Komentar - Janez

27. marec 2009 ob 13:59 | Vest |

Takoj v uvodu – na Rdečem križu Slovenije se zavedamo, da nismo in ne moremo biti odločilna rešitev pri razreševanju trenutnih socialnih zagat. Te moči nimamo. Se pa zavedamo, da nas mnogi, ki pomoč potrebujejo, tako doživljajo. In za te ljudi v mnogih primerih predstavljamo trenutno dobro pomoč. Zadovoljni so, da jim premostimo začasne težave. Smo pač le ena od humanitarnih organizacij s premalo denarja a s poostrenim posluhom in izjemnimi prostovoljci ter aktivisti, ki te dni pomagajo pri delitvi hrane, nabiranju donacij, blaženju socialnih stisk. In vsi tisti, ki se sprašujejo ali je konec s socialno državo Slovenijo, potrebujejo jasen odgovor. Ta pa ni enoznačen. Rdeči križ Slovenije lahko odgovori, da socialna država še ostaja. Tudi po zaslugi naše in sorodnih organizacij. Je pa res, da se tiktakanja socialne bombe na Rdečemu križu Slovenije bojimo.

In kako ukrepamo. Na večjih ravneh. Najprej po 900 krajevnih organizacij RKS. In če preskočim vse vmesne stopnje – tudi na ravni predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka, ki skrbno spremlja razmere in nam je v pomoč. Ne samo moralno.

Potem pa je tu FIHO. Za dodaten nakupom prehranskih paketov se že dogovarjamo. Ožje vodstvo fundacije bo prisluhnilo naši prošnji. Tesno sodelujemo z Ministrstvom za delo, družino in socialne razmere. Skorajda vsak dan se slišimo in sad tega sodelovanja se bo morda pokazal v uredbi, po kateri nam za nakupe prehrane ne bo potrebno plačevati Davka na dodano vrednost. Na ta način bomo lahko kupili dodatnih 15.000 paketov.

In sedaj – ne preslišite, prosim! V začetku prihodnjega tedna gremo z akcijo LEPO JE DELITI. Na 730.000 domov bomo poslali položnice in prosili za najmanjši znesek. Tisti, ki bodo vplačali, bodo na bankah in poštah oproščeni provizije.

In napotek – vsi tisti, ki bi že danes radi kupili hrano in jo prinesli v skladišča RKS – podprite raje akcijo LEPO JE DELITI. Zakaj? Zbrali bomo več denarja, z višjo vsoto pa lahko dosežemo tudi večje popuste za nakup večjih količin. Stopimo skupaj. In namesto 20.000 paketov bomo dobili 26.000. Topa, kakor s sliši malo, je nekaj!

Janez Pezelj, generalni sekretar Rdečega križa

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. MarkoNi pravi:

    Zelo pohvalno.
    Uredba o oprostitvi davka pa je NUJNA!

  2. desperado pravi:

    Pezelj !!!

    Morda bi bilo dobro da poprosiš JELENIČA, da uredi da se vrne nazaj na RDEČI KRIŽ denar, ki ga SLORK posojal nekim firmam, ki ga niso nikoli vrnile. Me zanima kje se je končala preiskava in v katerih žepih je končal tisti denar.

    Danes me to prav tako zanima kot domnevna zadeva korupcija Patria.

    Tako, da preden se obrneš na nacijo s sprošnjo nalijte čistega vina. Prav tisti miljoni bi danes hudičevo prav prišli.

  3. medek pravi:

    Kaj sta imela za kosilo Janša in Bavčar?

    …bi morali od vladajoče politike, od pretekle vlade, pa tudi od Banke Slovenije takoj zahtevati pojasnila, zakaj so v letih 2005–2008 tako slabo nadzirali predvsem paradržavni banki NLB in NKBM.

  4. medek pravi:

    http://razgledi.net/blog/2009/03/28/koliksen-sele-bi-bil-zapitek-ce-igor-bavcar-ne-bi-bil-edini/

Komentiraj