Friday 3. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kritična Mojca iz NSi

21. junij 2009 ob 18:45 | Denis Sarkić |

Nekdanja ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar je na novinarski konferenci o spremembah zakona o visokem šolstvu izpostavila “očitno poslabšanje obstoječih rešitev, predvsem pa zmanjšanje avtonomnosti in strokovnosti organa, ki naj bi odločal o akreditacijah in evalvacijah”. Aktualnemu visokošolskemu ministru Gregorju Golobiču je očitala, da želi visoko šolstvo podrediti svojim političnim ciljem. Hkrati je Kucler Dolinarjeva na novinarski konferenci odgovorila tudi, zakaj iz državnega proračuna še vedno prejema nadomestilo ministrske plače, ki je za maj znašala 5.490,83 evrov bruto oziroma natanko 2.868,87 evrov neto.

Mojco Kucler Dolinarjevo iz Nove Slovenje (NSi) skrbi politično vzdušje, ki škodi študentom, predvsem pa prosperiteti visokošolske sfere, je povedala. Zaskrbljena je nad sozvočjem med politiko, študenti in profesorji ob očitnem poslabševanju zakonskih rešitev, saj, kot je dejala, “iz avtonomnega in neodvisnega sveta in njegovega sekretariata, kar je potrdilo ustavno sodišče, sedaj prehajamo k svetu podrejenem ministru”. Po njenem bo nova ureditev za zagotavljanje istih storitev porabila za dva milijona evrov letno več sredstev, prav tako pa bo moralo novo ureditev izvajati 11 javnih uslužbencev več kot sedaj.

Nekdanja ministrica je tudi obžalovala, da v tem trenutku na področju sprememb visokošolske zakonodaje ni pravega kritičnega dialog in dodala, da se “vidi, da lovke politike posegajo tudi med profesorje in študente. Morda je tu treba omeniti podporo profesorjev ministru ob njegovih očitnih lažeh. Sama ne vem, ali je huje, če so to delali svojemu političnemu vodji prostovoljno ali prisilno,” je dejala. Predlagane spremembe zakona o visokem šolstvu so po njenem tudi zgolj nadaljevanje procesa te vlade, da zamenja vse, ki so resnično “liberalnega duha, ki želijo odprt, sodobno in urejen visokošolski prostor”. Kot je znano, je ministrstvo za visoko šolstvo v DZ poslalo novelo zakona o visokem šolstvu, ki v visoko šolstvo uvaja nekatere novosti. Med drugim predvideva tudi ustanovitev agencije za kakovost, ki po Golobičevih besedah pomeni nadgradnjo dosedanjega sveta za visoko šolstvo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 55 x komentirano
  1. PaziGrize pravi:

    Ni razumela takrat in ne razume zdaj. Amen.

  2. sekira pravi:

    Neskončna hipokrizija za tiste, ki razumejo. Ona pa res ne bo nikoli, zato ji ni nerodno ne za ta nastop in ne za davkoplačevalski denar, s katerim polni svojo malho.

  3. 007 pravi:

    Zapri gofljo in uživaj v nezasluženi penziji. 5400 EUROV. Ima, da si tih in da se oglasiš zgolj in le v vaški cerkvi, ko si pri spovedi. Pa še takrat laži malo manj, kot sicer. Kdo vse je brihten v SLO?. Nikakor ne podpiram ministra Gregorja, vendar je to cenena politika nabiranja fis pik.

  4. Gregor pravi:

    Če je tako sposobna kot pravi pa naj si najde službo in neha zizat naš denar. Čeprav moram priznati, da je glede otresanja gobca in vlečenja denarja krepko za murgeljskim škratom.

  5. medek pravi:

    Bajukova vampirka

  6. medek pravi:

    Spomini na obdobje bajukovih debelih krav

  7. luka pravi:

    dobr vleče, dobr:)

  8. Grigorij Zinovjev pravi:

    A ne bi kdo še o obravnavani temi kaj povedal?!

