Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Ustavite pretepače

15. maj 2009 ob 10:52 | Jani Sever |

Se je zgodil še en Global? Umrla je še ena žrtev nočnega življenja v Ljubljani. Pred Globalom so do smrti pretepli mladeniča, tokrat je bil udarec usoden za odvetnika. V Globalu sta bila kriva varnostnika, tudi tokrat vse spominja na to zgodbo.

Pretepanje v Sloveniji ni nič posebnega. Gola sila pač. Močnejši zmaga in dobi opomin. Mogoče mora celo plačati nekaj evrov. Žrtev lahko konča v bolnišnici, pa se ne bo nič spremenilo. Saj pretepajo se moški. In za vsak pretep morata biti vsaj dva. Le kako naj bi drugače sploh prišlo do pretepa? In konec koncev, saj nikoli ni povsem jasno, kdo je začel. Kaj šele kdo je spopad sprovociral.

A v dveh najbolj razvpitih primerih sploh ni šlo za spopad. Pred Globalom se je zgodilo brutalno pretepanje žrtve, ki se sploh ni branila. Pred Roxlyjem je pokojni dobil samo en udarec. Tudi on ni udaril nikogar. Napada sta bila očitno profesionalna in smrtonosna. V nobenem od teh dveh primerov ni šlo za kakršen koli spopad, ampak za brutalno moč napadalcev, ki so svoji žrtvi enostavno pokončali.

Napadalci gotovo niso hoteli ubijati, a kakšen je bil torej njihov namen? To je težko razumeti. Kaznovanje? Poškodovanje? Kazanje svoje moči? Kombinacija motivov, ki priča o ljudeh brez etičnih norm, ki posledic svojih dejanj niti približno ne znajo oceniti. Hkrati pa je v obeh primerih precej enostavno kot razlog izključiti slepi bes. Umora sta bila izvršena preveč natančno, hitro in hladnokrvno.

Kolikšna naj bi bila torej kazen za premišljen napad, ki povzroči smrt, čeprav to ni bil namen napadalca? V primeru Global sta bila obtožena David Bukovac in Sead Suljanović spoznana za kriva povzročitve hude telesne poškodbe, ki je imela za posledico smrt Gorazda Čamernika. Sodni senat jima je prisodil po osem let zapora. Razen njiju in njunih bližnjih bi najbrž zelo težko našli koga, ki se mu bi kazen zdela preveč ostra.

Sodišče je imelo pri določitvi višine kazni gotovo svojo razloge. Hkrati pa vsaj dve okoliščini govorita v prid temu, da bi bilo potrebno tovrstne nasilneže ostreje kaznovati. Najprej je tu enostavno smrtonosno nasilje, ki je ubilo. Surova sila, ki ni bila izzvana. In potem je tu funkcija, ki bi jo morali morilci opravljati.
Glede Globala so stvari jasne. Naloga morilcev je bila varovanje. Namesto tega sta človeka, za katerega varnost bi morala skrbeti, umorila. Kot profesionalca sta svojo moč uporabila za zločin.

In seveda ne gre le za morilce. Družbe za varovanje, ki se jim kaj takšnega zgodi, enostavno ne bi smele več opravljati varovanja. No, v Sloveniji se lastniki družbe za varovanje, ki je ubijala, namesto da bi varovala, pojavljajo na elitnih plesih, v ženskih revijah, o njih se na televiziji govori skoraj kot o estradnih zvezdah. In seveda, njihove družbe še vedno varujejo, kot da se ni zgodilo nič. Kot da je šlo samo za nekakšen spodrsljaj. Ali pa še to ne.

Silaki pač. Tudi tokrat naj bi šlo za zločin nekoga, ki v lokalu ni bil zgolj gost. Glede na izjemno moč njegovega udarca, pa tudi za nekoga, ki je zelo vešč udarjanja.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 48 x komentirano
  1. zirosi pravi:

    Pretepi so in pretepi bojo. Vendar pa bi morali zakonsko preprečiti takšne dogodke, kjer razni “varnostniki” in drugi rezervni policaji pretepajo druge ljudi in kjer pride do neprimerne uporabe sile - ne boks, temveč judo.

    Edina rešitev za take primere je, da je iste ali še hujše kazni deležen tudi tisti, ki take primitivce najame in jih plačuje. Zapirat bi morali tudi razne lastnike lokalov in varnostnih služb.

