Thursday 2. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša na zaslišanje

23. junij 2009 ob 9:13 | Denis Sarkić |

Spletni zapis SDS z naslovom Isti ljudje, enaka politika, iste metode v katerem piše, da je njihov predsednik stranke SDS Janez Janša vabljen kot osumljenec na zaslišanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov po 260. členu KZ-1. Osumljeni Janša se mora tako 2. julija ob 9.00 zjutraj javiti na zaslišanju pri PU Ljubljana - sektor kriminalistične policije na Prušnikovi 51 v Ljubljana - Šentvidu, sobi 4/I. Janša ima lahko s seboj zagovornika, opozarjajo pa ga, da ga bodo prisilno privedli, če se ne bo odzval na zališanje. Mimogrede, Janša je ponovno vabljen na zaslišanje kot Ivan Janša iz Grosuplja, v oddaji na TV Slovenija pa je nastopal, prebiral sporni magnetogram in zdaj še domnevno kršil zakon kot Janez Janša, stanujoč v Ljubljani na ulici Komenskega.

Janša prebira magnetogram

Spletni zapis:

Isti ljudje, enaka politika, iste metode

Torek, 23.06.2009

Predsednik SDS Janez Janša po 21 letih ponovno osumljen »izdaje tajnih podatkov«.

Konec prejšnjega tedna je v slovenski javnosti odjeknila vest, da je vlada pogodbeno angažirala nekdanjega agenta Udbe Draga Isajlovića, ki je leta 1988 vodil tajne preiskave in sodeloval pri aretaciji Ivana Borštnerja in Janeza Janše. Minister za finance Franci Križanič je pogodbo z njim sklenil navkljub zatrjevanju predsednika vlade Boruta Pahorja, da takšne pogodbe ne bo. Isajlović je bil leta 1988 del posebej izbrane skupine agentov komunistične tajne policije, ki je po ukazu takratne komunističnega vodstva aretirala in predala vojaškim represivnim organom Janšo, Borštnerja in Tasića in sicer z obtožbo, da so posedovali tajni vojaški dokument. Vsi trije so bili kasneje skupaj s Francijem Zavrlom na zaprtem sodnem procesu pred vojaškim sodiščem v Ljubljani obsojeni na daljše zaporne kazni. Po slovenski osamosvojitvi je bil celoten proces razveljavljen, vsi štirje obsojenci zaradi domnevne izdaje tajnih podatkov pa rehabilitirani.

Skoraj istočasno, ko je v javnosti odjeknila novica o ponovnem angažiranju Isajlovića s strani slovenske vlade, je na naslov predsednika SDS Janeza Janše prišlo vabilo, šokantno podobno obtožbi izpred 21 let. Uslužbenec ministrice za notranje Zadeve Katarine Kresal višji kriminalistični inšpektor Stojan Belšak vabi predsednika SDS pod grožnjo prisilne privedbe kot osumljenca na zaslišanje zaradi »suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov po členu 260 KZ«.

Mogoče oba dogodka niti nista neposredno povezana, čeprav verjetnosti ni mogoče povsem izključiti. Kajti, kaj pa naj nekdanji agent Udbe Isajlović glede na svojo pomanjkljivo izobrazbo in prakso v Udbi svetuje ministrstvu za finance? Kako s tajnimi preiskavami, podtikanji in aretacijami pospešiti gospodarsko rast? Prav nič ne bi bili presenečeni, če se bo v prihodnjih dneh odkrilo, da se Isajlović ukvarja s podobnimi rabotami kot pred 21 leti.

Predsednica LDS Katarina Kresal je sicer že pred meseci očitala predsedniku SDS, da je s citiranjem neke njene navedbe iz sestanka predsednikov parlamentarnih strank iz leta 2007 izdajal tajne podatke. Kot je takrat javno pojasnil predsednik SDS, omenjeni citat iz nastopa strankarske političarke ni predstavljal nobenega tajnega podatka (ker je bil javno povedan, si je o zaupnosti navedbe lahko svoje mnenje ustvarila tudi javnost sama), kvečjemu je citat razkril šibko poznavanje obravnavane problematike s strani Kresalove. Ta sedaj zlorablja položaj notranje ministrice za maščevanje političnemu konkurentu, ki je v TV soočenju razgalil njeno neznanje. Podobno je leta 1988 ravnal nekdanji jugoslovanski obrambni minister admiral Branko Mamula, ki je zaradi članka, v katerem je pisalo o gradnji njegove vile na jadranski obali in nedemokratičnosti JLA, zahteval kazenski pregon avtorjev. Drago Isajlović in njegovi kompanjoni so po ukazu slovenskega komunističnega vodstva skušali ugoditi zahtevam iz Beograda ter disciplinirati predrzne pisce kritičnih člankov in sicer pod pretvezo, da so izdajali tajne podatke. Kako prozorno. Isti ljudje, enaka politika, iste metode.

Slovenija bo čez nekaj dni praznovala svojo 18-letnico. Ob tem se zdi, da je na nekaj pozabila. Dejstvo, da je Slovenija edina nekdanja komunistična država, v kateri lahko agentje nekdanje tajne komunistične policije še naprej opravljajo državne posle ali celo svetujejo predsedniku republike, govori samo zase.

V Hudi jami odkrivajo na stotine trupel, tranzicijski tajkuni preko poštnih nabiralnikov kradejo podjetja, policija pa namesto morilcev in tatov preganja politično konkurenco predsednice LDS. Daleč smo prišli.

Poziv na zaslišanje osumljenca Ivana Janše s podpisom višjega kriminalističnega inšpektorja Stojana Belška:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 184 x komentirano
  1. lucko pravi:

    Ja kaj a sedaj bo pa zanikal, da je to kdaj naredil, kljub temu, da so posnele kamere? A pricakuje da zanj zakon ne velja? Pa ta clovek je nevrjetn, stoji pred tabo in te prepricuje, da ga ni tam in on potem moralizira o laganju.

  2. Nikolovski pravi:

    Bruahahahahaha
    to pa je še eno smešno dobro jutro :D
    G.Janša… ne skrbet. Še zmeri živimo v pravni državi. Treba bo dokazat! ;)

  3. JBTZ pravi:

    Sedaj je Bavčar končno uspel sestopiti s prestola IstraBenza in bo
    imel ponovno priliko reševati svojega kolego…
    Novi izzivi , nove zmage v boju za demokratično in pravično družbo.

    Bruahahahahaha
    Bruahahahahaha
    Bruahahahahaha
    Bruahahahahaha

  4. luka pravi:

    počakte mal, sej še ne vemo zakaj se gre….

  5. lucko pravi:

    In ce smo natancni, je on takrat zlorabil zaupne podatke za diskvalifikacijo drugih in sedaj moralizira, da LDS uporablja policijo???

  6. Nikolovski pravi:

    uf… ne me narobe razumet danes. Sanja se mi ne zakaj se gre, sam mi je pa dal nasmeh na obraz, ko sm pomislu kok bo kle komentarjev in kako je novica o ultra-cern-in-fair minila v tišini…
    Pa iskreno… mene boli k…. kaj se dogaja z Janšo in take zgodbe se mi zdijo neumne.
    … in neumnostim se je treba smejat :D

  7. lucko pravi:

    @Nikolovski:
    Ce se ne motim se gre za to, ko je na RTV SLO bral iz zaupnega zapisnika le dele, ki so njemu ustrezali ni pa hotel potem umakniti oznake zaupnosti, da bi lahko se kdo govoril o tem.

  8. Matej pravi:

    Jeah bejbi! Komunizem kuca na vrata!

  9. lucko pravi:

    Matej a tvojega, ce razkirva tajne dokumente, pa ne smejo ane?

  10. Matej pravi:

    lucko, podnapise prosim!

  11. bejž zajc pravi:

    Saj ne gre za Janeza!
    Gre za Ivana, starega mačka in zvestega sodelavca v ZSMS in v ZK Slovenije.

  12. konec pravi:

    naši komunisti postajajo res nevarni…..čeprav bodo še naprej lagali, da udbe ni več, partije ni več, komunistov ni več……
    ha, ha, ha - in to naj bi bila evropska pravna država…..LUSTRACIJA JE MANJKALA in to ponavljam že veliko časa…Slovenec je komunist in konec.

  13. konec pravi:

    Kdor ne skače in kriči
    Živel Tito
    ta v celici bo gnil….

    ha, ha, ha,

  14. lucko pravi:

    Pravim, da ce SDSovca obisce policija je to UDBA in komunizem, ce pa koga drugega pa pravna drzava…

  15. lala pravi:

    Isti ljudje, enaka politika, iste metode. HA HA HA HA

    Ej a vam povem kaki zaupni podatki so to bili; naj bi bile dve seji zaprti za javnost o hrvaški na kateri so se vse parlamentarne stranke dogovorile, da bi podprle blejski dogovor, če bi le ta vseboval načelo pravičnosti, kasneje, ker ga ni je dogovor propadel, Kresalka pa je trdila, da sedanje koalicijske stranke ne bi nikoli in ga tudi niso podprle takega dogovora, nakar je JJ vzel z mape list in prebral magnetogram iz ene od teh dveh sej, kjer je lepo razvidno, da laže!!……nato pa ga je obtožila, da izdaja “tajne” podatke, čeprav, če vprašate mene, če je ta prepis magnetograma resničen, najlepše pokaže kako nek politik za zaprtimi vrati trdi in ravna drugače kot nato pred kamerami!!…..kar pa moram reči je specialiteta levice, namreč glejte, ena prvih stvari, ki jih je hotela Širca narediti, ko so prišli na oblast, je bila ukinitev tretjega programa, zakaj??….ker so prenosi sej od prejšnega mandata javni in ne morejo več pred kamerami novinarjem nalagat eno, potem pa v parlamentu sprejemat drugo, točno to pa se je dogajalo 10-15 let nazaj, tisti ki dalj časa spremljajo politiko in ta teater okoli bodo to hitro vedeli!!!!

  16. WHMH pravi:

    Komuniste na vrbe, da se končno konča 60 letno nategovanje slovenceljnov. Škoda, da smo zamudili skoraj 18 let. Da ne bo pomote: nisem belogardist, …

  17. WHMH pravi:

    Sem pa antikomunist - do smrti …

  18. WHMH pravi:

    Pa še lepo bi zgledali, tako viseči, tihi, …

  19. eva pravi:

    Nedorasli Janezu Janši so očitno medse spet povabili izmečke najslabše vrste, da namesto njih opravi umazano delo. Janez Janša bo pa pometel s temi izmečki in njihovimi naročniki. In prav je tako!

  20. lucko pravi:

    Ce SDSovca obisce policija je to UDBA in komunizem, ce pa koga drugega pa pravna drzava…

  21. Mirjana pravi:

    Nekoč je veljalo, da smo ženske opravljivke in zdraharke,…to vlogo so uspešno prevzeli moški v politiki…aleluja:))

  22. Vito pravi:

    Dokler ima nek dokument oznako stopnje zaupnosti se ne sme NOBEN NJEGOV DEL razkrivati. Lahko se pa v dokumentu označi samo določene dele, ki nosijo takšno oznako. Vendar mora to narediti lastnik dokumenta (tisti, ki je določil stopnjo zaupnosti), in sicer po točno določenem formalnem postopku (vse mora biti zavedeno, itd.). To verjetno ni bilo narejeno, zato gre razkritje, kar je po zakonu kaznivo.
    Vsi poslanci, člani vlade, itd. bi morali poznati ZTP, kjer je to lepo napisano. Še več, vsi ti ljudje bi morali vsako leto obnavljati znanje glede dela s tajnimi podatki (to pomeni, iti na seminar in pridobiti potrdilo o udeležbi!) - tudi to je predpisano z zakonom. (dopuščam možnost, da poslanci avtomatično pridobijo dostop do tajnih podatkov in jim ni treba pridobivati dovoljenja za dostop ter obiskovati seminarjev, tako kot ostali smrtniki, ki morajo ravnati s podatki s stopnjo zaupnosti).
    Vendar: JJ, ki je bil na čelu ministrstva za obrambo, bi moral imeti “v malem prstu” vso znanje, kako se ravna z zaupnimi podatki. Tako, da se v spletnem zapisu SDS sprenevedajo. Če pa ne vedo, kaj piše v ZTP, pa ni čudno, da je kultura ravnanja z zaupnimi podatki tako na psu…

  23. konec pravi:

    Saj sem predvideval KONEC DEMOKRACIJE (glede na splošno kulturno raven ne bo pretiranega jokanja).
    To kar je na oblasti ni vredno Evrope in to je to.
    Komunisti so ponovno prevzeli popoln nadzor na državo.
    Ampak glavno je, da propaganda naprej prepričuje javnost, da to ni res…ha., ha, ha, ha.