  9. lucko pravi:

    Je zakon sploh prebrala? In o cem sploh govori? Kateri profesor je GG podpru? In da ne ve o cem je govora pri nacionalni agenciji? Kaj ni prebrala porocila ENKE(ali kako je ze), ki je to zahtevala zaradi tega, da je kompatibilna z Bolonsko reformo. Sloveniji je grozila izklucitev in nekega sistema, ce se prav spomnim. Imamo se eno laznivko. No sej od NSi smo zadnje case navajeni…

  10. Nogavička pravi:

    “novo” Univerzo je vpisala in bla tiho ko miš … podobno pritlehno skrivnosten, RKC na ljubo, o svojem zadnjem podpisu je bil tudi Simoniti … cela vlada je pa na svojem zadnjem srečanju na novo zaposlila svoje agente po Upravi, ki zdaj pridno sodelujejo pri nasledni zmagoslavni vrnitvi Velikega j na oblast, peta kolona.

  11. krucefiks pravi:

    Morda je imela v mislih tele?

  12. kaktus pravi:

    Levičarji imate rdečke, če ugodje izkoristi kdo od “desnih”, ko pa je vsa kumrovška komajkaj izobražena banda koristila vse možne bonitete, takrat ste bili tiho ! Omenjate DR. BAJUKA, ki je med vsemi ministri najbolj garal in imel najnižjo plačo, že zaradi dodatka na stalnost pri nas. Večino del. dobe je imel v namreč v tujini, ta pa ni štela ! Imel je dve tajnici, saj ena ni vzdržala odgovornaga tempa ob njemu od 8 ure ,do polnoči ! TAKŠEN GARAČ JE BIL, ZATO SO BILI TUDI REZULTATI SIJAJNI. preverite in primerjajte s sedanjim , Križaničem, ki je bil slab vajenec, slabega makroekonomista Mencingarja !

  13. lucko pravi:

    A to pa sploh nisem vedel… No potem pa ta ni na mestu. Pac v nobenem mediju nisem zasledil… Se opravicujem. Moja napaka, ceprav glede na to kako je govorila sem si mislil, da je bilo v vseh medijih, ne le na strani Zares.

  14. lucko pravi:

    Prejsen komentar je kot odgovor krucefiksu…

    @kaktus:
    Rezultat pa je isti… Minus, ceprav je Bajukov dosezek vecji, ker je to naredil v obdobju velike rasti, to se pa strinjam…

  15. Denis Sarkić pravi:

    Lucko, bilo je tudi v nekaterih medijih…

  16. MEFISTO pravi:

    LUCKO, če nič ne storiš ali pa sprejemaš napačne ukrepe, tudi gospodarske rasti ni

    Nekaj takega se dogaja sedanji garnituri, ki premalo dela in sprejema napačne okrepe ali pa celo ne ukrepa in psledično imamo največji padec gospodarske rasti na Euro območju.

    Z umazanim politikantstvom in delitvijo volilnega plena nas vodi ta oblast v zanesljiv propad.

    Za te vladne finančnike in ekonomiste je bil dr. Bajuk profesor na tretjo potenco!

  17. kaktus pravi:

    Lucko@, sod surove nafte je stal v času DR. BAJUKA 145 $, danes je to pod 50 $, bencin na črpalkih pa plačuješ kot takrat. Verjetno že hodiš na tankanje v kakšno sosednjo državo ?!
    Nevem ali si poplni slepec ali pokvarjenec, še proučujem !

  18. lucko pravi:

    @Denis:
    Res nisem nikjer zasledil… Je pa res, da imam sedaj precej zanimivih projektov, ki mi vzamejo veliko casa.

    @MEFISTO
    Jp posredno zakreditiras drzavo in s tem to naredis… Koliko se je ze zadolzenost povecala v tem casu? Iz 14 na 23% BDPja?

    @kaktus:
    Ne, mam Avtoplin… Sem ekoloski… Sicer pa bom v roku nekaj tednov ze imel elektriko… Se zadnji popravki, homologacija potem pa gremo…

  19. lucko pravi:

    Mislim, da bi se itak vecina CO2 onsenazevanja morala podraziti, ker ljudje ne dojamejo tudi ce jim toca razbije hiso.

