Wednesday 1. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Šef PU Ljubljana poroča

26. junij 2009 ob 20:35 | Denis Sarkić |

Policija o četrtkovem napadu v lokalu Caffe Open v Ljubljani, kjer je v okviru tedna Parade ponosa potekal večer lezbične in gejevske literature, še zbira obvestila. Gre za hujša kazniva dejanja, za katera je zagrožena kazen kar visoka, je dejal direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar, ki pravi, da imajo “kar dobre sledove”. “Policija obsoja vsakršno obliko tovrstnega nasilja in bo naredila vse, da preprečijo tovrstna dejanja oziroma da odkrijejo storilce tovrstnih dejanj, da ti zanje odgovarjajo,” je na današnji novinarski konferenci poudaril Vrečar. Dodal je, da so aktivnosti v okviru tedna Parade ponosa spremljali že od 20. junija, tudi s policisti opazovalci. Spremljali so tudi četrtkov dogodek, vendar so kraj zapustili, ker je v tem času prišlo še do ene kršitve v središču Ljubljane in so bili policisti napoteni tja. Pa tudi sicer so imeli v četrtek v središču Ljubljane kar nekaj dela, je povedal Vrečar. Pojasnil je, da aktivnosti potekajo tudi v smeri, da bodo preverili, “če so bile vse naloge prenešene naprej, kot je bilo to odrejeno”. Ob tem je na naše novinarsko vprašanje potrdil, da na območju ljubljanske policijske uprave primanjkuje policistov, vendar se v prihodnje obetajo okrepitve.

Direktor PU Ljubljana Stanislav Vrečar o napadu, pretepih v klubih ter delovanju policije v prestolnici (v celoti za sladokusce):

Tudi za soboto, ko bo zaključna prireditev - letošnja Parada ponosa, so po Vrečarjevih besedah predvidene aktivnosti za zagotavljanje varnosti tako udeležencev prireditve kot tudi ostalih državljanov in pa njihovega premoženja. Kot je četrtkov dogodek povzel direktor PU Ljubljana, je skupina desetih zamaskiranih moških prišla do lokala in udeležence prireditve ozmerjala z različnimi žaljivkami, objekt lokala pa obmetavala s kamenjem. Manjša skupina neznancev je pred lokalom obstopila 34-letnika in ga fizično napadla, pri čemer je ta dobil lahke telesne poškodbe. Napadalci so odvrgli tudi dve bakli. Takoj po dejanju pa so kraj zapustili v različnih smereh. Policija zdaj zbira obvestila zaradi suma storitve več kaznivih dejanj: nasilništva, poškodovanja tuje stvari, kršitev enakopravnosti in povzročitve lahke telesne poškodbe. Za kaznivi dejanji kršitev enakopravnosti in povzročitve lahke telesne poškodbe je predvidena kazen z zaporom do enega leta, za nasilništvo (če je storjeno v skupini) z zaporom do treh let, za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari pa kazen z zaporom do dveh let.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 40 x komentirano
  1. kaktus pravi:

    Policija naj rajši opozori Blažiča, naj ne provocira in nastavlja bučo povsod ! JAZ SE POČUTIM VARNEGA V TEJ DEŽELI, LAHKO HODIM KJERKOLI IN KDAJKOLI ! Blažič je imel že težave na Hrvaškem, v Beogradu, Turčiji in še ne da miru ! Tega se ne da pač povsod izvažati ! Nekoč me je neki zahojenec med uriniranjem spretno prijel za mojo “FRULO”, češ, da bi rad “piskal”! Dal sem mu krepak “bodiček” pod brado, ali sem za to homofob, ksenofob ??

  2. cvek pravi:

    V poročilu Amnesty int.za leto 2008, ki ga je pedstavila g .Posel, so ostala na spisku KRŠENJA človekovih pravic še samo vprašanje izbrisanih in problem Romov, ki je bil rešen s slučajem STROJAN
    le delno ! Da pa imajo probleme z Cigani vse države v katerih bivajo !
    Iz spiska, je torej v času JANŠEVE vlade izginil tudi problem istospolnih, ki da je bil rešen zadovoljivo ! Kaj zdaj torej ! Gospej Kresalovi, bomo čestitali, če ji bo uspelo v času njenega ministrovanja spraviti iz spiska še preostali zadevi ! ČE bi se slučaj BLAŽIČ zgodil v času mandata prejšnje vlade, ne vprašajte kakšan medijski progrom, linč, bi to bil ! Najmanj kar je bi moral MATE odstopiti, kaj pa Katarinca ?