    UDBOMAFIJA&BALKAN RULE!

  24. konec pravi:

    In sedaj zahrbtni in hinavski komunisti vsi v en glas: JJ je kriv, on je kriv!!
    ha, ha, ha
    pa živel tito… ha,ha, ha, ha.

  25. lala pravi:

    Ah glejte no to niso bili nobeni taki grozn zaupni podatki, ki bi se dotikali varnosti države ali kej podobenga, ampaj je pa lep podatek kako je Kresalka lagala na TV, če zapis magnetograma seveda drži!!!
    Za naprej pa, če imajo poslanci jajca, naj bodo vse seje odprte za javnost, da ne bo več zgovarjanja in laganja pred kamerami!!!

  26. joze pravi:

    vsi ti samooklicani osvoboditelji slovenije so na placilni listi zahoda-zda
    prodali so svoj narod in svojo novo drzavo za vedno
    imeli smo vse moznosti da naredimo res udobno in pravicno drzavo za vse
    vendar tako eni kot drugi ki so sli skozi parlament so vse to zapravili

  27. Štrigon pravi:

    Madonca ta novica je pa res močna.
    Samo pogledam na komentarje.
    Saj je kot bi s kanelo zaril v sršejne gnezdo.
    Bo še zabavno, ha ha ha še bolj kot Berlusconijeve kurbice.

  28. MEFISTO pravi:

    Zjutraj sem na pročelju neke mestne stavbe prebral sledeči grafit:

    “ŠE EN DAN BLIŽE REVOLUCIJI”

  29. bronjo pravi:

    A te je kaj strah, mefistek?

  30. konec pravi:

    JJ na sliki - pavlov refleks še vedno zelo dobro deluje pri naših rdečuhih……- koliko časa bo potrebno, da bomo prišli na 100-ti komentar? Malo, ZARES malo….
    ha. ha, ha, ha, ha, ….

  31. bronjo pravi:

    konec, koliko od teh 100-tih bo tvojih? 85?

  32. lucko pravi:

    Ce SDSovca obisce policija je to UDBA in komunizem, ce pa koga drugega pa pravna drzava… Splaca se biti SDS. GGju bi podelili plaketo za zasluge ne pa zahtevali odstop.

  33. konec pravi:

    lucko, zakaj pa komuniste, udbovce in množične morilce policija nikoli na obišče?

  34. Štrigon pravi:

    A Bavčar že ustanavlja “Odbor za zaščito tajkunskih in špijunskih pravic” ?

  35. lucko pravi:

    @konec:
    Pa jih ovadi in jih bo. Ce pa jih nimas za kaj ovadit pa bodi tiho s takimi butastimi.

  36. bejž zajc pravi:

    konec - jebiga, tvoj ljubidemokrat in moj neljub nedemokrat je bil KOMUNIST.
    Boš bruhal ?
    EX KOMUNAJZARJI RULE!!!

    ..in kaj pravi tvoj psihiater, vidim, da ti ne gre ba bolje!

  37. Haiku pravi:

    Hehe, najbolj mi je smešno, ko vidim komuniste, kako pljuvajo po Janezu Janši. Zakaj tako pljuvajo? Kolikor jaz vidim, so namreč narejeni iz istega govna, kot on, Tako “rdeči” kot “črni”, vsi so isto govno. Na eni strani morilci, na drugi strani izdajalci.
    Ne vem, kako lahko gledate, kdo od teh je boljši? Obe struji sta, eni kot baza drugi kot kislina, ni važno kateri je kaj, dejstvo je, da je vsaka stran nevarna, skupaj se pa nekako onemogočata, izničujeta. Žalostna posledica tega je, da se ustavi tudi napredek.
    Vem samo nekaj, kdorkoli je že bil proti ustavni rešitvi sramote z izbrisanimi, ne zasluži zraka, ki ga diha. Kam vodi ultranacionalizem, lahko vidite na primeru akvarelista.
    Kolikor že lahko očitamo novi oblasti, so rešili vsaj to sramoto, če že drugega niso naredili.
    Ker mi res ni jasno, kako je lahko Evropa takšne nacionalistične izrodke, kot s(m)o slovenci spustila v svoj krog. Sem slovenec, 25-tega si pa lahko z zastavo samo rit obrišem, kaj drugega si simbolika takšne bananarepublike niti ne zasluži. Hehehe, pravi Klero-Komunisti, zanimiv hibrid…

  38. konec pravi:

    bejž zajc, če nisi komunist nisi v politiki, komunisti imajo vse v rokah tudi opozicijo……

  39. agrippa pravi:

    @Haiku:
    To kar Vi čutite, so si želeli in si še želijo “levi politiki”, ker njihovo ideološko geslo je “enakost vseh”. Seveda to velja le za rajo,ki je trdno prikljenjena na realna tla, kot telički v hlevu.

  40. aero pravi:

    haiku… iz tvojih besed naj sol postane. spustimo ze te kislinarje in bazarje skupaj in po nevtralizaciji si odpocijmo ob ’slanem’ krompircku.

  41. NoMercy pravi:

    enkrat Ivan - vedno Ivan :P … s kakšne barve flomastrom je pa ta papir podčrtan?

    in SDS primerja eno vabilce z Hudo jamo, tajkunstvom, lačno rajo … heh viso hočejo zriniti Janeza.
    A za to štalo kdo da kakšen popust ob nakupu čipsa in piva :)

    ups: o lačni raji na SDS.si n govora :P

  42. medek pravi:

    A je cijaš posnel in poslal info na hrvaško, medtem pa pozabil, da uradnega snemanja ni bilo.

    Janša ne laže, a niste vedeli, on samo nikoli ne govori resnice :)

  43. medek pravi:

    lucko pravi:

    23. junij, 2009 ob 10:52
    Ce SDSovca obisce policija je to UDBA in komunizem, ce pa koga drugega pa pravna drzava…

  44. medek pravi:

    Sicer je pa to že storil pri indijskem zdravilcu in plačal kazen za izdajo.

    JJ “zavedni” piroman, ki prileti gasit požar.

  45. NoMercy pravi:

    pa dobro no, lahko bi si ža vsaj naslov uredil pri Urški ali kjerkoli pač že je pod streho, da s temi kozlarijami zaradi njega ne trpi prejšnja … emmm … kako se pravilno SDS_ovsko reče udeleženki v nepravnem razmerju med moškim in žensko pod isto streho???
    Pravzaprav si zasluši IJ aka JJ tudi pregon zaradi povzročanja duševnih bolečin. Si lahko zamislite stres, ko preberete vsebino vabila pa šele potem ime, da vam vsaj malo odleže???? — in to je lahko videla tudi njegova hčerka!!!

  46. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042276322

    Inšpektorji lovijo bivšega Janševega generalnega sekretarja Boža Predaliča

  47. luka pravi:

    protinapad za afero golobič…:) mal amatersko mi tole deluje….vsaj z offshore računi z orožarskimi dolarji bi prišli na plano….

    amatersko gledališče…eh..cirkus…

  48. lucko pravi:

    medek, a je clan SDS? Da vem ali se gre za UDBO ali ne:)

  49. lucko pravi:

    Pri napadih podpornikov JJa je zelo zanimivo, da se pa dejstva, da je JJ naredil res kaznivo dejanje pred kamerami nihce ne dotakne.

  50. š a v e l pravi:

    če si osumljen še nisi kriv. krivdo bodo morali dokazati. če pa so c.i.t.a. dokazi pa je krivdo težko zanikati

  51. nobody pravi:

    VSI SO ZLOČINCI…razlika je le v tem, da nekateri zaradi svojih lobijev in nadvlado nad medijskim prostorom uspešno prikrivajo svoje ”umazanije”…nikogar ne zagovarjam, sem pa zato, da se popravijo stare krivice in da se strpa prave lopove za zapahe. Ve se pa, da je preiskava proti JJ, v primeru orožarske afere, bila ustavljena prav zaradi njegovih močnih lobijev- če bi ta primer prišel na evropsko sodišče bi danes igral tarok s Karadžičem v Haagu…in vsi ki zagovarjate kateregakoli slovenskega politika, naj se pogleda v ogledalo in si prizna, da podpira ”izdajalce” naroda!!!

  52. krucefiks pravi:

    “Ce SDSovca obisce policija je to UDBA in komunizem, ce pa koga drugega pa pravna drzava…”

    Podpis pod tole.

    @medek:
    Chuck Norris fora.

    Janša govori resnico, tudi ko laže.:D

  53. Haiku pravi:

    @agrippa:
    Ja, res je, želim si enakosti vseh, enakosti, da se Janšo, Pahorja, Vajgla, Rupla in še seveda vse ostale lopove pokliče na zagovor. Ok, se nikoli ne bo zgodilo. V Britaniji imajo zdajle precej fini škanadal v zvezi s poslanskimi stroški, odgovornim grozijo zaporne kazni. To želim. Želim, da v Sloveniji zakon velja tudi za poslance. Želim, da se vsem poslancem ukine imuniteta. Želim, da bi bilo nekaterim Rupel poslancem že enkrat jasno, da poslanec ni dosmrtna funkcija, da se ne deduje, želim, da bi v vsakem mandatu vsake vlade zaradi prevar ali nesposobnosti odstavili vsaj 10 ministrov. Želim izvedeti, kakšne svinjatrije ve g. Rupel o obeh straneh, da se ga ne eni ne drugi ne morejo znebiti?
    Realno si pa želim, da bi se ustava RS spoštovala tudi v resnici, ne samo ob posebnih priložnostih.
    Želim, da bi enkrat oboji sprevideli, da ko pljuvajo drug po drugih, da imajo oboji prav, da so oboji navadni lopovi, oportunisti, ki takoj, ko prilezejo na vrh, začnejo krasti resurse.
    Želim, da se vse dosedanje ministre, ki so bili kakorkoli, posredno ali neposredno vpleteni v gradnjo klinik, avtocest in tunelov, obsodi na smrt.
    Želim, da po vzoru Italije ustanovimo finančno policijo, namesto teh kekcev, ki jih imamo sedaj, da bodo ob eventuelni reviziji poslovanja kateregakoli podjetja/ustanove hermetično zaprli le to in opravili res neodvisno preiskavo, odgovorne za eventuelne nepravilnosti pa resnično drakonsko kaznovali.
    Želim, da bi do takšnih preiskav prihajalo nenehno, ne samo takrat, kadar vladajoča struja ali opozicija nabirata politične točke. Želim, da bi se vsi na odgovornih mestih v sloveniji morali vsako sekundo svojega obstoja zavedati, da so pod strogim nadzorom. Da bi se zavedali, da se napaka odpusti, da se prevara kaznuje s smrtjo. Da bi se zavedali, da večja moč prinese tudi večjo odgovornost, ne samo večje pravice.
    Dokler pa je izbor na volitvah samo priložnost za visok in hiter zaslužek, pa žal ne bo nič drugače. Ne me narobe razumet, VSAKA država ima korupcijo, povsod se preganja, pri nas pa samo s prsti kažejo drug na drugega, nihče pa ne ukrepa, ker če bi nekdo enkrat res sprožil kakšno neodvisno preiskavo, bi le-ta za seboj potegnila cel plaz dreka, ki se je v zadnjih 20ih letih nabral pod površino.

  54. Nogavička pravi:

    lucko pravi:

    Ce SDSovca obisce policija je to UDBA in komunizem, ce pa koga drugega pa pravna drzava.

    ;)

  55. medek pravi:

    Intermezzo:
    http://www.youtube.com/watch?v=cM7VQDQAFN4

  56. asd pravi:

    Kresalka ga preganja zaradi tele Janševe izjave: “Dejala je: Toliko let je že nerešena meja, da se čisto nikamor ne mudi, pa še tudi deset let jo bomo reševali. Pa rešitev bo tako ali tako padla takrat, ko nobenega več tukaj ne bo.”

    to pa so neki tajni podatki. ti samo kažejo resnično mišljenje kresalke, ki bi ga morali vedeti vsi slovenci, zato je prav, da je janša to “tajnost” izdal. kresalka je zjebala golobiča, zdaj hoče še janšo. kar po vrsti gre ta keš pička. :)

  57. Nogavička pravi:

    Žalostna resnica: Igor šoltes je obelodanil žalostno resnico, da te sistem prej kaznuje za krajo bicikla, kot pa za razmetavanje s skupnim denarjem.