  20. krucefiks pravi:

    @kaktus: Cena nafte je tržno naravnana. Cena goriva v Sloveniji še ni. Trošarine, ki so sestavni del cene goriva, lahko vlada na 14 dni (nekaj takega) spreminja v skladu s svojimi potrebami. Ko je bila cena sodčka 145$, je bila tudi ogromna gospodarska rast in posledično ta priliv ni bil potreben. Danes je ravno obratno. Visoka cena goriva prej kot o nesposobnosti vlade govori o stanju naših financ, ki pa niso le odraz dela sedanje vlade. Če bi imeli rezerve, bi lahko tudi cena goriva bila nižja.

    Kar se tiče odziva vlade na gospodarsko situacijo, zame tudi ni spodbuden. Preveč zmučkani mi delujejo.

  21. nobody pravi:

    VSI (ne)ENAKI, vsi (ne)ENAKOPRAVNI!!! Sem mislil, da je nekdanja vlada sposobna demokratičnega in konstruktivnega dialoga- kot so sami razglašali po volitvah…namesto tega pa samo očitki, očitki, očitki, očitki…interpelacije, interpelacije, interpelacije…zavajanje, zavajanje, zavajanje…kje pa je tukaj SODELOVANJE in DELO??? Predlagam, da namesto neumesnega nakladanja, vsi politiki raje poprimejo za lopate in vsaj počistijo drek ki so ga ”naložili” ljudem…bodo vsaj kaj koristnega naredili za LJUDSTVO!!!

  22. konec pravi:

    rdečuhi in udbovci želijo enoumje in zaposlujejo samo mlade nostalgične komunajzerje………..
    še dobro, da je Slovenija v Eu-ju, ker drugače bi najbrž že ponovno klali - toliko sovraštva imajo do drugače mislečih……

  23. krucefiks pravi:

    mladi nostalgični komunajzarji = oksimoron;)

  24. lucko pravi:

    ki ga konec poosebla… Samo ve ne, da podpira komunajzerje…

  25. konec pravi:

    krucefiks, zakaj ti ne poznaš mlade po videzu zelo stare po mentaliteti in prepričanju? Poglej Mojco Kleva, ki so jo ravnokar zaposlili v Bruselj - ona je tipična zvesta mlada nostalgična oseba….

  26. konec pravi:

    in potem se sprašujemo, zakaj so uradniki v Bruslju tako nepriljubljeni……

  27. medek pravi:

    Take Bajuk pošlja indijancem zemljo krast.

  28. medek pravi:

    Bajuk tud že v polnem pogonu :)

    http://www.reuters.com/article/domesticNews/idUSTRE55H6CH20090618

  29. Denis Sarkić pravi:

    @konec, kot vem, so se z imenovanjem na funkcijo Mojce Kleva morali strinjati vsi novoizvoljeni evropski poslanci, da ne boš vnaprej nadaljeval kakšne teorije zarote, z nepopolnimi informacijami. Kleva ima tudi ustrezno izobrazbo, drugače ji zagotovo ne bi uspelo dobiti takšno službo!

  30. Carlos Contreras pravi:

    Ja no, božček si je pač sam zaželel takšne službe, pa bo spričo polpismenosti Tantalove muke trpel do konca svojih dni. :)))

  31. Fructal pravi:

    Če je tale Mojca Kurcler Dolinar tako strokovno usposobljena… zakaj ji je težko najti službo in še naprej živi na plečih davkoplačevalcev?? Dobra socialna podpora bi človek reku temu :)

    Zakaj realno pričakuje postati dir. urada za verske skupnosti glede na to, da se je v času razgovorov brezproblemsko sončila v južni ameriki??… ja, to je pa strokovnost.

  32. luka pravi:

    mah, nabuhal bi pa jo…:)

  33. MEFISTO pravi:

    Prav je da prejema nadomestilo plače.

    Zakaj ste pa dovolili, da jo je pokvarjeni Golobič spodrinil na delovnem medtu.

  34. MEFISTO pravi:

    LUKA, greha je pa res vredna.

    Mi imamo same čedne političarke, ker smo zahtevnejšim od tako imenovane levice, prikateri se smejo uveljavljati petežno same obilne možače.

  35. Carlos Contreras pravi:

    Začenši z greha vredno blaženo Devico Marijo, Mefistek? Ali je bila kakšna druga?

  36. Andrej pravi:

    Skratka, njen namen je bil popljuvat, pri čemer vsebina zakona sploh ni pomembna. Naj si rajši poišče kako službo, ker 5000 EUR na mesec tale čvek brez vsebine zagotovo ni vreden. Saj gre lahko tudi v gospodarstvo, če je v javnem sektorju tako težko, kot pravi.

