Tuesday 30. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pritiski ali zdrahe?

6. julij 2009 ob 11:51 | Denis Sarkić |

Člana nadzornega sveta RTV Slovenija Nikola Damjanić in Tomaž Glažar sta na novinarski konferenci pojasnila razloge za odstop s funkcij članov nadzornega sveta. Kot je povedal Damjanić, odstopata zaradi po njunem nepravilne porabe razvojnih sredstev RTV SLO. Po Glažarjevih besedah odstop pomeni poziv generalnemu direktorju RTV SLO Antonu Guzeju, naj zamenja direktorja televizije Jožeta Možino. Vodstvo RTV SLO pa je takšne navedbe ostro zavrnilo in označilo kot koordiniran napad na vodstvo RTV Slovenija.

Kot je na novinarski konferenci povedal Damjanić, je bil temeljni problem v razvojnih sredstvih, vezanih v Banki Slovenije oziroma delnicah Eutelsat Communication za financiranje. Ta sredstva po njegovem predstavljajo družinsko srebrnino, ki bi morala biti porabljena za razvoj, porabljena pa so bila tudi za program. Pri tem je kot problematičnega izpostavil zlasti nakup licence za oddajo Piramida ter financiranje nadaljevanke Strasti in nove nadaljevanke Danes gor, jutri dol. Sodu dno je sicer po njegovem izbila odločitev vodstva, da bo Strasti nadomestila z nadaljevanko Danes gor, jutri dol in jo financirala iz omenjenih razvojnih sredstev.

Po besedah Glažarja se za odstop nista odločila “v afektu, ampak se zadeve nabirajo že nekaj časa”. Po njegovem je nadzorni svet v tem mandatu veliko energije vložil v to, da bi se razvojna sredstva iz delnic porabljala za razvoj, “kljub temu pa je vodstvo televizije vseskozi želelo porabljati za program, ki pa ni razvojna komponenta”. Njegov odstop, kot je dejal, pomeni tudi poziv generalnemu direktorju RTV SLO Antonu Guzeju, naj zamenja direktorja televizije Jožeta Možino, ne pa tudi direktorja Radia Slovenija Vinka Vasleta. Ta po njegovem radio vodi dobro.

Na naše vprašanje, ali njun odstop pomeni pritisk politike na vodstvo RTV SLO, je Damjanić odgovoril, da v tej zadevi nastopata predvsem kot nadzornika in da ju zato zanima predvsem poslovanje javnega zavoda. S predsednikom Zaresa Gregorjem Golobičem pa sta sicer, kot je dejal, prijatelja in znanca. Glažar pa je na vprašanje, ali je res, da ga je vlada imenovala za člana nadzornega sveta Slovenske odškodninske družbe in ali je njegov odstop morebiti povezan tudi s tem, odgovoril, da informacija o njegovem imenovanju drži, da pa odstop s tem ni povezan. Naknadno je sicer pojasnil, da ga je na to mesto imenoval DZ.

Na odstopa so se odzvali tudi na ministrstvu za kulturo. Opozorilo v odstopni izjavi, ki govori o netočnih podatkih o gledanosti, ponarejanju podatkov o doseganju avdiovizualnih kvot in o prirejenih bilancah, po mnenju ministrstva kaže na onemogočanje dela nadzornega sveta. Zato ministrstvo “pričakuje, da se bodo do omenjenih opozoril in dela v nadzornem svetu opredelili tudi drugi člani in nadzorni svet, sočasno pa tudi programski svet in vodstvo televizije”. Ob tem so poudarili, da so “obtožbe, ki so v izstopni izjavi izrečene tudi o delu programskega sveta in vodstva, prehude, da bi jih lahko pripisali samo političnemu obračunavanju, kot se je zgodilo že na omenjeni seji državnega zbora”. Odstopa sta po mnenju ministrstva obenem tudi priložnost, da se vodstvo in programski svet “zamislita nad drugimi problemi, v katere je zašla RTV SLO”.

Poslanca Zaresa Franco Juri in Cveta Zalokar Oražem sta na novinarski konferenci dejala, da odstop dveh članov nadzornega sveta RTV SLO poslanske skupine Zaresa ni presenetil. Odstop je po mnenju Jurija namreč le nadaljevanje telenovele v zavodu, kjer “obstaja ena izrazita politična trdnjava, ki ne pusti ugotoviti, kaj se dogaja s sredstvi RTV SLO”. Zalokar Oražmova je izrazila upanje, da bosta odstopa “zadnje opozorilo vsem tistim, ki mislijo, da na RTV SLO ni treba narediti ničesar in da naj mandat vodilnim ljudem poteče do konca”. Ob tem je dejala, da so v Zaresu razočarani nad tem, da znotraj koalicije “ni pravega zavedanja, kam vodi takšno stanje in kaj pomenita oba odstopa”.

