로 놀랐습니다.

 215. Jcdgzg pravi:

  order generic zovirax 800mg allopurinol 300mg brand crestor cheap

 216. Ezmvgz pravi:

  sporanox order online order prometrium 200mg online tinidazole 500mg canada

 217. Xqbnxd pravi:

  zetia 10mg for sale buy generic zetia sumycin pill

 218. Bsrojf pravi:

  brand zyprexa 10mg zyprexa 10mg oral order diovan 160mg without prescription

 219. Yghcfm pravi:

  buy gloperba sale oral gloperba order methotrexate 10mg sale

 220. ???프라그마틱 슬롯 pravi:

  프라그마틱 슬롯 무료 체험
  이 상대적으로 저렴한 발열체는… 인것 같습니다…

 221. Finygy pravi:

  best pimple medication for teenagers buy cefdinir cheap adult acne causes in female

 222. 노리밋시티 슬롯 pravi:

  https://www.google.tt/url?q=https://www.burirelax.com
  하늘에 해가 없는 것처럼 폐하가 사라졌다.

 223. Udfjgj pravi:

  most recommended allergy medication best antihistamine decongestant combo best generic allergy pills

 224. ???릴렉스 게이밍 pravi:

  https://google.cf/url?q=https://www.michalsmolen.com
  “무슨 일이야?” Fang Jifan은 분명히 기분이 좋지 않았습니다.

 225. 머니 트레인 pravi:

  프라그마틱 슬롯 무료 체험
  Shen Wen은 직장을 그만두고 이유없이 동궁에 초대되었습니다.

 226. Mnqiqv pravi:

  medications that cause gerd symptoms order clozaril 100mg

 227. 프라그마틱 슬롯 pravi:

  프라그마틱 슬롯 무료

  https://sites.google.com/view/pragmaticslotssite/

 228. 프라그마틱 무료 pravi:

  프라그마틱플레이의 슬롯으로 다양한 게임을 즐겨보세요.

  프라그마틱의 라이브 카지노는 정말 현장감 넘치게 즐길 수 있는데, 여기서 더 많은 정보를 얻을 수 있어 좋아요!

  https://spinner44.com/

 229. Povyud pravi:

  prescription sleep drug list modafinil over the counter

 230. ???프라그마틱 슬롯 pravi:

  홈 카지노 사이트
  “아, 이 주식을 살까요?” 왕부시는 뛰어오르고 싶었다.
  https://www.realtorlist.net/

 231. Cgtpkz pravi:

  prednisone 10mg ca prednisone 5mg tablet

 232. 프라그마틱 슬롯 사이트 pravi:

  코이 게이트
  Hongzhi 황제는 기념관을 읽은 후 분명히 불쾌했습니다.
  https://www.ukpandorausa.com/

 233. ziatogel pravi:

  Sudut pandangmu itu loh, fresh dan beda.

 234. Asklutle pravi:

  Нуждаетесь в удобной службе доставки цветов? “Цветов.ру” обеспечивает исключительный сервис по доставке цветов в множестве городов, включая Нефтекамск, Казань, Владимир, Тихорецк, Москва, Уфа, Янаул, Оренбург, Орехово-Зуево, Набережные Челны, Киров, Зеленоград, Кемерово, Благовещенск, Йошкар-Ола, Иваново, Тольятти, Вологда, Волгоград, Долгопрудный, Смоленск, Сосновый Бор, Салават, Печора, Сыктывкар, Ростов-на-Дону, Грозный, Новочеркасск, Самара, Астрахань.

  Не упустите шанс порадовать себя или своих близких удивительным букетом от нашей службы доставки цветов, заказав букет на нашем сайте по услуге https://%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%8238.%D1%80%D1%84/vsk/ - доставка цветов.

  Выбрав услугам “Цветов.ру”, вы гарантируете свежесть и качество букетов, благодаря опытных мастеров флористики. Наши услуги включают более чем стандартную доставку, но и особенные варианты, такие как предоставление фотографий букетов до и после доставки.

  Вне зависимости от местоположения вашего близкого, будь то Нефтекамск, Казань, Владимир, или любой другой город, “Цветов.ру” позаботится о своевременной и аккуратной доставке.

  Сделайте ваш заказ сегодня и доставьте радость и красоту с “Цветов.ру”, вашим лучшим выбором для доставки цветов по всей России.

 235. Dojmok pravi:

  otc med for stomach cramps buy lincocin pill

 236. 프라그마틱 슬롯 무료 체험 pravi:

  에그벳300
  모두가 이름을 하나씩 조용히 들었습니다.
  https://kopibrnadshop.com/

 237. linetogel pravi:

  Any news on the author’s recent blog posts? I crave more content about this topic!

 238. Jgpklv pravi:

  best topical acne medication prescription prescription medication for blackheads best teen acne treatment products

 239. Hobert Kennett pravi:

  great article

 240. togelon pravi:

  Excellent article! The content is rich in information. Including more visuals in your future articles could make them even more enjoyable for readers.

 241. lunatogel pravi:

  Well-written article! 📝 The content is insightful, and I’m wondering if you’ll include more images in your upcoming pieces. It might add an extra layer of interest. 📷

 242. udintogel pravi:

  This article is fantastic! The way it describes things is absolutely engaging and exceptionally simple to follow. It’s evident that a lot of dedication and investigation went into this, which is truly commendable. The author has managed to make the topic not only fascinating but also pleasurable to read. I’m enthusiastically anticipating exploring more content like this in the forthcoming. Thanks for sharing, you’re doing an outstanding job!

 243. slot gacor pravi:

  Insightful content, highly recommended!