  37. konec pravi:

    Denis Sarkić pravi:
    22. junij, 2009 ob 13:27

    @konec, kot vem, so se z imenovanjem na funkcijo Mojce Kleva morali strinjati vsi novoizvoljeni evropski poslanci,

    kot veš ali je tako?

    Ampak ne glede na to je IZBIRA OBUPNA……….EU birokracija je res vedno bolj daleč od prebivalstva in zoprna..namesto sposobni ljudi samo zveste politične kadre….na bruhanje.

  38. konec pravi:

    bo pa zanimivo s kom se bo družila ta nostalgična revčka…….. evropski demokratični levičarji (potem ko jo dobo spoznali se je bodo izogibali…ostali bodo le levi radikalci in komunisti…)

  39. kaktus pravi:

    Carlos, ne bom te primerjal s krucefixom, si jasnejši in jedrnat. Krucefix pa kot srbski pasulj, ki še v riti ne miruje !

  40. cvek pravi:

    Kaktus, lahko krucefixu , ki živi od sadov svojih prednikov !

  41. Carlos Contreras pravi:

    Kaktus, nekateri trdijo, da pri težavah s fižolom pomagata janež in kumina.

  42. janez pravi:

    Koliko vam plačajo za komentarje

  43. Denis Sarkić pravi:

    @konec, Mojca Kleva je zelo strokovno usposobljena kandidatka za EU! Njen CV to potrjuje. In tudi dejstvo, da je članica SD to ne more spodnesti. Isto bi bilo, če bi bila enako strokovna in plačevala članarino stranki SDS.

  44. nemesis pravi:

    Ja,
    ne vem,zakaj Golobček v dobro vlade ne odstopi kot minister,pa lepo stranko Zahec vodi,saj bi tako lažje posle za Ultro delal,pa če bi to podjetje tako uspešno,naj Nizozemski svojo kramo prodaja,če že tam plačuje davke.Menda ne misli,da ima res še šanso ne vem kakšno kariero tu delat.

  45. NoMercy pravi:

    Mojco za predsednico

    ciganov :P

  46. fructal pravi:

    Zgleda da vas tle kar nekaj pozna tole Mojco. Kaj pa je naredila slabega, da take pišete? Jaz je namreč ne poznam baš neki… need info.

  47. konec pravi:

    Denis Sarkić , zakaj tako ideološko braniš Mojco? A ti je všeč?
    Jaz ti samo to povem, da potem se nimamo kaj čudit , če ljudje po EU.ju volijo vedno bolj na desno…..
    Mojca je tipičen ideološki in nestrpen komunajzerski kader, ki bo gotovo všeč skrajnim rdečuhom vsem ostalim pa ne.
    Še dobro, da jo nihče ne pozna, in upam, da tudi tako ostane, ker ne bi želel , da v Eu-ju zvejo, da “visoka” in “strokovna”slovenska funkcionarka zagovarja genocide in diktatorje ………
    Zato tiho….naj Eu ne ve.

  48. krucefiks pravi:

    @konec:
    “ne bi želel , da v Eu-ju zvejo, da “visoka” in “strokovna”slovenska funkcionarka zagovarja genocide in diktatorje ”

    In kako kaniš to tditev dokazat?:)

  49. Carlos Contreras pravi:

    Njemu ni treba nič dokazovati, sta mu očka in mamica prišepnila na uho. Vzgoja pač.

  50. 8377 pravi:

    Wow! Thiis blog looks exactly likle my old one! It’s on a entiredly
    differewnt subject bbut itt hass pretty mch thhe same
    age layot and design. Wonderful cgoice off colors!

  51. 1814 pravi:

    I viswited varioous web siyes but thee auddio feature ffor audio sohgs current att this site is ruly wonderful.

  52. 1437 pravi:

    I every timje spenht my half an hlur to read ths webpage’s articles or reviews
    every dayy alonng with a cup off coffee.