    Cerar pa je pred časom dejal, da je pravna država proces.

    Moj zaključek: pravna država je v času visoke gospodarske rasti morala počakati na visoke zaslužke. Zdaj bi bil primeren trenutek za izstavljanje računov. Ves zafrčkan denar bi nam zdaj še kako koristil.

    Sistem je postavljen, potrebno ga je le izvajati; ne glede na to iz katere stranke je kdo. S tem ko prst kažeš na druge, imaš slabo vest in si ne želiš pretirane pozornosti, zato jo po vsej sili preusmerjaš na notranje in zunanje sovražnike.

    Ni lahko biti javna osebnost. Še težje pa je biti javna osebnost, ko te muči slaba vest.

  58. antikalimero pravi:

    asd@ a obstajajo tudi keš kurci?
    Daj dopolni komentar?
    JJ - ne spada pod to kategorijo ? On ima svetilnik!

  59. asd pravi:

    Igor šoltes lol. sami komunajzarji povsod.

  60. Štrigon pravi:

    V 27.tem komentarju sem se spraševal kakšni komentarji bojo tu danes.
    Res, JJ-jovci so dobesedno padli v trans… ponoreli sršeni.

  61. Nogavička pravi:

    Ti je že lucko povedal, asd, če ni SDS je UDBA in komunist ;) “Hud argument” nima nobene veze z delovanjem pravne države.

    Prej kaže na to kako si jo ti predstavljaš.

  62. Nogavička pravi:

    Če je bilo tvoje vodilo “sami komunajzarji povsod”, ko si gledal prejšnji vladi, tisti ki si ji namenil vso svojo podporo, pod prste, potem pa res ni čudno, da je tako kot je.

  63. asd pravi:

    ja ne moreš nam zamereti. če pomislimo na UDBO in komuniste, če gre pa politik drugega politika preganjat zaradi “izdajanje tajnih podatkov”. pri komunistih je bilo veliko tajnih podatkov, katerih namen ni bilo čuvat države ampak politike. v demokraciji pa naj bi bilo čimveč stvari čimbolj dostopnih javnosti, a ne?

  64. Nogavička pravi:

    Če kaj vem, sistem, ki skrbi za delovanje pravne države in predvsem enakost pred zakonom, opravlja svoje poslanstvo.

  65. lucko pravi:

    Zakaj pa je potem to JJ oznacil za tajni sestanek in zakaj je bil potem dokument tajen? To je bil pa sedaj avtogol asd:)

  66. lucko pravi:

    Pravzaprav pa imas prav asd. Komunisti so pac imeli tajne podatke in so jih razkrili le del ki jim je ustrezal in kadar je to njim to prislo prav. Iz tega sledi, da JJ oblada prijeme, ki jih obsoja. Ali obsoja tudi sebe? V koncni fazi je bil komunist in se vedno se obnasa kot komunist.

  67. Nogavička pravi:

    Torej so nekateri tajni dokumenti bolj tajni od tistih, ki nam pri dnevni politiki pridejo prav za obračunavanje s sogovorniki o nam neprijetnih dejstvih?!

    Se ti toži po “odmevnih in medijsko podprtih aretacijah v službi ene partije”, nemara ;) Tákole prepucavanje o neki tajnosti je premalo razburljivo za tvoje ležerno življenje. Akcije manjka: dolga vrsta maric, utripajoče luči, pa vklenjeni donedavna zavezniki, pa izjave za medije njihovih pravnih zastopnikov …

    Žajfnic ti manjka, fant moj.

  68. lucko pravi:

    Cakam samo se na besede, da je bilo dejanje JJa sicer protizakonito a v duhu zakona… Potem pa smo v Jugi…

  69. Nogavička pravi:

    Ja lucko, meni je toliko bolj zanimivo, ko vidim, da njegovi volilci v resnici padajo na take arhaične fore in jih ne zaznajo kot prav tiste katere očita svojim političnim nasprotnikom, ampak bolj kot “ta prave moške” ;)

    Spin.

  70. medek pravi:

    Totalitarni JJ, Spomenka že ve :)

  71. Gregmud Golobinedžad pravi:

    Bravo JJ !! Dobr si tole naštimu! :) Sorry ampak tip je za tole levo sceno enostavno car.

  72. lucko pravi:

    Ja ce primerjas to z lazjo GGja je to precej vecji favl. Ne samo, da je lagal prisotnim na sestanku, storil je celo kaznivo dejanje(vsi smo ga videli na televiziji). Sicer ne vrjamem, da bo policija ukrepala, ker bi bil to prevelik + za SDS. Ze vidim Moj boj, ki ga bo napisal v zaporu, ki vrjetno zapor niti nebi bil… Ampak v knjigi pa bi brez dvoma bil tako opisan. In kako so ga komunisti in UDBA mucili…

  73. Ifit pravi:

    @20: Ena najbolj resničnih izjav, ki se tiče naše države.

  74. NoMercy pravi:

    jaz bom pa JJ tožil zaradi ponarejanja: takšno kravato sem imel jaz pred njim !

  75. Denis Sarkić pravi:

    Osvežitev spomina na zgodbo o spornem magnetogramu v štirih korakih:

    http://www.vest.si/2009/02/27/duh-watergate-a-strasi/

    http://www.vest.si/2009/02/28/jansa-lagal-na-tvs/

    http://www.vest.si/2009/03/06/zaupni-magnetogram/

    http://www.vest.si/2009/03/06/kabinet-o-magnetogramu/

  76. Carlos Contreras pravi:

    NoMercy, upam, da nisi imel tudi tiste z dvoglavim orlom. ;)

  77. obama pravi:

    Tale Janševa rasturancija Kresalke pred širnim avditorijem je res za antologijo….

    nepozabno….

  78. Nogavička pravi:

    Komentarji iz arhiva so pa :))) … pa sej sta bla sam martinjak in konec. Za nepoučene: konec te bil tisti čas neemocije, Martinjak pa (skoraj) vse ostalo, prepoznaš ga po Caps Lock ;)

  79. Nogavička pravi:

    Ah spomini. Arhiv rules, konec :)))

  80. Neja pravi:

    Verjamem:
    -ljudstvo ima pravico, da je čim bolj informirano, vendar informirano z resničnimi, objektivnimi podatki.

    -novinarji /veliko od njih/ se fokusirajo na posamezne ljudi, besede, dejanja; razpihujejo “mega novice” v medijih in lahko precej vplivajo na “vox populi”, potem spet analizirajo in analizirajo razloge za rezultate in gre farsa naprej
    -da bi bilo pošteno, da bi obravnavali vse politike, njihove napake in prekrške /in seveda vse druge ljudi/ enako, z enako vnemo in intenzivnostjo
    -da bi z enako vnemo poročali tudi o dobrih dosežkih, rezultatih, novicah
    -da bi odgovarjali za svojo neprofesionalnost, za razpihovanje “strasti”……

    -da ima ljudstvo pravico, da se z njim ne manipulira, ga ne razdvaja, ter izkorišča….
    - moč JJ se napaja iz razdvajanja, diskreditacije, laži in iluzornih sporočil ljudem o pravljični strategiji, s katero bi rešil probleme in pričaral blaginjo…
    - pošteno bi bilo, da več ne bi imeli takih politikov, da bi se jim znali zoperstaviti in jih postaviti tja, kamor sodijo.

  81. paternoster pravi:

    Zakaj? Zato,ker bo v teh dneh Slovenija stara18 let.Ve se kakšne zasluge je pri osamosvajanju imel gospod Janša.Nihče od trenutno vladujočih tovarišev pri tem ni imelo nič,vsaj ne pozitivnega.Zato je bilo potrebno narediti korake,ki so v železnem repertoarju komunističnih naslednikov.Nikoli ne bomo imeli mira pred nasledniki krvnikov Slovencev.Nikoli nas ne bodo izpustili iz svojih krvavih rok,ne glede na izzide volitev.Obupati pa ne smemo

  82. joze pravi:

    vidim da se vedno vec bralcev nagiba v smer s katero se strinjam tudi jaz

    VSI SO KRIVI, ZAJEBALI SO SLOVENIJO OD PRVEGA DNEVA VOJNE PA DO DANES,
    PRODALI NAROD NATO-u
    RAZPRODALI NASE TOVARNE IN PODJETJA
    ZJEBALI SOLE IN UNIVERZE

    DAJMO SE ZBRAT IN POMEST Z NJIMI!!! LEVO IN DESNO

  83. luka pravi:

    točno tko!!

  84. lucko pravi:

    @joze:
    Mislim, da res, ampak problem je da je zal treba glas na volitvah se vedno nekomu dati in to pomeni da moras izbrati najmanse zlo.

    Ker ce ne volis je lahko se huje…

  85. joze pravi:

    VOLITVE SO PESEK V OCI!!!
    probaj skozi volitve zmanjsat stroske za “obrambo” -vojsko in NATO ter jih razdelit solam in bolnicam ?????
    ne samo da je nemogoce ampak moras vzgojit in lansirat politika da bo to sfural kar je samo po sebi
    utopija
    DEMOKRACIJE NI! TOJE NAVECJI NATEG ZA LJUDI-DELAVCE DEMOKRACIJA IN KAPITALIZEM!!!

    KO NIHCE NE BO SEL NA VOLITVE VSE TE PIJAVKE NE BODO IMELE VEC KREDIBILNOSTI
    NE BO SE SESULA DRZAVA IN RED KOT NAS SVARIJO AMAPK ONI BODO IZGUBILI VSO MOC IN VPLIV OSTALI BODO V GATAH NA VETRU IN SLI NA BORZO DELA PO SLUZBO

  86. lucko pravi:

    @joze:
    Ja ampak problem je da neglede na to ali gremo na volitve ali ne le te veljajo… Ce bi obstajala meja kdaj ne veljajo bi se slo…

    Glede kredibilnosti? Kako izgubis nekaj cesar nimas? Vrjemi, da ta tvoj predlog ne pride skozi… Glavni problem tega je pa celo to, da bodo intelektualci poizkusali na ta nacin res protestirat in posredno bodo izvoljeni populisti s strani podpovprecnezev. ZATO PRAVIM, DA BI BILO TO HUJE.

  87. joze pravi:

    zal je to past ki ji vsi vztrajno nasedajo in ravno to vsakic znova poraja iste probleme
    sam se nikoli nisem bil in nikoli ne bom udelezen na nobenih volitvah
    to ni moj sistem , moji zakoni ….
    ravno intelektualci so tisti ki so v tem casu najbolj krivi zato ker so po strankah ali pa tiho
    ce je rezultat volitev 0-1% ne more biti govora o nobeni vecini enostavno jih ni!
    Zakaj so pa mediji v casu volitev tako dragi za zakupit -preko njih se manipulira narod
    ni volje ljudstva na volitvah ampak se samo potrjuje voljo medijev in politike
    zakaj se pa oglasajo razne javno mnenjske agencije privatne firme v casu volitev? kot naprimer spostovani gospod prof.Kline?
    Samo eno lahko recem preberite si Chomskega poslusajte kaj govori!

  88. lucko pravi:

    OK, misli, da bi bil rezultat ce tebe spolusa vecina to, da bi bil Jelincic izvoljen… Bog ne daj…

  89. joze pravi:

    vidis lucko glavni problem je to da si se teoreticno ne moremo zamisliti kaj bi bilo brez volitev?
    ali ce nobeden ne bi sel na volitve
    se pravi da je vecina popolnoma ujeta v to enotirno razmisljanje
    kak sistem pa imamo potem saj je isto vse to komunizem , kapitalizem….vsi ti izmi
    folk vedno najebe

  90. lucko pravi:

    Ni problem, da si ne znam predstavljat. Ce ne drugega bi sli volit kandidati in njihovi sorodniki in zal bili legitimno izvoljeni… Res ne vem kaj bi to pomagalo. Razen ce bi potem nasilno ukinili drzavo, kar pa bi zaradi nekterih ljudi se huje.

  91. nostradamus pravi:

    Delat zginte banda komentatorska, da bo za na morje za na Hrvaško, ne pa o Indijancih razpravljat. Kar se pa lažnivcev tiče, pa za vsako laž 1 cm jezika odrezat, pa bomo vidl….No ja nekaterih lažnivcev žal ne bi bilo več med nami, ha ha ha….

  92. š a v e l pravi:

    TOOOO !!!

