Vesti na Vesti 00480 18-05-09

18. maj 2009 ob 13:58 | Vest |


HD Vimeo

Zmagovalec Evrovizije Alexander Rybak, Pogačnik o MIPu, Križanič zaskrbljen zaradi Istrabenza, dražba na Prešernovem trgu, Hiti sprejet v Hišo slavnih, začetek festivala Druga godba, komentar dneva - Matej Makarovič.

QuickTime datoteka: Vesti na Vesti 00480 (98 MB)

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. medek pravi:

    Nova načelnost nenačelnih
    >>> http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042267070

    Nekaj podpisanih je, kolikor vem, vpletenih v to Novo univerzo. Ta projekt je v njihovem posebnem interesu. Zastopajo torej svoj posebni interes. Lepo in prav — dokler tega ne travestirajo v družbeni interes. Neokusno se mi zdi, da zavrtost takega parcialnega interesa predstavijo kot obči problem “zapiranja in omejevanja visokošolskega prostora” na Slovenskem.

    Nimam posebno dobrega mnenja o ljudeh, ki postanejo načelni šele, ko so politične karte premešane tako, da se jim nenačelnost ne obrestuje več.

    Če delovne pogodbe omejujejo akademsko svobodo poklicanih posameznikov, jih kot svobodni posamezniki lahko prekinejo. Ampak v takem primeru bi se odpovedali zajamčenim plačam. Prav zajamčene plače pa naj bi jim v idealnem scenariju omogočale udejanjanje polne akademske svobode zunaj službe, za katero so plačani. Če dopustimo možnost, da vsaj kdo od teh prizadetih udejanja zunajslužbeno akademsko svobodo za plačilo, za dodatni zaslužek, se vse skupaj zvede na to, da naj bi iz državnega proračuna financirali zasebno zaslužkarstvo.

  2. NoMercy pravi:

    to ni za gledat — kje je Katja :P

  3. Miloš pravi:

    ahjoj…pa ne spet on… ta prava dolgočasna poročila :S

  4. mars pravi:

    kdo za boga je tale makarovič? kje so ga našli? mislim, ej, pri nas so očitno že vsi strokovnjaki za vse. kritizirajo javno šolstvo, ker v njem niso imeli možnosti zaradi svoje “strokovnosti” in sedaj so pač obsojeni na zasebne ustanove. po svoje jih gre razumeti.

  5. esid pravi:

    who da fuck is this…?

Komentiraj