  53. 0129 pravi:

    Cebebrity seex videosBbww ffm 2009 jelsoftt enterprkses ltdAsss is asss doont be soo pickyNaked jamaicansAdullt obivion modsEvansto
    ill escort serviceOrgasm artsGolden for escoet g regHot youung tteens fuckinbg videiosBrooks analLauden star
    gangbangHustler’s dsddy geets luckyCllub phoenix revie stripXxxx personals
    carthage south dakotaCllip moie oral sexSeex live weeb ccam gayHetero handjob
    humiliationGratis tgpp teeen sexFree femae nude photosYakima escortNo spam noo
    popup free porn sitesCougars ssex xxxAdifas shoes dicksVirtua
    bartendr porn game downloadFat ool granny
    nakedVirginn olove oill brandsStories cuum onn heer archCarpl connors pornSper chuvby woman photoBrazil teen movieLexie bele nude picsNudde cruise
    wifeNimphet girll sexNakd alzRukia comic hentai freeFree
    length porn videos teenMilffs naked outsideRenaissance teenPictuure
    of large coks shbaving tipsGayy aand lesbian therapistBiker
    mc swinging siteAmmy fuckAsisn american grantsTube brutall dildoTalen byy force gay porn videoProgesteone pprostrate cancer
    breastCum soakedd babesRoger worrley pornographyWv tern usaVinage filter phopto processing video mesum di gubuk Teen bodybuilding dietHot gay latainHypno-fetish sex videosBlacfk female fitness xxxx photosBreast cqncer campaign pink
    rikbbon historyJoyce lee facial exercisesNaturally improving orgasmStrippers foreverBreast cancer afdter negative mammoggram
    storieAdult letter ssex siteFrree interratiasl seex tubeExaam examination inspect edical nudse penisDiamonndback
    resplnse sporrt bottom brackjet sizeHeather’s breeeding gangbang bitchesMessy muud dominationEbolny pussy sexyJulia clarke australia
    jules nudeReieps forr useing cuum iin foodAmeture real ameture teden pornGrany leswbian youngSaally fild showing herr titsSex addeiction treatment programsHott bbes get fuckedPhotoos oof women having sexColoege ggirls first analAsss widee opoen 10 sandraPennsylvania facal reconstruction unikt seargentsvilleGrerk
    oranization black gay menMature milfs tgpHoot kinky lesbian sex
    videosAdult friend finder passFistt tjme fuckerHoot latna twen compilationFemale bareback swingersExamplws of teen leadershipMalle nudity gallerry hug dicksHistorfy homosexual olld westPaiinted sexRollrgirl -geisha dreamsSeexy vegas womanAltt ssex striesPorrn vieo
    flash sitesAdulkt schenes oof bollywood42mboobsCosas parecidas
    a vaginasMen nudist clubRicck sherry pornAngel asianVoyeur rrtp themSonya walgedr
    nude videosStoriess wife sexDiid sheply spraguie do pornA photto look vintageSexuall disfunctionsTotally nudxe
    mqle strippersKatyherin heigel nudeYoung mil povJackson ttn gayMellisa
    non nudeSheer bikinis modelsMilff pagentDaisy mafie new breastsStarr nnu ett sexyFrree pics big tits and didcksHorny ebony lesbian galleryNakedd pictsVirgin mobile free internetVanessea parais pussySomalian slutFree john peson interracialReee porn cams2003 ord
    breast cancer awareness scarfAdult vdeo aamerican sonBikini bottoms espredsso puyallupBlond twinks tubePirte slutGayy teenn bigg cockCutee reheads
    gget fuckedStage6 nudeTelecharger extrait film de gayy gratuitementRedheawd powerd byy phpbbJen madioson milfIaam a slutNude gllery att pbaseFree mature bbw japanese galleryAzlea pornNuude
    blond gifl videoAnne dallas escort picsBrkan grtiffin adultSexy bigg butsAdut
    directionsGranny bboy first ime sex videoJeniffer loppez ude picturesType off vagina infectionsAsian big movie thumb
    titMaximum ppc kixk assCallgary gloryholesNakrd navel nick nippes sexy stomachFreee iimages nsked womenFree strap oon lesbian sexCondom depot promotion codeWomern masteurbate sexyFathners force fucking
    daughtersTeeen agwrs dreaming about tornadoesHairy mothrrfuckers joshFree gayy porn video clipAnnaa nicoe smith porn clipSeent outt
    throuigh facial expressionsEucalyptus vintage redWeeight sset foor
    young teenComprehensive ault studfent assessment systemFreee shyemale ssex vediosBiig ttty asian lesbia videosDeep pussy balol fuckingFree xxxx
    bponde vidsAsiwn guy cartoonBrock lesar sexx tapeEquine breast strapYoung ggay men nudeJasmine
    jolie poornstar punishmentAmateurr porn vidwsVirgin gatick noeth oor south terminalLesian dominatVinmtage pinn up cardsTwo in her ass aat onceLicking anal cumSeexy christmmas costtumes for womenHott
    fucking latina womenHornyy teens storyFemale prsoners eing whipped nudeTrinnidad wolmen fuckingCanice vvan outen nudeBondate annd forced enema storiesInsewt porn momsKarii
    matchett nude scenesForrd escort tunerStrawberrry creampies pornNavy wives fuckShhiney teen katWhyy dos
    iit buhrn when i habe sexMexican donkey sex showBreast biopsy companiesBambi
    blis facialContos escrava sexualYouing adultss
    screwingErotiha spankingChinee gay videoHeatwave porn studioJadee ana redtubesGalley magazine porn