  3. krucefiks pravi:

    @Kaktus: Ti se počutiš varnega, ker prevladuje tvoja sorta. Če bi prevladovali homoseksualci, ki bi bili sovražno nastrojeni do heteroseksualcev, bi ploščo obrnil. Varnost ni dana, temveč je prislužena!!!

  4. krucefiks pravi:

    Lepo prosim, nehite mešat v homofobijo, ki še vedno vlada naši državi, Janše, Mateje, Kresalove, Ubdo, komuniste itd.. V definiciji ti niso omenjeni.

    “Homofobíja (iz grščine homós: enak; phobos: strah, fobija) označuje sovražnost do homoseksualcev. Beseda ne pomeni dejansko fobije kot bolezenski strah, marveč neutemeljeno averzijo do istospolnosti. Gre za eno pogostih oblik diskriminacije v družbi.”

  5. kaktus pravi:

    KRUCEFIX, moj sorodnik je pred leti odšel iz inštitucije, kjer so, kot je dejal v skoraj 80% prevladovali
    toplovodarji in lezbače. Takega prezira in fobije do normalnih ni zmožen nihče ! Tako se mu je zagnusilo, da je od tam odšel. Dejal je , da ni vedel več, kdo se s kom gači , kdo koga vara, katera po kateri plazi ! Največje žrtve so bile pri tem doma njihove žene in matere. Iz te iste inštitucije smo pred leti kar naprej poslušali očitke, ki so letele na vse Slovence o naši ksenofobnosti itd..Ne smemo dopustiti, da nam takšna zmeneta ustvarjala v nas Slovencem slabo vest ! Dovolj je tega Katarina !

  6. rukar pravi:

    Pogledal sem v Nemški slovar, kako tolmači pedofile ! To naj bi pomenilo, da je to tisti , ki spušča zrak na zadku, torej pezdeti ! En drugega učimo !

  7. Bobek leta pravi:

    # kaktus pravi:
    27. junij, 2009 ob 13:40

    Nekoč me je neki zahojenec med uriniranjem spretno prijel za mojo “FRULO”, češ, da bi rad “piskal”! Dal sem mu krepak “bodiček” pod brado, ali sem za to homofob, ksenofob ??

    Ni miru za poštenega človeka, kajne? Da ni bil to cvek? Tudi on se podobno pritožuje:

    cvek pravi:
    24. junij, 2009 ob 11:04

    Imel sem problem na delikatnem “delovišču”! V pisoarju ljubljanskega hotela me je nadlegoval pohabljenec, me spretno prijel za mojo “aparaturo” z željo, da bi piskal na frulo.

    Morda bi se dogovorila, kdo od vaju je nudil frulo, kdo je nanjo piskal in kdo je medtem po nemškem slovarju brskal?

  8. bronjo pravi:

    Kako so zabavni tile naši demokratični domoljubi! :))

  9. krucefiks pravi:

    @kaktus:
    Svoja stališča argumentiraš na podlagi trditev ene osebe, ki so lahko ali pa niso resnična. Kredibilen s tovrstno argumentacijo vsekakor nisi.

    Zopet ti navajam definicijo homofobije, ki jo izkazuješ z delitvijo na normalne (heteroseksualci) in nenormalne (homoseksualci).

    “Homofobíja (iz grščine homós: enak; phobos: strah, fobija) označuje sovražnost do homoseksualcev. Beseda ne pomeni dejansko fobije kot bolezenski strah, marveč neutemeljeno averzijo do istospolnosti. Gre za eno pogostih oblik diskriminacije v družbi.”

    Obilo sreče pri iskanju trdnih argumentov. Pa pazi, da ti trdi argumenti ne bodo kar navijaške bakle.

  10. Carlos Contreras pravi:

    Bobek, saj veš, to se tako dogaja kot govori po gostilnah, ko pa je človek rahlo okajen, hitro pozabi, kaj natančno je rekel on, kaj je rekel nekdo drug, kaj se je zgodilo njemu in kaj se je zgodilo sosedovemu Franceljnu.

  11. bronjo pravi:

    Človek bi pričakoval, da se cvek, kaktus in rukar ne oglasijo nikoli več… Včeraj smo izgubili konca, danes pa kar tri cvetke. Upam, da bo teh kreatur vsak dan manj.

