Wednesday 4. October 2023 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Ta veseli dan

7. julij 2009 ob 10:27 | Luka Culiberg |

V soboto so zvonovi cerkva zvonili še posebej radostno. Oznanjali so »ta veseli dan, ali Janez se ženi«. Janezova svatba seveda ni ušla nobenemu Slovencu, kaj šele Slovenki, in po širni naši domovini je bilo čutiti določeno vznemirjenje in radost v srcih ljudi.

Prav vsakogar so ob tej »poroki leta«, za katero ni bilo nikoli nobenega dvoma, da je prav to, torej poroka leta, obhajala določena čustva, prav nihče se ni mogel izogniti temu, da bi ta poroka v njem ne pustila določenega pečata, prav vsak je moral ob tej poroki o čem razmišljati.

In gotovo nas je bilo vsaj nekaj moških, ki smo ob tej poroki z olajšanjem pomislili, kako lepo je to, da v tem svetu vseeno ni tako važno, če sami bolj spominjate na povodnega moža, da tudi če ste plešast moški pri petdesetih, za vas še vedno nekje čaka prelepa mlada nevesta. In nobenega dvoma ni bilo: ko nárbolj iz zvezd je danica svetla, narlepši iz deklic je Urška bila.

Toda, ko vstane drugo sonce, ko mine zor hladan, pride s tem tudi trenutek streznitve. Res, da lepota in mladost nista edina aduta našega spola, samo poglejte, kako lepo se ima pri svojih letih recimo tudi sosed Silvio, toda naivnež ti, ki si se ti je ob Janezovi poroki ali pa kakšni Silvijevi orgiji vnela iskrica upanja glede nežnejšega spola, kako vendar v navalu zanosa ob najlepšem slovenskem paru nisi pomislil, da tebi manjkajo še vse drugačni aduti.

Nato pridejo manj svetle misli in na jasno in upanja polno sončno nebo se začnejo zgrinjati temnejši oblaki, kakor smo se zadnji mesec že dodobra navadili. Kaj pa moč, oblast, denar? In potem se udarite po čelu in se s še večjim obupom zazrete v ogledalo, kjer vidite le še pomilovanja vrednega naivneža, ki se je v radostnem vzdušju ob tuji sreči prepustil sanjarijam in računom brez krčmarja.

Da računom! Za katere še ne ve, kako jih bo poravnal. Ni problem, če si starejši in plešast, a kako nisi prej pomislil, da nimaš ne moči ne denarja. Potem se premetavaš po postelji poten in v obupu grabiš za rešilnimi bilkami … da, Janez je ugleden politik z močjo in denarjem, toda vsak, ki ju je videl v soboto, vsak, ki je videl Urškin poduhovljen izraz na obrazu, ve, da pri tej ljubezni nista nobene vloge odigrali ne Janezova pleša, ne njegova denarnica. Ni dvoma, da gre pri njima za pravo ljubezen, v dobrem in slabem, v revščini in obilju …

A kljub temu spoznanju, je duh že ušel iz steklenice in črv dvoma nam ne da miru. Janez in Urška pri tem nista seveda nič kriva. Toda svet v katerem živimo, ki smo ga sami ustvarili, je tak, da nas sili k tovrstnim črnim mislim. Denar je vrednota. Če ga nimate, ste manj vredni. Lahko imate veliko znanja, goste lase, senzibilno osebnost … če nimate denarja, se vam slabo piše. V svetu, v katerem danes živimo, velja preprost enačaj. Denar je uspeh. Če nimate denarja, ste neuspešni! Preprosto.

Ideologija pridobitništva je prevladujoča, dominantna ideologija, ki se ji ne morete več izogniti. Ljudje vam bodo govorili, kaj boš hodil študirat neke filozofske zadeve in vse življenje ne bo nič iz tebe, loti se česa konkretnega, da boš uspešen. To, da je toliko ljudi v naši družbi, ki postrgajo zadnje kovance za nakup velikega črnega avtomobila, je samo simptom te ideologije. Če imaš velik črn avto, si uspešen, če se voziš okrog s kolesom … več sreče prihodnjič.