  93. konec pravi:

    Zakaj policija nikoli ne obišče KOMUNISTE, UDBOVCE in morilce?

  94. konec pravi:

    JJ pokaži Evropi, da Slovenija ni še ponovno totalitarna država…..vse hoče uničit, ubit, pokvarit, prevzet, ….BANDA SVINJSKA, KOMUNISTI ven iz EU-ja, nazaj na BALKAN!

  95. konec pravi:

    Ali ni še kućanova UDBOMAFIJA tako močna in drzna, da ga takoj ustreli?

  96. Nogavička pravi:

    joze, SSN ni nikakršna alternativa. Že videno in predebatirano do onemoglosti ;)

  97. Nogavička pravi:

    konec, ti s pa, milorečeno, zmer bl prfuknen.

  98. Bount pravi:

    J.J. se je že naučil padati , se pobrati in zopet padati itd…skratka idemo dalje za iste finte…

  99. lucko pravi:

    @konec:
    A se nisi prebral? Ce koga iz SDS obisce policija je to UDBA in komunisti, ce kogarkoli drugega pa pravna drzava…

  100. nemesis pravi:

    Zakaj je pa Kresalka šele zdaj ovadbo dala,zakaj je ni takoj po intervjuju,ko še ni imela tega statusa vpliva na Policijo ?
    Ker bi radi Janšo v kehi,jim je zelo na poti pri kraji,pa kaj bo pa Virant krmilo prevzel.

  101. Edi pravi:

    ah… seveda, vsi bi radi spoštovanje pravil, ko pa jih sami prekršijo je pa policist svinja in podobno, to je enako kot se dogaja na cestah, vsi delajo prekrške, ko jih ustavijo se pa pizdijo… težko je živeti s takimi nenačelnostmi…

  102. š a v e l pravi:

    @konec: saj jih. kaj pa je drugega poziv SKP PU LJ ali pa GPU (ne vem niti natančno) Ivanu Janši, če ne obisk policije pri komunistu ? nehajmo se sprenevedati. veliko njih je bilo komunistov. tako Pahor kot Janša. le da se eni skrivajo.

  103. Carlos Contreras pravi:

    Šavel, Kaki že pridno spančka v mamičinem naročju. Bo pa besno odbevskal nazaj jutri navsezgodaj.

  104. MEFISTO pravi:

    Če je to vsa postkomunističana pamet, potem adijo boljša prihodnost!

  105. konec pravi:

    # lucko pravi:
    23. junij, 2009 ob 23:12

    @konec:
    A se nisi prebral? Ce koga iz SDS obisce policija je to UDBA in komunisti, ce kogarkoli drugega pa pravna drzava…

    Ok, en lep primer.
    Ribičič je poklal na tisoče in tisoče, če ne na desettisoče in desettisoče “jugoslovanov” - še vedno je nedotakljiv…..

  106. konec pravi:

    Enega po enega je klal, trpinčil……. za to je bil in še vedno nagrajen…………in to je pravna država?

  107. MEFISTO pravi:

    Vprašaj ga, kaj ve o vzrokih za poboj Pohorskega bataljona!

  108. Nogavička pravi:

    … he-he, naslov je pa Janša na zaslišanje … kako transparentno.

  109. lucko pravi:

    @konec:
    Ovadi ga, kaj se cakas…

  110. konec pravi:

    # lucko pravi:
    24. junij, 2009 ob 9:56

    @konec:
    Ovadi ga, kaj se cakas…

    Vse je že bilo narejeno, ampak VSE SE MORA USTAVITI - UDBOMAFIJAČI so veliko bolj NEDOTAKLJIVI od normalnih mafijačev (poklali so namreč veliko več nedolžnih oseb, zato so tudi toliko bolj nedotakljivi).

  111. Nogavička pravi:

    Kaj, a o streljanju pa danes tako zadržano, nič konkretno in zazrto v svetlo prihodnost? Saj, noč je še mlada ;)

  112. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    kravatarji _ _ _ _ _ _

  113. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    boli me K. !

  114. Matej pravi:

    120 komentarjev zaradi enega zaslišanja in 40 komentarjev o Golobijekih lažnivih polsih! Svašta majka rodi!

  115. Matej pravi:

    Kdaj pa gre Rop na zaslišanje? :))))))))))))))))

  116. krucefiks pravi:

    Tema je Janševo vabilo na zaslišanje, eni uspejo pa temo navezat na partizane. Svašta pička rodi, maš prav. Ne samo na tem portalu.:)

    @konec: Ribičiča so imeli možnost sodno preganjat, pa so pregon opustili. Zakaj? Ker je zadeva 60 let oddaljena in težko dokazljiva. Niti se ne spomnem Janše govorit, da so ta pregon onemogočile sile kontinuitete. Za Janšo je v bistvu bolje, da je zadeva ostala nezaključena, ker so sedaj možna lupanja. Če pa bi zadeva prišla na sodišče in bi ga sodišče oprostilo na podlagi pomanjkljivih dokazov, bi bilo pa s to temo konec. Skratka, mešaš meglo.:)

  117. lucko pravi:

    @konec:

    Preberi si š a v e la. Vidis, da niso komunisti nedotakljivi…

  118. lucko pravi:

    @Matej:
    Ce bi JJ priznal, da je to storil bi bilo cisto enostavno, tako pa ga “njegovi” scitijo…

  119. medek pravi:

    Janša pravi, da mu tisti, ki da me bolje poznajo od njega samega, govorijo, da se ne splača prepirat z mano. Res ne - dokler sam ne bo položil finančnega in moralnega obračuna za (pre)prodajo orožja! In dokler bo kar naprej z avtoritarno politično metodologijo posegal v politiko in histeriziral z njo vso javnost, in dokler bo s polresnicami - celimi lažmi zavajal, da ne rečem zastrupljal družbeno atmosfero - se bom oglašala. Ker ne bom, ne morem odnehati. Ravnam se pač po svoji vesti - to je tudi edino, kar dejansko imam na »razpolago« in po čemer izbiram »sredstva za dosego svojega cilja«: da bi postali normalna demokratična družba, ki ravna po moralnih kriterijih! Nobenih drugih »političnih ciljev« nimam - ne v zvezi z levico ne z desnico! Za to se poslužujem samo pravice do javne besede in svoja spoznanja objavljam. Se pravi: dajem svoja stališča v kritično presojo javnosti. Ne »hranim« se ne s sovraštvom ne s prepiri, kvečjemu s svojo naivnostjo, da je mogoče kaj spremeniti ali celo komu dopovedati, da so njegove metode političnega boja zgrešene, škodljive, sovražne do vseh, ki mislijo drugače!

    Dr. Spomenka Hribar
    http://www.vest.si/2009/06/24/spomenka-vraca-janezu/#comment-421021

  120. medek pravi:

    http://www.vest.si/2009/06/24/spomenka-vraca-janezu/#comment-421021

    Vendar se Janša tokrat ne zadovolji le z zahtevo po lustraciji, ki jo je hotel uveljaviti pred leti, zdaj bi Kučana (tudi vse člane predsedstva?) in tiste, ki naj bi z javno peticijo »nasprotovali nastanku Slovenske vojske«, postavil kar na sodišče pod obtožbo, da so »zagrešili veleizdajo slovenskega naroda v novejšem času«! Še v prejšnjem režimu smo (lahko) podpisovali razne peticije - tudi v obrambo Janeza Janše! Očitno je, da je Janša izgubil vsako distanco do lastnih fobij in maščevalnosti! Pri tem se, kot običajno, poslužuje polresnic. Recimo tudi prav v zvezi z Deklaracijo za mir, katere podpisniki naj bi bili obtoženi veleizdaje! Deklaracijo so predlagali mirovniki, med njimi recimo Marko Hren, eden vidnih članov - Bavčarjevega - Odbora za varstvo človekovih pravic, podpisovali pa predvsem levo oziroma levosredinsko usmerjeni politiki in drugi državljani. Janša - da bi jo čim bolj diskreditiral - jo v svojih knjigah in tudi sicer samovoljno označuje kot deklaracijo za hitro enostransko razorožitev Slovenije oziroma kot deklaracijo proti slovenski vojski! Kar je spet eden njegovih »izumov«!

  121. konec pravi:

    # Matej pravi:
    24. junij, 2009 ob 11:28

    120 komentarjev zaradi enega zaslišanja in 40 komentarjev o Golobijekih lažnivih polsih! Svašta majka rodi!

    konec pravi:
    23. junij, 2009 ob 11:19

    JJ na sliki - pavlov refleks še vedno zelo dobro deluje pri naših rdečuhih……- koliko časa bo potrebno, da bomo prišli na 100-ti komentar? Malo, ZARES malo….
    ha. ha, ha, ha, ha, …

  122. bronjo pravi:

    bronjo pravi:
    23. junij, 2009 ob 11:22

    konec, koliko od teh 100-tih bo tvojih? 85?

  123. konec pravi:

    bronjo, racionalno gledano (za vas komunist ne velja) sem jaz imel prav….preko 100 v zelo kratkem času, mojih komentarjev je več ali manj pa toliko kot od rdeče nogavičke ……..in 85….ha, ha, ampak gledano racionalno….

  124. petrovc pravi:

    Eeee, moj MEDEK (iN OSTALI NJEMU PODOBNI): ko slisis za ime jansa, ti izstopijo oci, polije tepot, razsirijo se ti nozdrvi, po bradi se ti ulije slina in skozi odprta usta momljanje, rencanje, homotanja,… Spominjas me na sosedovega Sultana, ko je zaslisal aluminijast zvenket posode v kateri so mu prinesli kost.
    Po tem pa trganje na verigi, besno lajanje, poskakovanje in neartikulirano lajanje.
    No, ko e dobil svojo kost je vedno s podvitim repom polizal pritiklino gospodarja.

    Sledi plaz.

  125. lucko pravi:

    lucko pravi:
    23. junij, 2009 ob 10:52
    Ce SDSovca obisce policija je to UDBA in komunizem, ce pa koga drugega pa pravna drzava…

  126. konec pravi:

    lucko, da bo policija obiskala komunista, udbova, morilca? …..nemogoče.
    najbolj smešno pa bi bilo, če se je “neodvisni” (gorščak) odločil “samostojno” zaradi poročanja neodvisnih “medijev” , ha, ha, ha, …udbodnevnik pripravi oddajo, kresalov policist posluša , razume in začne pregon političnega nasprotnika…..ha, ha, ah, upam, da ni tako ampak glede na vse kar sem zadel, ne bi bilo nič čudnega, kajti samo če misliš najslabše se lahko približaš mišljenju kućanovega klana …

  127. Carlos Contreras pravi:

    Heca obilo. Zadnje čase se nam v Murgljah in Roswellu kar samo smeje.

  128. petrovc pravi:

    Malo heca zadnje case! Ljudje so zaskrbljeni in obupani.
    Zadnje case malo smeha, 75% Ljudi ni do smeha, prej bi se iz duse zjokali nad bridkim vsakdanom! Kakih 15% pa je ze zamisljenih. Jeseni bo se slabse.
    Cinizem je res zadnje, kar nas dela s cloveskim obrazom.

    Ubit, zverinsko razrezan je bil dobrodusnes, medved, Roznik.

    Spet cakamo, da nas resi Nemcija!

  129. konec pravi:

    petrovc, tudi nemčija ni več vsemogočna, tu so tudi Francija, Italija, USA…..itd.

  130. petrovc pravi:

    Z Nemskim plemenom, Vandali, smo, so, Skiti prisli na danasnje ozemlje Slovenije.
    Nemci so nam omogocili prvo knjigo.
    Avstrijci naredili mogocno Karnjsko.
    Nemci ubranili Soco.
    Pomagali pri ustvarjanju drzave.
    Nemci in Slovani smo bili tisocletja usodno in silno povezani.
    Ja, bila je napaka. Kdo je ne naredi?
    In te povezave se spet krepijo. Ne v Sloveniji, med Rusijo in Nemcijo pac.
    Morda kdo tega ne cuti, ne ve. Toda, Evropa brez Nemcije in Rusije ni nic.
    Evropa pa ni Anglija.
    In tudi poti iz krize danes ni brez pomoci, prikljucenju Nemciji!

    Cinikom:
    voda hrani informacije, voda je vir zivljenja, voda je zacetek in konec!
    Telo cloveka sestavlja 75% do 90% voda.
    Oddajate negativne vibracije, sovrastvo, onesnazujete okolico!
    Toda povratno onesnazujete sebe!
    Samo ljubezen, vera in molitev je resitev.

