Wednesday 1. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Perčičmeter SDS-a

24. junij 2009 ob 22:41 | Denis Sarkić |

Spletni zapis in nov SDS-ov števec, t.i. Perčičmeter, ki ga strankarska spletna stran štartala na predvečer dneva državnosti, je udaril z novimi političnimi zdrahami. V zapisu se v SDS sprašujejo, kdo vse je včasih delal za bivšo SDV, po domače UDBO, zraven pa prilagajo izpiska iz evidence CAE zloglasne udba.net o Draganu Isajloviću in Franciju Perčiču. SDS od urada predsednika države Danila Türka pričakuje, da jim bo pojasnil, kakšno funkcijo opravlja njegov svetovalec Franci Perčič, ki je v predsednikovem uradu zaposlen že dve leti. Po njihovem mnenju si davkoplačevalci zaslužijo vedeti, koga plačujejo.

Spletni števci SDS

Spletni zapis SDS:

Perčičmeter

Sreda, 24.06.2009

Te dni smo bili priča razkritju škandalozni zaposlitvi nekdanjega uslužbenca Službe državne varnosti (naslednice zloglasne UDBE) g. Dragana Isajlovića v kabinetu ministra za finance.

Gospod Isajlović je slovenski javnosti dobro znan iz afere JBTZ, v kateri so bile kršene osnovne človekove pravice in temeljne svoboščine. Neposredno je sodeloval v skupini nekdanje SDV, ki je leta 1988 aretirala Janeza Janšo in Davida Tasiča ter ju nato predala vojaškim organom. In ta človek je za ministra Križaniča “časten človek”.

Ob tem je treba opozoriti, da se je že pred časom omenjala morebitna zaposlitev g. Isajlovića na Ministrstvu za finance, za nagrado pa naj bi dobil tudi mesto nadzornika v DARS-u. Predsednik vlade Borut Pahor je ob takratnem medijskem razkritju dejal, da pogodba z g. Isajlovićem ne bo sklenjena. Minister za finance je preprosto “preslišal” navodilo prvega ministra. Lahko se torej upravičeno vprašamo, koliko velja beseda premiera Pahorja.

Vendar pa to ni edini primer zaposlitve uslužbenca nekdanje SDV v vrhovih slovenske politike. V uradu predsednika republike je že skoraj dve leti zaposlen g. Franci Perčič, ki je medijem in javnosti znan kot edini svetovalec predsednika republike, za katerega na spletni strani urada ne najdete nobenih podatkov oz. njegovega delovnega področja. Ko so novinarji tednika Reporter pred časom povprašali Urad predsednika republike o zadolžitvah in podatkih gospoda Perčiča, ki jih je urad zakonsko dolžan razkriti javnosti, so prejeli le skop izbor in obrazložitev iz Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Ker menimo, da si slovenski davkoplačevalci zaslužijo vedeti, koga plačujejo, smo se odločili, da zaženemo števec.

Izpiska iz evidence udba.net - izpiska smo zaradi grožnje s tožbo umaknili z naše spletne strani.

Spomniti je potrebno, da je SDS že pred dobrega pol leta na svoji spletni strani objavil članek Maske padajo, zaradi katerega je Perčič od sodišča zahteval njegov umik, sodišče mu je takrat ugodilo, zadeva pa še do zdaj ni dobila epiloga. Prvak SDS-a, takrat še premier, Janez Janša je takrat medijem govoril o cenzuri.

Predvidevamo lahko, da se bo s tem spletnim zapisom zgodilo podobno, hkrati pa lahko pričakujemo tudi, da bo informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar od spletnega urednika(ce) zahtevala umik evidenc CAE z udba.net, kjer so razkriti osebni podatki Isajlovića in Perčiča, saj je bila spletna stran udba.net ravno zaradi tega pred leti ukinjena, evidence pa so neznanci prenesli na druge serverje po svetu, a je navadnemu državljanu do njih zelo težko priklikati. Očitno imajo pri SDS dobre hekerje ali pa celotno evidenco hranijo kar sami v svojem arhivu v vili na Trstenjakovi.

