Thursday 2. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Huda Druga Godba!

13. maj 2009 ob 20:01 | Katja Lenart |

Tudi letos so organizatorji mednarodnega festivala Druga Godba poskrbeli, da se bomo med 18. majem in 7. junijem lahko crkljali na vrhunskih drugogodbenih dogodkih.

Festival, čigar glas je segel v deveto vas že 25-krat, v letošnjem programu ponuja mavrično paleto glasbenikov iz različnih koncev sveta.
Abd Al Malik (Francija), Khaled (Alžirija), Ouomo Sangaré (Mali), Branko Završan (Slovenija), Son De La Frontera (Španija), Bossa De Novo (Slovenija), Casuarina (Brazilija), Victor Démé (Burkina Faso), Derya Türkan, Uğur Işik in Renaud Garcia-Fons (Turčija, Francija), Gétatchèw Mèkuria & The Ex + guests (Etiopija, Nizozemska), Nomo (ZDA), A Filetta (Korzika), Vruja (Istra), Kr Češ Brass Band (Slovenija).
In ne samo koncerti, Drugogodbaši so letos poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program, ki si ga podrobneje oglejte tukaj.

Zdaj pa zares!
Druga Godba 2009 se prične naslednji teden, v ponedeljek (18.5.), ob 17:30, s koncertom Victorja Démé v klubu Cankarjevega doma. Gospod, ki prihaja iz Burkine Faso, je svojo prvo ploščo izdal šele v 47. letu in ima zanimivo življenjsko zgodbo.
Kako zveni in izgleda njegova glasbena duša, si lahko ogledate tukaj.

Naj vas skozi prvi festivalski teden (ob dodanem video-arhivu) popelje kar vodja letošnje Druge Godbe Srečko Meh:

Bodi dovolj za začetek, obliznite si prste, kmalu sledi intervju z Brankom Završanom in zgodba o šansonih Jacquesa Brela.
Letos bo Druga Godba res huda!

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Nogavička pravi:

    Party, party, party!

  2. khaled pravi:

    mogoce kdo ve ime komada od Khaleda ki je v tej predstavitvi?

  3. Katja Lenart pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=DFQUd5s5AD4

Komentiraj