Potem se oprimeš še zadnje rešilne bilke in si rečeš: imamo vsaj levo usmerjeno vlado, ki je socialno naravnana, ki je v svojem bistvu skeptična do kapitalističnega proizvodnega načina, ki ve, da morajo imeti ljudje enake možnosti in zavrača privilegije na račun gmotnega stanja … in potem se za trenutek pomirjen zvečer usedeš pred televizijo, a še preden pogoltneš prvi grižljaj zaslužene večerje, se ti ta v grlu zatakne.

Kot posledica nedavne afere glede Golobičevega premoženja se v trenutni evforiji razkrivanja bogastva naših politikov iz te »leve« vlade kar naenkrat slišijo nenavadni argumenti in opravičila. »Revnih politikov se je za bati, saj je njihov motiv za vstop v politiko lahko sla za denarjem.« Ali pa: »Tisti, ki ni znal zase poskrbeti, tudi za državo ne bo znal,« in tako naprej.

Kdor torej nima denarja, ne samo da nima enakih možnosti, še celo sumljiv je. In očitno je, da ne zna poskrbeti zase. Pa naj bo odpuščena delavka v tekstilni industriji ali pa prekarni profesor, ki honorarno ponuja svoje znanje od univerze do univerze. Oba sta revna kot cerkvene miši in oba sta družbeno sumljiva, predvsem pa nesposobna.

Dokaz vaše sposobnosti, vaše iznajdljivosti, dokaz, da ste uspešen človek, ni več vaše delo, pač pa to, za koliko lahko vaše delo prodate. Lahko ste slikar, glasbenik ali pa profesor, toda če vašega dela ne prodate, če niste komercialno uspešni, je to dokaz, da ne znate poskrbeti zase in da ste preprosto neuspešni.

In tako je krog sklenjen, vse kar vam preostane pa je upanje, da vam ne bodo izpadli vsi lasje in pa tolažba, da vseeno obstajajo dekleta, ki znajo v vas prepoznati še kakšen drugačen uspeh, ki ni merljiv le v denarju ali oblasti in da tudi vas nekoč morda čaka »ta veseli dan«.

Luka Culiberg

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 134 x komentirano
 1. NoMercy pravi:

  sumničenja, dvomljenje in podtikanje,
  kaj je lahko zadaj, spredaj, gor, dol
  kdo vse, da je tisti, ki vleče niti

  je vpeljal JJ — torej se mu bo vse vrnilo tudi ob takšni priložnosti

 2. angie pravi:

  Imaš prav, Culiberg,

  Uršika je s tem, da se je izmed vseh moških, med katerimi bi lahko izbirala, saj je luštna, mlada, izbobražena itd., izbrala plešastega petdesetletnega zateglega politika, dokazala vsaj dvoje:

  ali da je ljubezen zares popolnoma slepa (in gluha);
  ali pa ji dejansko godita čast in oblast, ki njenemu izbrancu dodajata vrednost na trgu. Saj o kakšnem osebnem šarmu JJ težko govorimo.

 3. Rak pravi:

  »Revnih politikov se je za bati, saj je njihov motiv za vstop v politiko lahko sla za denarjem.«
  Oni (poslanec), ki je to izjavo izustil, se mora vprašati, kje se zloba neha.

 4. blanka pravi:

  Denar in plesa gor ali dol, veliko zensk da nekaj tudi na leta in domnevno zrelost pri partnerju

 5. FF pravi:

  angie
  1. tvoje pritlehno mišljenje ne briga nikogar od nas
  2. ti v resnici izgledaš tako, da ti kaj takega ne bi ratalo; malo faušije nikoli ne more škodit

 6. angie pravi:

  FF, če te ne briga, pa ne beri, that’ sit…
  in kako veš, kako zgledam?!! mogoče bi se pa v trenutku zacopal vame, ko bi me videl…mene prav zanima, kako dolg je zdajle tvoj nos…

 7. Neja pravi:

  Angie, strinjam se s tabo, bojim pa se, da ji ne eno ne drugo ne bo čez nekaj časa, ob streznitvi, kaj prida pomagalo. Sicer pa, vsi mladi in stari, lasati in plešasti, ravni in malo manj revni fantje: Ne obupajte! Še hodijo /hodimo/ pod svobodnim soncem lepa, mlada, izobražena dekleta, ki cenijo skromnost, resnicoljubnost, človečnost, solidarnost, odpovedovanje…

 8. Podgurc pravi:

  BMW je ključ, ki odpira mala vrata 99% mladenk na sončni strani alp !

