Serie A 33. krog

27. april 2009 ob 19:41 | Luka Lukič |

V 33. krogu Serie A so ponovno uspešnejše igrali domači, ki so slavili na 6. srečanjih, dve srečanji sta šli v roke gostom, dve pa sta se končali neodločeno. V ospredju so se znašli nogometaši Napolija, ki so pred domačimi gledalci z 1:0 zabeležili prvo zmago pod novim trenerjem Donadonijem in to prav proti vodilnemu Interju. Interjev mestni tekmec Milan je pred domačimi gledalci s 3:0 odpravil Palermo in ima tako za Interjem sedaj sedem točk zaostanka. Juventus je po sredinem izpadu iz italijanskega pokala nadaljeval s serijo slabih rezultatov in na gostovanju pri Reggini osvojil le točko z 2:2. Fiorentina je doma s 4:1 osmešila Romo in se tako povzpela na četrto mesto, saj je Genoa na gostovanju pri Bologni z 2:0 zabeležila drugi zaporedni poraz. Lazio je po seriji treh zaporednih zmag ponovno razočaral svoje navijače in doma z 0:1 klonil proti Atalanti. Drugo zmago na gosteh pa je zabeležil Udinese, ki je v Veroni z 1:2 premagal Chievo. Sampdoria in Cagliari sta srečanje zaključila z izzidom 3:3. Tri točke pa sta vknjižila tudi kandidata za izpad Torino in Lecce. Prvi je doma z 1:0 odpravil Sieno, drugi pa doma z 2:1 Catanio.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 33 22 8 3 58:25 74
Milan 33 20 7 6 62:29 67
Juventus 33 19 8 6 59:32 65
Fiorentina 33 18 4 11 48:35 58
Genoa 33 16 9 8 43:32 57
Roma 33 15 7 11 52:52 52
Cagliari 33 14 7 12 41:34 49
Palermo 33 15 4 14 46:44 49
Lazio 33 14 5 14 44:46 47
Udinese 33 12 9 12 45:44 45
Atalanta 33 13 5 15 37:36 44
Napoli 33 11 9 13 36:37 42
Sampdoria 33 10 11 12 39:44 41
Catania 33 11 7 15 34:39 40
Siena 33 10 7 16 29:36 37
Chievo 33 8 10 15 31:43 34
Torino 33 7 9 17 30:52 30
Bologna 33 7 8 18 36:57 29
Lecce 33 5 12 16 31:57 27
Reggina 33 4 12 17 25:53 24

Napoli proti Interju prvič zmagal pod Donadonijem
Presenečenje kroga so pripravili nogometaši Napolija, ki kljub menjavi trenerja pred dvema mesecema niso povrnili forme iz začetka sezone. Tokrat je na stadion San Paolo pripotoval vodilni Inter. Trener Napolija Donadoni je imel dolg seznam poškodovanih, na katerem so Iezzo, Vitale, Maggio in Gargano, računati pa ni mogel tudi na kaznovanega Canavara. Mourinho je na drugi strani imel na voljo bolj ali manj popolno postavo brez že odpisanega Adriana in kaznovanega Materazzija. V napadu sta pri Interju tako začela Balloteli in Ibrahimovič, ob podpori Stankoviča in Cambiassa. Donadoni je na drugi strani v napad poslal Denisa in Lavezzija, ob podpori Hamšika. V uvodnih minutah so bolje začeli nogometaši Interja, ki so nevarno zapretili preko Walterja Samuela, vendar je Navarro izvrstno posredoval. Na polovici prvega polčasa pa so pobudo začeli prevzemati igralci Napolija, ki so sicer nadzorovali sredino igrišča, vendar v napadu niso uspeli izpeljati nevarnejše akcije. V drugem polčasu je Napoli nadaljeval z boljšo igro, Donadoni pa je v igro namesto Denisa poslal Zalayeto. Prav Zalayeta je v 73. minuti po odličnem preigravanju Lavezzija ujel Julia Cesarja na napačni nogi in popeljal Napoli v vodstvo. Mourinho je poskušal še z Mancinijem in Maxwellom, vendar neuspešno. Živci so poputili tudi Balloteliju, ki si je po grobem prekršku prislužil še proteste s strani prepolnega stadiona. Do konca se izzid ni spreminjal, tako da je Napoli zabeležil prvo zmago pod Donadonijem. Inter je na drugi strani utrpel tretji letošnji poraz. Kljub temu ostaja na prvem mestu, vendar je ob čedalje slabši formi Interja in dobri formi Milana naslov prvaka še vedno pod vprašajem.

