Policija ujela tolovaje

4. julij 2009 ob 9:25 | Denis Sarkić |

Ljubljanski kriminalisti so zaradi napada na udeleženca literarnega večera lezbične in gejevske literature Mitjo Blažiča odvzeli prostost 21-letniku ter 22-letniku iz Ljubljane ter 18-letnemu Škofjeločanu. Ljubljančanoma je bil v četrtek odrejen pripor, Škofjeločanu pa hišni pripor, je povedal vodja kriminalistov na PU Ljubljana Branko Japelj. Osumljeni, ki so 25. junija zvečer pred barom Open napadli udeležence večera gejevske literature, so po besedah Japlja člani ali simpatizerji določene navijaške skupine ali društva. Vsi trije so osumljeni spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, dejanj nasilništva in povzročitve splošne nevarnosti, za kar je predvidena kazen do treh let zapora. Kot je povedal Japelj, so bile pri osumljenih opravljene hišne preiskave, pri čemer so kriminalisti zasegli podkape in kovinske palice. Osumljeni so bili v četrtek privedeni k preiskovalnemu sodniku, med njimi pa je tudi organizator napada. Dejanje so tudi že priznali.

Kriminalisti so 30. junija prostost odvzeli 22-letniku iz okolice Ljubljane, ki je isti dan oborožen in zamaskiran oropal pismonošo iz okolice Dola pri Ljubljani, je še pojasnil vodja kriminalistov na PU Ljubljana Branko Japelj. Zoper osumljenca, sicer osumljenega več ropov, je preiskovalni sodnik odredil pripor. Osumljeni je po besedah Japlja oborožen in zamaskiran od pismonoše zahteval gotovino ter mu ukradel torbico. Kriminalisti so pri osumljencu opravili tudi hišno preiskavo, pri kateri so odkrili več kosov imitacij orožja, pištolo z nabojnikom ter masko in gotovino, odtujeno pri ropu pismonoše. Kot je dejal vodja kriminalistov, je osumljeni zagrešil tudi več ropov, in sicer januarja 2008 oborožen rop trgovine v Dolskem, januarja letos oborožen rop pošte v Kresnicah pri Litiji ter junija letos, ko je osumljeni oropal varnostnika v varnostnem podjetju v okolici Dolskega.

V tem primeru je osumljeni varnostnika tudi poškodoval oziroma ga poškropil s solzilcem, pri ropu pa je uporabil imitacijo avtomatske puške. V iskanje osumljenca je bil tedaj vključeno večje število policistov in tudi policijski helikopter, je pojasnil Japelj. Osumljeni je sicer v vseh primerih zahteval 1000 ali več tisoč evrov. Zaradi štirih ropov ga je v četrtek zaslišal preiskovalni sodnik ter mu odredil pripor. Oseba doslej po besedah Japlja še ni bila obravnavana za kazniva dejanja.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. Tona pravi:

    Ko bi le dilerje in lopove,pedofile,ter tajkune takole hitro polovili.

  2. medek pravi:

    Do you think it was necessary to allow Ahmadinejad to speak out so prominently at a conference against racism when he is calling for Israel’s destruction and denying the Holocaust?

    “I think that silencing the Palestinians was a big part of the reason he got so much attention. He is the only one who acknowledged what happened this year - more Palestinians were killed in 2008 than in any year since 1948. The boycott seems to me to have been an irresponsible decision the Jewish community unifies in an attempt to shut down a discussion of racism when there is a shocking rise in racism on the right in places like Austria, Italy, Switzerland, in the midst of an economic crisis, in conditions close to those in which fascism spread in all of Europe.”

    http://www.naomiklein.org/articles/2009/07/naomi-klein-oppose-state-not-people

  3. kaktus pravi:

    Z radostjo sem sprejel novico, da so “napadalce” prijeli, sicer bi bil kriv Janša, NS-i, cerkev ! Torej policija naj opozori Mitjo Blažiča, da ne provocira in nastavlja buče povsod po nepotrebnem, za mojo varnost je poskrbljeno v tej deželi, drugi so pa zares ogroženi zaradi njih geyev in lesbač.
    “Žurnal”, z dne 4. 7. 2009, na strani 16 vam pove vse ! SIFILIS IN AIDS se nezadržno širita, pretežno med možmi, ki se med sabo brusijo, Vse več je kirurških posegov na njihovih raztrganih zadnjicah !
    PREPRIČAJTE SE, PREBE- RITE IN BOSTE zlahka ugotovili, kaj vse bomo še morali davkoplačevalci plačevati zaradi njihovih perverznih orgij !

  4. ekka pravi:

    Vse več je tudi raka zarad cigaret, bolezni zarad alkohola, debelosti, več je pretepenih žensk in zlorabljanih otrok, tudi žensk z raztrganimi ritmi, ker so analni odnosi pri hetero vedno bolj in, pa tudi spolne bolezni pri hetero se širijo; tudi nam heteroseksualcem palica raste. pa še nesreče zaradi avtomobilov in motorjev, pa naravnih katastrof.

  5. Tona pravi:

    Pa sončnega žarčenja.

  6. Tona pravi:

    Pa černobila.

  7. MEFISTO pravi:

    EKKA, pa ne, da govoriš o lastnih izkušnjah!

  8. ekka pravi:

    ravno toliko kot žurnalovci.

  9. ZUMZUM pravi:

    kurc, policistom za lažje poškodbe sploh ni treba začeti postopka po uradni dolžnosti

  10. MEFISTO pravi:

    Zdaj boš pa ti učil Kresalovo, kaj morajo in česa ne smejo ali jim ni treba

    Ministrico je vendar trwba ubogati!!

  11. kaktus pravi:

    Moramo biti bolj natančni in pisati o Mitji Blažiču, ker je njih več in bi se komu lahko godila krivica. Ta osebek, se je označil sam , na zunaj, saj striže svoje lepe bujne obrvi navpično (vertikalno), da ga hudobna pest ni mogla zgrešiti ! Po obilnosti sodeč, se še v življenju ni napil vroč hladne vode ! Delovni človek, se v trudu in znoju ne more privoščiti, da bi mu znoj iz čela zalival oči , vsaj pri meni je tako ! Kako pa vi ?

Komentiraj