 9. FF pravi:

  Vidve sta resnično predstavnici svoje klase …

 10. Dvorni pisar z licenco pravi:

  Nekateri poskušajo na vse pretege umazati ta čudoviti dogodek z nevrotičnim opozarjanjem na lastno svetobolje - kakor da bi muhe silile na belo Urškino obleko ter poskušale s kontrastom na čudoviti belini opozoriti na lastno ostudnost in črnost.

  Hja, *ebi ga -vsakomur svoje;-).

 11. Mirjana pravi:

  Ej Luka!,…tu nekaj ne klapa…al si malo posplošu,…al pa ne pripadam tej celi Sloveniji.
  In …dobili smo favolo…lepotica se je zaljubila v pleškota,..ljubezen je prevagala…in če kdo le pomisli, da je bil vmes gnar (28000 euro!!),,je v težki zmoti.
  Je pa velik dogodek že ta, da je poroka leta dala celi Sloveniji!? dan sanj,…dan ljubezni tralalalalalala…
  nakar so se zbudili v tej kruti vladi, ki bo v pičlih pol leta našo domovino pripeljala na kant :((
  a s to hotu povedat Luka?

 12. lacko pravi:

  Joj, joj, Luka…tako “težke” (beri amaterske, nemogoče, nedopustne, sprijene) kolumne pa že dolgo ne!!!
  Skomine, ki jih navajaš, se nas, realnih navadnih smrtnikov, niti slučajno niso dotaknile. Ne samo, da me ta poroka ni niti pod razno prevzela (nanjo sem naletel prisiljeno/posiljeno, ob gledanju poročil), ampak je ne bi nikoli kar tako poimenoval kot “poroka leta”! Ja, zakaj pa je to poroka leta? Ker se je večina medijev tako izrazila, in nič drugega. Tudi, ko sem se sam poročil je to bila (vsaj zame in moje najdražje) poroka leta, verjemi. Gre zgolj za poceni politični populizem, katerega mojster je JJ, ki zna množične medije izkoristiti veliko bolje kot drugi, in ti (mediji) mu ob tem, kakor tudi ob podpori lansiranja afer, še kako pomagajo.
  Ko bo/če bo v naših glavah prevladal razum, ko bodo znanje in vsebine tiste o katerih bomo govorili in sodili, in ne zgolj in samo forma, nastopaštvo, spletke, manipulacije…argument (predvsem medijske) moči, ampak bo v ospredju moč ta pravega argumenta, bomo lahko srečni.
  Vsem razumnikom, od tekstilne delavke do profesorja, pa samo en nasvet: ne pustite se zavesti, razmišljajte, sodite, ocenite tisto kar govorijo in delajo naši politiki (”levi in desni)”, ne pa kako zgledajo, koga so izbrali (in zakaj?), ker je to stvar vsakega posameznika, in videli boste, da bo v tej naši prelepi domovini veliko manj gorja.
  POZDRAVLJENA SLOVENIJA!

 13. lacko pravi:

  PA ŠE TO: a vi nimate lektorja? Ali ga za nas, rajo na spletu, ne potrebujete?

 14. Manitou pravi:

  Tole je ena sama foušija; Janez je taprau dec.

 15. Neža pravi:

  Se zelo strinjam z Angie in Lackom.

 16. Simona Rebolj pravi:

  Odlična kolumna v napeljavi, izpeljavi in poanti. Za tolažbo lahko rečem samo, da vendarle ni vse v denarju, kaj šele čednih dekletih. Donald Trump nam z vsakim pojavom sporoča, da je plešavost neutolažljiva bolečina, verjetno še posebej huda, če preprosto nimaš nobenega aduta, zaradi kakršnega bi lahko osvojil dekle, ki uspeha ne bi merila samo s stopnjo plešavosti in v denarju.