  12. bronjo pravi:

    No, seveda se lahko oglasijo, a le če zaigrajo na frulico…

  13. Denis Sarkić pravi:

    @bronjo, zadel si vse tri v enem…

  14. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042277325

    Odstop Igorja Bavčarja torej ni zmaga, ampak hud poraz domačega korporacijskega upravljanja in etičnih vrednot, ki naj bi veljale v poslovnih in družbenih odnosih. Vpleteni v zgodbo o Istrabenzu so z njim dali jasno vedeti, da za vse vendarle ni kriv (le) Bavčar - če bi namreč bil, bi ga nadzorniki razrešili, lastniki tožili, banke pa “stisnile” v kot. Zmetati vse blato v Bavčarja in pri tem prezreti tiste, ki so ga pomagali “ustvariti”, je primerljivo z zatrjevanjem, da svetovna finančna kriza in Bernard Madoff nimata skupnega imenovalca, ali razlagami, da so se finančni trgi zlomili zaradi preveč in ne premalo regulacije. Zdaj vemo, da napaka ni bila (le) v Bavčarju, ampak sistemu, ki je “ekscesnost” nekdanjega prvega moža Istrabenza omogočal in nagrajeval. Bavčar tako ni “bolezen”, ampak le njen “simptom” - bi bilo v enakih okoliščinah v Istrabenzu res vse v najlepšem redu z drugim “bavčarjem”?

    Z načinom Bavčarjevega odhoda je slovenska finančno-gospodarska elita ponovno sporočila, da ni sposobna samorefleksije in da (bo) “zaslužne” člane ščiti(la) do zadnjega. Če še Istrabenz, v katerem ima Igor Bavčar še vedno 25 odstotkov delnic, na koncu res ne bo končal v stečaju, bo imel njegov nekdanji prvi mož, kot bi dejal eden njegovih dolgoletnih prijateljev, res razlog, da odpre šampanjec.

  15. kaktus pravi:

    Krucefix, torej jih že v stari Grčiji niso ubožavali ! Zopet se me je nekdo “sposodil”, ki je imel podobno izkušnjo, kar ne moti ! Sam zelo rad delam usluge s tem, da pobiram štoparje, posebno študente ob petkih proti Štajerski, da prihranijo kak dinar. Potem pa jim še dam za kakšen krof na Trojanih in se tako hecamo! Mati me je učila prijaznosti do mladih, kajti otroci se te najbolj zapomnijo !
    Proti Zagrebu je bilo nekoč to, da bi mojo prijaznost štopar rad “odslužil”. S piskajočim glasom je dejal, da mi ga “dudla”! Seveda sem ga nagnal na prvem izvozu ! NA Štajerskem je še ljudstvo zdravo, Lublana je bulana !

  16. bronjo pravi:

    Kaktusek, če te je mama naučila prijaznosti do drugih, bi moral štoparju dopustiti dudlanje. Vzgoja je pač vzgoja.

  17. krucefiks pravi:

    @kaktus:
    Haha, en tip te je nekoč pecal in ti s tem povzročil tako globoko rano, da temu lahko rečemo kar fobija. Ta je pa dobra.:)

  18. Carlos Contreras pravi:

    Najbolj zanimivo pa je, da si od dolgoletnega cuzanja šmarnice pomodreli desničarski grdavši domišljajo, da imajo homoseksualci res tako slab okus - slabšega od vaških deklin, ki jih naši bučmani sicer neuspešno nadlegujejo.

  19. kaktus pravi:

    Ne vem zakaj takšna ihta ministrice Kresalove po urejevanju “problema” gejev in lezbač, če je po poročilu za leto 2008 “AMNESTY INTERNATIONAL “, katerega je predstavila g. POSEL STVAR ZADOVOLJIVO UREJENA IN JE SLOVENIJA BILA ČRTANA S SPISKA DRŽAV KRŠITELJIC !
    Na novo mi je odprl oči pogovor z g. PETRO SALAJ predsednico društva “Parade ponosa ” v “Žurnalu”27. 06 09. na strani 18. Ona pove:”Poročenih moških, ki so geji in živijo dvojno življenje, je v Sloveniji veliko preveč. Veliko jih je tudi v politiki.” V tem grmu je zajec! Čeprav se na “nočni” sceni Ljubljane vse ve , kdo se s kom gači, katera po kateri plazi, je nakazana tudi morebitna objava teh perverznežev, ki so pa iz leve pol. scene ! Torej ti jih vlečejo za jajca ,zato takšna ihta !

  20. Carlos Contreras pravi:

    Le koliko jih je med družinskimi očeti v NSi, kaj praviš, Kaktus?

  21. MEFISTO pravi:

    KRUCEFIKS, torej KAKTUS in CVEK nista homofoba.

    Oba sta imela utemeljen vzrok za averzijo do pohotnega istospolneža.

    Poskus piskanja na njuni fruli je pa le prehud poseg v spolno nedotakljivost obeh dokazanih. heteroseksualcev

  22. Carlos Contreras pravi:

    Mefisto, kako pa ti veš, da sta onéta “dokazana heteroseksualca”?

