Friday 17. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Strategije preživetja

26. marec 2009 ob 23:07 | Mesto Žensk |

Priznana umetnica in univerzitetna predavateljica Dubravka Duba Sambolec je v okviru projekta re.act.feminism / performativna umetnost 60ih in 70ih let danes spregovorila o svojem umetniškem opusu na temo kontrole, dominacije, podreditve in strategijah preživetja.

Umetnica Dubravka Duba Sambolec (Slovenija, Norveška) je predstavila svoj umetniški opus, ki predstavlja artikulacijo epistemoloških in ontoloških interpretacij našega obstoja. Z retrospektivnim pogledom na njeno dosedanje umetniško ustvarjanje je zajela video performanse, ki so nastajali od leta 1999 naprej in govorijo o kontroli, dominaciji, podreditvi in strategijah preživetja, naslavljajo kulturno represijo v vsakdanjem življenju in v času krize ter se ukvarjajo z vprašanjem ženske identitete in izginotja centra v kontekstu globalizacije.


Dubravka Duba Sambolec / predavanja Fragmenti from Cityofwomen on Vimeo.

Dubravka Duba Sambolec, ki ima za seboj že 33 samostojnih predstavitev, številne mednarodne skupinske predstavitve in dolgo akademsko kariero, je na predavanju predstavila tudi svoja ostala dela, sestavljena iz skulptur, risb, video performansov, site-specific skulptur, digitalnih foto kolažev, in multimedijskih instalacij (»Collectors«), namenjenih instalaciji na javnih mestih, saj naj bi o perečih družbenih zadevah opozarjali mimoidoče.

Predavanje je del projekta re.act.feminism / performativna umetnost 60ih in 70ih let danes, ki slovenski javnosti v Galeriji Vžigalica do konca marca na ogled ponuja obsežni video arhiv del pionirk performansa in sodobnih umetnic.

Mesto žensk

Pretekli prispevki:
Avantgarda pod lupo
Golo branje Lacana
Pionirke performansa

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. pomagam pravi:

    Pionirke performAnsa

Komentiraj