 17. Rmveeu pravi:

  order tadalafil generic tadalafil 40mg brand top rated ed pills

 18. Mbhdnz pravi:

  cost accutane 40mg buy amoxicillin 500mg sale zithromax pill

 19. Njandq pravi:

  azipro 250mg cost buy generic azipro order neurontin generic

 20. Yaykqe pravi:

  order lasix sale order albuterol pill ventolin 4mg oral

 21. Rbueko pravi:

  levitra 20mg cheap order vardenafil 20mg buy cheap generic plaquenil

 22. Ktlgng pravi:

  altace order buy etoricoxib generic arcoxia order online

 23. Fasdfk pravi:

  vardenafil 20mg price where can i buy plaquenil purchase plaquenil

 24. Acydup pravi:

  order asacol online azelastine 10ml oral order irbesartan 150mg without prescription

 25. Xkwquo pravi:

  buy olmesartan without prescription verapamil without prescription depakote pills

 26. Aipbcr pravi:

  acetazolamide 250 mg price where to buy isosorbide without a prescription imuran 50mg canada

 27. Xcklmu pravi:

  buy lanoxin generic cost micardis order molnunat 200 mg for sale

 28. Ufcwef pravi:

  order naproxen 500mg generic order lansoprazole 30mg online purchase lansoprazole generic

 29. Fewwrd pravi:

  purchase proventil generic order protonix 20mg for sale cheap pyridium 200 mg

 30. Shoenl pravi:

  baricitinib 4mg usa brand glycomet 1000mg lipitor 40mg over the counter

 31. Uabpbf pravi:

  norvasc online order buy amlodipine order omeprazole 10mg generic

 32. Jinkrc pravi:

  brand nifedipine 10mg brand aceon 4mg fexofenadine oral

 33. Depezn pravi:

  order priligy 30mg online orlistat 60mg tablet xenical sale

 34. Yhetix pravi:

  purchase lopressor sale buy cheap generic methylprednisolone medrol where to buy

 35. Gftqoj pravi:

  purchase diltiazem purchase zovirax without prescription zyloprim 300mg us

 36. Beflxt pravi:

  aristocort 10mg ca order aristocort order loratadine 10mg

 37. Eetorn pravi:

  buy crestor generic cheap crestor 20mg domperidone 10mg sale

 38. Qemjzf pravi:

  buy acillin generic ciprofloxacin 1000mg generic order flagyl 200mg sale

 39. Tkzlzq pravi:

  buy tetracycline 500mg online buy tetracycline generic purchase lioresal without prescription

 40. Qcrzpk pravi:

  bactrim 480mg us cleocin 300mg cost order cleocin 300mg without prescription

 41. Unyskp pravi:

  buy ketorolac sale buy propranolol pills order inderal generic

 42. Tsvubb pravi:

  order clopidogrel sale order coumadin for sale buy coumadin 2mg pill

 43. Hzchsh pravi:

  buy cheap generic erythromycin erythromycin canada tamoxifen 10mg canada

 44. Pgfxlb pravi:

  order metoclopramide order esomeprazole generic oral nexium 20mg

 45. Btgvcl pravi:

  rhinocort uk rhinocort online bimatoprost online

 46. Gzhmgz pravi:

  topiramate order buy levaquin 500mg pills order levaquin 250mg online

 47. Gmptmi pravi:

  methocarbamol online buy order suhagra generic suhagra cheap

 48. Htuvhg pravi:

  order avodart 0.5mg pill zantac usa mobic 7.5mg brand

 49. Ybjonl pravi:

  aurogra pills estradiol drug estradiol canada

 50. Dbkoaj pravi:

  celebrex online buy zofran 4mg drug ondansetron buy online

 51. Otxxah pravi:

  lamotrigine 50mg usa generic prazosin 1mg minipress 1mg tablet

 52. Besthc pravi:

  spironolactone sale zocor pill valtrex 500mg cheap

 53. Rmazec pravi:

  purchase retin without prescription retin gel us avanafil 100mg price

 54. Welcit pravi:

  order generic proscar 1mg viagra 50mg for sale cheap viagra pills

 55. Dtsnrf pravi:

  cialis 5mg without prescription buy viagra generic cheap sildenafil sale

 56. Frpjfd pravi:

  tadacip 20mg cost tadacip for sale order indomethacin 50mg sale

 57. Jxuwsu pravi:

  tadalafil 40mg cheap buy generic cialis 5mg buy erectile dysfunction medications

 58. Jkfuzy pravi:

  order terbinafine 250mg for sale suprax tablet amoxicillin order

 59. Uknxfd pravi:

  buy azulfidine 500mg generic order verapamil 120mg buy calan cheap

 60. Pqwgoa pravi:

  anastrozole medication cheap arimidex 1mg buy clonidine tablets

 61. Ljlcvo pravi:

  oral divalproex order isosorbide 40mg online generic isosorbide 20mg

 62. Vwpojr pravi:

  meclizine 25 mg tablet order tiotropium bromide for sale minocin cheap

 63. Jwilys pravi:

  buy imuran 25mg online buy generic azathioprine micardis for sale online

 64. Juamuw pravi:

  molnunat 200mg cheap buy molnunat 200 mg without prescription order omnicef 300 mg generic