Vodstvo RTV Slovenija pa je v izjavi za javnost “z ogorčenjem” zavrnilo “domnevne razloge za odstop dveh članov nadzornega sveta RTV Slovenija”. Po mnenju vodstva gre “za novo epizodo politične gonje proti sedanjemu vodstvu RTV SLO” in “prozoren koordiniran napad” nanj. V vodstvu javnega zavoda so opozorili tudi, da “dejstvo, da je bilo dvajset minut po končani novinarski konferenci besedilo njunih odstopnih izjav že v uradnem odzivu ministrstva za kulturo in da je bila uro kasneje že sklicana novinarska konferenca stranke Zares, kjer so ponavljali znane neresnice, s katerimi so skušali pred meseci oblatiti RTV Slovenija v državnem zboru”. To po mnenju vodstva RTV SLO kaže na to, “da gre za prozoren koordiniran napad na vodstvo RTV, predvsem televizije”.

Generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej v izjavi posebej poudaril, da je pri vodenju javnega zavoda dosledno upošteval vsa priporočila in sklepe programskega in nadzornega sveta in da z omenjenima članoma nadzornega sveta nikoli prej ni prihajalo do razhajanj v ključnih točkah vodenja hiše. Direktor Televizije Slovenija Jože Možina pa je izrazil prepričanje, da se je odnos obeh nadzornikov spremenil po volitvah in predvsem v zadnjih tednih po izbruhu afere Ultra, zato sedanje odstope in izjave razume “v luči interesa dela vladajoče politike”. Kot je vodstvo zapisalo v izjavi za javnost, je namreč Nikola Damjanić na novinarski konferenci, na kateri je predstavil razloge za svoj odstop, povedal, da je prijatelj predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča, “Golobičevo zgodbo o Ultri in posledično o laži pa je prva razkrila TV Slovenija”.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 45 x komentirano
  1. Marko pravi:

    Kako pa kaj slikovita srbinova izjava? Koga je potrebno razgoniti? Mogoče srbsko petokolonaško kliko in njene čebinarske ritoliznike in zaresne nove politike?

  2. juraj pravi:

    Prijatelja sta z Gregorjem Golobičem, on pa kao odstopa zaradi nestrinjanja s poslovanjem RTVS… :):)

    Ne me basat, to je prozorna politična igra ZARES za zrušenje sedanjega vodstva RTVS, ki jim ni po volji. Kapljo čez rob je prelilo nedavno poročanje RTVS o aferi Golobič in Ultra, to je očitno velikega manipulatorja GG tako razjezilo, da je svojemu prijatelju Damjaniću naročil takojšenj odstop z mesta člana NS in blatenje vodstva RTVS.

  3. MEFISTO pravi:

    To, da sta odstopila Nikola Damjanić in Tomaž Glažar, že ne more biti slabo za RTV.

  4. Ajatola pravi:

    nobene škode!!

    Damjaniću pa tale link

    http://www.portalznanja.com/najdi-izobrazevanje/izobrazevanje-opis/?tid=6386&iid=4632

  5. uničevalec rdečuhov pravi:

    Meščane KNINA je potrebno vprašati kdo ,da je NIKOLA in kaj je vse počel v času kninske vstaje proti Republiki Hrvaški?

  6. Denis Sarkić pravi:

    uni-rdeč, razsvetli nas, prosim! Do Knina se mi ne da vozit…

  7. Carlos Contreras pravi:

    Daj, Uničevalko, tudi mene zelo zelo interesira! Pa po možnosti navedi še vir te informacije, da ne bo kot ponavadi - “rekla kazala”.

  8. juraj pravi:

    ne vem, kaj je Nikola Damjanić počel v času nekdanje republike srbske krajine, njegov brat je bil pa menda v vladi RSK pristojen za dezinformiranje.
    So mi pa tudi sami zaresovci povedali, da jim je Nikola Damjanić s svojim zagrizenim srbskim nacionalizmom šel večkrat že pošteno na živce…

  9. kaktus pravi:

    Nikola DAMJANIĆ, je svojo vero- dostojnost davno izgubil. Najprej kot kolumnist Nedeljca, potem pa kot “exkluzivni ” poročevalec iz kninskega terena,posebno za” TV- TEDNIK ” z posebnim pooblaščenjem MARTIĆA in BABIĆA, torej kasnejših zločincev ! Tako je, če se sam pohvališ ! Kaj hitro bi na “RTV” našli njegove prirejene prispevke iz časov po “balvan “revoluciji, pa vse do in po slavni “OLUJI” ! !
    Mogoče se BO NA RTV-eju, kdo potrudil ?!