  2. kos pravi:

    Zirosi

    Točno tako!

  3. medek pravi:

    Kako pa si ziher , da ni bili vsi umori naklepni?

    Če pa ne so pa bili na “combat drogi”, jim jo je že nekdo “dostavil” z namenom.

    Lahko pa je res čisto nekaj drugega.

    Tudi mene je nek “naci varnostnik od 2 metra” skatapultiral ven iz lokala po nalogi dilerskega lastnika kafiča, 5 min zatem je priletela policija, ampak varnostnik je medtem že spizdil, mene pa tudi niso nič vprašali. Nisem dobil batine, mi je pa zetegnu roko na hrbet, spulil kozarec pijače in ga fuknil v steno.

    Ne vem kaj so mu laboratorijci podtaknili, ampak v afektu bi me lahko tudi zdrobil, pa me ni :)

  4. medek pravi:

    Bomba na kranjski policije je pa od Sanaderja, ko je tako grozil s svojimi centimetri.

  5. zirosi pravi:

    Taki umori mogoče niso niti naklepni niti naročeni, so pa plačani, zato bi morali biti kaznovani tudi tisti, za katere se točno ve, da so jih plačali.

  6. luka pravi:

    kaj imajo skupnega vsi trije napadalci?

    da so čefurji!
    nabildana neizobražena drhal, podkrepljena z znanjem borilnih veščin, ki se znaša nad pijanim folkom….

    v tej državi bo treba narediti red!!!

  7. obama pravi:

    Se je zgodil še en Global? Umrla je še ena žrtev nočnega življenja v Ljubljani

    …sam zdej je gor naša vlada,tako da bo galame 1000x manj…

  8. medek pravi:

    In potem so medvedi in volki krvoločni in jih naši butalski politiki določajo za odstrel.

    Kako je Mate priletel do Strojanov, s temi Prašičštali od varnostnikov se je pa “kulturno dogovarjal”.

    Ja, Pahor bi rabil Njavra kot strokovnjaka za Underground.

  9. Vito pravi:

    @obama,

    ne spomnim se, da bi Global povezovali s političnim vrhom, ki je bil tedaj na oblasti…

  10. luka pravi:

    evo moja izkušnja:
    ene dva tedna nazaj, sem bil na eni mega veliki študetnski prireditvi v LJ…sej veste kateri:)
    in je tam pri eni ograji prišlo, do enga verbalnega konflikat z enim mladim, nestrpnim čefurskim varnostnikom…
    in pol mu jest rečem..mah jebi si mater..ajd pol…
    in v tistem trenutku…boooom!! direkt v glavo enkrat, dvakrat…jest sem se zvil na tleh v klopčič:) in bum brce v glavo bum… dobr, da je bila prireditev gromozanska ( ogromno folka okoli) in sta zraven prišla še dva varnostnika, ki sta nestrpnega bosančka potegnila stran…

    si pa lahko predstavljam, kaj bi se lahko zgodilo pred enim manjšim lokalom, ob bolj čudni uri, ob manjši publiki, in…

    TREBA JE NAREDITI RED!!!! IN TO GOLAZEN “MAGAR DEPORTIRAT”"

    PS

    NATO SEM KLICAL POLICIJO, IN JIH OBVESTIL O INCIDENTU, OPERATERKA SE MI JE SMEJALA IN SE DELALA, DA NIČ NE SLIŠI, NIČ NE RAZUME IN, DA NE VE KJE JE ŠTADION ILIRIJA…

    SUPER A?

  11. medek pravi:

    intermezzo:

    http://www.delo.si/clanek/80828

    Reševanje Istrabenza bo trajalo kar 10 let

    A to pa je 2. Republika Bavčarija.

  12. medek pravi:

    Aja, če greste v kak zloglasni lokal, pojdite prej na trening hitrega pobega ali pa samoobrambe :)

    Ryukyu Kempo ni namenjen športni borbi in tekmovanju, ampak realni samoobrambi v vsaki situaciji, na vsakem mestu proti enemu ali več nasprotnikom . Za njegovo obvladovanje ni potrebna fizična moč in atletske sposobnosti, ampak spontanost in poznavanje človekovega telesa in psihologije. Zato se študija Ryukyu Kempa lahko lotimo ob katerikoli starosti.