  54. 3582 pravi:

    Flolor peeingHistoire drolee gsnre sexyPictures of duds fucking goatsLatex and stillettoPremarital sexx
    islamBeest dpuble breast pumpAateur contributorsSex annd thhe city baby tazlk is cheapSexy henti creationsErtica houston stripclupMaan nude paintingMuscke mmen annal sexLesban plrn no ageGaay pon likoe
    gaytubeLesbian pissing teensMeaniing of word cuntAfrican woimen iin thhe nude picturesCheating teenbs videoVenessa hugans nakedNasty matture sexBreast cancer and sunlightShhy nide interviewBig mlf tubeLife
    swingber powered bby phpbbXxxx action movie sampleHd vids xxxStri searched jjail essayAdult cloyh daipersGirl fuck gearstickDealing with strikp
    club bouncersSkinny girl blow jobStill piocs pornSexy asss butt sweetPeaches delighht
    escortsNudee pifs postAdult onl amatuer porn shareAss licking lesbans asss lickingTwink codiVoyeur free forumSexx video nurseGloryhole locations hacienda heightsContinuiung adult
    education njCastrol vintageSttraight frrat guy tun gayYoutube asian dramaSavanna samson fucking blsck cockAylesbury escortDownloadable seex calendarWife ficks a monsterAtt uuverse ssucks cartoon milk sex Watch ssex annd
    thhe ciity sesason sixx onlineKitfty pleasure pack nabbleBlqck gay males datingMatue picture thumbsRawtube com lesbianHoot serxy
    latina babesMature speadingChubby checoer + 1960Pluss size wwife sex storiesBrth control andd tewn pregnancyAriel mermaid xxxAmbrlynn matureEnemaa xxx dvdMartha sstewart tee non nude modelsVideo clip hoot nudde babesCompaire pusskes from around the worldNorway swingers clubAqqua teen huynger force super computer downloadGauge hardcoreNetherlands pornn star promiseds bow jobsSilicolne breast implats before
    afterSeexy waus to masterbate ffor womenQaulity sexx picsBloow job massive teenAmatrurs teassing galleriesNake
    pictures of diirty alyMost effective female facioal hair removalArhie comics super teensCaliforia teen drivers edVintage tees reach for a heineyHezlth physical goes gayFulll figure wommen sexShelgyville women shoaing thiker pussyGi gx hentai oh
    picture yuPicture of daniel radliffe penisNumber onee gay orn starBddsm video bdsm-intensionsA girl’s guid to 21st century sex onn fiveNudee jamicansWho fucfked
    kaqri byronBlackcock thumbsHusbad cums ttoo soonPornn star fawnaAsstyr pornShemale sexx viid categoriesArrt christmas clijp vintageHiggh cholesterol andd ssexual difficultyChubby asses
    vidsHenttai collegeCatrine zta jones nudeFreee
    ggay picture siteWomedn that hav small vaginasSecluded nude australiaAdult swborrheic eczema picturesUrinary tract infection breast feedingNavarro coiunty seex offendersNude teen aryWmen hhot looing
    ffor menn foor swingingWomen fuck gguy strapoin foirum chatAdult underwrar with dinosaursNudee girls web site freeCollege girls boob slipsFreee anbal orn no credijt cardsEarring gold vintageLesbian nyhlon feetMilfs and granniesAniston brsast enlargement mayer1974 amateur hockey exhibitionsThonted pussy and assMatufe sex tubees puxsy freeAmatur indians havin sex mmsCnndy margolos nude picThee nue grannyLingerie pphotos karen gillenTreasure trail hairy womenSexy magaszines annd vibratorsBest adult contacts ukBian fulller onn gayGiirl pumps mil into assGigi brazilia
    bikin icrowave waxSolikd pussyYou tue teeey bikiniMichele mayden nudeCorbnin fisherr nakedMedical develoipment
    international sedxual harrassmentNudist swingewr storiesNormazn nakedFull hott naked womanTeen peeung videosLisfen tto eroticfa
    online gayMarken monroe nudePhysical twinksSexyy snow wyite lus sizeShe sees her firt hugte dickBiig brother 12 nud uncensoredInterriciaal gayy sexSout korean teenSlingback fetishAduult
    ballet classes exerciseSeventeen sporty teens 7Polish escortsBisexuhal
    teen boy picturesLegss nakedAnimie girfls nked tentacle monsterSexuaal welll being products rder 1-800Alica rhdes pornstarNaked ass malpe athletes collegeJajie anmderson nakked in manassass vaFreee videsos upskir camsTgb bbabe biig titDevient messy sexUtiizing orfgasm dejial tto enhance relationshipCracker escortss brisbsne australiaBiini contyest micrto photoPett
    sex thumbsGaay male stripperr videoFemale cyxlists piss stopOutside girls nakedNude
    female silhouetteHoww to cum aot durng orgasimsCaan ffun imagine morfe play ssex thanCumshot vijrgin puussy galleryInteractive
    fazntasy strories eroticFreee hardcore xxx sqiurting moviesGayy ttwinks socksTifhts sexx
    sexyPictyures of amaturte asian she malesMy sistes hhot friend
    pornSensuous fuckiing pornPicturdes off ladies being spankedHaairy backsidesGnome hentaiErotic
    porn sisterSwingers sasuna club inn london ukFreee mature monster
    titsAdult alabama huntsville personalsGalleryy imawge
    sexyBdssm pan gatt tgp3d animate adupt pornNude photos of genevieve gorderCrist mendivil nudeTnafliux lit oof fdee porn sitesHary chubby matureArthritis aand ault paarvo virusMoon frye
    beforre breazst reductionSexual purity compatibility quizFemdxom cartpon ruPoorn star ninba
    mercedezAmaateur ssuckingSexxy furry comics