  23. Bobek leta pravi:

    Hja, morda jima je hotel kakšno (domoljubno, kajpak) zapiskati, pa jima ni bilo preveč všeč…

  24. MEFISTO pravi:

    CARLOS, v NSi ni homoseksualnih očetov.

    Taki si poščejo družbo v strankah ZARES, LDS in SD.

  25. kaktus pravi:

    Vsem mojim prijateljem iz teh dopisovanj ! PRIRODA je vedno na strani večine, zato se je normalna večina ohranja in raste ! Narava je poslala “božjo šibo” nad perverzeže, geyev, lezbač, odgovorila je z “AIDS”em ! Škoda, da pri teh igrah nastradajo povsem nedolžni, ženske in potomci- otroci, ki to klico prinesejo s seboj na svet. Odgovornosti pri “akterjih” tu ni velika, večina pa vse to plačuje, da, da, Blažič, g. Petra Salaj , tudi mi smo davkoplačevalci in nosimo kot večina, tudi večino stroškov, ki nam jih natrpate !

  26. krucefiks pravi:

    @MEFISTO:
    Da bi tvoja utemeljitev veljala, mora kaktus gojiti averzijo do vsake skupine, katere, zanj spolno neprivlačen, pripadnik(ca) ga je kdaj “pecal(a)” in ga/jo je na podlagi tega zavrnil. Torej tudi do vseh heteroseksualnih predstavnic nežnejšega spola. :)

    Moja trditev ne velja, če se kaktus še ni znašel v takšen položaju. V tem primeru pa je moč bolje razumeti, od kod frustracije. :D

  27. Carlos Contreras pravi:

    Mefisto, ker se zarečenega kruha največ pove, le pazi, da te na naslednjem kongresu ne bo kakšen delegat prijel za “frulico”.

  28. Carlos Contreras pravi:

    Pojé.

  29. MEFISTO pravi:

    KRUCEFIKS,če bi poznal KAKTUSA, bi videl, kaj je heteroseksualna korenina.

    Kar nerodno bi ti postalo ob spoznanju, da v najboljši letih zapravljaš čas za “pozadince”, kot smo jim rekli v slavni, ljudski in zmagoviti JLA.

  30. MEFISTO pravi:

    CARLOS, praviš, da oni nakongresih igrajo na sosedove frulice?

    No, ti boš že vedel!

  31. Carlos Contreras pravi:

    Seveda, Mefisto, a še nisi slišal za pihalni orkester “A.M. Slomšek”?

  32. Carlos Contreras pravi:

    Mefisto, pa ja ni Kaktusove korenine preverjala tvoja žena?

  33. kaktus pravi:

    Contreras, v še nezasuti grob blaženega Slomška, so nemški nacionalisti pljuvali in urinirali, tako so ga obravnavali, po čemu se šteješ , da si Ti boljši !
    Knezoškof Slomšek je tudi edini, ki mu od dunajskih oblasti ni bilo podeljeno nobeno državno odlikovanje, ne kot zelo delovnemu članu parlamenta, ne kot škofu !

  34. Carlos Contreras pravi:

    Kaktusek, s ponavljanjem argument ne postane nič bolj resničen ali prepričljiv. Pusti zgodovino pri miru in se raje primi za korenino.

  35. MEFISTO pravi:

    CARLOS, izobraženemu človeku ne pritiče, da obravnava škofa Slomška na tvoj obešenjaški način!

    Kar se tiče moje žene in KAKTUSOVE korenine, ne bi rad bil preveč samozavesten, ker se pri ženskah in dobrih prijateljih nikoli ne ve.

    Zanesljivo pa vem, da se ti bo KAKTUS maščeval pri osebku tvojega občudovanja.

  36. krucefiks pravi:

    Hehe, kaj vse smo zvedeli.

    Kaktus je Mefistov dober prijatelj in Mefisto osebno pozna kaktusovo korenino do te mere, da se z njo ponaša pred drugimi.:)

  37. Carlos Contreras pravi:

    Mefisto, “zanesljivo”? Res, se ti zdi, da je takšno “maščevanje” izvedljivo?

  38. MEFISTO pravi:

    CARLOS, je, če seveda osebek tvojega občudovanja ni moškega spola!

  39. MEFISTO pravi:

    KRUCEFIKS, ko boš ti čemu sledil in tudi razumel, se bo Janši iztekel že še en uspešen mandat.

  40. Carlos Contreras pravi:

    Mefisto, takole je s tem: sam se ne zanimam za dekleta inu žene, ki bi jih rajcali ruralni šmarničarji, zatorej se bojim, da množica objektov mojega zanimanja ne goji nobenih interesov za korenine tipa Kaktus. Razen seveda … če ni Kaktus kakšen posiljevalec … Z blagoslovom blaženega Slomška seveda.

Komentiraj