Komentar - Vita

20. april 2009 ob 14:44 | Vest |

Ej, čuješ, a so šti malo prizadeti al ka, ko sn čula js prajt, kk bojo zdaj, ko ž itak nimamo gnarja za nawadn biu kroh pa za špricar gra na Gmajnah, da zdaj si bojo oni pa še za elektriko ceno zmišlowali. A da bom js mela še štole prčkarijo, ko m mogla šte papirje okowo obračat pa iskat najbol ta poceni onga, ko mi bo elektriko prodajal?! A se jim je čist zmešalo al kake tej majo!? A šti ko elektriko prodajajo resno mislijo, da sn js po župi prplawala? Ej!!! Ne ga no srat s takimi,.
Zdaj pa posluši ti, tim pa enkrat pa nikol weč što razložla, nej vam bo, glih včera sn mojmo prajla…A veš - teda ko se je štrom prvič naredo, tk, čist sam od sebe je rataw, noben ga ga še ni kasiral…TEDA JE ŠTROM BIL EN SAM! Neka je blisknalo, pa se je štrom gr pržgaw, ka pa tej vi mislite. No, pol so ga pa po štih žicah okolo začeli pošilat, pol smo ga pa ludeki začeli prklaplat gr na televizije pa na štake prčkarije…tk da -ne me farbat da je zdaj pa več vrts štroma, pa da mi bote zdaj različno zajga kasirali! Nimaš kaj štole zbirat, ni belga la pa rdečga štroma, al pa z majn maščobami pa take. Štrom gre dowsa iz lufta po eni sami žici, pa isto pajkla čist powsod, a vam je zdaj što jasno!
Tk da, ne wi meni, da bomo pa zdaj za štrom vsak drgači plačwali, pa da bo vsak den edn pr m’ni na vratah zwono, pa mi drugo ceno za š’to elektriko ponujal. A ste prtegjeni…Ti, ti pa špari z elektriko, kake pa maš!

Vita Korošec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. RickyR pravi:

    :)

  2. lala pravi:

    VITA:

    “We will make electricity so cheap, that only the rich will burn candles!”

    Thomas Edison

  3. nik pravi:

    Če če mlin delat, mora voda dol bo bregi tečt. Da pa dol teče mora bit potencial, oz. potencialna razlika.

    Da bo štrom tekel mora tudi bit potencialna razlika. Mi ne plačujemo štrom (pretok) - mi plačujemo vzpostavljanje potencialne razlike (v prispodobi - kot da nekdo s cisterno vodo na vrh hriba vozi, pa tanka v potok). Cene tega so seveda lahko različne.

  4. misko pravi:

    Nik, tole si pa zanimivo razložil. :-))

  5. PeternaVeter pravi:

    @3.
    tak ja,

    naslednja bo pa vöda! )

  6. NoMercy pravi:

    emm sej štrom se tudi prideluje z različnimi stroški
    pače ga ena elekrarna lahko pošlje več v omrežje, ker je ena fabrika v njeni žližini crknla ga tudi lahko prodaja precej ceneje … tko — mal ekonomije je treba vedeti
    aja, pa štrom za Si se ne dela samo v SLO ampak tudi precej od daleč ga pošljejo

  7. precednik pravi:

    električne energije je na pretek. plačuješ jo samo zato, ker more firma laufat.

Komentiraj