Pesto iz rukole
24. marec 2009 ob 11:40 | Črt Butul |Končno pomlad in novi, zdravi šopki divje rukole. Za danes sem vam pripravila hiter in nadvse okusen recept; pesto iz rukole.
Sestavine: 1 večji šopek rukole, pest pinjol, 1 strok česna, čajno žličko grobe soli, malo popra, nariban parmezan, oljčno olje, po želji tudi mlada, sveža skuta.
Priprava: Pinjole rahlo popražimo v posodi brez maščobe. V večjem možnarju najprej zdrobimo pinjole in česen, nato počasi dodajamo vse ostale sestavine. Med mešanjem in tlačenjem dodajamo oljčno olje po potrebi. Ko dobimo gladko maso, je jed pripravljena.
Tatjana Butul
24. marec, 2009 ob 21:20
Je olje iz oljk ali iz oliv?
24. marec, 2009 ob 22:45
Oljk.
24. marec, 2009 ob 23:11
…enako kot jabolčni sok iz jablan?
25. marec, 2009 ob 10:12
Črt, res si Primorec in za vas so sadeži in drevesa istega imena. Torej oljke. Ampak v slovenskem pravopisu so drevesa oljke, sadeži pa olive.
25. marec, 2009 ob 11:20
Odlična rubrika na vesti je tale kulinarika. In tudi zanimive razprave. Se mi zdi prav fajn.
Tu pa še o oljki na ta način. Slovenski pravopis dopušča, da uuporabljamo obe …
http://www.eknjiga.si/slo_vprasanja/odgovori.php?search=oljka
Tudi jaz sem za oljko in oljko
25. marec, 2009 ob 14:23
trtamrta - jabolka še vedno pobiram z jablan.
25. marec, 2009 ob 19:22
miaaaaami!
25. marec, 2009 ob 19:33
Še ena mojstrovina Butulovih!
18. avgust, 2023 ob 0:47
Appreciate the recommendation. Let me try it out.