Friday 17. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Detroit7 v Ljubljani

20. april 2009 ob 18:39 | Vest |

Sinoči je na Metelkovi, v Chanel Zero, nastopil zelo znimiv japonski alter rock trio Detroit7. Že najava koncerta FV Music, je obetala atrakcijo z dvema dekletoma v bendu (kitaristko in vokalistko Tomomi Nabana in Miyoko Yamaguchi za bobni), ter basitom Nobuakijem Kotajimo.
In ker je dandanes, preden se gre na koncert, marsikaj mogoče preveriti na youtubu, recimo, je bila tokratna udeležba zadetek v polno. Pa tudi sicer je znano, da iz Tokya prihajajo vedno kvalitetni bendi, ne glede na to ali so garažni, ali pa simfonični. Po začetnem, bi si mislil, da kar malo zanalašč, teženju pri prvem komadu, se je nadaljevanje spremenilo v divjo perfekcionistično virtuoznost Tomomi in Miyoko. In če je bil pri večini komadov basist Nabuaki kar malo v ozadju, je v predzadnjem pokazal izvrsten basosvski solaž, s katerim je požel precej ovacij, na žalost, maloštevilne publike. Skratka, odličen koncert za 6 ojrov, zaradi katerega je marsikateremu, ki se na deževno nedeljo ni imel volje se odritnit do Metelkove, lahko žal.

Videl, spisal in s telefonom posnel: Iztok Dimc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Natasha pravi:

    Hudi so :D

  2. Jani pravi:

    Se strinjam z Iztokom. Komad na posnetku ni ravno prava slika, saj je bil poleg klasike Louie Louie edini res pop komad. Tomomi Nabana zelo suverena na kitari in Miyoko Yamaguchi za bobni s stilom, ki spominja na Animala iz Muppet show. Skratka več kot odličen price - performance koncert. Priporočam in upam, da še kdaj v LJ.

  3. www pravi:

    čista bomba.

Komentiraj