Thursday 2. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lovili smo Križaniča

24. junij 2009 ob 0:27 | Denis Sarkić |

Finančni minister Franci Križanič med begom pred mediji o obtožbah prvaka SDS Janeza Janše na račun pogodbenega sodelavca ministrstva Draga Isajloviča.

Uradni odgovor ministrstva za finance o zadevi Isajlovič:

Spoštovani!

Drago Isajlovič nima nobene zveze z vabilom Janeza Janše na zaslišanje oziroma s povodom zanj. Ne minister za finance ne njegov svetovalec Drago Isajlovič nimata ne pooblastil ne volje, da bi se vmešavala v delo policije. Gre za očiten poskus odvračanja pozornosti javnosti od lastnega greha, to je kršitve dolžnosti varovanja zaupnosti dokumentov, kadar so ti kot taki označeni. Na tak način se gospod Janša gotovo ne bo odkupil. Kar zadeva dejavnost gospoda Isajloviča na ministrstvu za finance, pa je minister za finance že večkrat javno pojasnil, da gre za njegovo osebno izbiro oziroma pravico, da si sam izbira svetovalce, ki jim zaupa. Nihče drug mu jih ne bo izbiral ali pa mu ukazoval, koga si sme izbrati.

Minister za finance ima možnost zaposliti v kabinetu štiri ljudi, ki so vezani na njegova zaupanje, njihovo imenovanje pa je v izključni pristojnosti ministra za finance. Tri delovna mesta so zasedena, eno delovno mesto pa je in ostaja nezasedeno. Ministrstvo za finance ima z gospodom Isajlovičem sklenjeno podjemno pogodbo. Njegova pogodba sklenjena na podlagi nezasedenega oz. prostega četrtega delovnega mesta v kabinetu ministra. Pogodba je sklenjena za dobo štirih mesecev in znaša maksimalno 9.600 eur, izplačilo pa je odvisno od števila realiziranih ur na mesec. Gospod Isajlovič je angažiran za opravljanje nalog in sodelovanje pri projektih sanacije dolžniške krize in ukrepih za obnovo gospodarske dejavnosti podjetij v stečaju ter družb v posredni ali neposredni lasti države, svetuje tudi na področju pobud v zvezi s strateškimi nalogami naročnika pri zagotavljanju finančne stabilnosti in učinkovotosti gospodarjenja z družbami in sodeluje na sestankih, ki se nanašajo na to problematiko. Za kvalitetno izpolnjevanje obveznosti iz pogodbe so gospodu Isajloviču v kabinetu ministra na voljo že obstoječa manjša pisarna z računalnikom in telefonom.

Lep pozdrav,

SLUŽBA ZA ODNOSE Z JAVNOSTMI

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 25 x komentirano
  1. Gregmud Golobinedžad pravi:

    Skor bi te udaru.Zakaj si odnehal?? Tip je neotesan.Pač tak je s kakršnimi se druži. :| udbovčk

  2. domen pravi:

    Vi novinarji bi se morali malo zamisliti sami nad sabo, js tu pogresam nek osnoven spostljiv odnos.

  3. koseski pravi:

    sarkiću,
    imeli ste neizmerno srečo,
    da ministra ni spremljal isajlović:
    ta lisjak ima vedno lisice s sabo

  4. PIPI pravi:

    Nabio bi te on na kurac :)

  5. MEFISTO pravi:

    Groza, kakega finančnega ministra imamo!

    Sicer pa razumem, da stari udbovec lahko najde pravega sodelavca le v drugem starem udbovcu.

    Če nič drugega, je to vsaj politično skrajno nehigienično!

  6. luka pravi:

    mu je muca snedla jezik…

  7. konec pravi:

    Ali novinarji ne vedo, kako deluje UDBOMAFIJA?

  8. konec pravi:

    Tako kot tile tu zgoraj……………

  9. krucefiks pravi:

    Jaz bi pa dvoje ločil.

    Ena stvar je, da je minister zaposlil Isajloviča. Isajloviča ne poznam, je pa mal leva, da oseba, ki je delovala v tajni službi, sedaj nastopa kot strokovnjak za reševanje gospodarstva.

    Druga stvar je pa ta, da minister za finance niti njegov svetovalec nimata pooblastil, da bi lahko vplivala na delo policije. Pa dvomim, da bi Kresalova pustila, da ji član druge stranke brklja po njenem resorju.

  10. krucefiks pravi:

    SDS se bo morala odločiti. Ali je za vabilo zaslužna Kresalova ali Isajlovič. Oba ne moreta biti.

  11. uničevalec rdečuhov pravi:

    KRIŽANIć–glej WWW.udba.net. pod zap.št.57854.

  12. Gregmud Golobinedžad pravi:

    Men se zdi, da nau dolg Križanič,bo kmal Prekrižanič.