A kaj hočemo, ob polnoletnosti države je politika spet popolnoma razklana in se vleče iz afere v afero, pa čeprav je ravno predsednik republike Türk med vrsticami v svojem govoru na državni proslavi ob dnevu državnosti na Trgu Republike zbrane politike opomnil, naj se začnejo obnašati konstruktivno in naj politika neha z obtoževanji. Očitno povsem neuspešno.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 39 x komentirano
  1. helga pravi:

    Zanimivo… Logično, da se ne morjo rešit iz ene afere v drugo. Samo metanje peska v oči, da lahko še naprej skrivamo, da ni nič narejenega. Potem pa “javno” -mnenjski idotizmi pokažejo v drugi smer, pa je treba novo aferico ustvarit. Pa potem po enih eni tolčejo pa je treba ultra novo afero najdit… skratka
    Vsi po vrsti mi gredo počasi že čez glavo, nasledne volitve, definitvno ne podprem nikogar, ki sodeluje v današnjem parlamentu. Dejstvo je da oboji bleferajo in delajo afere, s tem da smo imeli koristi bolj zadnjih štiri leta, kar pa niti slučajno ne opravičuje telih bultalnosti, ki se jih gre politika.Sploh pa ne opravičuje dejstva, da se dela, ampak nič ne naredi. Zato definitvno potrebujemo drugačen veter. Res nismo se odrasli..

  2. marat pravi:

    Mene pa zanima kaj je počel Aleksander Lavrih v kabinetu premierja Janše? Pa njegov življenjepis me tudi zanima …

  3. Nogavička pravi:

    Helga, kakor kdo. Govori zase.

  4. medek pravi:

    Kam se pa jaz lahko pritožim, ko mi njavrična udba visi na vratu :)

  5. medek pravi:

    Janšastan: http://www.vest.si/2009/06/24/poravnava-na-rtv-slo/

  6. MEFISTO pravi:

    Kakor je kdo komu bližji!

    Predsednik Danilo Tuerk zaposluje bivše udbaše.

    Nekdanji bivši predsenik Milan Kučan je zposloval nekdanje okorele stare oznovce.

    Sta mar bili Udba in OZNA dobrodelni organizaciji?

    Naj se ve, kakšne so naše najvišje moralne avoritete!

  7. helga pravi:

    @nogavička govorila sem o naši držati, tu pa res nismo odrasli, vsaj politika ni.

  8. kaktus pravi:

    SRAMOTA ZA PREDSEDNIKA DRŽAVE DR. TUERKA, DA V SVOJEM KABINETU ZAPOSLJUJE SODELAVCA ENIE NAJBOLJ ZAVRŽENIE ORGANIZACIJE “UDBE” !
    Vohljač, je vohljač, celo življenje !

  9. Nogavička pravi:

    Ker ti situacijo ocenjuješ skozi prizmo Velikega j, ali je na oblasti in ali ni, helga, lahko mirno ponovim: govori zase.

  10. MEFISTO pravi:

    KAKTUS, popolnoma soglašam s teboj!

    Nesprejemljivo in v nasprotju s splošno demokratsko prakso v Evropi in v svetu je, da se nekdanji bivši ter aktualni predsednik demokratične države v svojem kabinetu poslužjeta uslug pripadnikov OZNE in Udbe, ki sta bili krvavi politični policiji zavrženega totalitarnega režima.

    Tega niti ne skrivata in se ne sramujeta.

    Bog pomagaj, ne njima, nam!

  11. helga pravi:

    @nogavička kje sem že skozi J. prizmo ocenjevala sceno? Jansa ni bil nikoli ravno moj veliki vzor, ampak resnici na ljubo se je vsaj premikalo in moderniziralo stanje pri nas. Skozi prizmo realnosti pa ocenjujem sedanji položaj, očitno se eni res radi delajo butalce oz.cela Slo politika gre ze na ravn butalizma. Čakam le še kakšno Kozlevsko sodbo. V vsem tem času pa bo verjetno cel svet zbežal mimo nas in bomo stali tam zadaj…

  12. Nogavička pravi:

    Svet beži mimo tebe kolikor je tebi ljubo.

  13. konec pravi:

    In nekateri so se mi smejali ko sem pravil:
    UDBOMAFIJA rules!!

  14. konec pravi:

    Bolj si klal več si imel (in imaš…) Spomnite se.

  15. Tona pravi:

    JA konec:prav imaš,da bolj si klal več si imel(in imaš…)Poglej cerkev.

  16. rukar pravi:

    Za kaj smo že udbovce in vohljače imeli ? Za človeško pod vrsto, pa še to je kompliment !

  17. Carlos Contreras pravi:

    Psi (in fukfehtar) lajajo, karavana gre dalje.

  18. MEFISTO pravi:

    Tudi ta karavana se bo ustavila.

    Vedno več nas je in še več nas bo.