  13. medek pravi:

    http://www.naomiklein.org/meet-naomi/tour-dates/2009-05-15-fire-bosses

  14. medek pravi:

    Trailer:

    http://www.thetake.org/index.cfm?page_name=watch_the_trailer

  15. Borut pravi:

    Super napisano. Dejansko je 8 let po mojem mnenju prenizka kazen, se strinjam, da je šlo za zlorabo pooblastil varnostnika. Plus to, da je veliko varnostnikov veščih borilnih veščin (ne vem kako naj si drugače razlagam uboj z enim udarcem). Za zlorabo tega bi morali dobiti minimalno 30 let.

  16. ŠKARP U BETICO pravi:

    Ziher ma JJ prste vmes!? :)

  17. Dvorni pisar z licenco pravi:

    Hinavsko je, da kdor koli brumno izraža ogorčenje, hkrati pa nasprotuje izjemni postrožitvi kazenske zakonodaje.

    Ko smo imeli tukaj, na Vesti, polemiko okrog Globala, sem zapisal: “Pravi desničarji bomo, ko bo mogoče dosegli spremebo ustave z ukinitvijo prepovedi za smrtno kazen in prisilno delo.”

    Takrat so me celo zmerjali z nacistom in sem moral z navedbo resnega znanstvenega dela dokazat, da biti oster desničar, hkrati ne pomeni biti nacifašist.(s tem, ko sem izkazal, da znanost smatra nacizem tudi kot levo ideologijo).

    Danes vam povem to:

    Ko bodo taki reveži, kot sta “varnostnika” Globala in kot je dotični, morali računati na težke posledice, se to ne bo dogajalo. V letih, ki sem jih v veliki meri preživel tudi na takih krajih, kjer se ponoči zbira med drugim raznovrstna golazen, še nisem videl, da bi lokalni mišičnjak napadel človeka, pri katerem je moral računati na resen odpor.

    Prepričan sem, da je bilo tu isto. Tale kljukec, ki bo kmalu na sodišču milo jamral, kako hudoben je bil njegov očka in kako ga je mami zanemarjala, ne bi nikdar udaril nekoga iz druščine albanskih ali bosanskih zidarjev.

    Ergo, tudi odvetnika ne bi udaril, če bi računal na 10 let ječe za resno poškodbo in dosmrtno za uboj.

    Afekt!? Japajade.

  18. Borut pravi:

    Se podpišem pod to.

  19. Triomidva pravi:

    Saj clovek ne ve, kaj je bolj zalostno: da se zgodi taka stvar, ali to, da ta smrt ne bo imela nobenih posledic (razen negativnih posledic smrti na pokojnikovo bliznje okolje). Lokal bo jutri se vedno poln, ce bo kaka kazen, bodo vrli lastniki lokalov zopet naredili rosado (kar se ze dogaja z vsemi vecjimi ljubljanskimi lokali, verjetno zaradi postenosti).
    Najemniki teh “testosteronskih bomb z mentalno sposobnostjo na nivoju povprecne zelve” bodo do konca branili svojega junaka, saj “da dela dobro in razen tega, da vsake tolko koga poskoduje je cist fejst decko”, v primeru vecjega problema jih caka brezplacno letovanje pri sorodnih na jugu, druzba za varovanje se pa preimenuje in lahko deluje naprej.
    Normalen prebivalec tega idilicnega mesta Ljubljana ima pa stah it zvecer ven na pijaco, kaj sele, da bi sli proslavit kaksno vecjo priloznost.
    In potem bo javnost strasno presenecena, ko se bo nekomu utrgal, bi bo pobil 10 ljudi in sodil se sebi…
    Pa se nasvet za investicije: Najbolj se splaca v nasi drzavi vlagat v: prodajalne kebaba, sole borilnih vescin in pa varovalne druzbe. Le-te v casu recesije cvetijo kot gobe po dezju, med tem ko propada vecina slovenske industrije.