 65. Xiqtlj pravi:

  natural ed pills sildenafil 100mg without prescription order viagra 100mg generic

 66. Ijpmia pravi:

  buy prevacid 15mg online order proventil generic protonix usa

 67. Twhdik pravi:

  medication for ed dysfunction buy cialis 5mg online buy tadalafil online cheap

 68. Dtfgnm pravi:

  buy phenazopyridine 200mg pills amantadine generic buy symmetrel cheap

 69. Mudtar pravi:

  buy ed pills no prescription tadalafil without prescription cialis 40mg ca

 70. Bxqwyu pravi:

  order avlosulfon 100mg generic adalat pills aceon 4mg usa

 71. Wajaem pravi:

  allegra medication buy altace for sale buy glimepiride 4mg sale

 72. Hzqqmc pravi:

  buy hytrin 5mg purchase leflunomide pill buy cialis 10mg online cheap

 73. Hbyikk pravi:

  arcoxia 120mg without prescription buy asacol online cheap buy azelastine 10 ml generic

 74. Ysyhcl pravi:

  avapro 150mg cheap buy avapro 300mg where can i buy buspar

 75. Qabvfk pravi:

  order amiodarone online cost dilantin 100mg dilantin 100 mg cheap

 76. Zdfhsj pravi:

  buy albendazole 400 mg pill aripiprazole 30mg price provera 10mg brand

 77. Vxjhqe pravi:

  ditropan 2.5mg for sale buy generic fosamax for sale buy fosamax 35mg sale

 78. Mabvfv pravi:

  biltricide 600mg usa periactin brand buy cyproheptadine generic

 79. Acfjdq pravi:

  order macrodantin 100mg pills purchase motrin for sale buy nortriptyline online cheap

 80. Xbtgfo pravi:

  luvox usa buy cymbalta paypal buy duloxetine 20mg

 81. Rxjrcr pravi:

  anacin 500mg usa famotidine price pepcid cheap

 82. Yrnyzm pravi:

  buy glucotrol without a prescription betamethasone medication purchase betnovate for sale