  131. petrovc pravi:

    VISEK CINIZMA IN AROGANTNOSTI PA JE: “vabilo na zaslisanje”, zgoraj!
    Od tega bi se moral distancirati vsak, VSAK, strpen in dobromislec drzavljan.
    Ne glede na upravicenost ali ne!

  132. Nogavička pravi:

    Nogavička pravi:

    23. junij, 2009 ob 13:49
    Žalostna resnica: Igor šoltes je obelodanil žalostno resnico, da te sistem prej kaznuje za krajo bicikla, kot pa za razmetavanje s skupnim denarjem.

    Cerar pa je pred časom dejal, da je pravna država proces.

    Moj zaključek: pravna država je v času visoke gospodarske rasti morala počakati na visoke zaslužke. Zdaj bi bil primeren trenutek za izstavljanje računov. Ves zafrčkan denar bi nam zdaj še kako koristil.

    Sistem je postavljen, potrebno ga je le izvajati; ne glede na to iz katere stranke je kdo. S tem ko prst kažeš na druge, imaš slabo vest in si ne želiš pretirane pozornosti, zato jo po vsej sili preusmerjaš na notranje in zunanje sovražnike.

    Ni lahko biti javna osebnost. Še težje pa je biti javna osebnost, ko te muči slaba vest.

  133. petrovc pravi:

    NOGAVICKA, MIMI, NEJA,…: “Bil j tako prikupno zmeden, da sem takoj verjela mu…..” (Da me takoj polozil je!)

    Maskerada pa se kar traja, bi ne zamenjali muzike, je ze malo izlajnana! Toda prozorna in brez vsake vesti, na katero pozivate in se nanjo sklicujete!

    Vest je namrec povratna zanka kibernetskega sistema, ki ima svoje vhode, obdelave, spomin in izhode v sistem s katerimi ga popravlja, izboljsuje proti idealnosti.
    Spomin in obdelave, drage moje.
    Seveda je matematicna funkcija linearnega kibernetskega sistema s IZKLOPLJENO ali brez povratne zanke (vesti) enostavnejsa in v primitivni obliki se ni treba muciti.

  134. Mimi pravi:

    Petrovc, hvala za pozornost in da misliš name tudi ko me ni; pod tem prispevkom nisem napisala niti enega komentarja.
    To, komu verjamem in kdo mene polaga, je moja stvar (in seveda polagalca v primeru slednjega).

    Opomba: Z izklopljeno - in ne S - da boš vedel, ko boš naslednjič koga poučeval o inteligenci in obdelavah.

  135. MEFISTO pravi:

    MIMI, od viška polagalcev glava ne boli, če je res taka gneča okoli tebe!

  136. Mimi pravi:

    Zakaj ‘če je res taka gneča’, Mefisto? :o))
    Nč nisem rekla tacga (da je kakšna silna gneča); samo da je pač moja stvar, komu verjamem (ali ne) in s kom se polagam (ko je to primer). :)
    Včas pa sicer tud od viška lohk glava boli, veš. ;o)

  137. petrovc pravi:

    MIMI: za bozjo voljo, ce cesa ne razumete, povprasajte soseda ali pa prijateljico, dajte si razlozit.
    Nikjer nisem izrazil interesa po vasem intimnem zivljenju in vasi verski opredeljenosti, se manj pa po vasem “zupniku”, ki mu verjamete…

    Gre za navidezno politicno prijetno zmedenost, ki se prenasa ze na tako zmedene Slovenske volilce sistematicno in vodeno iz centra.
    Govorim o okoli 35% slovenskih zmedenih volilcih, ki se v 30%. ne udelezujejo volitev, v 5% pa volijo zmedeno. Tem bi bilo treba vzeti volilno pravico.
    In vi delujete tako, prijetno zmedeno, za tem pa je povsem drug smoter!
    Poznam takega, ki pred vsakimi volitvami zbobna upokojence in kdor se zeli zraven, pa v avtobuse, za kakih 10 EURO, pa po Sloveniji, pa Avstriji, pa kosilo,…
    Ko mi sosed ves zmeden razlaga na novo osvojena znanja in prepricanja o enem od slovenskih politikov in tako dalje mi gre na bruhanje. Tistih par avtobusev je povsem zmedenih in preobrnjenih od stalnega nalaganja “vodica”.
    Saj veste, clovek je do 90% iz vode, ce pa kozarcu vode govoris neumnosti, lazi in podobno, se zasmradi in gnije voda v njem. Tako je tudi z drugim kozarcem, kjer si do vsebine brezbrizen in ti je pis me uh, voda zacne gniti. Samo ljubezen in molitev ozdravi tudi ze mrtvo vodo.

    Kar se tice slovnice, ce bi se jaz lotil vasih vsebin, zmedenih, po raznih straneh, bi lahko slovnico popravljal po ves dan. Od srbizmov, locil, do oblikovanj stavkov. Vsebine tako ni mogoce urediti, osmisliti.

    Od viska booli glava kako slovensko Mico, ki jo glava boli, se predno edini polagalec potegne na zrak svoje orodje. Od viska boli glava tisto, ki jo boli ze od enega.

    Glava pa pametnega boli od permanentnih afer in natolcevan, cinicnih in arogantnih, toda nikoli resenih in nikoli dokazanih in nikoli opravicenih ali obsojenih.
    Glava boli, ko poslusam politika, ki ze osem mesecev trdi, da krize v Sloveniji ni, je ne bo in je vse v redu, ker mu gre zaupati, da so ukrepi pravi. Tega ne trdi niti eden od svetovnih voditeljev.

    Na kmetih, v casih castitljive AO, je veljalo, ce si koga pljunil brez razloga in vzroka, dokazljivega, si se mu lepo opravicil in ga ocistil. V druzbi, kakrsna je sedaj, torej popolna svoboda za vsakogar, kar je ze nacelno nemogoce, svoboda enega zadeva svobodo drugega in bolj ko sem jaz svoboden, bolj je drug manj svoboden se pljuva kar tako, brez razloga in brez opravicila.

    Nikjer nisem nikogar ucil o intiligenci. Intiligenca, tako IQ,. se bolj pa EQ sta dani od Boga, polozeni v zibelko.

  138. Mimi pravi:

    Uh, hvala za posvetitev, Petrovc. Zagotavljam, da ni nobenega ’smotra zadaj’. Na kraj pameti mi ne pade, da bi koga ‘zbobnala skupaj’ ali se šla podobne dejavnosti. Res je; včasih delujem zmedeno (včasih tudi sem, saj kdo pa ni), včasih pa znam biti celo prikupna. Uporabljam tujke, hrvatizme, srbizme, pišem včasih fonetično…. vse to je res. No lažem in ’smradim’ pa ne. Tule včasih malo pišem. K sreči ni nič pomembnega odvisnega od mene.
    Za druge presojati, da naj nimajo volilne pravice, pa se mi zdi nekoliko prepotentno. Prav tako lahko jaz določim, kdo vse se mi ne zdi primeren, da odloča.
    Meni ni treba nič popravljati slovnice, saj se nisem jaz vtikala v vas, pač pa vi vame (pa še clo prisotna nisem bila). Obstaja namreč izbira; nekoga bereš ali pa ne. In jaz še nikoli nisem Petrovca omenjala (še posebej ne kar na enem desetem mestu, kjer ga sploh ni). Morda bom zdaj bolj pozorna. Pa lep večer brez glavobola. ;)

  139. medek pravi:

    Widespread corruption, organized
    crime and weak states are conditions
    that facilitate and provoke the
    diversion of small arms and ammunition from
    military and police stockpiles to criminal
    organizations and illegal armed groups. The
    situation is particularly serious when these
    arms and ammunition feed armed conflicts.
    For instance, several academic works and
    policy papers provide examples of leaks of
    small arms from military and other state
    agencies to armed groups involved in the
    internal armed conflict….
    http://www.fas.org/asmp/library/articles/PIR_Winter_2007_Recurrent.pdf

    Kdo je ropal vojaška skladišča, metal bombe, …

  140. petrovc pravi:

    Eni sejejo veter, da ga drugi lovijo. Drugi prsijo meglo, da jo prvi brcajo.
    Cez deset let bo vse jasno in rad bi videl vse tiste, kje javno precital njihove komentarje, ki tu na teh straneh pljuvajo vsevprek, pa ni dokazano, da pljuvalnik obstaja.

    Zelo jasno je, kaj je bilo s trgovino z orozjem! Kdo in s kom in za kaj in po koliko.
    Zelo jasno je, kaj je bilo v Depali vasi. Govori se, to sem slisal na trznici, da se je eden od njih sam zaletel v bliznjo smreko! Pa o zlatih karticah na racun davkoplacevalcev,………………..
    Ve se kje se je zacela afera o Patriah in kdo je napel koga.
    Ve se. kako je bil Iran z volitvami 1990 v SLO.
    ITD.

    Niti z najmanjsim sovrastvom! Z eno samo zeljo, po resnici in po spostovanju vsakega!

  141. sovka pravi:

    Če bi tako vabilo prejel navadni smrtnik, bi v primeru zgoraj omenjenega ,šel na policijo in dokazal nasprotno, ne pa da nas državljane stalno bombandira z samimi intrigami. Vsakič ko spregovori iz ust meče same zarote in nevroze. Dost nam je . Naj skrbi za blaginjo tistih, ki se jih ni dotaknil v zakonu o dohodnini(cca 60 % državljanov)in to tistih ki delajo pošteno in so izkoriščani in ponižani : Ste poslušali g. Vogrinčič .

  142. petrovc pravi:

    ZAVBIJEVO pismo Blabajevcem:
    Predragi,
    pr nas v hribh smo dobl novga osemnevalca, ta ma cist modern, sodobn, nanotehnoloski pristop k zivini. Tko je priporocu namesto jutranih otrob z vodo in starim kruhom, sena in ovsa, prijeten pogovor, kaj lepga precitat, kaj lepga povedat, zmanjsajo se stroski prehrane in vec ostane za ciganke.
    To zej prakticiram ze mesec dni in moram rec, da uspesn. Svine, kure, krave, clo zajc se kar dobr drzijo. Moram pa rec, da ni vse uzitn, kar jim citam s teh strani. So avtorji, katerh komentarji dost dajo na vzrejo, drug pa nimajo pravega haska, sram jh bod, nc ne misljo na svine.
    No, k sem pa v stahl cital komentar, pozn, ob uri SOVKE, nasa mala sovka na suhi cespli cepi in blato v niz drsi, se je po stali razlegal tak krohot in tako smejanje, krave so se dobesedno po tleh valjale.
    Svine so se obrejle takoj.
    Se zajc so prdobl za kakih pet kil.

    Kar tko naprej, kar tko naprej, da bo se speha kej.

  143. marjan pravi:

    petrovc sem bral vaše prispevke. lep čas se nisem že pojavil na Vest-i danes tu pišem da izrazim svojpoklon saj ste izbrani v besedah in neji nogavički c&c in podobnim znate vrhunsko vračat obenem se pa ne pogrezate v njihove fekalije.

    res izjemno

    moj pozdrav Marjan

  144. petrovc pravi:

    Sem pa red casom naletel na eni od spletnih strani, bilo je v podporo Titove ceste v Ljubljani, pa ne vem vec kje, “delo.si” ali “vecer.si” ali .., na zanimivo trditev enega od predstavnikov sistematicne kolektivne zamracitve pameti, citiram:
    ” Slovenci smo imeli voditelje, ki niso znali niti slovensko:
    -car Jozef
    -cesarica Marija Terezija
    -Hitler
    -Musolini.
    Pa si oglejmo to tditev v podporo Titove ceste podrobno in posteno:
    1. Hitler in Musolini nista bila Slovenska voditelja, temvec okupanta!
    2. Car Jozef je govoril Slovensko, zupnik Aljaz, ki ga je omenjeni car sprejel na Dunaju se je z njim pogovarjal Slovensko!
    3. Marija terezija, ki je za Slovence naredila ogromno, je govorila kajkavsko mesanico Slovenscine in Hrvascine. Bolje kot mnogo priseljencev z bivse YU, ki po 40. letih ne “znajo” slovensko.
    4. Habsburzani so se vsi ucili vseh jezikov narodov, ki so jih zedinjali! Od otrostva!