  20. feelin' grumpy pravi:

    Ma ta tip je itak hodu po temu Roxly-ju k taglavn’. Če si mal nor pa mal popiješ te pa itak zamika, da bi ga mal podrku ampak tega ne narediš, ker te moron lahko ubije. Skratka pun mi je kurac teh lokalov s temi nadrkduvanimi facami na vratih, ki bi te morali v lokal vabit z nasmeškom in dajat vtis, da si prišel nekam kjer je tvoj keš kej vreden pa tud če ni. Sploh so pa po večini butli šefi k se sploh ne znajo it gostinstva in nategujejo vse po vrsti od zaposlenih do gostov in se to v takmu lokalu, seveda, če si malo opazovalne narave in nočeš hodit v lokal samo zaradi bedne unionlaške brozge, ki jo dobiš na vsakmu koraku skupi z glavobolom, presneto dobro vidi!
    Skratka, za obrtno dovoljenje gostinskovarnostniške stroke bi morali imeti poseben psiho pregled z obveznim testom iz bontona, poznavanja vrednot kot so potrpežljivost, spoštovanje različnosti, splošna razgledanost itd.
    Jeba je živet v okolju kjer je edini opazni kriminal gospodarski, nafukamo pa neškodljivi ljudje zaradi redarjev in policajev, ki imajo dostikrat občutek, da so bogovi.
    Jebem ti državu!

  21. highkick pravi:

    Jugovići so nas začeli kar pobijati. Global, “katana maribor”, Roxly….
    Ne vem kako se bo to končalo…

  22. Aljo pravi:

    He he, bla bla bla, domobranci, partizani, Tito, Janša, Pahor, dejansko pa v resničnem življenju vlada mafija, ter razni skorumpciranci, ki vejo da jo VEDNO poceni odnesejo. Kar ste volili to imate, brezjajčno vlado nezmožno česarkoli. Pa še nekaj zmeraj hujše bo, bolj ko bodo smradi pušili, bolj bo na orto…

  23. medek pravi:

    Da ne bo pomote; govor je o (t)istem Igorju Bavčarju, ki je lani z Istrabenzom ustvaril 220 milijonov evrov izgube in ga v minulih letih pri devetnajstih bankah zadolžil do stopnje, ko jim posojil ne more več vračati. Povedano drugače, za vsak osmi evro “minusa”, ki ga je skoraj 52.000 slovenskih gospodarskih družb ustvarilo v letu 2008, je zaslužen Bavčar. Višina lanske Istrabenzove izgube za več kot dvakrat presega recesijsko “luknjo” v zdravstveni blagajni, njegovi dolgovi pa že na ravni krovnega holdinga dosegajo skoraj tri odstotke slovenskega proračuna. Če bi zgolj državnim bankam po nekem čudežu uspelo izterjati njihov delež terjatev v denarju, bi lahko z njim brez težav dve leti financirale vse aktivnosti zavoda za zaposlovanje in izobraževalne programe za vseh 85.000 brezposelnih.
    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042266941

  24. miro pravi:

    Aljo, bi se kar strinjal s tabo. Seveda pa je bila tudi prejšnja vlada brezjajčna na tem področju, celo bolj kot ta sedanja, ne glede na to, da je prejšnjo vlado vodil diktator.

  25. uničevalec rdečuhov pravi:

    Medex in njegova mentalno prizadeta kamarila: kaj pa gospod JANŠA?Kaj je sedaj to ? Kaj pa če je ta nagravžni in osdvratni tip naročil to pretepaško brutalnost? Razmisli ???

  26. kaktus pravi:

    Se še spominjate kašne izbruhe je imela opozicija (sedanja pozicija), ko se je zgodil “GLOBAL” ! Zahtevali so takojšnji odstop ministra MATE-ja, celo oče ubitega se je izjasnjeval v tej smeri ! Kaj pa sedaj, kako bo pa ta, “anoreksična” sirota vsevedna postopala ?! Bo prevzela odgovornost ?!

  27. medek pravi:

    Če kao niti Jelinčič ni tako nor, da bi “zmešal obritoglavce”, potem ostane le še Janša, kot potencialni naročnik nasilnih radikalcev na desni. Druga republika in ostali bušizmi.