 83. Txmfev pravi:

  clomipramine over the counter itraconazole 100mg cost prometrium online buy

 84. Bfreum pravi:

  order prograf generic order prograf 1mg generic order generic requip 1mg

 85. Shcrbv pravi:

  generic tinidazole 500mg generic tinidazole 300mg bystolic generic

 86. Jqqbyh pravi:

  rocaltrol 0.25mg price fenofibrate order online purchase fenofibrate

 87. Uyfxhg pravi:

  valsartan 160mg tablet valsartan 80mg uk purchase ipratropium online cheap

 88. Yxyezn pravi:

  dexamethasone 0,5 mg pills nateglinide canada starlix 120mg brand

 89. Pyehnq pravi:

  buy oxcarbazepine pill order urso 150mg pills ursodiol for sale online

 90. Rqbrmg pravi:

  buy zyban generic purchase cetirizine online cheap cost strattera 10mg

 91. Hfofvk pravi:

  order generic captopril buy capoten medication carbamazepine 400mg brand

 92. Nxohpe pravi:

  buy ciplox generic buy lincocin 500 mg for sale duricef uk

 93. Pzuyyy pravi:

  order seroquel pill purchase lexapro for sale generic lexapro 10mg

 94. Copfin pravi:

  epivir online order order quinapril generic where can i buy quinapril

 95. Zzgmjn pravi:

  oral fluoxetine 20mg buy femara 2.5 mg sale letrozole usa

 96. Nirmro pravi:

  frumil ca frumil price purchase acyclovir sale

 97. Biyvtl pravi:

  buy zebeta 10mg generic capsules terramycin brand terramycin

 98. Jhssud pravi:

  buy valaciclovir online buy cotrimoxazole 960mg for sale buy ofloxacin for sale

 99. Jymjzx pravi:

  brand vantin 100mg buy generic cefaclor how to buy flixotide

 100. Wlhdje pravi:

  buy keppra 500mg generic buy tobra without a prescription viagra for men

 101. Cdnctx pravi:

  cialis 10mg canada buy tadalafil for sale order viagra for sale

 102. Kpqmik pravi:

  order acarbose sale micronase over the counter fulvicin 250 mg uk

 103. Mgfxlx pravi:

  order mintop solution best over the counter ed pills buy ed pills generic

 104. Zgplyv pravi:

  buy aspirin 75 mg online cheap buy zovirax cream imiquimod order

 105. Ungzfg pravi:

  buy generic dipyridamole online lopid 300mg brand buy generic pravachol 10mg

 106. Ivkzng pravi:

  melatonin 3mg us buy danazol 100mg generic order danocrine 100mg for sale

 107. Xysmyr pravi:

  order fludrocortisone pills buy florinef without prescription cheap imodium 2 mg

 108. Eymcsv pravi:

  dydrogesterone 10mg uk duphaston online buy buy generic empagliflozin

 109. Djahbj pravi:

  buy prasugrel 10 mg generic tolterodine 1mg over the counter buy detrol no prescription

 110. Ssmgjc pravi:

  etodolac 600 mg uk etodolac online buy pletal 100mg pills

 111. Sivcus pravi:

  ferrous price purchase risedronate generic betapace over the counter

 112. Frjizo pravi:

  vasotec 5mg without prescription order doxazosin 1mg for sale duphalac cost

 113. Qggmbu pravi:

  buy generic pyridostigmine 60mg order piroxicam 20 mg order rizatriptan sale

 114. Rpgodf pravi:

  betahistine oral betahistine cost benemid 500mg price

 115. Quravp pravi:

  purchase latanoprost online cheap purchase rivastigmine generic buy rivastigmine 6mg pills

 116. Xijugu pravi:

  omeprazole 10mg oral purchase metoprolol sale cheap metoprolol 50mg

 117. Yqratt pravi:

  premarin 0.625mg price dostinex 0.25mg sale sildenafil uk

 118. Xejivk pravi:

  telmisartan online order hydroxychloroquine pill buy movfor pills for sale

 119. Dbklet pravi:

  order cenforce generic aralen 250mg drug buy aralen 250mg pills

 120. Lexedz pravi:

  cheap cialis tablets viagra for sale online sildenafil 100mg canada

 121. Opspmn pravi:

  buy cefdinir cheap order lansoprazole for sale buy lansoprazole 15mg pill

 122. Yneqrm pravi:

  provigil 100mg us modafinil 200mg pill prednisone order

 123. Kzixqo pravi:

  buy lipitor 20mg norvasc pill cheap amlodipine

 124. Heyifx pravi:

  accutane 40mg generic brand accutane 40mg cost azithromycin 500mg

 125. Qiokot pravi:

  azithromycin 500mg cost buy cheap generic azithromycin gabapentin 600mg for sale

 126. Niysqp pravi:

  order protonix 40mg generic order phenazopyridine 200mg online cheap phenazopyridine 200 mg oral

 127. Ktclde pravi:

  casino online real money furosemide price buy furosemide 100mg pills

 128. Oxhfgp pravi:

  free slot machine games roulette games buy albuterol generic

 129. Fkdtjp pravi:

  symmetrel 100mg ca purchase aczone without prescription how to buy dapsone

 130. Займы онлайн pravi:

  Недавно мне понадобилось 6 000 рублей на покупку техники. В инстаграме я узнал о yelbox.ru. На сайте представлена информация о том, как безопасно взять онлайн займы и перечень проверенных МФО. К моему удивлению, некоторые из них предлагают займы без процентов!

 131. Vhyzjo pravi:

  play casino slots gambling games ivermectin generic name

 132. Онлайн займ без отказа pravi:

  В один из дней, просматривая Instagram, я обнаружил рекламу сайта wikzaim. Займы под 0% звучали невероятно, но я решил попробовать. И не зря! Я легко получил 8000 рублей от МФО без процентов, что стало отличным решением моих финансовых вопросов.

 133. Kyghen pravi:

  play casino slots augmentin 375mg over the counter purchase levothroid without prescription

 134. Mbnwoa pravi:

  methylprednisolone pills canada aristocort pill buy triamcinolone 4mg generic

Komentiraj