  19. nemesis pravi:

    Ma,to je višek.Vlada skuša svoje nedelo prikrivat tako,da daje kazenske ovadbe za nič in ovira delo kriminalistov,da bi se tajkunom in nabiralnikom posvečali.Bivši udbaši so pa lahko veseli,da mirno živijo tu,namesto da so kazensko ovadeni.Janši je pač dolgčas,vlada njegovih predlogov itak ne upošteva in se pač javno brani tako,da pove kaj misli o zadevi.Je pa res bedno bivše ministre kazensko ovajat za malenkosti,če bi Janševa vlada to delala,ne bi imela časa niti Evrope vodit,vemo pa,da je lds 2004 izgubila volitve ravno zaradi razbohotenja korupcije in klientelizma.Pol lahko še oni za nazaj začnejo ovajat in kriminalisti ne bojo delali nič več drugega kot samo te ovadbe reševali,tajkuni bodo pa pokradli kar še niso.
    Sodnikom plače zviševat,delavci se pa 400 evrov plače bojijo izgubit,sramota da Slovenci to gledamo in nič ne ukrepamo!

  20. nemesis pravi:

    Narod si bo pisal sodbo sam,ne frak mu je ne bo in ne talar(Cankar).Kar bomo hoteli,to bomo imeli,dovolj nas je,da kaj naredimo,če nočemo,pa imejmo to,Miloševiča ni zrušil NATO,kmetje iz Čačka so ga,proti narodu ne more nihče.

  21. Carlos Contreras pravi:

    Mefisto, koga je vedno več? Kdo ste “vi”?
    Nemesis, vile v roke, tiča vun?

  22. krucefiks pravi:

    Intermezzo:

    Se da kje dobiti detajlnejši opis oznak kot je spodnji?

    a. 60000 – oznaka za usluzbenca SDV in pripadnika rezervne sestave SDV

    b. 50000 do 50999 – stevilke dosjejev in hkrati registracijske številke rednih registriranih sodelavcev SDV

    c. 55000 – oznaka za bivse (opuscene) redne sodelavce SDV

    d. 20000 – oznaka za sodelavca varnostne sluzbe Oborozenih sil SFRJ (organa varnosti) JLA ali TO

    e. 14000 do 14999 – stevilke dosjejev in hkrati registracijske stevilke stalnih virov na zvezi usluzbencev, pripadnikov rezervne sestave in registriranih sodelavcev SDV,

    f. 15038 – številke dosjejev rezidentov SDV na funkcijah v gospodarskih in drugih organizacijah

    g. 15156 – stevilke dosjejev funkcionarjev SDV

    h. 15696 – stevilke dosjejev posebnih sodelavcev SDV

    i. 13100 in 13588 – stevilke dosjejev posebnih virov (rezidentov) SDV

    j. 13606 – številke dosjejev stalnih in obcasnih virov v RKC (rimokatoliski cerkvi)

    k. 13790 – sodelavec ali usluzbenec SDV na politicni funkciji

    l. 13820 – stevilke dosjejev nadzorovanih oseb, duhovnikov RKC in studentov TF

    m. 16000 do 18000 – registracijske stevilke in oznake nadzorovanih oseb po kategorijah

    n. Oznake ukrepov RSNZ (Depesa SDV ali operativni glasnik SDV): A (aretacija), N (nadzor), P (preiskava)

  23. medek pravi:

    Widespread corruption, organized
    crime and weak states are conditions
    that facilitate and provoke the
    diversion of small arms and ammunition from
    military and police stockpiles to criminal
    organizations and illegal armed groups. The
    situation is particularly serious when these
    arms and ammunition feed armed conflicts.
    For instance, several academic works and
    policy papers provide examples of leaks of
    small arms from military and other state
    agencies to armed groups involved in the
    internal armed conflict….
    http://www.fas.org/asmp/library/articles/PIR_Winter_2007_Recurrent.pdf

  24. severnik pravi:

    Ste položili račune za šverc z orožjem g.Janša? Kaj je z vašimi čez noč obogatenimi ministri???
    Kaj je z Njavrotom,Lovšinim in drugimi??? Kaj je z vašo proračunsko bilanco??? Prevara in neslavno bankrotiranje firm v katere ste nastavili svoje ljudi Mura, Hit igralništvo,Slovenske železnice,zastonjskarski prevozi in reklame za volitve??Dravske elektrarne,Interevropa???
    Lagali ste in izsiljevali z proračunom.Ali ste v 4 letih lahko zaslužili toliko da imate danes stanovanje,vikend in avto?? Raja pa naj posluša vaše laži še naprej??? To je opevanje vaše morale???
    Zamisliti se je treba !!!! Nikoli niste bili in ne boste pošteni! Zavajate in lažete! Vsak vaš drugače misleči je vaš sovražnik.Ste nevaren politik. Vendar se vas nihče ki pozna vašo preteklost ne bo bal ,

  25. marjetica pravi:

    če si enkrat bil povezan z udbo vedno čutiš bolečino in druge rineš v isti drek…

  26. MEFISTO pravi:

    CARLOS, sprašuješ, kdo ste vi in koga je vedno več?