    Imeli pa smo voditelja, Tita, ki pa ni znal slovensko in ga to ni zanimalo.
    Imeli smo voditelje, ki so pozabili slovensko tako v Beogradu, kot v Bohinju, ko je bil prisoten samo en (1) predstavnik iz YU, nizje od Kolpe.
    Imeli pa smo voditelje, ki so nam zapravili Istro, ker da v komunizmu mej ne bo in bo le se nacija delavske partije. Hrvatje so pa ploskali. Zanimivo, da to teorijo sedaj ponuja Senader, ces, ko bomo v Evropi skupaj z Slovenci mej ne bo in nehajte s temi zaplankanimi zahtevami.

    Na sploh smo slovenci v zgodovini imeli voditelje po volji drugih ali pa po lastni zmedenosti in nekonstruktivnosti:
    1. Odgovorne
    2. Denacionalne
    3. Ubijalski
    4. Pritlehni (za jajca so jih drzali drugje.
    5. Avtotaritivni in direktni
    6. Manekensko marionetni
    7. ISKRENI. No, ta bi moral biti, saj je bil voljen s cca.:65% glasov, pokradli pa so mu jih cca.:20%, Iran je smrkav v tovrstnih dejavnostih. Narod pa se tam se upira. V SLO se ni nihce, tedaj.

  145. Carlos Contreras pravi:

    Dragi moj Petrovc, cesar Jožef je bil bister možakar, nemara je res kaj tudi po slovensko znal povedati, ampak župnika Aljaža pač ni mogel sprejeti, ker se je slednji rodil malce prepozno.

  146. petrovc pravi:

    Franc Jozef je bil Avstrijski in Slovenski cesar od 1948 do 1916.
    Zupnik Aljaz pa je zupnjeval na Dovjem od 1889 do 1927!

    Torej ga je lahko, je bilo mozno, sprejel!
    Ni pa bil nujno on, napisal sem po spominu pripovedovanj mame in oceta. Lahko je bil to tudi Ferdinand.

    Vsekakor je tedaj to v mnogocem prispevalo k slovenski samozavesti na Oberkreinu.

  147. petrovc pravi:

    Pardon, napaka, Franc Jozef je bil Avstrijski in Slovenski cesar od 1848 do 1916!
    Se oproscam.

  148. medek pravi:

    http://www.mladina.si/dnevnik/27-06-2009-slovenski_watergate_/

  149. petrovc pravi:

    Stanje Slovenske nacionalne in drzavotvorne samozavesti je prakticno na tleh. Nacionalno samozavest v prvi vrsti napaja samozavest. Samozavest pa gospodarska uspesnost in smiselnost biti in ustvarjati, posameznega malega drzvljana.
    Stanje kakrsno je sedaj je alarmantno, Se nikoli, nikoli, v zgodovini nismo bili bolj blizu konca.
    Stalne afere, ki so v celoti sproducirane v brezsramnem boju za oblast in s tem kapital.
    Gospodarstvo razruseno. V jeseni bo dokoncno uniceno.
    Apatija, brezbriznost, tehnicne in hummanisticne intiligence je popolna. Razmisljajocim se ne da niti volit. Razmisljajo, dosti imamo vsega, opeharili so nas za sanje, bom ze, sebe in druzino bom ze prezivel, za ostalo se ne brigam vec!
    Primitivna agresivnost lumperproletariata je presegla vse nivoje normalne druzbe.
    V takem stanju popolnega anarhizma, je vsak trd in gospodaren politik nezazelen. Odprt je lov, v megli in kalnih vodah, na vse in vsakogar. Londonsko umazano, megleno, predmestje Jacka Razparaca v duhovnosti nase druzbe.
    Druzba, kjer drhal pijana krvi krici:”Krizajte ga!” Posveceni, sveceniki, pa grabijo denarje, ji segajo v zep in jo medtem kradejo.

    O krivcih bomo , bom se pisal!

    Dva zeblja v krsti nas se cakata v letu dni:
    1. Izguba izhoda na morje. Izguba je nepovratna. Sama izguba pravzaprav fizicno ni velika, velika pa je
    izguba samozavesti in izguba zaupanja v samostojno drzavnost.
    2. Dokoncen pokop gospodarstva. Ta je nepovraten. Tovarn ne bomo vec postavili v okvirih dejstva, da
    ne bo kapitala za to. Brez tovarn, brez proizvodnje, brez ustvarjene vrednosti smo nedrzavnotvorni.
    Samo od turizma in trgovin se ne da preziveti. Tako enkratnega polozaja in takih lepot pac nimamo.
    Kultura, te pac ni!

    Postali bomo slepo crevo Evrope. Rezervat zdraharskega in aferaskega lumperproletarjata, ki ga bodo vsi siti.

    In zelo mozna resitev je, da bomo enostavno najprej interesno, za tem pa se ozemeljsko razdeljeni.
    Oberkrein in Stajerland s centralno Dolensko pod vplivom Avstrije. Lep kos bo vzela Hrvaska, Prekmurje pa Madzarska, ostalo pa Italija.
    Apetiti Italije in Hrvaske so tako in tako permanentni.

    Edino Nemci (Nemci in Avstrijci) nas lahko obdrze pri zivljenju (gospodarsko in ozemeljsko). Toda vprasanje je, kako mocna bo ta nacija in kako interesen ji bo dohod do Jadranskega morja. Koncno imajo varianto s Hrvasko, ki je mozen partner, precej nepredvidljiv, zato nas morda resi rezervna varianta? Ozemlja se namrec vec ne osvajajo s pehoto, tenmvec ekonomsko.

    In kaksno pot smo naredili v zadnjih sto letih:
    1918: Razpad edine drzave, ki je bila sedemsto let na tem obmocju in nam je dala prakticno vse.
    Anglesko zaprtje izhoda Nemcem do Jadrana in ustanovitev YU.
    Izguba Trsta, Julijske krajine, Koroske, Istre. Okoli polovica zivlja nekdanje Kranske.
    1918 do 1941: Prvi val izseljevanja intiligence v Nemcijo in Ameriko. Mladi enostavno niso hoteli sluzit
    v Yu vojski.
    1941-1945: revolucija in pobitje lastnikov in intiligence.
    Izguba Istre
    1945-1990: pobitje intiligence in izseljevanje srednjesolsko izobrazenih.
    1990-2010: Gospodarski polom. Izguba dostopa do odprtega morja. Izseljevanje mlade tehnicne intiligence.

    Zato Italija pritiska na cimprejsnji vstop Hrvaske v EU, da si razdelita plen.

  150. petrovc pravi:

    Pa se to, da ne pozabim: MEDEK, ce nimas kaj povedati, ne polni postnih nabiralnikov, konstantno, s propagandnim materialom. Tisto kar hocemo precitamo brez tvojega konjskega agitatorstva.

  151. bronjo pravi:

    Cenjeni petrovc, predlagam vam torej čimprejšnjo preselitev v germanske kraje. Sam že iščem kakšno parcelo na Štajerskem ali Koroškem, da se le rešim pred to hrvaško-italijansko zaroto!

  152. Mirjana pravi:

    ad 150….velja isto zate :))
    ad 1…izguba se je zgodila že pred mnogimi leti…na samem štartu (kdo ji je botroval?)
    Kakorkoli se Senost izgubila z vstopom v EU
    ad 2…Tako enkratnega polozaja in takih lepot pac nimamo.?????
    Imamo enkraten položaj in lepote, ki jih nismo bili in nočemo izkoristiti!!!verjetno ker petrovc ni edini čoronho v tej deželici…
    Zanimivo, da so vse briljantne fabrke, firme ..crknile v pičlih 6 mesecih… (omv, laško,mura, …..bisernašega gierospodarstva

  153. Mirjana pravi:

    biseri našega gospodarstva
    sory…tipkovnica nagaja :(

  154. nemesis pravi:

    Ma hotel je le povedati,da dama Kresalova nima pojma o pojmu,ker je pa zanikala,je pač prebral,kaj je govorila,da ji osveži spomin.Ker je pa potem javno večkrat poudarila,da javnost ne sme izvedeti,kaj so takrat lapali,je pa direktno vplivala na svoj resor,da je Janša dobil ovadbo,zdaj ko pa on to razkriva,je pa to kao nedopustno.

  155. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042277325

    Odstop Igorja Bavčarja torej ni zmaga, ampak hud poraz domačega korporacijskega upravljanja in etičnih vrednot, ki naj bi veljale v poslovnih in družbenih odnosih. Vpleteni v zgodbo o Istrabenzu so z njim dali jasno vedeti, da za vse vendarle ni kriv (le) Bavčar - če bi namreč bil, bi ga nadzorniki razrešili, lastniki tožili, banke pa “stisnile” v kot. Zmetati vse blato v Bavčarja in pri tem prezreti tiste, ki so ga pomagali “ustvariti”, je primerljivo z zatrjevanjem, da svetovna finančna kriza in Bernard Madoff nimata skupnega imenovalca, ali razlagami, da so se finančni trgi zlomili zaradi preveč in ne premalo regulacije. Zdaj vemo, da napaka ni bila (le) v Bavčarju, ampak sistemu, ki je “ekscesnost” nekdanjega prvega moža Istrabenza omogočal in nagrajeval. Bavčar tako ni “bolezen”, ampak le njen “simptom” - bi bilo v enakih okoliščinah v Istrabenzu res vse v najlepšem redu z drugim “bavčarjem”?

    Z načinom Bavčarjevega odhoda je slovenska finančno-gospodarska elita ponovno sporočila, da ni sposobna samorefleksije in da (bo) “zaslužne” člane ščiti(la) do zadnjega. Če še Istrabenz, v katerem ima Igor Bavčar še vedno 25 odstotkov delnic, na koncu res ne bo končal v stečaju, bo imel njegov nekdanji prvi mož, kot bi dejal eden njegovih dolgoletnih prijateljev, res razlog, da odpre šampanjec.

  156. petrovc pravi:

    BRONJO: Ocitno se cisto ne strinjava. Torej predlagate, da se izselim. Dobro.
    Variant je vec:.
    Varianta prva je, da se z veseljem sam odlocim in prostovoljno, srecen, izselim. Moram vas razocarati.
    Niti najmanjsega namena nimam to storiti. 400 let tu poganjajo moje korenine in Bog
    daj da bi se toliko, vsaj.
    Varianta druga, da mi vi pomagate, da se izselim. To je mozno, ne bo pa slo brez tega, da se pomerimo, kdo in kako bo to slo. Vsekakor to ne bo tako lahko, kot napisati nekaj sracev na teh straneh. Se posebej, ker imam znanje boriti se in voljo ostati.
    Toda tu sta dve podvarianti.
    Podvarianta prva, izselitev v Nemcijo. To predlagate, morda z namenom, znaim, da se s prvim transportom za tem tem vrnem.
    Druga podvarianta dokoncna resitev in izselitev v onostranstvo. Ta bi bila boljsa za stil vasega razmisljanja.
    Obe podvarianti se koncata na koncu prve variante.

    Kar se tice vasih nakupov v Stajerlandu, me ne zanimajo in nisem nikoli o njih izrazal kak interes, ker tam nic ne prodajam. Tako, kot vas ne zanima, kaj si bom jaz kupil za juzino, ce si bom sploh se lahko kaj pri takem rezimu, ki ga zagovarjate.

    O zarotah. So zarote in so naravni procesi. To, da vsako pomlad cveti cespla na mojem vrtu ni zarota, navaden naravni proces, dokler se ne posusi..
    To, da veliki in mocni narodi teze k prevladi je stvarnost. Je naravno hotenje, dokler narod ni unicen. Kot Francozi po padcu Napoleona. Ali Spanci,…..
    To ni moja srcna zelja, je pa najboljsa tehnicna moznost.