  13. krucefiks pravi:

    @uničevalec: A se dejansko še da kje ta arhiv videt?

    Sama domena www.udba.net je sicer še registrirana v Las Vegasu (http://whois.domaintools.com/udba.net), ne morem pa do nje dostopat. Niti s katerim od proxyjem. Očitno ni aktivna.

  14. luka pravi:

    krucefiks

    na partisu ga maš….je kr ene par GB pdfjev….

  15. konec pravi:

    # krucefiks pravi:
    24. junij, 2009 ob 11:59

    Druga stvar je pa ta, da minister za finance niti njegov svetovalec nimata pooblastil, da bi lahko vplivala na delo policije. Pa dvomim, da bi Kresalova pustila, da ji član druge stranke brklja po njenem resorju.

    ha, ha, ha, …nekateri se komaj morajo naučiti ločevat pravno državo od paralelne para-države, mafijo od udbomafije….ha, ha, ha,

  16. helga pravi:

    Raje bi se ukvarjali z Lj-srbskomafijo, ki se je v zadnjih časih namnožila v Lj. Od kje mulcem denar za razne avtomobilske mogotce, za katere normalno zaposleni dela lahko tudi deset let. Teh si pa nihče ne upa pritaknit. Res škoda, da s takimi “malenkostnimi” stvarmi, nam potem uidejo velike stvari in se potem še naprej lepo pasejo po naši mladini. Torej, Kresalova boj proti mafiji? Je na sporedu? Ali smo boj proti desnici?
    Za Križaniča pa itak škoda besed, sem mislila, da Bajuk ni znal govorit (sem mu malo oprostila, glede na to da je ni zivel v slo), potem pa vidim Križaniča, pa me res začne skrbet, če imajo vsi finančniki resne govorne težave. Da seveda ne omenjamo “narejnih” stvari..

  17. nemesis pravi:

    Pred praznikom državnosti,Janša kot važen človek osamosvojitve,dobi vabilo,da je izdal tajni dosje o int.kvocientu kresalke,nesposobni minister pa zaposli človeka,ki je Janšo aretiral,pa še brez znanja iz finančnega sektorja.Turk pa da smo pred zakonom udbomafije vsi enaki,za kozlat.Kdaj bo revizija Ultrinih poslov,koliko so zaslužili pod vladavino lds in ali so še kje kaki nabiralniki.Izdajalci Slovenije bojo pa zdaj državljanstvo in odškodnino iz naših žuljev dobili,kresalka pa jankovič pa nove volilce.Naj izbrisanim Kučan plača odškodnino iz svojega žepa pa ldsovci,ki so ustvarili izbrisane,ne pa delavci.

  18. PARTIZAN pravi:

    Rogač ? A ni to firma ,ki posluje z Križaničem Ministrstvom za Finance???

    Tale Križanič ne zna komunicirati z javnostjo!
    Pahor ga je izbral !

    Luba Marija kaj smo mi volili in izvolilili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. MEFISTO pravi:

    PARTIZAN, si prepričan, da je Križaniča izbral Pahor?

    Pahor je ta trenutek najbolj tragična figura slovenske politike.

    Tako imenovana levica ga je izbrala za vabo, ki naj bi prinesla volivne glasove, kar mu je prineslo mandatarstvo, čeprav so dobro vedeli , da za kaj takega ni sposoben in da ga ne bodo podpirali.

    Zdaj se pa ne ve, kdo vodi koalicijo. Je to Golobič, Kresalova, morda Kučan! Vsekakor so vzvodi za vodenje vlade zunaj ministrskega zbora, transmisija pa je Golobič.

    Z ignoranco so mu odvzeli kompetenco in pozna se, da lahko počnejo mimo njega, kar želijo. V bistvu jim služi le še kot lepi in smehljajoči se predstavnik za stike z javnostjo, ki naj bi šarmiral novinarke in volivke, ki so nasedle njegovemu naučenemu šarmu.

    Mož je očitno že precej na koncu z živci in močmi . Zaradi zadostne večine in kot beton trdne in monolitne ideološke zaveze, si bodo lahko privoščili, da ga bodo zamenjali ob prvem večjem fiasku za levicio ter ga naredili za grešnega kozla .

    Pri delitvi volilnega plena sicer nisi tako vsklajeni, vendar se bodo tudi usoglasili.

    Pahor bi se mi zdel veliko bolj primeren za predsednika republike, za kar bi bil tudi plebiscitarno izvoljen. Z njim bi pridobili bolj mehkega, ljudskega in manj vzvišenega ter samovoljnega predsednika republike.

    Ker je Pahor poleg Lukšiča edina svetla točka te koalicije in ker je to premalo za pošteno upravljanje države, se nam ne obeta nič dobrega.