    Pametnih!

  27. Carlos Contreras pravi:

    Bog se usmili, potem bo pa Slovenija bržčas prebila evropsko inteligenčno povprečje!

  28. bronjo pravi:

    Le kaj se je pripetilo Cefizeljovi s silnimi miljoni naših evrčkov?

  29. MEFISTO pravi:

    CARLOS, ne boj se, preveč jih je, ki ogrožajo evropsko povprečje

  30. Mirjana pravi:

    # konec pravi:
    25. junij, 2009 ob 15:42

    In nekateri so se mi smejali ko sem pravil:
    UDBOMAFIJA rules!!

    ..niso se ti smejali zaradi tega …konec

  31. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Levosučni in Desnosučni - v tej sLOVEniji ste zajebali VSE, kar zajebat se je dalo ! _ _ _ _ _ _

  32. krucefiks pravi:

    Podpis @31 z dodatkom SKORAJ vse.

  33. polbela štruca tip KGB pravi:

    severnik pravi:

    26. junij, 2009 ob 12:40

    tov.Spomenka,kar mirno…ste v letih….

  34. krucefiks pravi:

    Sem zdownloadal celoten udba.net dosje na partisu.

    Sem našel notri dva družinska člana. Eden ima napako pri dekliškem priimeku matere (a namesto e). Drugi ima pri imenu očeta napisano Jože namesto Janez. Dokaj malenkostno, ampak človek se vpraša, koliko je še drugih napak.

    Še vedno me zanima, če kdo pozna detajlnejši šifrant, da lahko ugotovimo pomen njunih šifer.

  35. Carlos Contreras pravi:

    Mislim, da je še mogoče videti celotne dosjeje, če seveda še obstajajo. Smo šli gledat dosje enega od družinskih članov - režim si je očitno dal mnogo opraviti z docela nepomembnimi ljudmi in pošiljal nadnje tajne agente, ki sicer niso bili na ravni 007, pravzaprav so tudi s pismenostjo imeli precejšnje težave. Podobno kot danes razni Uničevalkoti. Kar je nekakšna banalna zgodovinska ironija.

  36. MEFISTO pravi:

    KRUCEFIKS, kaj ti bo šifrant?

    Si bil med ovaduhi ali ti je morda žal, da to nisi bil?

  37. krucefiks pravi:

    @MEFISTO:
    Si me pa nasmejal. Ti podatek “zadnja generacija pionirjev” pove kaj o moji starosti?

    Največja fora je v tem, da vas precej, ki toliko pametujete o teh evidencah, ni v evidence niti pogledalo.
    1)Ker sicer bi vsak našel notri kakšnega družinskega člana. Ker je notri več kot 1.000.000 oseb. Upoštevaj število Slovencev (od nekje leta 1880 dalje, to so najstarejše letnice rojstev, ki sem jih doslej zasledil) “and do the math”.
    2)Sem pričakoval odgovor o šifrantih od tebe, uničevalca, kaktusa itd, ki imate toliko povedat čez prejšnji režim. Pa ugotovim, da je raziskoval le Carlos. Vi samo ponavljate, kar so vam povedali.

    Sem preverjal. Še vedno preverjam. In boš še dolgo preverjal. Kot rečeno, 38GB pdf dokumentov, ki so stisnjeni v RAR datoteke, je lepo število dokumentov. Vedno bolj kaže, da sta si ti dve osebi prislužili vpis v evidenco zaradi narejene oficirske šole v JLA.

  38. MEFISTO pravi:

    KRUCEFIKS, torej je že čas, da preboliš pionirske bolezni!

    Še Tito je domnevno naročil pionirjem, učiti se, učiti in zopet učiti!

    Torej je vedel, da nekdanji pionirji še ne vedo vsega!

  39. krucefiks pravi:

    :D

    Da nisi ti Branko Grims osebno. Sprenevaš se že v zadostni meri.

Komentiraj