    MIRJANA: ko v enacbi postavis enacaj, moras neenacbo najprej razvozljati. Kar zahteva malo manj ali vec znanja, odvisno od zahtevnosti neenacbe. Seveda so stevilni brez znanja v soli postavili enacaj, v prevarantskem poizkusu, da nihce ne bo kontroliral postopka, pa za napacno resitev dobili zasluzen cvek. Jaz vam ocene ne mislim pisati, ker je skoda energije za “hudicev skorenj”, ce poznate staro slovensko pravljico.
    Izgubo Slovenske nacionalne identitete pripisujete vstopu v EU. Prav. Ne bom vas moril z ekonomiko in gospodarstvom, ker bi tako ne znali precitati.
    So pa seveda variante:
    -ostati v YU
    -postati Albanija tam v sestdesetih letih,
    -biti center sveta.
    Ko se boste izjasnili kaj vam ugaja, vam bom odgovoril. Sicer bi bilo predolgo.
    To o raju na zemlji sem ze slisal, ponavljate se, Bush mlajsi je to izjavil in odsel. Pa ga ni vec. Vsi pa smo radi v raju ali se vsaj vanj vracamo po ekskurzijah s avtobusi v peklu. Busha pa nikjer.
    Malo je treba po svetu, pa boste videli naslednje, Slovenija je sicer lepa, toda ne tako zelo, da bi od napuha zanosili. So tudi druge lepe in cudovite dezele, vsaka ima svojo duso.
    Coronho!? Da niste, mislim da ste, iz balkana, tam izumljajo nove besede. Naprimer: helikopter = zrakomlat.
    Ne podtikajte mi mamil v torbo, potlej pa halooo, in arest. Jaz nikoli nisem nikjer trdil, da so fabrike crknile v 6 (sestih) mesecih. Tezo argumentov svojega navajanja pac ne boste okrepili s podtikanji in po tem obsojanji in razbijanji lastnih jajc v tujem gnezdu.

    Sploh pa so razni vasi komentarji na raznih straneh mesanica nekake neukusne “corbe” v kateri se skriva bukova macola, namesto kosa mehkega mesa.

  157. petrovc pravi:

    Takole, v razmislek:

    SLO volilno telo vsebuje cca.: 1.700.000 volilcev.
    Povprecno jih voli cca.: 60%, torej abstinenca okoli 650.000 volilnih upravicencev.
    To so v glavnem, 80% koreni Slovenci, pismeuh odnosa do odgovornosti. No, po volitvah pa, vecina, pljuvajo prav po vsaki vladi. So pa tudi taki, ki poskrbe zase in jim je deveta briga kdo vlada in so siti politike. To je njihova legalna pravica!

    Grupe SLO volilnega tlesa:
    1. Koreni Slovenci, zavestni volilci s spominom: cca.1.100.000 - volilna udelezba: 60% -
    utez vsakega glasu: 0,47 Volilni glas: 85% desni/10% levi/ 5% razprseno.
    2. Neslovenci, direktni in prvo koleno: cca.:200.000 - volilna udelezba: 95% -
    utez vsakega glasu: 1,9 Volilni glas: 95% levi/5% desni
    3. Netradicionalne skupine: cca.: 100.000 - volilna udelezba 80% -
    utez vsakega glasu 1,7 Volilni glas 30% desni/60% levi/10% razprseno
    (cigani, seksualno netradicionalno usmerjeni, anarhisti,…)
    4. Osebki z TV in postnim nabiralnikom na glavi:
    cca.: 10%
    utez vsakega glasu 1,55 Volilni glas 20% desni/60%levi/20% razprseno.
    ————————————————————————————————————————————–
    Posledica: prakticno konstantna pad pozicija, ker se okoli 40% volilnega telesa ne izjasni.
    Vladati enim ali drugim je izjemno tezko ob faktu, da morajo kombinirati s skupinami ki jih zanimajo le ozki, sebicni interesi.
    Za prevaganje sluzi Iranski model, ki bi ga po izumu, pravicno imenovali Slovenski model.

    Resitev:
    Osnovna: za volilno pravico uvesti test, kombinacija EQ in IBM rac.
    1. Volilnim upravicencem, ki se tretjic ne udelezijo, zaporedno, volitev, odvzeti volilni glas.
    2. Volilnim upravicencem s korenim poreklom nad dva kolena, povecati avtomaticno utez na 1,1.
    3. Zvisati prag vstopa v parlament na 10%
    Za vsako poslansko mesto nad 10%. pa po en poslanec na nadaljnih 10%!
    Rezultat: Kdor ne zeli izkoristiti volilne pravice je tako vseeno, ce je nima.
    Se bo pa s tem volilna utez izenacila za tiste, ki zelijo sodelovati pri usodi drzave.

    V parlamentu bo tako okoli 10 poslancev. Nobene skode, ce jih bo 9x manj. Letno bomo
    samo prihranili vsaj 2 miljardi EURO. Kar bi resilo 80% SLO podjetij. Pa ne ISTRABENZ.
    Tako in tako poslanci govorijo kar jim naroci vodstvo stranke in tako tudi volijo. Ni se se
    zgodilo, da bi poslanec SDS volil za predlog SD in obratno.

  158. petrovc pravi:

    MEDEK: na eni od spletnih strani ste dosegli absolutni rekord! Od cca.: 80 komentarjev ste jih napisali vi okoli 30. Za cestitati.
    No, problem je naslednji:
    1. Vsi vasi komentarji, na vseh straneh, ce odpisemo priponke, se dajo, jih zmore sedemletni otrok ali povprecen clan kake ustanove za zdravljenje glave, napisati v enem stavku, kjer je glagol, osebek in venik, pa bom dobrodusen, se kako prislovno dolocilo.
    2. Vasi komentarji, ce bi bilo smiselno mazati si roke z vami, preje sodijo v kriminalisticno policijo in so za sodisce. Obtozbe brez dokazov in pozivi k ……

  159. NeMoršVrjet pravi:

    ti pa si ena zrela hruška!

  160. medek pravi:

    @petrovc

    A ti si pa robotek za štetje :)

    Eni smo pač pridni :) Vse za domovino :)

    Saj veš, Drni je djau da internet ruls :)

    Free Speech vs. Surveillance in the Digital Age
    http://www.truthdig.com/report/item/20090623_free_speech_vs_surveillance_in_the_digital_age/

  161. medek pravi:

    :)
    vizualna komunikacija
    http://farm4.static.flickr.com/3630/3470100699_e0de036237_b.jpg

    In naj omenim, da sem v nekem pismu nekemu predsedniku omenil ta slogan veliko preden so ga “natisnili”.

    A strojček šteje, kolk komentarjev mam, a to je tko k perćičmeter :)

  162. petrovc pravi:

    MEDEK:
    Robot za stetje?
    Roboti so strojim ki izvajajo programirane in ponavljajoce se gibe, od tu izraz. Sedaj tudi ze bistveno zahtevnejse.
    Za stetje se uporabljajo mehanski ali programski stevci. Prvi stejejo na osnovi mehanskih impulzev, drugi pa digitalnih signalov (5V/12V). So pa tudi impulzni.

    Vse za domovino!?
    Alles fur Deutchland.
    To je eden ze izjavljal, pa je taka njegova domovina koncala rusevinah in trpljenju.
    Prevelika vnema rada rodi slabe posledice.

    Priponk nikoli ne citam. Citam samo komentarje, ki so proizvod zapisovalca, v originalu, ne pa povzetke, ki so vsec povzetkojemalcu.

    Steje je nedovrsni in ponavljajoc se glagol. Prestel sem enkrat in nikoli vec. Prestel!

    Pa lep pozdrav!

  163. petrovc pravi:

    Prvi zakon robotike: nikoli ne stori cloveku nic slabega! (priblizno) To je iz ZF ali SF. Iz casov primitivnih robotov, prvobitnih.
    Bilo bi dobro, ce bi se ljudje, kot popolni mehanski, ne miselni, roboti tega naucili. Bilo bi manj gorja.
    Ker neketeri tega ne obvladajo pa so na stopnji stevca.
    Lep delovni dan.

  164. NoMercy pravi:

    a kdo ve ali bi Urška dahnila Da ali rekla Ja?

  165. petrovc pravi:

    Pisarjenja nekaterih na vseh teh straneh je tako negativno, razdiralno, umazasko, da so v stanju umazati tudi najbolj zasebna in najbolj postena in iskrena hotenja.
    Predlagam, da hodijo k kaki bistri in igrivi gorski reki in si pustijo, da se jim iznakazeni kristali bita popravijo.
    Daj Bog, da ne pokvarijo strukture kristalov reke, s tako brezmejnim prostastvom.

  166. medek pravi:

    @124 petrovc (priznam da mi je isti k mefisro :))

    Eeee, moj MEDEK (iN OSTALI NJEMU PODOBNI): ko slisis za ime jansa, ti izstopijo oci, polije tepot, razsirijo se ti nozdrvi, po bradi se ti ulije slina in skozi odprta usta momljanje, rencanje, homotanja,… Spominjas me na sosedovega Sultana, ko je zaslisal aluminijast zvenket posode v kateri so mu prinesli kost.
    Po tem pa trganje na verigi, besno lajanje, poskakovanje in neartikulirano lajanje.
    No, ko e dobil svojo kost je vedno s podvitim repom polizal pritiklino gospodarja.

    Sledi plaz.
    ——————-

    Evo plaz :)

    Se mi zdi, da je ta problem imel sam presvetli Janša z našim Drnovškom :)

    Zdaj pa dobil bumerang. In pošilja svoje pudlje , da bevskajo na medveda :)

    Sicer pa dobrega medveda se vedno odre in opozorilo je bilo prepričljivo.

  167. medek pravi:

    Tako besen sem, kot tale peruanka: čas “plazu”: 1:00

    http://www.youtube.com/watch?v=D–_jZ6KHpw&eurl

  168. medek pravi:

    Še en link za petrovcmeter:

    Boj za interpretacijo
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042277312

    Janša vedno pove malo. Ponavlja isto. Morda se celo veliko manj pripravlja kot včasih, saj verjame, da je osnovni recept še vedno uspešen: recept, po katerem gre vedno za zarote proti njemu in njegovim. Vse je v službi kriminalnih in vohunskih zgodbic. In te štorije se rade gledajo. Ali samo poslušajo.

    In tem štorijam mnogi verjamejo. Tudi tisti, ki so v programskem svetu zavrnili poročilo varuhinje naših pravic…

  169. petrovc pravi:

    MEDEK:
    1. Kaksne osebne probleme sta imela Jansa in Drnovsek ne vem, razen tistih, ki so javni in zvezani z vodenjem drzave. O tem doslej nisem pisal nikjer! Seveda pa enkrat bo treba, zaradi resnice.
    2. O pudljih in medvedih: komu kaksen pridevnik prisodis je tvoja svobodna volja. V to se ne vtikam, ker se obicajno blatu na cesti ognem in ne stokam vanj, ker tam ni kaj najti.
    3. Jaz sem svoboden in ne spadam v Jansev krog. Z njim sva se srecala enkrat in takoj sprla, da niti piva nisem do konca popil z njim.
    4. Nisem te nikjer opozarjal ali celo pretil. Uporabil sem besedo “sodim” torej kaj si mislim po svoji presoji. Razmisljati pa ja smem!
    5. Tvojih priponk (linkov) nikoli ne citam, ker so najbrs dometa kakrsnega sam zmores v svojih komentarjih. Torej nivo prucke. Sumim pa da so celo istega avtorja.
    6. Jansa vedno pove, odgovori, kar je bil vprasan ali kar je tema pogovora. Ne glede na spor, ga lahko cenim po dejanjih za drzavo. Drzava nisem samo jaz! Nic vec in nic manj. Pove pa razumljivo, argumentirano in kar se obicajno izkaze, zadeto v srciko.
    7. Ce imava razlicna mnenja in polemizirava sta dva pogoja: argumenti in spostovanje.
    Ne more razglasati rezultata igralec. Rezultat razglasi objektiven sodnik. Zato pusti korektnim bralcem presojo, da pisejo 1:0 ali 0:1 ali celo 100:1. Bog ti pozegnaj.
    8. Seveda se lahko primerjas z dobrim medvedom Roznik. Me ne moti. Imam pa dobrohoten nasvet: da si za zacetek vzames vzor v kaki bolj pritlehni, ne tako zelo dobrodusni, zivalci. Scasoma pa napredujes. Lahko je tudi bolj ali manj kosmata, tu se ne razhajava.
    Generalno:
    -cel kup samovsecnih trditev tipicnega egocentrika
    -cel kup trditev izven vsakega konteksta teme in vprasanj, kar je znano za tiste, ki nimajo kaj povedati.
    -podtikanje svoje necimernosti v tuje gnezdo in po tem svetohlinstvo.
    V popolni zavesti, da je moje pisanje tako in tako brez haska.

  170. medek pravi:

    @petrovcmeter

    Priznam, da nikoli ne preberem vsega kar napišeš, mogoče prvo vrstico, za kaj več potrebujem izredne napore, si čisto prepameten za medvede :)

    In nezanimiv.

  171. petrovc pravi:

    MEDEK: bravo, cestitam, pol koraka dlje si.

    Tudi in sicer napis: “Pozor kamenje pada!” ni namenjen kamnom in skalam, da bi ga citali!
    Namenjen je pametnim, da bi se ognili nesrece, nepotrebnim malenkostim.

