Friday 17. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Videnje telesa

27. marec 2009 ob 13:00 | Mesto Žensk |

Predavanje Bojane Kunst o spremembi predstavitve naravnega telesa v performansu in njegovi umestitvi v sodobne politične in ekonomske kontekste.

Galerija Vžigalica je danes v okviru projekta re.act.feminism / performativna umetnost 60ih in 70ih let danes gostila Bojano Kunst, ki je predavala o razliki videnja naravnega telesa v performansu v 60ih letih in danes.


Bojana Kunst / predavanje Videnje telesa from Cityofwomen on Vimeo.

Bojana Kunst, raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani in predavateljica na podiplomskem študiju Filozofije in teorije vizualne kulture na koprski Fakulteti za humanistične študije ter avtorica treh knjig in mnogih člankov s področja sodobnih scenskih umetnosti in teorije umetnosti, je z različnimi primeri umetniških praks orisala spreminjanje predstavitve naravnega telesa v performansu, od postavitve v središče kritičnega raziskovanja in vloge ženskega telesa v umetnosti v šestdesetih letih do njegove ponovne, vendar popolnoma rekonceptualizirane rabe danes.

Predavanje je del projekta re.act.feminism / performativna umetnost 60ih in 70ih let danes, ki slovenski javnosti v Galeriji Vžigalica do konca marca na ogled ponuja obsežni video arhiv del pionirk performansa in sodobnih umetnic.

Mesto žensk

Pretekli prispevki:
Strategija preživetja
Avantgarda pod lupo
Golo branje Lacana
Pionirke performansa

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. opleteni jež pravi:

    gospa kunst, kunštno
    a dobra rit je pač dobra rit

Komentiraj