    In tako se v praksi odslikava prevzem oblasti po vzorcu ileta 1945, ko se ni izbiralo sredstev. Le zapirajo še ne in streljajo.

    Prvi znaki zastraševalnega nastopanja represivnega aparata, na katerega seveda “nima” nikakršnega vpliva prepotentnan, neizkušena in samovšečna ministrica, se že kažejo!

    Meni se Pahor, predsednik vlade brez listnice, smili, z njim vred pa smo usmiljenja vredni tudi mi.

    Naivni levičarski trobilci v isti rog bodo hudo presenečeni nad tem, kaj nam bo prinesel čas po počitnicah in prihodnja pomlad, ko nas bodo dobesedno prisljeni spustiti na pašo.

    Kdor ne verjame, naj povpraša, kakšno stanje je po podjetjih in po državnih podsistemih, kot so zdravstvo, socialno zavarovanje, bančništvo in drugje.

    Samo Bog nam še lahko pomaga ali pa ene poštene volitve!

  20. krucefiks pravi:

    @helga: Podobno je v Velenju. Ljudje se čudijo, odkod mladini denar za audije, bmwje, mercedese itd..

    Čudijo se pa zarad nepoznavanja avtomobilizma. Tudi to kdaj prav pride, ni to izključno domena mačizma:)

    Lahko se nehaš spraševati. 95% teh avtov je rabljenih, uvoženih iz Nemčije za sitne pare na kredit, kar si pa menda lahko privošči omladina, ki ima dohodke nad 500€ in ki živi pri starših in nima nobenih življenskih stroškov razen avta. Zakaj misliš, da potem tankajo za 5€?:D Ti avti so v veliki večini ranga do 10.000€. To pa je toliko kot nov Citroen C2. Samo če bi tega vozili, jih ne bi opazila.:)

    Nisi vsi ti omladinci mafiozoti, niti niso vsi srbi, ampak so kar lepo razporejeni po vsej “nacionalni lestvici”.

    @Mefisto:
    1)Volitve so bile poštene!!! Mislim, da se ne zavedaš, kako hude obtožbe so nepoštene volitve. Niti nimaš za kaj takega dokaza. Gre se samo za to, da spodkopavaš legitimnost koalicije. Sprijazni se. Koalicija je bila legitimno izvoljena. Je pa res kar praviš, da se Pahor ne znajde in da vsi počnejo stvari mimo njega. Vendar to ne pomeni nujno teorije zarote, ki jo ti želiš predstaviti.

    2) Če trdiš, da policijo vodijo “temne sile iz ozadja”, potem razloži, kako je bila možna afera “Čista lopata”, ki je bila v interesu prejšnje vlade? In kako se je ta preiskava zaključila v trenutku, ko so poti vodile v Janšev kabinet (Petkov sin;))? Če so te sile tako vplivne, da je aktualna ministrica povsem nemočna, potem je bil povsem nemočen tudi Mate in ne bi mogel zorkestrirati “Čiste lopate”. Niti ne bi mogli zamolčati depeš iz tujine, mar ne? Malce krhka je tvoja teorija.

    3)Čestitam pa, da si za spremembo uporabil kulturen nivo.

  21. krucefiks pravi:

    @luka:
    Hvala
    mater, celih 38GB
    še 11 ur :)

  22. kaktus pravi:

    Mefisto (19@), madonca to pot si se posebej potrudil. To bi lahko bil članek za katerikoli časopis, hvaležni bi ti bili ! Imaš prav v zaporedju dogodkov in predvidevanju izteka le-teh . Kri in solze, nič drugega ! Naivni volilci so stavili na masko , ne na obraz !

  23. Gregmud Golobinedžad pravi:

    @19 Volitev ne bo!! Bog je pa že davno obupal nad to vasico. Mi lahko samo opazujemo in imamo pripravljeno granitno kocko za vsak slučaj. Nč bat jesen bo pestra!!

  24. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=WW8mkwyMuyE&feature

  25. 1816 pravi:

    Breaset pump compatbility with bottlesHuns thumbJefff fecke sucksOivia munn lickBigg breasts bbwPussy org.c0mMasaive busted
    pussyChocolate bbar pornLarg breast pornFree streasming cartoon seex pornType off sexual intercourseJilloian barbee nude picturesCelebrty seex tape
    netFree ssex search onlineTempoprary titt tattooTadteful nude tan wlmen onn beachMaan too man erotic massazge videoSeex viideo ethnicRussia vanovo strip clubsTriniddad sexx picsBisexual annd kankakee and female 26Mikee holt is aan assOnline gamme sexualGlamour maturesWatsr orgasm picsFree iinternet now sex tvPictures
    of tthe amozo seex positionsBeutiful sex black womanVintasge
    book alleySmoking joint blowjobMejtal health difference wuth sexWheree does the cum go sexSave headbox bdsm movieMrcel vintage pocket watchSexy
    hot ladiesFreee hhot teen fuck picsEurolpean teehs
    galleriesShare the cumLacery wyite pornLesbian creams iin faceAmatedur
    suck picsKuzetsova upskirtPlai girls sex nude fucBbww moviez powered bby
    phpbbYulia nova titsBlack foot jobIn pleasure provijding reference thisSmall
    chinese cockNude video games charactersCelevrity
    meavan ggood aked video bokep mirip gisel Sessxo porno smWiide strip western pantsWatch nnude ladies free web camsLisst of pornographyThe
    best porn listOlympic fdmale swimmmers sxy picturesFreee pcsof a whore pornPussy screensaverGaay toutchFree
    german couples bdsm video tubesLinngerie oklahoma soonersBlonde
    ten tight aass orgasm videoNaked teenagwrs girlNaked hotspots vacationPutting ginger onn yor vaginaMature amatuer nuce tubesSilicom japanies teens dollsOsgood schlatter’s pawin adultHifumi step-sister
    fuwari hentaiMature granny porn picsJack asss movieJacobs ladcder penos piercingPictures oof adult tem cellBack sex booity asss pussyOy dickFemalke orgasm
    statisticsBest italian pornstarsPam tommy llee hardcoreReasoms for vazginal burningParis hilton nude iin tubBiig
    cock gorillaDanielle loyd nakedFrree full length
    nude viddeo clipsPictrure gallery tren frreMenn usijg sex dollsBoob gwme rsal or fakeMatue priyaVintage westerrn movcie posterTeen feet dreams girlsBuaty
    sexy hoot videoAsian lactating flash playerGeeorgia atanta foam breast formsFoorces ssex clipsAsian contribution psychology1969 car vintagee rimsAdult fiction authorsMisss tesn united
    states worldGranpa tesen thumbs xxxHoot teens pusasys closeupsBusty latija girl havcing seex freeWayys to telpl iif you bisexualSexxy
    hoot manGaay divlrcee dvdFrree pictures of heidi klum nakedSwinger maineAdult learniong makng senseDruk wife
    forced to fuck strangerExtreme control adult toysPorn movioe mature milfsNude picfs oof beth
    chapmanGisseole nudePantie milfsEvve getting fuckedPamela jamrs striper gary flitcroftAsss inn
    pubic free pornPussys getting hitJooey wwng sexHoot redheds titsFree eescort review sitesWorrlds most beautifuul pornstarsHalle berry monstyer balll sex scene videoNakked prettyboyFree
    nake lesbian clipsWhat mmen have airy chestsBest mal portn star 2010Trnnies
    dominate menAdult adhd copingSisdy bboy eats pussyPhotograpy club teens shasta countyIs freddie highmoire
    gayJohhn stewart yoou don’t knnow dickCompleete strangers
    having sexA pleasue iin pathless woodsKunhis nakedAnfhony
    ogoggo butt nakedI lovfe slopppy pussyMa premioere penetrationTeenn
    teacher slutloadBlind anql pooltableNew sexx offender laas 2009Germn sex toyHardwieed plugmold ulti outpet stripAss potatoAbuse sexual spport survivorWild swingers
    orgy videosAnderea parker bikiniYoour desiree pornGay black stallionMatfure singelsTeen anal angelLosst bet femdomCindi’s lingedie in austin texasNudee girls pptFree miilf ssex clkips freeChanel imam nudeSkinny teesn deflorationHot seex guyy and gilsVintage ladie seiio high bedat automztic watchBiig tits
    in wateerland torrentBusty hentai orgyXxxx rap music videosMilfs lookiing forr
    sprrm mealBllack friday deals dicks sportijg goodsFord esscort 1.6
    siMeet on myspace for sexNaked wives girlfriends picsStrrip
    clubs and lake tahoeGay outdoor florida brevgard cocoaPictues movies pornHeavy women fuckingAsian food storein yofk ukIncredcible cumm shotPearl on nue girlls womenJudith juudy angela jeson nakedSeexy girls aand cool carsWorld record for sex partnersHow tto wash thhe penisLaddy gaga ude music videoGay urinal pises
    camRedhead pantysMom’s friends that fuckArrmy naked girlsAndrea spinks porn moviesNakerd ex consGirls oof boomers trip clubBody painting fetishBabyitters suckPuppies scooting oon foor woth bottomSexxy seee through
    shotsC.d.’s onn healingg sexuall additionSaw mmy moom nude68 ottom bracketRate my sex
    comPoorn archives asianWiffe fuck amatuerBrittrany skye suckBeest nycc chat gaay reviewOsaka
    escoort anaCactu in a vaginaFreee long flawshplyer porn video

Komentiraj