Friday 17. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Dnevi knjige

21. april 2009 ob 19:49 | Tine Verbole |

V Ljubljani pod sloganom Knjiga v areni življenja? potekajo 14. slovenski dnevi knjige. Knjige s popustom boste lahko do 24. aprila kupili na Trgu francoske revolucije in ne več v parku Zvezda. Programska voditeljica Slovenskih dnevov knjige Cvetka Bevc pa je povedala, da težava slovenskega (ne)branja sploh ni visoka cena knjig.

Cvetka Bevc za Vest

Tine Verbole

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Zbik pravi:

    Če z izrazom “knjiga” razumemo popacane liste iz primernega materiala, ki so vzdolž ene stranice skupaj pritrjeni, potem je treba ugotoviti, da je tak predmet uporaben zgolj še za darila, sex in podobne zadeve. Za vse ostalo početje (resno in manj resno branje) bo (upam) kmalu na volju neka novejša tehnologija, morda nekaj kot Kindle X, daljni potomec Amazonovega bralnika, ki je trenutno v drugi različici. Ozka grla te tehnologije ostajajo prikazovalniki, kjer si je želeti zelo tanke aparature (pod 5 mm), več velikosti (recimo od A5 do A2), visoko ločljivost (blizu 300 DPI) in bleščeče barve (OLED?). Za pomnilnike ni skrbi, še vedno pa je problem avtonomija in procesorska moč. Tole zadnje z obetom

  2. Nekdo pravi:

    Bravo Zbik - me prav zanima kako boš to bral brez baterij - ali ko ti bo Kindle padel na tla …

    Tudi za radio so govorili, da bo izumrl s pojavom TVja, pa se to ni zgodilo, ampak je postal (ponekod) še boljši.

    Na slovenskem (specifičnem) trgu bodo elektronski bralniki žal povzročili spiralo padcev naklad, višanja stroškov izdaje, draženja knjig in posledično upada prodaje, kar bo spet znižalo naklade … in krog je sklenjen.

  3. Zbik pravi:

    Bravo Nekdo, ki Vidiš v Temi, če je le to, kar gledaš, knjiga, slovenska knjiga.

    Kindla nimam, si pa želim tistega njegovega naslednika, ki bo imel lastnosti, kot sem jih v svojem prispevku. Za slovensko knjigo se mi gladko fučka. Kar je bilo vrednega, je bilo v slovenščini v knjižni obliki že itak napisano in natiskano— kar bo čez 100 let v slovenščini napisano, bo v elektronski obliki, ali pa tega NE BO. Naklade so zgolj za nakladanje, založnikom slovenskih izdaj privoščim spokojno smrt, za avtorje ostane samizdat.

  4. monika pravi:

    Oprosti, kdor knjigo uporablja kot resno gradivo, se pravi, da ne govorim o beletristiki, mu še kako prav pride, da lahko zapogne vogal, prilepi listek, podčrta, pripiše komentarje. Morda ni pohvalno, če se na to početje pogleda z vidika (nesmiselnega) oboževanja knjige, je pa realno in edino, kar po moje kaže na smiselnost, nujnost, koristnost, lepoto in prisotnost knjige, ki je v tvoji osebni lasti.

  5. gregor rozman pravi:

    sam pa bi takim robotskim bebcem, kakršen je zbik, izpulil kable vsaj za en mesec in jih nagnal v naravo.

  6. Zbik pravi:

    @Gregor Rozman

    Oh, raje opazuj, kako hudo spremljam tvojo poezijo, bo povsem zadoščalo.

    Glede na to, da pa sem vsaj v enem tvojih prispevkov opazil kvintesenco inteligence (ne v tem, s katerim zdaj polemiziram, takega zna iztistniti praktično vsako drugo bebalo.), bi ti resno svetoval, da razmisliš, kaj je to narava.

    Namig: http://www.nextnature.net/?p=695

Komentiraj