Thursday 2. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Petrol vzel Svetelška

19. junij 2009 ob 14:28 | Črt Butul |

Nadzorni svet družbe Petrol je na današnji seji soglasno razpravljal o imenovanju prihodnjega predsednika družbe. Po obravnavanem poročilu kadrovske komisije so petrolovi nadzorniki podelili mandat za sestavo uprave družbe Petrol d.d. Ljubljana Aleksandru Svetelšku, ki je tako postal tudi mandatar za sestavo nove uprave Petrola, kjer mu je zaupana tudi odločitev, tako število članov uprave kot njihov izbor, s tem da jih mora potrditi in imenovati tudi nadzorni svet na eni od prihodnjih sej. Predsednik nadzornega sveta družbe Petrol Tomaž Kuntarič je po seji povedal: “Nadzorni svet družbe je ravnal odgovorno in preudarno. Situacija v kateri se je znašlo celotno gospodarstvo – in Petrol pri tem ni izjema - od nas zahteva hitre in učinkovite rešitve. Imenovanje Aleksandra Svetelška za mandatarja za sestavo nove uprave je nedvomno taka rešitev. Nadzorni svet je za mandatarja uprave družbe Petrol imenoval uveljavljenega gospodarstvenika, ki se je že dokazal s svojim preteklim delom.”

Aleksander Svetelšek
Aleksander Svetelšek, vir: www.gazela.com

Mandatar za sestavo uprave družbe Petrol Aleksander Svetelšek je ob imenovanju poudaril: “Petrol je za Slovenijo strateško pomembna družba. Predstavlja sinonim za zanesljivo oskrbo z naftnimi derivati in ostalimi vrstami energije. Zatrdim lahko, da bo Petrol v prihodnje vodila ekipa managerjev, ki so pripravljeni na boj z zaostrenimi razmerami v gospodarskem okolju. V Petrol prihajam pripravljen na trdo delo. Za uspešen boj na trgu so potrebni predani, motivirani in razvojno naravnani sodelavci. Prav te si želim najprej spoznati. Prepričan pa sem tudi, da družba po vseh turbolencah v preteklih tednih do sestave vodstvene ekipe potrebuje predvsem mir za kreativni nemir. Pričakujem, da bom lahko že kmalu predstavil ekipo svojih sodelavcev, njihove ključne zadolžitve ter strateške smernice.”

In kdo je Aleksander Svetelšek, nov predsednik uprave družbe Petrol. 46 letni Svetelšek, je po izobrazbi diplomirani ekonomist. Morda je javnosti manj poznano, da je svojo poklicno pot začel v podjetju Hmezad iz Šmarij pri Jelšah in nadaljeval v podjetju Horizont Maribor. Bolj znan je postal, ko je leta 2001 je prevzel mesto direktorja družbe Engrotuš, pozneje pa je postal generalni direktor Tuš Holdinga in predsednik uprave družbe Engrotuš.

Nova uprava bo vodenje družbe prevzela najpozneje do 31. avgusta.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. JB pravi:

    Svetelšek bi znal dobro delati, če ga le politika ne bo preveč vlekla po zobeh. Sicer mi je antipatičen objektivno gledano pa zelo sposoben tip. Veliko sreče mu želim.

  2. luka pravi:

    hm….da se ne bo slučajo zgodila kakšna privatizacija…Mislim, da mu je v Mirko še vedno v mislih…:)
    bomo vidli….

  3. MEFISTO pravi:

    Pri Tušu se mu je dogajalo, da so se mu preobremenjene in slabo plačane blagajničarke onesveščale na delovnem mestu.

Komentiraj