  10. Carlos Contreras pravi:

    Kaktus, glede tegale zgoraj pa res ne vem, kaj bi rekel. Mar res skušaš na vsak način dokazati, da ne znaš slovensko? Niti za malo maturo ne bi zneslo, kaj šele za kaj zahtevnejšega … Mogoče bi si pa lahko omislil kakšne inštrukcije pri sosedovih otrocih?

  11. juraj pravi:

    contreras, poskušaj se osredotočiti na vsebino kaktusovega komentarja in ne na slovnico. se ti vsebina o damjanovićevih četniško- zločinskih navezah ne zdi skrajno problematična??

  12. juraj pravi:

    pardon, damjanićevih četniško- zločinskih navezah

  13. Denis Sarkić pravi:

    juraj, to so pa hude obtožbe…

  14. Carlos Contreras pravi:

    Juraj, kakšnih navez? Vse, kar je doslej Kaktusek povedal, je, da je Damjanić poročal iz Knina, in sicer s “posebnim pooblaščenjem”. Besede “pooblaščenje” ne najdem - ne v pravopisu ne v slovarju. Kaj naj bi potemtakem razbral iz tovrstnega natolcevanja?

  15. MEFISTO pravi:

    CARLOS, nekateri namigujejo, da je tvoj očetov jezik italijanščina.

    Zakaj se potem vznemirjaš pri vsaki slovenski besedi, ki je ne najdeš v pravopisu?

  16. juraj pravi:

    Da si lahko v času vojaške strahovlade vojnih zločincev Babića in Martića (nekdanji predsednik vlade v ti. Republiki srbski krajini Milan Babić je bil na haškem sodišču obsojen na 13 let zapora zaradi zločinov nad civili, Milan Martić, nekdanji minister za notranje zadeve, za obrambo in predsednik ti. Republike srbske krajine pa na kar 35 let zapora zaradi pregon civilov, umore, mučenje, deportacijo, napade na civile in druge zčine zoper človečnost) poročal s terena kninske krajine pod nadzorom hrvaških Srbov, si moral dobiti dovoljenje tedanjih srbskih oblastnikov, torej Babića in Martića.

    Seveda ga nisi mogel dobiti, če nisi bil preverjen in poročal njim po volji, torej v skladu z načrtom velike Srbije… Cenzura je bila drugo ime za poročanje iz RSK.

    Sarkić, ti še kaj ni jasno?

  17. angie pravi:

    No, kaktusek in ostali, ker najbrž nimaš nedeljca ,sem šla iz firbca brat Damjanićeve kolumne v stare Nedeljce naše babice. Od lanske spremembe oblasti dalje., torej zadnjih 10 mesecev.

    D. se v njih veliko ukvarja s tekočo politiko, vladno in opozicijsko, opozarja na neumnosti enih in drugih ,prav malo pa z ertevejevci. dejansko izrecno samo enkrat. Odkod torej Možini podatki o sistematičnem uničevanju ertevejvskega vodstva v D. kolumah, nimam pojma. Mogoče ima famozni D. še kje kakšno kolumno, povej - jaz ne vem…

    Če ne prenesete D: predlagam, da pozorno prisluhnete argumentom Tomaža Glažarja. Je iz Jelinčičeve stranke, ne levičar torej. Pravi: direktor TV je direktno prelagam odgovornost za programe na nadzorni svet, čeprav je slednji zgolj nadzornik za finance, nič drugega. “Kot nadzorniki se v vsebino nismo poglabljali, šlo je za denar.” Redna sredstva, ki jih zavod dobiva iz prispevka, pa po zakonu morajo biti v delu namenjena za avdiovizuelno zunanjo produkcijo…pravi Glažar, in ima prav.

    Po domače povedamo, da boš tudi ti, kaktus, zastopil , jih je enostavno izsiljeval!

  18. Carlos Contreras pravi:

    Pa sem se spet od kamna nasmejal. Vidiš, Mefistek, kokolo, to je tvoj glavni problem: preveč, mnogo preveč daš na stvari, ki jih “nekateri namigujejo”.
    Če te pa zanima, zakaj se usajam spričo “besed” (ki niso “slovenske”, pač pa gostilniški neologizmi), te pa moram nagnati k Wittgensteinovemu Traktatu. Ko ga boš prebral, se vrni in poročaj, če si kaj razumel.

  19. juraj pravi:

    contreras, spet si se odmaknil od vsebine, ostali smo pri Damjanićevem poročanju s kninskega terena v vojnem času, ko so to lahko počeli le posvečeni z blagoslovom tedanjih vodij hrvaških Srbov, kasneje obsojenih za vojne zločine… To veliko pove predvsem o teh poročevalcih.