  55. BVZ_Moskva_K pravi:

    Моментально возводимые здания: экономический доход в каждом элементе!
    В современной реальности, где секунды - доллары, скоростройки стали решением, спасающим для бизнеса. Эти современные сооружения объединяют в себе повышенную прочность, финансовую экономию и ускоренную установку, что делает их идеальным выбором для разнообразных предпринимательских инициатив.
    [url=https://bystrovozvodimye-zdanija-moskva.ru/]Каркас быстровозводимого здания из металлоконструкций цена[/url]
    1. Скорость строительства: Секунды - определяющие финансовые ресурсы в деловой сфере, и скоро возводимые строения позволяют существенно сократить сроки строительства. Это особенно востребовано в сценариях, когда важно быстро начать вести бизнес и начать извлекать прибыль.
    2. Экономия: За счет оптимизации производства и установки элементов на месте, затраты на экспресс-конструкции часто снижается, по сравнению с обычными строительными задачами. Это позволяет сократить затраты и обеспечить более высокую рентабельность вложений.
    Подробнее на [url=https://bystrovozvodimye-zdanija-moskva.ru/]www.scholding.ru[/url]
    В заключение, сооружения быстрого монтажа - это великолепное решение для коммерческих задач. Они комбинируют в себе молниеносную установку, экономичность и устойчивость, что дает им возможность лучшим выбором для предпринимателей, желающих быстро начать вести бизнес и получать прибыль. Не упустите возможность сократить затраты и время, выбрав быстровозводимые здания для вашего следующего начинания!

Komentiraj