Wednesday 4. October 2023 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odprto pismo RTV

9. julij 2009 ob 14:36 | Vest |

Prejeli smo odprto pismo generalnega direktorja RTV Slovenija Antona Guzeja, predsednika Programskega sveta RTV Slovenija dr. Staneta Grande in predsednika Nadzornega sveta RTV Slovenija Franca Orešnika predsedniku Republike Slovenije prof. dr. Danilu Türku, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije dr. Pavlu Gantarju, predsedniku Državnega sveta Republike Slovenije Blažu Kavčiču in predsedniku Vlade Republike Slovenije Borutu Pahorju.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 35 x komentirano
 1. lala pravi:

  Mislim, da bi bil že čas, da ljudje spregledajo, da se je “levi” blok, in se bo še naprej, vedno vmešaval v slovenski medijski prostor, zato me taksni pozivi sploh ne presenečajo, veliko vprašanje pa je kaj bodo kvazi glavne avtoritete, zgoraj navedeni, storili glede tega, najbrž bi sedaj prišel prav malo spremenjen stavek Turka in sicer na preizkušnji ni samo pravna država, temveč celo demokratičnost naše male državice!!!!!!!!!!!!!

 2. bejž zajc pravi:

  Nakladanje od Boga postavljenih na javni zavod RTV…
  a so poslali pismo tudi v Vatikan ?

 3. Belzebub pravi:

  Aha, ko oni j… poameznika - je to strokovno delo, ko se njih opomne na pravice posameznika po so to težki in nedopustni pritiski?!

 4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

  kakršna televizija - takšno sranje _ _ _ _ _ _ pa še plačevati moramo vsak mesec za njen “reket” ! _ _ _ _ _ _ :-(

 5. Sandra pravi:

  Cerkev je sklenila, da ima še premalo moči v RTV-ju. Zadovoljenjavnje tistih, ki jih plačujemo? Potem naj nehajo snemat ene in iste poveličevalne dokumentarce o tem ali onem trpečnežu in kupijo kaj pametnega. Propaganda pač ne šteje v izobraževalni program. RTV bi bilo tako ali tako potrebno ukiniti, pa naj se preživljajo od prostovoljnih prispevkov, če mislijo, da so tako kvalitetni. Tako kot PBS.

 6. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

  natanko tako - RTV od kurca !

 7. Tovariš Primorc pravi:

  Po moje bi morali imeti tri televizijske programe: SLO LEVI, SLO DESNI in SLO ALTERNATIVCI. Pa bi bil mir v hiši in v državi.

 8. Nogavička pravi:

  RKC si pač ne more privoščiti, da ji projekt njihova TV3 popolnoma spolzi iz rok.

 9. medek pravi:

  Evo ga satana, ki tlači Zemljo, kot ga je opisal George Michael.

  Murdoch in vrh ledene gore.
  A je v tud v našem parlamentarnem kurniku :)

  Neimenovani viri so za Guardian povedali, da obstajajo dokazi o tem, da so zaposleni pri omenjenem časopisu vdrli v tisoče mobilnih telefonov. En vir, ki ima dostop do policijskih podatkov, trdi, da so prisluškovali med dva in tri tisoč telefonom. Pravi tudi, da so prisluškovali vsem trem parlamentarnim strankam, kabinetom ministrov in sekretarjem.

 10. medek pravi:

  http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042282224

 11. kaktus pravi:

  Potem, ko je prevzel “RTV” g. GUZELJ, je po LJUBLJANI vreščalo, kako bo to hišo vodil človek, ki je prodajal stare avtomobile v Celju ! Očitno je to sposobna le ošabna ljubljanska rdeča sodrga ! Nič o GUZELJU, kot osebi, njegovi izobrazbi itd… Pa se je izkazalo , da je v samo pol leta ozdravil zanemarjeno finančno stanje, da ni bilo več pretenj ( kot pri Kočijančiču ) z dvigi naročnine itd… Gospa, podganja ministrica pa se trudi, kako izničiti to delo in uspehe s tem , da se ne drži zakonskih obveznosti do “RTV”-eja ! In še to je uspeh, da so se novinarji, poročevalci le do neke mere otresli pritiskov, ki so ga permanentno izvajali nanje iz LDS-a, celo posegali direktno v oddaje in voditelje, tudi razni GOLOBIČI IN OSTALI TIČI ! Minili so časi, ko je tov. KUČAN postrojil novinarje in jim žugal “da bodo leteli”, če ne bodo pisali po njih željah ipd…

 12. Kaktus pravi:

  kaktus, če nisi opazil hočejo dvignit naročnino.
  Pa nehaj uporabljati moje ime.

  Kdo se strinja, da ukinemo tv naročnino, gremo na referendum pa je!