  28. Katja pravi:

    … odgovornost je vedno (tudi) na strani posameznika…
    … torej v takem primeru si je potrebno izbrati lokal, kjer zadeve znotraj zdravih okvirjev. saj je kmalu jasno, kdo in kako vodi lokal, in ko uvidimo, da so v ozadju “temne” sile, se zamenja lokal. dosti je takih lokalov, ki so čisto spodobni, a na žalost se ponavadi ravno taki borijo za preživetje…
    na splošno pa, če hočemo, da bomo imeli še kaj zgodovine, bomo morali vsi prevzeti odgovornost za svoje lastne riti, na vseh področjih in predvsem v dejanjih in ne samo deklarativno…
    ne pa z glavo v pesku za lastno nesrečo iskati krivce na levi, na desni, v preteklosti, v sosednjih državah, v tistih, ki zgledajo drugače in ostalih “tistihtam” …

  29. medek pravi:

    V eksperimentih 80% ljudi zelohitroizgubi razsodnost, zato je treba poskuse političnih liderjev, da ljudsta izpostavljajo nasilni doktrini šoka ustaviti na štartu, da se snežna kepa ne pridrvi kot neobladljiva rušilna gmota.

    V vojnah generali redko najebejo.

  30. medek pravi:

    en mi črke krade :)

  31. medek pravi:

    Ljubljana - Kruta smrt 41-letnega ljubljanskega odvetnika Vladimirja Višnerja, ki močno spominja na dogodke pred Globalom, je po mnenju Mihe Kozinca, predsednika Odvetniške zbornice Slovenije, nekaj nepredstavljivega.

    Višner je kmalu po brutalnem udarcu domnevno 34-letnega silaka Gašperja Bezjaka padel v komo, iz katere se ni več zbudil.

    Slovencelj, a niste rekli da je čapac?

  32. medek pravi:

    Zakaj je napadalec stegnil smrtonosno pest, ni znano, govorice pa so, da je pokojnik menda nadlegoval napadalčevo dekle, ki sicer tudi dela v lokalu, to pa ga je močno pogrelo.

    http://www.delo.si/clanek/80910

  33. PaxNeoTech pravi:

    Še en izmed MNOGIH incidentov v naši državi.Na žalost nekaterih se pri nas nič ne naredi dokler ni prepozno in še takrat so izrečene kazni smešno in odurno nizke za storjeni zločin umora!!!!V Slo.Novicah sem zasledil zgodbo o možakarju ki je dokaj zloglasen na štajerskem koncu in kljub temu da je pred nekaj leti pod vplivom alkohola povozil in ubil mamo dekleta ki je stala zraven je po tistem “usodnem” trenutku VEČKRAT ponovil kaj podobnega VENDAR je psiholog ocenil da ni sposoben spremljati sojenja in mu je bila takrat izrečena kazen 2 leti.LEtos je možakar ponovil zgodbo vendar je bil usoden za motorista:(…Ne vem kako se počutijo svojci žrtev ob takih razglasitvah….

  34. Edi pravi:

    Seveda, in krivi smo tisti, ki se pišemo na -ić, črnci so pa črni zato ker se ne umivajo…
    Varnostne službe so, kakor opažam, le krinka za organizirane pretepaške združbe, tukaj je problem. Naj se zakonsko že enkrat uredi to področje do konca, varnostniki naj imajo večmesečno šolanje, psihološki test, naj bodo ta merila stroga, ne more biti vsak varnostnik. Navsezadnje ima varnostnik neko stopnjo fizične prisile, kot že ime pove pa naj bi na prvem mestu varoval goste lokala. Če tega človeka ni ubil varnostnik ampak gost lokala, še toliko slabše - varnostnik vsekakor ni opravil svojega dela.

  35. severnik pravi:

    Vsi komentarji so odveč. Če bi policija delala in strikino nadzirala vse problermatične lokale in njihove lastnike in delavce,bi bilo tega manj. Nihče ne nadzira točenje alkohola že opitim v samih lokalih,nihče ne nadzira prodajo mladfoletnim in opotim v nobeni trgovini,nihče na nadzira opijanje mladoletnikov na prostem, nihče ne sankcionira lokale kjer se toči mladim opitim toči alkohol kljub zakonu itd… Kaj se potem zgražamo??? Kaj vse in komu je to sploh potrebno??? Sama sprenevedanja!

  36. kaktus pravi:

    To stran, je do dobra ponečedil Medek ! Res bi rabili kitajski zid na Kolpi, da nam nebi taki tipi osnesnaževali kulturni prostor ! Najebejo (njegov izraz) tisti, ki ga berejo, jaz ga zlahka preskočim !

