Sosedje na Metelkovi

29. junij 2009 ob 20:31 | Zlatko Širol |

Največja težava Metelkove, ki okoliške prebivalce že nekaj let pesti, je hrup, ki ga v nočnih urah povzročajo obiskovalci njenih klubov in jim tako kratijo spanec. Tega je največ, ko obiskovalci zapuščajo klube ali se zadržujejo na dvorišču centra, motijo pa jih tudi mladi, ki posedajo na dvorišču, popivajo in ne kažejo interesa za kulturne vsebine centra. Predstavnica KUD mreže Nataša Serec je dejala, da tudi sami vidijo velik problem v mladih, ki predvsem ob koncu tedna že v popoldanskih urah pridejo na Metelkovo, z alkoholom pod roko in ne počnejo tam drugega, kot da klepetajo in popivajo. S tem motijo tudi ustvarjalce ter ostale uporabnike, je dejala. Tudi tukaj moremo stopiti skupaj, je pozvala Serčeva.

Uporabniki Metelkove so sicer odgovorni za dogajanje po klubih, kjer za red skrbijo tudi varnostniki, težko pa nadzorujejo, kaj obiskovalci počno na dvorišču centra in kako glasni so, ko zapuščajo Metelkovo. Okoliška prebivalka je predlagala, da bi lahko hrup zamejili tudi tako, da bi bil vstop v center mogoč le z Masarykove. Tudi o tem so Metelkovci že razmišljali, a je sam predlog naletel na negativne odzive s strani lastnika hostla Celica, pa tudi na ministrstvu nad njim niso bili navdušeni.

Na sestanku so se uporabniki zavzeli, da bodo v avtonomnem kulturnem centru skušali mlade v prihodnje še bolj aktivno privabiti, da s svojo ustvarjalno energijo prispevajo k Metelkovi in njenemu razvoju. Kar se tiče hrupa, pa so že ob podpisu pogodbe o prenosu lastništva Metelkove na Mestno občino Ljubljana dejali, da bodo poskrbeli za protihrupno zaščito. Predsednik komisije za potrditev dokumenta identifikacije investicijskega projekta za obnovo AKC Metelkova mesto Dario Seraval iz občinskega oddelka za kulturo je dejal, da bodo v vseh klubih poskrbeli za zvočno izolacijo, odprto koncertno prizorišče pa bodo zaščitili s streho.

Sorodna novica: Metelkova vs. meščani

Zlatko Širol

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Kovačič Spletko pravi:

    Da se ni tale Metelkova že mal poprivatizirala?

  2. Ifit pravi:

    “motijo pa jih tudi mladi, ki posedajo na dvorišču, popivajo in ne kažejo interesa za kulturne vsebine centra.”
    Temu se reče socializacija. Interes za kulturne vsebine centra, pa verjetno pokažejo ravno ti veliko več, kot pa mladina, ki se druži in popiva po lokalih, ali pa kje drugje.

  3. bronjo pravi:

    Pogrešam Casandro, da pove kaj o estetiki.

  4. fužko pravi:

    OBVEZNO ZAPRET METELKOVO IN UNIČIT TE KLOŠARSKE OBJEKTE KI NISO NIČ DRUGEGA KOT SRAMOTA ZA LJUBLJANO !!!!!!

  5. bostjan pravi:

    .Je-bi se ti fuzko, primitivci kot ti so sramota za Slovenijo.

  6. kaktus pravi:

    čE župan poruši Metelkovo, kot je nekoč obljubil, se dvigne cena ” parcel” v desetkratniku ! Gdo si želi te cigane, hašišarje, klošarje v bližini ! Za cigane pa ni nujno , da so črni, imamo blonde tudi, tiste iz “Zaresa”

Komentiraj