Strela zadela letalo?

1. junij 2009 ob 15:14 | Denis Sarkić |

Potniško letalo francoske družbe Air France, ki je med poletom iz Ria de Janeira v Pariz izginilo iz radarskih zaslonov, je po navedbah prevoznika najverjetneje zadela strela. Na MZZ so medijem sporočili, da zaenkrat nimajo podatkov, da bi bili na letalu slovenski državljani, so pa v stiku s pristojnimi lokalnimi oblastmi in preverjajo informacijo. “Najverjetnejša hipoteza je, da je letalo zadela strela,” je medijem sporočil direktor službe za stike z javnostmi pri Air France Francois Brousse. Letalo je po njegovih navedbah vstopilo v nevihtno območje z močnimi vremenskimi motnjami, kar je povzročilo napake v delovanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz Air France so pred tem tudi sporočili, da je izginulo letalo ob 4.14 po srednjeevropskem času poslalo avtomatsko sporočilo o napaki na električnem omrežju. Letalo je iz Rio de Janeira poletelo ob 24. uri po srednjeevropskem času, po navedbah nekega letališkega vira v Parizu pa je iz radarskih zaslonov izginil ob 8. uri, ko je bilo nad Atlantikom. Na krovu letala vrste airbus A330 je bilo po zadnjih podatkih 228 ljudi, 216 potnikov in 12 članov posadke. Med potniki je bilo 126 moških, 82 žensk, sedem otrok in dojenček. Neimenovani letališki viri v Parizu so navedli, da ni “nobenega upanja”, da bi našli preživele.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. tomzee pravi:

    R.I.P.

  2. opica pravi:

    Lost

  3. luka pravi:

    haarp ga je

  4. medek pravi:

    kr eni bermudski trikoti

  5. SHISH pravi:

    Sarkić ne mi strašit žene. Čez 24 ur imava let z Air Francetom čez pol oble (13 ur v zraku) in rad bi jo vzel s seboj - domov!

  6. krucefiks pravi:

    Brez skrbi. Statistično gledano je možnost, da Slovenec umre v letalski nesreči, enaka 0. :)

  7. MEFISTO pravi:

    KRUCEFIKS, gre za ženo, ki ni Slovenka!

Komentiraj