  37. Oar pravi:

    Si kar predstavljam tega odvetnika! Zihr je vsem tam težil, češ on je pa odvetnik in mu ne bo noben jebal matere, ker bo vse stožil. Malo je mel smole, ker ga je z enim udarcem ubil, a pomoje, si je klofuto zaslužil!

  38. brez veze pravi:

    Ko so mene premlatili, sem še jaz dobil kazen od policije :S kršenje javnega reda in miru (250€ če plačaš v 8 dneh, nekaj takšnega + ob neplačilu mislim da je bila še zagrožena zaporna kazen do 30 dni) zato ker sem vpletene hotel “streznit” naj pač dajo mir na totalno polnem vlaku - ni se dalo niti premikati da bi se umaknil… Toliko še o naši ljubi policiji…

  39. medek pravi:

    Pri tem bode v oči, da so dobršno mero arogance pokazali tisti, ki bi morali skrbeti za varnost in premoženje vseh državljanov. Policijski postopek je bil po pripovedovanju prič, milo rečeno, nenavaden.

    Policisti so sicer navzoče močno razočarali s svojim pristopom k obravnavi dogodka. Na kraj je pridrvelo kup mož v modrem, med postopkom pa so z nekaterimi izjavami in reakcijami presenetili vse tiste, ki so potrebovali njihovo pomoč. “Če ne bi pili alkohola, se vam to ne bi zgodilo,” je kolegom pretepenega 25-letnika zabrusil eden od policistov, medtem ko je njegov sodelavec na precej nedolžne pripombe druge priče odgovoril z zahtevo po identifikaciji in ji zagrozil s kaznijo zaradi žaljenja uradne osebe. “Odgovorni v policiji bi se morali vprašati, kako lahko takšni ljudje sploh opravljajo policijske naloge,” je povedala 25-letna priča iz Ljubljane, ki je želela ostati anonimna. Pojasnila policistov
    pričakujemo danes.

    http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042267307

    Zdaj pa še XE pridejo z Maddono, a bojo kakšno banko vmes “pospravili”.

  40. medek pravi:

    Sj ni čudno, pri teh klavskih politikih na oblasti.

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042267376

    Mali kosmatinec si je sredi minulega tedna zaslužil napovedno notico osrednje informativne oddaje nacionalne televizije, nato pa je v dvominutnem prispevku televizijskega “prime timea” poziral v lokvi lastne krvi kameri, ki je za vesoljno slovensko občinstvo z različnih kotov registrirala njegov pogin. Konec prispevka so vrli “mi smo bili zraven” začinili s posnetkom simpatičnega medvedjega smrčka, iz katerega se je cedila še sveža življenjska tekočina

    http://vranika.blog.siol.net/2009/05/12/green-tara-mantra/

  41. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/04/18/slovenska-vukojebina/

  42. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/03/02/boris-pahor-nas-leteci-svetovalec-clovek-je-pokvarjena-zival/

  43. medek pravi:

    Ta je pa za obamamanijake in razne rambote:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/05/12/code-pink-obama/

  44. cvek pravi:

    Še veste kako je lebdela Kresalka, ob vsekakor hudi zadevi “GLOBAL” in s sovražno pozo zahtevala takojšen odstop njenega predhodnika. Vse se vrača vse se plača !

  45. Edini pravi:

    ah, tokrat so kar odvetnika umorili?
    Le kaj se za tem skriva?
    Morda, pa je mladenič kaj preveč povedal ali vedel?
    In vse skupja naj bi izgledalo kot uboj, kaj pa če je bil načrtovan umor?

  46. Ed pravi:

    Oar, kar sodi, kaj pa blodiš, si omamljen , ali kaj?Ali res misliš, da si negdo zasluži smrt’? žalostno!
    Ali pa te je tako hudo strah pretepačev, da si padel v zomby land?

  47. BlaBlaBla pravi:

    @luka
    sj prou da so te:D se bl bi te mogla. haha. pussy slovenska.pejd se dam mamici jokat. haha

  48. Blaz pravi:

    @BlaBla

    Lep primer čapca, bravo in potem jokate da vas noben ne sprejme v družbo razn ostala sodrga.
    Čestitam vsakokrat dokažete da ste in vedno boste nesposobni kulturnega vedenja.

Komentiraj