Wednesday 15. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Pištoljerosi

19. april 2009 ob 15:37 | Domen Ožbot |

Kot obljubljeno objavljamo pogovore z ostalimi finalisti YounGunZ Tour 2009.

Ljubljanskega benda, ki ga sestavljajo Peter Žargi, Irenej Mesiček, Jure Baloh, Bor Gregorčič, Asiana Jurca Avci in Veronika Pučko, ni treba posebej predstavljati. Na letošnji YounGunZ turneji pa so prejeli kar dve nagradi, in sicer nagrado publike in nagrado sponzorja SAE.

Tretjo nagrado oziroma nastop na ajdovskem festivalu Njoki, so prejeli Flyspoon. Bend, ki ima svojo bazo v Celju sestavlja pet fantov iz domala cele Slovenije, ki so rasli ob poslušanju grungea.

Trdo jedro The Cowmonkeys sestavljajo Robi, Daniel in Hrsa iz male istrske vasice Sv. Lovreč.

Zdi se mi, da so se fantje pri govoru zelo potrudili in zato videa nisem podnaslovil.

Iz Karlovca so na YounGunZ prišli Koh. Peterica se še najbolj domače počuti v alter electro/metal vodah. Publiko pa so prepričali z nastopi na številnih hrvaških festivalih.

Kratek povzetek pogovora:
“Smo mladi industrial rock bend iz Karlovca. Nastali smo leta 2003, 2007 pa smo resneje začeli s koncerti, ki so nas zanesli tudi do Slovenije. O turneji lahko povemo samo dobre stvari. Organizirala je na zavidljivem nivoju. S podobnimi koncerti smo se srečevali tudi na Hrvaškem a tam še zdaleč niso tako dobro organizirani kot tukaj. Danes se nam fant, ki skrbi za video wall žal ni uspel pridružiti. Če se le da poskrbimo za neke vizualizacije, ki ponavadi prinašajo dobre kritike. Nismo dovolj lepi, da bi sami napravili šov. Nastopali bomo še na festivalu Lent. Upam, da bomo dobili še veliko kontaktov, ki bodo olajšali dogovarjanje za koncerte. Nadaljevali bomo s koncerti na hrvaškem, dogovarjamo pa se tudi za krajšo turnejo po Beneluksu. Ljudje, ki bodo na koncertu nas poznajo bolj slabo in zato so verjetno favoriti vši domači bendi. Slišala sva vse bende, ki nocoj nastopajo in vsi so zelo kvalitetni.”

Domen Ožbot

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Jazzko pravi:

    Flyspoon rules!!
    I love these guys!:-D

  2. silvestre pravi:

    Dober prispevek! :)

  3. Turek pravi:

    Svaka čast organizatorjem YounGunz. Pohvale, ki jih izrekajo bendi, niso zaman. Se že veselim naslednje turneje.

  4. barba pravi:

    Zakon večer. Cojones in Flyspoon noro žagali. Čestitke vsem!

Komentiraj