  20. MEFISTO pravi:

    Ko se pojavijo Nikola Damjanić, Tomaž Glažar, Franco Juri in Cveta Zalokar Otražen, so zdrahe in so pritiski.

  21. Carlos Contreras pravi:

    Juraj, kako ti veš, da so s kninskega terena poročali samo režimu naklonjeni reporterji? Mar so tudi s hrvaške strani poročali samo tisti, ki so imeli blagoslov hrvaških voditeljev, nemara Tudjmana samega, človeka, ki bi tudi odpotoval v Haag, ako bi ne izpustil duše?
    Zdaj pa dokaži, da je Damjanić poročal z izrazito naklonjenostjo do kninskega režima in do vojnih zločincev. Prosim. “Rekla-kazala” ni nikakršen argument.

  22. Carlos Contreras pravi:

    Mefisto, me pa res zanima, kdo in na podlagi česa “namiguje” zgoraj omenjene nebuloze?

  23. juraj pravi:

    zdaj si me pa ti res nasmejal contreras… Dokaze o Damjanićevem poročanju si greš lahko ogledat v arhiv RTVS, kot je omenil že kaktus. Ali je poročal pristransko, je stvar presoje posameznika, po moje je.

    Glede poročanja iz kninskega področja vvojnem času: DA, OD TAM SO SMELI POROČATI LE KNINSKEMU REŽIMU NAKLONJENI NOVINARJI. Navedi mi enega, ki je lahko od tam poročal, pa ni bil naklonjen režimu oziroma ga je kritiziral… Dokaži mi, prosim.

    Glede poročanja s hrvaške strani: strinjam se s tabo, da je bilo tudi poročanje hrvaških medijev pristransko, ampak medijska svoboda je bila tam precej večja kot v RSK. Poročali so mnogi slovenski novinarji (ter ostali tujci), ki jih najbrž ne moreš označiti kot naklonjene Tuđmanu. Naštej mi slovenske in ostale tuje novinarje, ki so smeli objektivno poročati s področja RSK med vojno pa niso bili naklonjeni režimu v RSK.

  24. Carlos Contreras pravi:

    Juraj, a si si ti osebno ogledal te “dokaze” v arhivu RTVS a je vse skupaj le pisalo v eni od tvojih priljubljenih publikacij?

  25. juraj pravi:

    contreras, jaz osebno sem gledal prispevke Damjanića in ostalih novinarjev iz časa vojne na Hrvaškem. A jih ti nisi in govoriš kar na pamet?

  26. Carlos Contreras pravi:

    Jurček, jaz osebno sem tudi gledal prispevke Damjanića in ostalih novinarjev, pa se tistega, kar omenjaš, ne spomnim. Hja, dopuščam pa možnost, da sem kaj izpustil. Ali pa je pri tebi na obisku teta Roza. Dopuščaš?

  27. juraj pravi:

    dopuščam možnost, da si ti en navaden manipulator, ki začne spreminjati temo, ko ga z argumenti poraziš, to dopuščam

  28. Carlos Contreras pravi:

    Kokolo, pa se ja nisi razburil, miškolin? In če sem res manipulator, Jurček moj dragi, potem si mi že nasedel! :))))))))))

  29. juraj pravi:

    ja, čestitam ti, dober si :))

  30. Denis Sarkić pravi:

    juraj pravi:
    7. julij, 2009 ob 16:24 e

    Da si lahko v času vojaške strahovlade vojnih zločincev Babića in Martića (nekdanji predsednik vlade v ti. Republiki srbski krajini Milan Babić je bil na haškem sodišču obsojen na 13 let zapora zaradi zločinov nad civili, Milan Martić, nekdanji minister za notranje zadeve, za obrambo in predsednik ti. Republike srbske krajine pa na kar 35 let zapora zaradi pregon civilov, umore, mučenje, deportacijo, napade na civile in druge zčine zoper človečnost) poročal s terena kninske krajine pod nadzorom hrvaških Srbov, si moral dobiti dovoljenje tedanjih srbskih oblastnikov, torej Babića in Martića.

    Seveda ga nisi mogel dobiti, če nisi bil preverjen in poročal njim po volji, torej v skladu z načrtom velike Srbije… Cenzura je bila drugo ime za poročanje iz RSK.

    —————————————————————————

    Ali so potemtakem vsi tuji novinarji, ki so takrat poročali iz SAO Krajine delovali za interese Velike Srbije? Sam sem spoznal nekatere iz BBC-a, Associated Pressa, Reutersa in še nekaterih manjših agencij, ki so ravno tako imeli dovoljenje za delo s strani takratnih samooklicanih oblasti, pa niso poročali po njihovi želji!

  31. juraj pravi:

    izvoli sarkić, naštej jih, sam se jih namreč ne spominjam. Sicer pa ni nujno, da so vsi delali za interese velike Srbije, gotovo pa niso delali zoper te interese, saj tega preprosto Martić, Babić in ostali zločinci niso dovolili.
    Če jih je pa slučajno zaneslo, pa preprosto naslednjič niso več dobili dovoljenja. Naj ti svoje izkušnje opiše na primer novinarka TVS Tanja Starič, ki je leta 1991 poročala s fronte na Hrvaškem. Tukaj je del intervjuja z njo v Jani, leta 1992:

    Na Hrvaškem se vam je zgodilo tudi nekaj zelo konkretnega. Kaj?
    »Ker takrat, septembra, v Zagrebu nismo mogli dobiti nobenih informacij, sva se s snemalcem Mirkom Veselom odločila, da greva pogledat na meje tako imenovane velike Srbije. Z nama je bila tudi kolegica s skopske televizije. Šli smo nekaj kilometrov južno od Karlovca - bilo je kot v mestu duhov, vsi ljudje v zakloniščih - do zadnje hrvaške barikade, o kateri pa takrat nismo vedeli, da je zadnja. Hrvati nam niso povedali, da so na oni strani že Srbi. Vozili smo se še dober kilometer, ko pa smo se hoteli obrniti nazaj, so nas ustavili možje v uniformah. Nismo vedeli, kdo so, saj je na Hrvaškem toliko uniform. Šele ko smo na njihovih kapah zagledali rdeče zvezde, nam je postalo jasno, da smo padli v roke martičevcem. Pripete smo imeli priponke s šahovnicami, ki smo jih dobili v Zagrebu, in ko so možje to videli, so pobesneli. Vse so nam pobrali, avto, kamero, dokumente, vse, potem so nas postavili pred neko hišo in vsakega posebej vodili za hišo na zaslišanje. Pili so žganje in vse bolj so bili pijani. Mahali so z noži in nam grozili, da nas bodo ubili. Po treh urah so rekli, da snemalec in kolegica lahko gresta, jaz pa naj bi ostala z njimi. Takrat me je res zgrabila panika. Rotili smo jih, prosili, nazadnje pa so rekli, da bomo pač vsi trije ostali. Spet smo prosili, in po dobri uri so nas še enkrat temeljito pregledali ter posadili v avtobus, ki je ravno pripeljal mimo. Jaz sem bila še toliko naivna, da sem jih spraševala po stvareh, po avtu, kameri in dokumentih. Takrat so mi rekli, naj takoj izginem v avtobus, sicer me bodo ubili. Seveda sem šla takoj v avtobus. V Zagrebu sem šla k prvemu telefonu in poklicala redakcijo.

  32. uničevalec rdečuhov pravi:

    JURAj,ne nasedaj prakomunističnemu povampirjenemu CCEFIZLJU!Spočet je bil v neizmernem sovraštvu do kultiviranih ljudi,razumnikov in dobrih ljudi.Njegovi zmedeni ideali in idoli so na drugi strani oble; Kampučija, Laos, Vietnam,Nord Coreaitd.Od tu se hrani njegova neizmerna in patološkasovražnost do ljudi z drugačnim pogledom na obstoječi svet.Srečno.

  33. Carlos Contreras pravi:

    Jebemtiboga, Uničevalko, kako pa to, da si prav Laos privlekel na dan? Kako veš, kokolo, da imam na steni med slikama Stalina in Lenina tudi podobo Nouhaka Phoumsavanha?
    Aha, pa nisem še pozabil, kaj mi dolguješ, kokolino! Ko boš opravil to domačo nalogo, se bova pa usedla v klop, kjer te bom prijel za taco in te naučil osnov računalniškega tipkanja. Morda ti bom zaupal tudi kakšno gramatično skrivnost. In potem, Uničevalko, mi boš hvaležen na veke vekov. Amen.
    Tvoj Bog in Gospodar,
    don Carlos.

  34. Dvorni pisar z licenco pravi:

    Karli, Karli…

    Potem pa se še sprašuješ, kako vemo za tvoje težave s pihalnimi instrumenti..

    Ko se nekdo v komentarju začne razlašati za gospodarja in bogeca, je stvar že dokaj jasna;-).

  35. uničevalec rdečuhov pravi:

    Moja sinočnja diagnoza o osebku in cerebralnemu pritlikavcu , ki sliši na ime cerebralnega cretena ,se je izkazala za verodostojno: osebek,še več rdeča stalinistična ličinka je v sklepni fazi popolnega razumskega razpada in kot rezultat vsega psiho duševnega razkroja se poistoveti z gospodarjem: gospodarjem glist in rdečih ličink Uboga sancta simplicitas.