 244. goltogel pravi:

  🌌 Wow, blog ini seperti petualangan fantastis meluncur ke galaksi dari kegembiraan! 🎢 Konten yang mengagumkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi imajinasi, memicu kagum setiap saat. 💫 Baik itu inspirasi, blog ini adalah sumber wawasan yang mendebarkan! #PetualanganMenanti Berangkat ke dalam petualangan mendebarkan ini dari pengetahuan dan biarkan pemikiran Anda melayang! 🌈 Jangan hanya menikmati, alami kegembiraan ini! 🌈 🚀 akan bersyukur untuk perjalanan menyenangkan ini melalui ranah keajaiban yang menakjubkan! 🌍

 245. Xodhon pravi:

  doctor prescribed allergy medication ketotifen 1mg tablet can flonase make you sleepy

 246. ???프라그마틱 슬롯 pravi:

  freedietlinks.com
  Fang Jifan의 거창한 말은 거의 가시를 자극하지 않습니다.
  https://kantonsotugyou.com/

 247. Mblsih pravi:

  what is treatment of heartburn lincomycin 500 mg generic

 248. Kjizsr pravi:

  buy isotretinoin 20mg for sale buy isotretinoin 10mg order isotretinoin pill

 249. 프라그마틱 슬롯 사이트 pravi:

  maseraticlubuae.com
  “알아야 할 것은 아니지만… 튤립에 대해 들어 본 적이 있습니까?”
  https://www.copcop.net/

 250. Nflkdr pravi:

  prescription sleeping pills online cheap melatonin 3 mg

 251. Aifejk pravi:

  buy amoxil 250mg online oral amoxicillin buy amoxicillin 500mg without prescription

 252. ???프라그마틱 슬롯 pravi:

  freedietlinks.com
  Fang Jifan은 Zhu Houzhao의 입을 막았습니다. “말 그만하고 진지하게 일하세요.”
  https://cirugiaaribau.com/

 253. Bjzkfh pravi:

  online doctor for insomnia promethazine pills

 254. 프라그마틱 슬롯 사이트 pravi:

  pozitivit.com
  Zhu Houzhao는 즉시 “이 사람은 Fang Jifan의 조카입니다. 어떻게 믿을 수 있습니까?”
  https://www.iavstudios.com/

 255. 프라그마틱 슬롯 사이트 pravi:

  maseraticlubuae.com
  그는 본질적으로 파괴적이며 규칙의 제약에 대해 전혀 신경 쓰지 않습니다.
  https://kondiskonmd.com/

 256. Albuxi pravi:

  azithromycin 250mg uk zithromax 250mg usa oral azithromycin 250mg

 257. Tcrpmo pravi:

  order gabapentin online buy neurontin 800mg without prescription

 258. Ksfvwo pravi:

  azithromycin for sale online buy azipro online order azipro without prescription

 259. Eogdvt pravi:

  order furosemide 100mg without prescription furosemide us

 260. 플레이 슬롯 pravi:

  shamitra.com
  Hongzhi 황제는 자신이 여전히 짐을지고 있다는 것을 알았으므로 그가 끝까지 피곤하다는 것을 알았습니다.
  http://a9road.info/?URL=chromehelmet.com%2F

 261. HenryWak pravi:

  Когда я начал заботиться о своем здоровье, я понял, что мне нужна надежная шнековая соковыжималка для твердых овощей. Спасибо ‘Все соки’ за их великолепную продукцию. https://h-100.ru/collection/sokovyzhimalki-dlja-ovoshhej-fruktov - Шнековая соковыжималка для твердых овощей значительно улучшила качество моего питания!

 262. Ejicba pravi:

  omnacortil 40mg brand order omnacortil online prednisolone 10mg pill

 263. Royce Spagnola pravi:

  great article

 264. Jsrfpt pravi:

  amoxil 500mg over the counter purchase amoxicillin pills amoxil for sale

 265. Vwjueg pravi:

  buy monodox pills buy monodox pills

 266. 프라그마틱 pravi:

  nsskart.com
  그런 다음 그 학자와 청년을 보았습니다. 둘 다 대나무 모자를 쓰고 웅장하고 위엄있게 왔습니다!
  http://www.snwebcastcenter.com/event/page/count_download_time.php?url=https%3A%2F%2Fmaseraticlubuae.com%2F

 267. Teokxw pravi:

  ventolin inhalator tablet albuterol inhalator order purchase albuterol online cheap

 268. Dsldlu pravi:

  augmentin 375mg canada augmentin 375mg pills

 269. Ruxbkf pravi:

  levothroid online buy buy levothroid online cheap purchase synthroid

 270. Rzhmva pravi:

  vardenafil online buy order levitra 10mg online

 271. Kczkaj pravi:

  buy clomid paypal clomiphene 100mg cost serophene price

 272. Dscthv pravi:

  semaglutide pill semaglutide 14mg over the counter buy rybelsus 14mg without prescription

 273. 소닉카지노사이트 pravi:

  digiapk.com
  명령을 내리니 배는 오르락내리락하고 휘파람 소리가 잇따랐다!

 274. 프라그마틱 플레이 pravi:

  allstarsforgood.com
  그녀는 현미경으로 다가가 렌즈를 흘긋 바라보았고 놀라움을 금할 수 없었습니다.
  https://id.dpa-system.dk/Home/Culture?culture=en&returnurl=http%3A%2F%2Ftengerszemhotel.com

 275. 에그 벳 pravi:

  baseballoutsider.com
  잊어버려, 생각해봤자 소용없어, 나는 젊은 주인님 뱃속의 회충이 아니야.

Komentiraj