Milan z enajstmetrovkami preko Palerma
Milan je pred domačimi gledalci pričakal kandidata za pokal UEFA Palermo in upal nadaljevati niz pozitivnih rezultatov. Trener Milana Ancelotti ni mogel računati na Pata, Bonero, Abbiatija in Nesto, ki so poškodovani, tako da je v napadu osamljen zaigral Pippo Inzaghi ob podpori Ambrosinija in Kakaja v zvezni vrsti. Palermo je na drugi strani zaigral s klasično enajsterico z Miccolijem in Cavanijem v napadu ob podpori Simplicia. Čeprav je bil Milan skozi celotno srečanje boljši in podjetnejši nasprotnik, pa imajo kritiki sojenja v Serie A ponovno upravičeno polno dela. V 9. minuti je namreč v kazenskem prostoru Palerma padel Ambrosini, sodnik Rizzoli pa je pokazal na belo točko iz katere je bil uspešen Kaka. Ambrosini se je izkazal še v vlogi asistenta, ko je v 18. minuti s predložkom našel osamljenega Inzaghija, slednji pa je povišal vodstvo Milana. V drugem polčasu je Palermo najprej ostal z deseterico na igrišču, potem ko je Cesare Bovo prejel drugi rumeni karton. Končnih 3:0 pa je padlo v 55. minuti, ko je Kaka komično padel v kazenskem prostoru, sodnik pa je ponovno strogo dosodil enajstmetrovko iz katere je bil učinkovit prav Kaka.

Viola razbila Romo za preboj na četrto mesto
Fiorentina je pred domačimi gledalci pričakala konkurenta za četrto mesto moštvo Rome. Obe ekipi sta potrebovali zmago v boju za zadnje mesto, ki še vodi v Ligo prvakov. Obe moštvi sta začeli s podobnima formacijama. Za Fiorentino je v napadu zaigral Gilardino ob podpori Jovetiča, Semiolija in Vargasa. Na drugi strani je Spaletti poslal v napad Tottija ob podpori Baptiste, Brighija in Taddeija. Fiorentina je povedla že v 6. minuti, ko je Vargas spektakularno matiral Arturja s precejšnje oddaljenosti. Tempo igre je bil divji in Roma si je v prvem polčasu priigrala nekaj lepih priložnosti, ki pa so jih Giallorossi zapravili. Takoj na začetku drugega polčasa je najprej Gialrdino povišal prednost Fiorentine po lepi asistenci Semiolija. V 60. minuti je Pizarro prejel drugi rumeni karton in pustil Romo z deseterico na igrišču, kar je Fiorentina izkoristila še z dvema zadetkoma. V 69. minuti je bil drugič uspešen Gilardino, potem ko je preigral Casettija, V 74. minuti pa je četrti gol za hrbet Arturja spravil Massimo Gobbi. V 86. minuti je lep tolažilni zadetek za Romo dosegel Baptista. Fiorentina je tako prevzela četrto mesto, medtem ko ima Roma sedaj za Fiorentino že 6 točk zaostanka.

Reggini točka z Juventusom
Reggina, ki skuša izkoristiti zadnje možnosti za obstanek v ligi je tokrat gostila Juventus. Juventus, ki je v sredo izpadel iz italijanskega pokala po domačem porazu z Laziem je trenutno v rezultatski krizi in trener Ranieri tako postaja tarča številnih kritik. Na stadionu Granillo je Ranieri začel z Del Pierom in Iaquinto v napadu, medtem ko je Reggina napad začela z Brienzo in Ceravolom. Uvodne minute so postregle z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh, preden je ob koncu prvega polčasa Reggino v vodstvo popeljal Barilla. Juve je drugi polčas začel bolj podjetno in v 48. minuti prišel do enajstmetrovke, ki jo je realiziral Del Piero. V 68. minuti je Reggina ponovno povedla preko Islandca Halfredssona, ki je s spektakularnim strelom matiral Buffona. Zaključek srečanja je pripadel Juventusu, blestel pa je vratar Pugionni, ki je po nekaj lepih obrambah vseeno klonil v 73. minuti po strelu Zanettija. Končni izzid je tako na koncu ostal 2:2, kar Reggini omogoča nadaljevanje boja za obstanek, medtem ko je Juve obtičal na tretjem mestu, tako da je trener Ranieri na udaru številnih kritikov.