 13. angie pravi:

  Gospodje, najprej sami sebe vprašajte, kaj RTV Slovenija s svojimi programi ( a la Piramida, Jelinčič, nekdanji Voduškov vroči stol, vsak nastop Grimsa, Gorenaka v Odmevih, ipd) stori ZOPER nizko raven politične kulture v državi?

  Kaj hočemo, slabi zgledi vlečejo…
  če podpisani sami ne bi delali kravala in reklame v medijih s citiranjem nečesa, kar je Nikola Damjanić zinil po koncu odstopne tiskovke, pod razno in v off-u - ne za javnost, najbrž tega pisma ne bi bilo. Potrebovali so bedeso “banda”, da lahko ordinirajo naprej.

  (osebno menim, da je gospod prvopodpisani Guzej prostovoljni(?) talec skupine jurišnikov na RTV(Možina, Granda, Vasle), da sam tega teksta ni spisal, ampak da ga je dobil v podpis - in najbrž tudi g. prvi nadzornik Orešnik (mora biti discipliniran, saj je iz SDS)

 14. Ars Ignis pravi:

  O kakšnem Guzlju ti to, kaktus?

 15. angie pravi:

  kaktus, vsaj priimek generalnega direktorja RTV prav napiši, saj je vendar tvoj favorit, mar ne?

 16. medek pravi:

  Čudežni dečki iz RTV oz. TV Grims.

 17. medek pravi:

  Pa ne da je 24 kur kaj boljše, povsod sama jajca.

  Trening debiliziranja novinarjev je bil več kot uspešen. Kirby sistem :)

 18. medek pravi:

  intermezzo:

  Da je več stečajnih upraviteljev v zadnjih dneh pred spremembo pravilnika še izkoristilo možnost za izplačilo nagrad po starem, bi lahko dokazovala vsaj dva indica. Prvič, sodišča so več upraviteljem odmerila nagrade, ki bistveno presegajo omejitve iz novega pravilnika. Tako bo stečajni upravitelj Hranilno-kreditne službe (HKS) Sicura Brane Gorše, ki je predlog za izplačilo nagrade vložil 15. junija, torej dva dni po začetku veljavnosti ZFPPIPP-A, v okviru treh nadomestil skupaj z DDV prejel 167.700 evrov, kar je dvakrat več, kot bi lahko prejel po novem pravilniku. Štefan Veren, ki vodi stečajni postopek v ljubljanski Avtomontaži-Bus, bo le kot nadomestilo za unovčenje stečajne mase, ki po novem pravilniku ne sme presegati 50.000 evrov, prejel petkrat višji znesek, natančneje 255.000 evrov. Še dodatnih 205.000 evrov nagrade pa mu je ljubljansko sodišče v teh dneh odmerilo za vodenje stečaja Pletenine.

  Tudi Boris Kastivnik, stečajni upravitelj dravograjskega Plan Exporta, ki ima za dobrih 800.000 evrov premoženja, bo za izdelavo otvoritvenega poročila prejel več od 20.000 evrov, kar je zgornja meja, ki jo določa nov pravilnik. Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu mu je namreč odmerilo 33.140 evrov nadomestila. Še višja zneska za izdelavo enakega poročila je isto sodišče prisodilo Miranu Ocepku, ki vodi stečaj Tovarne Muta-Kmetijska mehanizacija, in Tonetu Kozelju (Lesna pohištvo Pameče): prvi bo prejel 69.200 evrov, drugi pa dobrih 100.000 evrov. Zgolj preostanek nagrade, ki ga je celjsko sodišče pred dnevi odmerilo stečajnemu upravitelju Pivovarne Tara Tomažu Kosu, je skoraj enak zgornji meji vsote treh nadomestil, ki jih bodo lahko od jutri prejeli stečajni upravitelji (80.000 evrov).

  Drugi indic, ki bi lahko dokazoval, da so stečajni upravitelji z izplačilom nagrad pohiteli zaradi novega pravilnika, so datumi predlogov za odmero nagrad, ki so jih vložili na sodišče. To je namreč več stečajnih upraviteljev storilo šele v prvih dneh julija, pri čemer velja spomniti, da so na ministrstvu za pravosodje o ponovni uvedbi omejitev višine nagrad na glas razmišljali že v zadnjih dneh junija. Tomaž Kos, ki je tudi predsednik društva stečajnih upraviteljev, je tako predlog za izplačilo preostanka nagrade v stečaju Pivovarne Tara na sodišče vložil 1. julija. Stečajni upravitelj Tovarne Muta Miran Ocepek je predlog za izplačilo nadomestila za otvoritveno poročilo in preizkus terjatev vložil še dva dni kasneje, sodišče pa ga je potrdilo v sredo. Da stečajni upravitelji niso žrtve sodnih zaostankov, je dokazal tudi Štefan Veren (Pletenina), ki je predlog za odmero nagrade na ljubljansko okrožno sodišče vložil 6. julija, sodišče pa je sklep o odmeri nagrade sprejelo že naslednji dan.

