Tuesday 30. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Soboški župan o Muri

9. julij 2009 ob 0:13 | Denis Sarkić |

K ministru za gospodarstvo je pred Lahovnikovo novinarsko konferenco prišel murskosoboški župan Anton Štihec. Po njegovih navedbah ga na ministrovo konferenco niso spustili. Ga pa je po srečanju z novinarji minister Lahovnik sprejel na štiri oči. Kot je župan povedal pred srečanjem z Lahovnikom, bo morala vlada v primeru prisilne poravnave ali stečaja nuditi ustrezno podporo. “Če razmišljajo o stečaju in bodo 3300 zaposlenih poslali na zavod, bo stopnja brezposelnosti v Pomurju s sedanjih 14,4 odstotka narasla prek 20 odstotkov,” opozarja župan.

Poleg tega, pravi Štihec, delavci v primeru, da bodo šli na zavod prek stečaja, ne bodo deležni odpravnine. Po njegovih besedah je želela uprava del od omenjenih petih milijonov evrov porabiti za to, da bi delavcem, ki jih v prihodnje ne bodo več potrebovali, dala odpravnino in jih prijavila na zavod za zaposlovanje. Po stečaju bi verjetno nekatere delavce vzeli v novi družbi, pravi župan, ostali pa bi ostali na zavodu in bili prek sklada deležni precej manj sredstev. “Spet se varčuje na zaposlenih v Muri. S tem se ne morem strinjati,” je še dejal.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. MEFISTO pravi:

    To je unikum, da župana tako pomembne občine niso spustili na tiskovno konferenco nekega, po rezultatih skromnega, ministra in da so nad njega poslali celo varnostnike.

    Še čudno, da ni intervenirala Kresalova s specialno policijsko enoto!

  2. poštenjak pravi:

    Naj tale župan nameni svojo plačo za delavce v Muri, mogoče je lahko dejansko solidaren in razproda tudi svoje premoženje in pomaga tem njegovim delavcem, samo prosim naj neha tarnat- zaviha naj rokave in najde investitorja, svet je velik !

  3. MEFISTO pravi:

    Misliš, da bi njegovo premoženje in plača rešila Murine delavce.

    Nekoloko preveč enostaven in deplasiran recept!

  4. uničevalec rdečuhov pravi:

    POštenjak oziroma imbecilni bedak!Seveda župan ŠTIHEC ni iz tvojega ličinkinega rdečega gnezzda! To je tvoje mizerno merilo in murgeljski besednjak.Poišči svojega ta*malega v Murgljah, ki po NARODNOSTi sodi v opisani geografski okoliš in zadeva okoli MURE in MURINIH DELAVCEV v trenutku ugasne in zopet bodo vsi veseli in rdeče nasmejani.Svizec.

  5. Pr.Tr. pravi:

    On da bi našel investitorja?

    G.Štihec je v svojih predvolilnih obljubah pred tremi leti obljubljal, da bo v Mursko Soboto pripeljal investitorje, tovarne, inkobatorje, regijske tehnološke inovacijske centre in nova delovna mesta v turizmu. Ostale so le prazne besede, 14% brezposelnost in obilica novih trgovinskih centrov na zemlji, o kateroj pavi, da v njej leži in spi kapital!!

    Sam ni naredil nič, da bi se v času svojega 5 letnega mandata, v času debelih krav in njegove stranke(SDS) na oblasti, kakorkoli pomagal regiji in Soboti s odpiranjema novih delovnih mest.

    Zato je to čisto sprenevedanje, nabiranje političnih točk, naložba za lokalne volitve prihodnje leto, da bo lahko opravičeval njegovo nesposobnost s tem, da se je sam kvazi šel borit za delavce v prestolnico.

    lp

  6. sinji golob pravi:

    Štihcu je še kako prišlo prav, da je lahko odglumil svoje najboljše like: mučenika, žrtvenika, borca za malega človeka…

    Ni mi vseeno, kar se dogaja z Muro, ampak zanj pa mi je povsem vseeno, ker je sokriv za propad Mure, kakor vsi njegovi in njihovi predhodniki z lastniki vred. Lahovnik ali Štihec, isti šajs.

    to kar je napisal Pr.Tr. pa še kako DRŽI !

  7. kaktus pravi:

    Gospod Štihec, pa ne se hecat, vse ste vedeli, kako bo “operacija” MURA” potekala, čim ste v “pomoč” poklicali “kumrovškega s-tečajnika Podlesnika ! V treh firmah je zapustil pogorišča za sabo !
    iZJAVA PODLESNIKA PRED DNEVI.: “DO SREDE NAKAŽITE 5MILJONOV EVROV, DRUGAČE POMOČI ZA MURO NI “! TAKO BI VSAK CEPEC VODIL IN REŠEVAL PODJETJA, ZELO BISTROUMNO !

Komentiraj