    Toda! Te buten skale so se vedno pametnejse, pol koraka spredaj, glede nate in ne komentirajo in ne presojajo, napisa na tabli.
    Vidis, se ta korak ti manjka, pa si ze na nivoju granita! Cestitam, lep napredek.

  172. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042277910

    Finci prisotnim delegatom drugih držav razdelili zaupen dokument (nota št. 17), v katerem so nanizali vrsto očitkov o poteku preiskave zadeve Patria v Sloveniji.

    Kot je znano, so Finci preiskavo Patrie pričeli že v letu 2007, slovenski organi, ki so “založili” Interpolove depeše o sumljivih denarnih transakcijah, pa so preiskavo začeli šele maja 2008, po tistem, ko so na Finskem izpeljali že prve aretacije in hišne preiskave. Prve hišne preiskave so se v Sloveniji zgodile šele konec marca letos.

    In prav to so Finci obelodanili v dokumentu prejšnjo sredo v Parizu. Najhujši očitki so naslednji:

    Slovenija je potrebovala kar osem mesecev za izvedbo prvih hišnih preiskav, v Avstriji pa so jih izvedli v nekaj dneh.

    Zaupne informacije iz preiskave že ves čas odtekajo do osumljencev v Sloveniji.

    Sodelovanje z Avstrijci poteka precej bolje.

    Generalna državna tožilka je imela odnose z osumljenci v zadevi Patria.

    Ko je torej slovenska delegacija v četrtek, 18. junija, prišla v Pariz, jo je čakal hladen tuš v obliki finskega dokumenta. Na obtožbe so takoj odgovorili z noto št. 19, v kateri so navedbe o vpletenosti Brezigarjeve označili za “deplasirane” in dodali, da so tudi ostale obtožbe “neosnovane”. Vendar takrat Fincev ni bilo več v Parizu

  173. petrovc pravi:

    Ministrstvo za zdravje priporoca, svetuje, da to citajo le:
    -taki, ki so v stanju precitati vec kot eno vrstico
    -taki, ki imajo spomin vecji kot SPECTRUM 1979
    -taki, ki imajo procesno enoto mocnejso ko PC XT.
    Za eventuelne posledice ne odgovarja!

    Zadeva PATRIA je prava balkansko-Italjanska komedija iz serije crnovalovske filmske manire v osemdesetih. (Dolly bell, Ocka na sluzbeni poti,……)

    V letu 2007 Finci trde, da je prislo do korupcije in da imajo za to vse dokaze in da je vpleten J. Celo zacetnico imena ali priimka navedejo.
    V SLO se zacne gonja proti JJ, sprozena s strani mrhovinarjev.

    Naslednja stopnja: Na osnovi “dokazov’, ki jih ni videti, ker so, kot da, zaupni se zacnejo “mednarodne” tiralice in preiskave. Gonja se nadalljuje.
    Minimalen presuk:
    Ni sicer bil JJ, je pa sigurno zraven in to se bo dokazalo. Je pa nek J.
    Raziskava poteka kot ping pong od enega do drugega. NIC!

    Rezultat silnih raziskav in na tone prelitega crnila in na kubike potrosene lesne mase je obsolutna nula!

    Sedaj pride do zasuka. Nic nimamo, toda nismo krivi mi, kriva je BB. Kriva, ker ni pravocano sprozila postopka v SLO.

    Srecamo se v Parizu in dogovorimo. Pridejo, puste dokumente in odidejo. Ko pride druga stran jih ni vec.

    Pojavlja se vprasanje:
    -je Finska vstopila v balkansko unijo
    -se je balkanska unija razsirila na Finsko
    -je nekdo dobro oplodil Fince z balkanskim semenom.

    Zadeva spominja na:
    Oseba A obtozi osebo B, da je v trgovini kradla, da ma vse dokaze, da ima vse crno na belem.
    Ugotovi se, da je oseba B v tistem casu bila na drugem koncu sveta.
    No, ni bila oseba B, bila je oseba C. To stvari ne sremeni, ker je oseba C povezana z osebo B.
    Ugotovi se, da je bila oseba C v tistem casu ze pet let pod ruso.

    Sedaj pa preobrat.
    Oseba A trdi, da ni ona nic kriva, kriva sta turisticna agencija in mrliski oglednik, ki ji nista pravocasno sporocila lokacij oseb B in C.
    NO, kradlo se pa je, to pa sigurno!

    Elitni klub!? Lepo vas prosim.
    Vsaka cast Hrvatom, za koscek, nekaj metrov umazanega morja vztrajajo. Pri tem pa majo tisoc kilometrov najlepsega morja na svetu.
    Mi pa bi tisoc kilometrov najlepsega morja zabarantali za kak podmizni klub v katerem so kvazi drzave.

  174. nejc pravi:

    ene 80,85,tam nekje.

  175. medek pravi:

    http://www.vest.si/2009/06/30/slovenski-preiskovalci/

  176. Podgurc pravi:

    čuvaji plaže v zimskem obdobju tečejo svoj častni krog

  177. petrovc pravi:

    Slovenci zaupajo Finskim organom, kateri so se zaciklali v tej nastavljeni jim aferi cca.:21% !
    To zal ni vec kot malo manj kot petina. Vsekakor pa ne vecina.

    Pride en tak maratonec domov:
    “Ata, storil sem to in to in ponujajo mi sluzbo po izbiri! Kaj naj recem, katero?”
    “Sin, na zeleznico pojdi, ta je vecna in tam se ze od Marije Terezije nic ne dela.”
    Na zeleznici:
    Sef: “Kaj bi pa delali?”
    Maratonec razmislja, kaj pa naj bi delal, pojma nimam kaj je zeleznica, delati pa tudi nic ne znam:
    “No, ja, kaj jaz vem, kaj pa lahko?”
    “Odlicno, sprejeti ste, placo imate 3000 EURO (nsv), nadzorjujete pocitniske hisice v Hrvaski.”
    Malo za hec, malo za res.

  178. petrovc pravi:

    Predragi;
    sicer pa, narava ubira cudna pota. Nic zlaganega in nenaravnega, ne ostane prekrito z resnico. Na zalost vam, ki blatite in umirate, na veselje nas, ki iscemo resnico.
    Kak medvek in njemu podobni naj si precitajo lastne komentarje kakih dvesto (200) strani nazaj.
    Lahko bi se opravicili, ce bi imeli hrbtenico, lahko priznali napako, ce bi ze tako vneto zagovarjali resnico, pa molce, kot bi nic ne bilo, po lasko.
    Tako bo tudi z afero z orozjem, cez deset let, Depalo vasjo, Patrio cez dobro leto. Dajmo, zapomnimo si vsi, kaj smo pisali.
    Nic ni tako skrito, da ne postane odkrito!
    Nic se ne skrije s se tako mastnimi pljunki in zvitimi lazmi in krvavimi rokami. Narava vse slabo vrze nasvetlo. Njena nedra ne prenesejo lazi.

    Sploh imajo tezavo Finci, scela so stopili na grablje. Sedaj nimajo problema v sami aferi, problem imajo v stevilnih tozbah, kjer se jim slabo pise. Nekako se zele izvleci s osemljevalci afere vred.

  179. medek pravi:

    @petrovcmeter, kar citiraj medeka in povej kaj te moti

  180. petrovc pravi:

    MEDEK: bi lahko tocno navedli, kje sem vas citiral in od kje!

    Resnicno, me nic ne moti, ne pri vas, ne pri vas podobnih komentarjih. Pisete kar pac mislite ali za kar ste placani ali za kar se pri kakem podmladku grebete za polozaj, pa nikoli delali.

    1. Vi in tudi gspa, obtozujete Janso “veleizdaje”, ker je citiral nek dokument, za katerega se ni jasno, ce je sploh zaupen! Torej pred razjasnitvijo na sodiscu ze izvajate linc.
    2. TODA, prav vi in ista gospa ga pozivate za evidencno veleizdajo, ko naj bi razkril dokumente, ki jih je zakril ze bivsi predsednik Drnovsek, je ze vedel za kaj.
    Mi lahko pojasnite to nelogiko?!

    Pa, iz tistega zapisnika sodec lahko, jaz osebno, samo pritrdim G. Kresalovi, da je rekla bobu bob! Res je, prav ima, deset let nismo resili in se deset ne bomo! Tu je delno sokriv tudi G. Jnsa! Govorimo o meji.
    Toda samo kak procent, mnogo vecji nosi G. Kobal in njegovo nastopastvo v lutkovnem gledaliscu, norcevanje iz SLO in izguba dragocenega casa, da o ostalih, razen G. Jelincica, krivdfi, ne govorim.

    Sodisce, vrhovno, je G. Janso oprostilo! Govorimo o orozarskih poslih. Dokazi proti njemu so bili kot: nekonsistentni in neutemeljeni!
    Vi veste vec kot sodisce! Torej ste bili poleg ali imate vire, ki so bili poleg, za boga, povejte! Ce dokazete, sem z vsem srcem in umom na vasi strani! Ne pa biti tako prekleto posten in cistunski, z lazjo ali delno resnico pokrit na toplem.

    Obtozujete nekoga da laze, se predno je laz dokazana. Hkrati pa ga obtozujete, ker ne laze. Kaj hocete?

    G. Drnovsek je v aferi Depala vas, vemo kdo in kako je slo!!!
    Izjavil, marca 1994, da Janso odstavlja zaradi objektivne krivde! Da bo odslej vsakega clana vlade odstavil zaradi objektivne krivde! Izjavil in pozabil.
    Dalje je izjavil, da bi ga ne odstavil, da pa ga je moral zaradi pritiskov z vrha in svojih.
    Dalje se se potrudil, da je na resnico prisel pecat tajnosti.

    Sila neverodostojno.
    Dajmo, ce ste ze tako vneti, organizirajte akcijo za obelodanjenje podatkov, ki jih skrivajo. Samo da ne boste po tem sedeli in dihali kot riba na suhem.
    Sicer, pocakajmo 10 let, saj bo vse prislo na dan. Jaz pa si vase zapiske hranim.

    Ce mi ze odgovarjate, se potruditi odgovoriti na tisto kar sem vprasal. Ne pa po maniri ucenca, ki je vprasan o vsebnosti mleka, pa razlaga, da krava je travo, trava pa je ……..

  181. bronjo pravi:

    Petrovc, ko se boš odločil za prostovoljno preselitev v nemške kraje, se boš počutil bolje.

  182. bronjo pravi:

    Petrovc, ali verjameš, da je Janez Janša neomadeževan? Da si v vseh letih v politiki ni pridobil nobene koristi?

  183. petrovc pravi:

    BRONJO:
    1. Omikani ljud ne vpadajo v besedo. Ce niso nic vprasani se ne vmesavajo, ce pa se vmesajo se konstruktivno. Balkanci, sodim, da si tega grmovja gnila veja, pa krice, da jim leti slina vsevprek.
    O selitvi ne bo nic! Tu so moje korenine, ne na balkanu, tu bom poskusal storiti najbolje kar zmorem.
    Ce pa kdo misli balkansko mentaliteto prenesti na Kranjsko, naj se izseli nazaj, kjer se bo bolje pocutil in se ne bo napenjal in ne bo dobil iz napenjanja pruha ali pa nauci osnov kulture v teh krajih.

    2. V koga jaz verjamem, je moja osebna stvar. Vsak ki pa dela dela za to, da si z delom pridobi koristi iz dela. Torej, niso problem rezultati dela in iz rezultatov koristi. Problem je laz in kraja in ubijanje.
    Ko bos razumel in globoko v sebi spostoval vsaj pet od desetih Bozjih zapovedi, se oglasi.
    V sami osnovi pa me razprava s teboj ne zanima.

  184. petrovc pravi:

    BRONJO: pa se tole, kar se tice neomadezevanosti ali brezmadeznosti. Za bozjo voljo, saj vprasanja se nauci pravilno postaviti, ce ti ze z odgovori nikakor ne gre. Eno je Mozartova simfonija, drugo pa je pasji lajez ali cviljenje macke, ki jo vlecejo za jajca.
    Seveda je Janez omadezevan. Spomnim se, da je enkrat lezel pod fickom in bil omadezevan od olja.
    Pa tudi devicnik verjetno ni vec, torej, ergo, mislim, da ni vec, torej ne verjamem, da je brezmadezen.
    Pa tudi tu ni jedro problema, kak manjsi madez. Problem je velik madez, ki nima ene same ciste nitke v sbi. Madez scela prepojen s madezem.

Komentiraj