  Na ministrstvu za pravosodje naših podatkov v minulih dneh niso želeli komentirati.
  http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042282305

 19. edam pravi:

  haha, to Tovariš Primorc - za take 3 kanale bi rade volje plačal, ker bi fsaj na dveh nonstop vrteli burleske:)))

 20. Grigorij Zinovjev pravi:

  Tale naš L’Osservatore Romano je pa kar preveč samokritičen in tudi protikoncilsko liberalen. Kar naprej neki Štefančiči udrihajo po zlobni cerkvi, Val 202 pa se ukvarja v največji meri z zlobnimi cerkvenimi prihodki, ki jih zlobno odteguje z zlobnimi prostovoljnimi prispevki vernikov… Kje so slavni Titovi časi, ko je cenzura še nekaj pomenila in je novinar takoj letel, če komu kaj ni pasalo, pa še nič ni v javnost prišlo tako kot danes. Cerkev je preslab gospodar RTV, da bi ga lahko še naprej vodila, dajmo javni zavod raje nazaj v roke tistim, ki so se cenzure in nadzora učili od najboljših. Vrnite nam zadnjega pravega komunista Kocjančiča ali pa najdite primerno zamenjavo iz ZSMS. Gulič se kar dobro sliši

 21. Matej pravi:

  Komunisteki so užaljeni, da nemorejo ljudem prat možgane! Ko se na TV pojavi Grims že jočejo, da se je sam povabil! Če RTV objavi, da je Golobič lažnivec, je za to kriv Grims! To jih ravno jebe!

 22. Mirjana pravi:

  # bejž zajc pravi:
  9. julij, 2009 ob 15:30

  Nakladanje od Boga postavljenih na javni zavod RTV…
  a so poslali pismo tudi v Vatikan ?

  …od tam so ga dobili…

 23. nemesis pravi:

  Ma to je tako,ko vlada enkrat izgubi kredibilnost,je potem vseeno,kaj počne,to se je zgodilo že Ropu,itd.

 24. Neja pravi:

  Dragi moji, ali se kdo /še/ spominja, kako je g.Granda, veliki borec za politično kulturo, lani pred volitvami na radiu Ognjišče na vprašanje o tem, kaj meni o poslankah v DZ, odgovoril? Nekatere bi poslal v hlev. Zelo kulturno, kajne? In to javno, kajne?

 25. MEFISTO pravi:

  Zakaj pa ne, če niso za drugam!

 26. cómo encontrar una pareja swinger en jaén pravi:

  If you want to improve your know-how only keep visiting this web page and be
  updated with the latest news posted here.

 27. Översikt av victoriamilan pravi:

  Thank you for some other informative website.
  Where else could I am getting that type of info written in such a perfect manner?
  I’ve a mission that I am simply now operating on, and I’ve been at the look out for such
  info.

 28. nadelen van intimatch pravi:

  This website was… how do you say it? Relevant!!
  Finally I’ve found something which helped me. Thanks a lot!

 29. voordelen van tindergo pravi:

  This is the right website for everyone who really wants
  to find out about this topic. You know a whole lot its almost tough
  to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You definitely put a new spin on a subject
  that’s been discussed for years. Wonderful stuff, just wonderful!

 30. how to redeem a discount coupon pravi:

  Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your articles.

  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Thank you!

 31. 9202 pravi:

  Thanks , I’ve just been searching forr informaztion aboout this toopic for a lohg time
  andd yours is the beszt I’vecame upkn tilol now. But, what in regards to the conclusion? Are
  yyou sur iin retards to the supply?

 32. 7196 pravi:

  I could not resistt commenting. Perfectly written!

 33. 7304 pravi:

  Realy when someone doesn’t uneerstand afterward its upp to otfher viewerrs that they wilkl assist, so hsre iit
  happens.

 34. 3255 pravi:

  Unnquestionably believfe that whicfh you said. Yourr
  favorijte justification appeared tto bee oon the web the simplest tthing
  tto bee aware of. I saay too you, I certainly get annoyed whuile peoplle think about wotries thqt thhey plainly ddo noot kknow about.
  You manageed to hit the naol upln thee top and also deffined out thhe whole thing without having side-effects
  , pedople cann take a signal. Wiill likeloy
  be bacck tto gget more. Thanks

 35. 1177 pravi:

  Tanks for a marvelous posting! I quite enjoted readijg it, yoou are a gredat author.I ill
  remember too bookmartk your blog andd maay come back someday.
  I waant to enxourage oone to cokntinue your greaat writing, have a nice weekend!

Komentiraj