Friday 17. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

A, A! A? AA._

1. april 2009 ob 11:22 | Katja Lenart |

V Stari Elektrarni - Elektro Ljubljana se bo nocoj (kot del programa Maske Ljubljana) ob 20:00 (po dveh letih) na odru zopet združila mednarodna ekipa plesalcev Loup Abramovici, Maxime Iannarelli, Gregor Kamnikar, Teja Reba. V novi plesni predstavi Francozinje Yasmine Hugonnet, ki se imenuje A, A!A?AA._ se bodo tako skupaj in vsaka zase prepletale Slovenija, Francija in Nemčija.

Poleg glasbe, ki jo bo v živo izvajal kompozitor in violinist Michael Nick, bo poudarek na procesu ideje prisvojitve zgodb in teles drugih in na možnosti in izvedljivosti kolektivnega »jaza«.
Ali na kratko:

Yasmine Hugonnet pravi, da se gibanje sem ter tja - tako za opazovalca kot za izvajalca - oblikuje med zunanjo in notranjo realnostjo. Predstava vabi k zbiranju doživljajev, ki  jih prepozna, in ga hkrati spodbudi, da sestavi svojo lastno pot. Sugerira drseče gibanje misli, ki se pozibavajo med telesom, podobo, čutom, znakom, dejanjem in čustvi.
Takole vse skupaj izgleda in tole je Yasmine:

prevod:
“Kakšno predstavo bomo videli v Stari Elektrarni?
Performans s plesom, gibanjem, imamo tudi violinista in veliko drugih zvokov. Na odru je pet umetnikov, štirje plesalci in en glasbenik.
Jih lahko predstavite?
Tole je Michael iz Nemčije, skladatelj in violinist. Potem je tukaj Teja, plesalka iz Slovenije, Loup iz Portugalske in Francije, tudi plesalec in Maxime iz Francije ter Gregor iz Slovenije.
Na letakih imamo nekje napisano, da je predstava intenzivna, realistična…
In naslov nosi pet A-jev - tudi zato, ker je A prva črka abecede…
Ta projekt je nekaj posebnega, ker že od prvega trenutka dalje. Ljudje se na odru gibljejo, vendar gre pri tem za neko stanje telesa in duha. Ni samo, da plešejo, vidimo jih, kako razmišljajo, čutijo.
In kako to naglasimo - Aaaa?
To je pa odvisno od tega, kako a izgovorite v vašem jeziku…”

A, A!A?AA._ je odmevajoč prostor prepleten s plesalci , glasbenikom, gledalci in subtilno svetlobno kreacijo Valerie Sigward, ki se modelira med delci naše domišljije.
 

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, 1., 2. in 3. april vsakokrat ob 20. uri (pot vaši domišljiji je na široko odprta).

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj