Monday 29. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Norvežan iz Minska

17. maj 2009 ob 0:47 | Denis Sarkić |

Alexander Rybak Norveška

V olimpijski dvorani v Moskvi je na tekmovanju za Eurosong slavila Norveška, ki jo je predstavljal 23-letni Alexander Rybak s pesmijo “Fairytale”. Rybak, ki je veljal za letošnjega favorita, je besedilo in glasbo za Pravljico napisal sam.

Norveška se svoje zmage veseli tretjič. Rybak, ki se je rodil v Minsku, se je z glasbo začel ukvarjati pri petih letih, ko je pričel igrati na klavir in violino. Leta 2006 je zmagal na tekmovanju talentov, imenovanem Kjempesjansen, s pesmijo, ki je v celoti njegovo avtorsko delo. Svoje sposobnosti preizkuša tudi na odrih, letos pa bo zaigral v filmu Yohan - Child Wanderer, ki bo javnosti prvič prikazan avgusta 2009, so zmagovalca predstavili na spletni strani www.evrovizija.com.

Denis Sarkić in YouTube, foto: Eurosong.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. kricert pravi:

    Zaslužen zmagovalc pa tudi Islandija je bila realno druga najboljša. Posrani komadi (Azerbajdržan, Turčija, Grčija itd.) tokrat šele od tretjega mesta dalje.

  2. gugu pravi:

    klovni

  3. gagahah pravi:

    http://www.file.si/files/2lkystclgg1hkd4lz5lx.gif
    haha

  4. gagahah pravi:

    hahaha

  5. pedr pravi:

    Fascinantno, res! Zunaj, na ulicah Moskve, vsako nedolžno pederčino pet policajev zbaše v marico, medtem se pa na odru pod žarometi v tem istem mestu poljubljata dva mlada fanta, letošnji in lanskoletni zmagovalec, rus in belorus, obadva lepa kot sama jutranja sibirska zarja. Kdo nima rad takele konsistentne ruske carevine, vas vprašam?

    In, ja, vem da se bo oglasil najmanj en mačo, ki mu gre v nos to, da mu pedri vedno speljejo težko pridobljene pičke ali ga kruto posilijo…

    Aja, in če se dotaknemo glasbe in nje kvalitete. Nič novega, groteskna reciklaža že v n-to.

  6. Prometej pravi:

    Le jaz in ti sMO vse, to simfonija je!

  7. fas pravi:

    Ne vem kako so rusi tko proti pedrom glede na to da so gostili najbolj pedersko/lezbo oddajo kar jih svet pozna. To sranje gledajo samo še pederčine in nihče drug… in glede na gledanost je pederčine po svetu oohoho, ritopikači so na vsakem vogalu, bo treba nardit še analno diafragmo za zaščito, da te kak ritopikač na ulici ne piči od zadaj

  8. pedr pravi:

    fas: si že pomislu ane ;)
    V Rusiji jih zapirajo, veš, mogoče bi ti blo tm bolj fino, da se ne boš za ritko bal:
    http://www.rtvslo.si/svet/moskva-policija-razgnala-geje-in-lezbijke/202988

  9. luka pravi:

    aja zdej kapiram komad…ferry…hurts….mal subtilno….k fishsticks…:)

  10. Velibor pravi:

    Bravo norveška.

    Mi pa lahko naslednjič damo vse kar imamo.

  11. lepotka pravi:

    pedr, ti si v svojem ˝članku˝ mislil Dimo in Alexandra?
    če si mislil njiju potem se motiš, ker alexander ni ne peder in ne belorus ampak si spremenil narodnost in je norvežan. v belorusiji se je sam rodil pol so se pa prselili. tak da bodi naslednjič malo bolj pazljiv kaj pišeš!

Komentiraj