Bologna strla Genoo
Genoa, ki je dolgo časa držala prednost v bitki za četrto mesto, je sedaj prepustila prednost Fiorentini. Po domačem porazu z Laziem so tokrat igralci Genoe klonili še na gostovanju pri borcu za obstanek Bologni. Kljub temu, da je za Genoo po dolgem premoru v prvi postavi zaigral Diego Milito, pa je Genoa pokazala eno slabših predstav letos. Po uvodnem pritisku Genoe, je vajeti v roke prevzela Bologna, ki je po katastrofalnem posredovanju obrambe gostov v 15. minuti prišla do enajstmetrovke. Marco Di Vaio je iz bele točke popeljal Bologno v vodstvo. Deset minut kasneje je Terzi izkoristil prostor in povišal prednost Bologne. Genoa ni uspela resneje ogroziti vrat domačih. V drugem polčasu je Genoa pričela igrati ofenzivneje, kar pa je odprlo veliko prostora Bologni za protinapade, ki pa jih domači niso uspeli izkoristiti. Končni izzid je tako ostal 2:0, s katerim je Genoa padla na peto mesto, medtem ko Bologno čaka še nekaj dela v boju za obstanek.

Atalanta knockoutirala Lazio
Po zmagi v derbiju in na gostovanju pri Genoi so si nogometaši Lazia priigrali še finale italijanskega pokala proti Juventusu in tako povrnili nekaj zaupanja v moštvo, ki ima letos izjemno nekonsistentno formo. Pred domačimi gledalci so tokrat optimistično pričakali Atalanto, katere trener Del Neri se pojavlja v italijanskih medijih kot najverjetnejši naslednik Rossija na klopi Lazia. Kljub optimizmu, pa domači navijači niso imeli razloga za veselje, saj je Atalanta v Rimu bila boljši nasprotnik in si priigrala več lepih priložnosti. V 24. minuti je tako goste v vodstvo popeljal Talamonti. Lazio si je v celotnem srečanju priigral le nekaj polpriložnosti iz katerih pa niso resneje ogrožali9 vrat Atalante. Lazio je s tem porazom zapravil novo možnost za vključitev v boj za evropska mesta, tako da rimljanom edino upanje ostaja italijanski pokal.

Sampdoria in Cagliari razdelila točke v trilerju
Sampdoria, ki je v četrtek uspešno ubranila prednost iz prve tekme in se tako preko Interja prebila v finale italijanskega pokala, kjer bo tako kot Lazio skušala ujeti vstopnico v pokal UEFA je tokrat pred domačimi gledalci pričakala Cagliari, ki se za vstopnico v evropo bori na prvenstveni lestvici. V prvem polčasu je v desu Sampdorie blestel mladi Marilungo, ki je z dvema zadetkoma z glavo priigral domačim visoko prednost. Cagliari je v drugem polčasu poskrbel za izjemen preobrat, potem ko so zadeli Matri v 47., Acquafresca (iz 11-m) v 67. in Conti v 80. minuti. Vendar je točko za Sampdorio pet minut pred koncem srečanja rešil Cassano, ki je zadel za končnih 3:3.

Udinese uspešen pri Chievu
Udinese je na gostovanju v Veroni pri Chievu vknjižil nove tri točke. Nogometaši Udineseja so po nekaj polpriložnostih povedli v 35. minuti, ko je iz bele točke zadel D’Agostino. V drugem polčasu je Chievo zaigral agresivneje in preko Pellisiera v 71. minuti prišel do izenačenja. V zaključku srečanja so živci popustili Langelaju, ki je zaradi prekriška nad Sanchezom prejel rdeči karton. V zadnji minuti sodnikovega dodatka pa je D’Agostino še drugič zatresel mrežo za končnih 1:2 v korist Udineseja.

Lecce premagal Catanio
Lecce je pred domačimi gledalci pričakal Catanio in si že v uvodnih minutah priigral nekaj lepih priložnosti. V 11. minuti je v polno zadel Munati, 15 minut kasneje pa je prednost Lecceja povišal še Tiribocchi. Catania je v drugem polčasu zaigrala ofenzivno in v 47. minuti prišla do zadetka preko Martineza, nato pa je vratar Lecceja Benussi z izvrstnimi obrambami reševal prednost Lecceja. V 90. minuti je na strani Catanie bil izključen Sciacca, Lecce pa je na koncu ubranil prednost z 2:1 in tako ostaja v boju za obstanek.

Torino ostal v varnem območju
Torino je pred domačimi gledalci ubranil 17. mesto na lestvici, ki zagotavlja obstanek. Granata je doma pričakala Sieno in si priigralal tri točke. V uvodnih minutah je blestel Rolando Bianchi, ki je najprej z velike razdalje zatresel vratnico, v 10. minuti pa atraktivno zadel s peto za vodstvo Torina. Siena ni pokazala veliko, tako da so na koncu domači zasluženo zmagali z 1:0.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ja, Cassano mi postaja vedno bolj všeč ! …

Komentiraj