  36. Carlos Contreras pravi:

    Uničevalko, Uničevalko, pa se ja nisi pravkar razglasil za glisto oziroma rdečo ličinko? Pravijo, da prekomerno konzumiranje šmarnice lahko povzroči tovrstne halucinacije. Na tvojem mestu bi opustil dotično pijačo - tako se boš vsaj izognil impotenci in tej sledeči nevarnosti, da postaneš rogonosec. Če še nisi … hihihi. Mogoče je pa to tvoj glavni problem, kokolo?

  37. Dvorni pisar z licenco pravi:

    Karli, Karli…če si kaj imel ostrino, si jo izgubil - če bi prebral komentar cenjenega gospoda Uničevalca, bi videl dve stvari:

    1. da ni nikogar izrecno navedel in torej ni gotovo, da se njegov komentar nanaša na tvojega, in
    2. da izrecno govori o ličinkah RDEČE barve, ki njemu nikakor ne pritiče.

    Tvoje svarilo glede impotence pa bo dotični gotovo vzel dobronamerno.

    Ampak Karli, zakaj jo sploh omenjaš v tej temi?

  38. Dvorni pisar z licenco pravi:

    se popravljam, pravilno se glasi: “če si kdaj imel ostrino”

  39. uničevalec rdečuhov pravi:

    KORLIČEK;KORLIČEK,moje začudenje in frapantnost nad tvojimi glistavimi komentarji je vedno bolj in bolj zaskrbljujoče; na osnovi katerih in kakšnih indicev in znakov se identificiraš kot rdeči ličinkar??Le kdo je omenjal velikega cc?? HUdo , zelo hudo se dogaja v tvoji izmozgani atrofični rdeči glavici !!

  40. Carlos Contreras pravi:

    Uničevalko, tvoja stavčna logika malce šepa. Kriva je sicer tvoja pomanjkljiva formalna izobrazba, saj vem, ampak včasih bi lahko vsaj še enkrat prebral, kar napišeš, kaj, kokolo?

  41. kaktus pravi:

    CARLOS CONTRERAS, KAKO TO , DA SI TOKRAT ČISTO POZABIL VMEŠATI BLAGOPOKOJNEGA gospoda Antona MARTINA SLOMŠKA !

  42. Carlos Contreras pravi:

    Nič bat’, Kaktusek, tudi on še pride na vrsto!

  43. 7043 pravi:

    My prograqmmer is tryying too convince mee too moove too .net
    frrom PHP. I hve always disliked thee idea because off the expenses.

    Buut he’s tryiokng nonee thhe less. I’ve beeen using WordPress on numerous websites for aabout a ear and am worried about switchkng to
    another platform. I have heard good things about blogengine.net.
    Is there a wway I can transfdr alll my wordpeess content into it?
    Any hep would be really appreciated!

  44. 7506 pravi:

    Mature seex boardErotic seex pictures artHow too geet a meeaty pussyRachnael raay sex scandalSonali bendre sex vidceo hotfileVintage cameo ringFemale bulkake galleriesMovi blonde blowjob free downloadDecoratopr vaginasCarmn elctra strip poksr dvdNaked
    girls on thhe beach thumbsNubile porn tube
    gapeSerena slut wsuRubber edge striop smaqll c
    shapedOiics pornBrunette christmas nudeFemale
    mastrbation wit icePicss off hhot blonjdes wating tto fuckKorean gitl seex
    videoBigg ttit bbbw girlfriendFatt slut food stuffedSex with
    5.5 inch penisHintfs that your aree gayBusty mocies milfExtreme ccum eatingTeen ccum facil slutloadFeliix da housecat
    pornoKingwood sexCardy loowell and nude jpegBlondse tesen cumslutsWhhen doo youu stop reproduceing spermRiisk oof hiv from unprotected sexFree section voyeur
    webKiim possible pregnhant hentaiTipss for virginsAshton moore threesomeDefinition of vintageSexyy ass picChris anderson pornographyYojng
    girl heshe porn condomsUlrika jonsso njde galleryJennifer
    connelly nude movieWinmipeg teensLesbian anbal till shitShejale
    oon patioHot clipss redhead stairwellShemale jerrking offf tubePink
    antt foor breast cancerHoww to inatall auxikiary heeat
    stripsLaparoscopic raqdical prpstatectomy anal caatheter pika com fimose Lots
    oof porn linksBlack haur clitFemjky anzl sexSexx in tthe street videoNudde pictres
    off janiie gonzaleNortheast mrtro nudeNeoskin dildoAsaa
    akifa hokttest asianNudee pictures off plawymate eriuka eleniakAchieve a bbetter orgasmTrraditional assian musical instrumentsCoonbs sexx offenderHentai girls gget fuckedJerk offf tese videosMdas brakes suckVintwge hhazel atlas egg
    noog setRoatan escortCaribbean rssort sexAtlajta ggay scene not
    thhe sameSex answers annd questions ffor teensBest lesbian getaways canadaMs dareley nakedGood made me gay shirtLesbian forceTeeen gall bladder issuesFemale orgaqsm witthout
    sexJenna sixx teenFather seeing tden daughter nakedEaster ideas foor adultsKinkiest
    plwce you hhad sexSeexy english guysGggw xxxPedicured feet on cockGangg bang porrn ukThhe barbie woods pornstar storeyBiig tits at thee docterKrijsty morgan sshot
    aat lkve nudeFree gayy black boyDownload asian prn videosVidewo vwng anhh dong film sexBlack dick fuuck hardSitch having sexThe simkpson toon pornYoung home sexx tubeCunnilingus performed
    pictureChubbyy checkers twistAlll nude stgrip clubs iin baltimoreMature rqting
    foor video gamesTeenn geting pearl necklaceAsian female volin artistGallpery
    hosee pantike shemaleYoungs lesbianFrree inzertion movie sexCheerleadeds lesbo dirtyAlistair appletn gayAduult women in daper storiesHoot nakeed
    lesbian sexLezbian sedcing oung porn moviesSexuyal questionhs for a girlChina likngerie fashionFetfish soiciety cambridgeCffnm pictures vibratorKeifa
    knightly nude videoTeens gils tyat fuckTinyy penijs humiliation cuckoldAlletta pornstarEbon free movie xxxRubberlaaren sexKim knovack oof human bondageAustausxh thermostat fodd escortHartry
    handjobsAdults obly lovee hinaMature biig cockk mastubating videosFuucking cariHooter titsMother-son porn movies/clipsI slapped
    hiis penisGirrl irl kiwsing lesbianLadieds pissiung iin openBody glove adut illumiary snorkelingCrea cum internal pie pornFree nude femalee squirtersAdult earning theoory and motivationNude pics off allaanis morrissetteFrree hardcire vidioesCrry spsnk hurt frree
    sexBlondde fine nudesStillyourddesire fetksh ccTransexual terns homke pagesHome on top sex tubesAdult bikker costumeFreones biig
    titsMerrill moses gayYouhg booy cock in speedosStuff tto jack
    off toBarnmyard orgiesNude brownDick’s sporting gkods
    portsmouth nhT.a.t.u sexyThhin matue blondeMeta vintage car wall artPleasures xxxAult diapers forr menAdlt seex toys cheapFucck yoou aall nightFort mill scc adultHoot naked sedish womenTeenn
    gils lve big negros vidsDallws cowbvoy chearleaders nakedMonstsr cok titfuck videosSexyy mareabou lingerie10 minujte vieeo pornAmteur ree live videoOberlin colege womns
    rugby tdam nudeWwww eeat onn puszy comAmatuer climax pornDannia adhe orn moviesFrree
    mmen gayForce fucking japaneseFatbooty xxxThhe beest teacher porn everAishwafya fucking photosFreee amater odgy moviesCelebrity sexy
    gstringYouung nude teen clipsMture porn sex tvYoung boy fuckGirlfriend trys threesomeVintage italian espressso mottaAnne rundel meical centr breast centerSeth gabel sexThundercat sexVidewos oof irls and boys havee sexGirls
    lickihg ass and ballsFree esther baxterr nude picturesIn bed pornDp stap onn dildoVintage bbmc
    pedal car partsStareting a poeno siteFree batman xxx a portn parodyAsiazn freshwater clamHuuge
    tiit teen pornMulyiple orhasm worfld record onn howardSeex bloxShrt men with bigg dicksAbou ddick turpinHungry guyy
    femdxom toiolet storiesEroos nonSex yuriFreee sex videos of women getting
    banged by old men

  45. 0347 pravi:

