Najava: CocoRosie

28. junij 2009 ob 12:00 | Špela Škulj |

Jutri prihaja k nam ameriški duo, sicer situiran v Franciji, ki deluje pod imenom CocoRosie. To sta sestri Bianca Leilani “Coco” in Sierra Rose “Rosie” Casady.

Skupaj sta začeli ustvarjati leta 2003, ko je Bianca zapustila Brooklyn ter obiskala je svojo sestro Sierro, ki je v Parizu študirala operno petje. Nekaj mesecev sta preživele v iskanju najbolj akustičnega dela stanovanja (na primer kad v kopalnici) ter ustvarile svoj prvi, nikoli izdani hip hop album, z naslovom Word to the Cow, letos pa bo izšel njun 4. studijski album.

Njuna glasba je ekscentrična, ironična, intimno-izpovedna, a obenem zabavna (velikokrat se norčujeta iz klišejev) in še marsikaj drugega. V njej lahko najdemo vplive različnih glasbenih stilov od hip hopa ter tja do gospela in bluesa.
Za igranje uporabljata različno paleto inštrumentov - tako klasičnih (klavir, harfa) kot tudi veliko takih, ki to (v bistvu) sploh niso (npr. igrače za otroke, pisalni stroj), poleg tega pa z njunima specifičnima vokaloma (Sierrin operno šolani glas in Biancin otroški glas) prinašata občutno drugačno in svojevrstno glasbo na svetovno sceno.

Za pokušino video “Noah’s Ark” (Noah’s Ark, 2005)

Koncert bo 29. junija v Gala Hali na Metelkovi. Poleg CocoRosie bomo lahko slišali tudi nemški duo Guts Pie Earshot. Skupina deluje že od leta 1991, čeprav je sedanje ime dobila leta 1993. Do leta 2004 je štela 5 članov, sedaj pa duo sestavljata Patrick Cybinski (violončelo) in Jean Jacobi (bobni).

Špela Škulj

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Kikiriki maslo™ pravi:

    Uf, to bo poslastica! Uživajte… naj bo sky high.

    http://www.youtube.com/watch?v=M5X8aZwVR8E

Komentiraj