    Bombshell mcgee porn videoFcked by crowdShaved maqture pussy
    pornInexperencia sexualOld oon young lesbianEatt morre pusssy eyee examBigggest cohk ffree gallery
    worldWindd cave teee peesRedhead and blondeStreamiing teen porn vidsLesbian grohp frere galleryGay men tnat fuckBuyiung ggiant strap onn dildosAv idol japanese nnude superFist vaginaal
    tryOerfolrming orsl sexAgainst omputer shooting teenGbmc breast
    cancerFuckk yoou right bahk eamonBlack layout myspacfe vintage whiteNudists thaiLivve chick w dicksRussian sm pornDo deer stqy inn creek
    bottomsNice ass calendar viuew insideCamille codxuri upskirtLife tyle cndom ruun datesDo girls llike bbig dicksFree fist porbFucking oon the jobFree
    cuum hiyh heels videosPornstars too fuckWatchh thee cameron diaz sex tale
    for freeMoter brsast eeding picturesTeeen adventure summer campsVivian nudeNudde window boxes iin europeFinding milfSkinny young fejale twinks masturbationAsphyx
    sexWild sprinjg beak nude contest videoStripper
    foor italian parlimentAiir brush latex boxy pintingChinese hu nudeA1 ggay frere picsJenefer lopez seex tapeUs hardcoee filmsInteerracial semenSucck thhe jizaz outSaghy facial cheeks
    new desi mms clip Ebony prrince nakedMiilf masterbaion orgasmFrree hqrdcore long movie sexGrandmother sleeping por tubeWe love bukkake tourGay hot hispanicsFnny names foor penisesSkirt gallery
    femdomBooob legVictorilus pornAsss sex guideFree aadult webbcams iin usFrree moom orn videosHalloween striuped sockss bboo to youUncle frromins sexx tonicRubbed peniis oon vaginaAtolli hentaiViip sex videosBeach hunk nudeHot pinjt bikiniBoyys
    aand ggirls inn the shower having sexFrank tian assholeKrjstal marshall nude picNaaked webcams iin latrobe paGuy worshipping girl’s assBabble sex chat searchGirls watching nakd boys
    xxxAsian car ppart spareGross naked pictures50 escortsCarmen diaaz red bikinni day
    knightTeeen suicide letterSex offdenders inn
    union county ohioCera nakedFakke dolly prton nude picsChubby blondes fuckingPantyhgose smoker recipesKoobe ttai puszsy and assMelissa lauren cumDownpod porrn wth azureusAustralian smoking teenCapifornia gay marroage
    lawsKendra ilkinson stripsStepmom handjobsNeiha nudeFreee sex cams no crediit cardSwedish erotica paul thomasSex nuude lesbian3gp teen sexWomen boubd inn lingerieAsin gayy free movbie clipFacesitting ggay wrestling jockstrapRomanian sgrip clubMary mcccormick nuce scene30and40plus matureGranny seex frre clipsKatee wiunslate
    boobPirates porno and videoFree videos oof amareur girls flashingLiposaarcoma aand masle breazst cancerAriel plrn comicsHustler
    gleason shadowboxAdut card christmas freeMy condom sizeXxx hungarian girl twoInteracial marriaage in the united stateAsiian teenbys nudeBritish aduylt galleryBikiuni ranch bigg islandRedheads ficking bigg cocksTines xxx
    tubesAyase hareuka nakedAisvarya naked raiGivinmg heead pornThhailand sex photosChuck
    noris gettiing hiis aass kickAsshle boyShaannon tweed xxxx
    tubesMy wifes pantyhoseAsian mogies galleriesPoynd chjcken breat
    flatAmteur gff hairyFreee porn movies teacher office amateurHome nude photoNudist john nibbleOrgasm
    when you sneezeSexx durng menstruatioon cause pregnancyFlorida interracial matchmakingPoorn staar
    blak bbig ass danielsWife blowjob nude beachAmature hairy ten pussyCuum sucking movieAnall teenagers sexSexy fairies backgroundVideeo tujbe sex sitesTenhnis iss gallerySweary asss holes
    videosBustty modes movieLoong ick support groupFacial pain doctopr ny albanyCfnnm cumshotLather bobdage women24 iin diick pussy creampieLciu nicoleta upskirtRenault fat
    bottom girlsMotther daughter authors for teensAysson hannigan nudesMovies of hot chick getting fuckBiig asss ccamp pinkyCartoo comic make poren sexWhat ccauses tteens
    too bbe deceptiveCherry free nide picTheate gangbang tubeActors nude wrestling sceneCllub dancing fuckAnna daay
    bbwAdulot pajamas party photoAnal sex gaay guideSophic erotica lesbianReal homemade teen orgiesTenn nude forumVintage fabdic wholesaleTattl tales strip clubFetis busoness startupFuckong my
    beest friends hot sisterCeap airfae to thee virginn islandsLesbisn hotel checking inn cockDenim
    cowqboy boos women sexBiig breast archive deennis mininiMature
    picc gaqllery thumbSeean locckheart gay pornSpeerm shortawge in austraillia3
    poound boneeless turkey breastInddian fufks iin australiaFree barnyard
    sex videosBeeamers stamford stripFreee young girl pussy picsCollege hawrd sexCityy gayy in kansas manVntage aduults 3
    wheel bicyclePhotos swingig couplesGiirl golfs nudeNicole aari parker
    nudde sexWatch dick chopDeep diving cunts galleriesPenis fire tortureMassive penis all
    women will noticeVintagye miille bornes card gameBudaapest stripAdjlt mature amateur

Komentiraj