Komentar - Darko

18. marec 2009 ob 13:26 | Vest |

Darko Krajnc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. Andrej pravi:

    Pohvalno.

  2. ProPolis pravi:

    Sem absolutno proti brezplačnim vrtcem za vse. Sedanja ureditev, ko bogatejši plačujejo več, revnejši manj ali nič, sploh ni slaba. Itak pa, da ne bo pomote, vrtci tako ali tako ne bodo zastonj oziroma brezplačni, ker bodo tudi t.i. brezplačni vrtci v resnici še kako plačevani, le da jih ne bodo plačevali zgolj starši uporabnikov, pač pa preko davkov vsak davkoplačevalec, tudi denimo ljudje oz. davkoplačevalci brez otrok… To je enako, kot da bi ukinili cestnine ipd. Traparija. Plačujejo naj uporabniki, socialna država pa naj se izkazuje preko pozitivne diskriminacije.

  3. Aschmodei pravi:

    Hm, a ni gospodič že prišel v parlament? Pa bi še kar imel zastonj vrtce? Dober fant.

  4. Andrej pravi:

    Otroci so temeljna vrednota družbe. Otroci niso samo v interesu posameznikov, ki otroke imajo, pač pa v interesu vseh, tudi tistih ki otrok nimajo. Ko tisti, ki se (iz meni nerazumljivih razlogov) niso odločili za otroke, zaključijo s svojim aktivnim življenskim obdobjem, ga živijo prav ti otroci, ki so medtem postali davkoplačevalci. Brez otrok enostavno ne gre in če kje ne sme zmanjkati državnega denarja, je to definitivno pri otrocih.

    Absolutno prav je, da tisti, ki nimajo otrok, tudi prispevajo. Trenutni otroški dodatki in davčne olajšave so absolutno premajhne in milo rečeno so ljudje brez otrok v materialnem smislu priviligirani. Nizka nataliteta je seveda logična posledica.

  5. Skala pravi:

    Staršem za vsakega otroka en volilni glas.

  6. VSI ZA ENEGA, EDEN ZA VSE pravi:

    Slovenija, prebudi se iz svoje pesimstičnosti in apatičnosti…zakaj ne bi imeli zatonj vrtcev, če jih v Avstriji(in še v nekaterih državah) lahko imajo!?! Končno se je vlada odločila obuditi to staro idejo, ki bi končno pomenila premik v pozitivno smer…katera vlada je pa že naredila kaj za narod?! Zakaj se ne bi odkupila vsaj s takšno realizacijo….saj ni problem realizirati pravičen sistem plačevanja davkov, vrtcev in nenazadnje plačila kazni….vse naj bi se plačevalo po pravičnem sistemu % od prihodkov- potem bi bili vsi na istem…ampak to ni v interesu mogočnih elit, ki živijo od hlapcev!!!

    Aschmodei……ne sodi ljudi, če jih ne poznaš!!!

  7. Aschmodei pravi:

    Mušketir s caps lockom, načeloma si ob takih primerih mislim svoje ampak ob zganjanju takšnih populizmov (na nivoju obljubljanja 1000 evrov pokojnine itd.) občasno izkoristim pravico do komentarja =).

  8. Primzi pravi:

    Mušketir s caps lockom :)

  9. simon pravi:

    Moje mnenje pa je - vrtec in osnovna šola bi morala biti popolnoma brezbplačno!!! Le kam to pelje če že v štartu otroke omejujemo s tem, koliko lahko njihovi starši plačujejo??? Vrtec je prvi stik s svojimi vrstniki. Zakaj sem mnenja da mora biti brezplačna tudi OŠ?? Ker je po zakonih v Sloveniji obvezna šola za vsakogar. Torej bi morala država tako poskrbet, da bi otroci v vseh devetih letih prišli do znanja s kar se da čim manj stroškov!!

  10. simon pravi:

    komentar za ProPolisa: res je, da bomo plačeval vrtce vsi državljani - vendar si se kdaj vprašal kaj že sedaj plačujemo pa niti ne vemo kaj plačujemo? Ali pa kar takole: ČE bo vrtec zastonj bom od plačanih davkov vsaj nekaj imel :)

  11. simon pravi:

    komentar za Andreja: zakaj bi bil tisti, ki nima otroka priviligiran??? Živimo v svobodni dravi in če imam otroke jih imam če ne pa je to moj problem. Vendar kot pravim - raje plačujem od vseh davkov (ki jih že tako al tako plačujem) vrtce, tudi če nebi imel otroke kot pa da če bi imel otroke in bi moral sam plačevati vrtce. Sicer je pa takole - Če bi marsikje počistili kakšne nepravilnosti v naši državi mi verjemte, vrtec sploh ni tak strošek!!! Tko, da - to pa, da so ljudje brez otrok v priviligiranem položaju se pa nebi strnijal!!! Mislim, da danes starši otrok dobivajo kar nekaj doklad in otrških dodatkov in podobno.

  12. DK pravi:

    Dunajski župan je svoj nagovor ob uvedbi brezplačnih vrtcev pričel z besedami: »Pri prihodnosti naših otrok ne moremo šparati…«.
    Se popolnoma strinjam. Še toliko bolj sedaj, ko imam tudi sam hčerkico.
    Vidim, kako se nekateri bogatijo na prodaji otroških artiklov vseh vrst, še posebej hrane in oblačil, ker izkoriščajo voljnost staršev “dati vse” za svoje otroke in jim omogočiti zdravo, varno in zadovolno otroštvo.
    Najbolj obskurno je prav bogatenje na račun zdravja in otrok!
    Lep pozdrav,
    D. Krajnc

  13. DK pravi:

    Poleg tega imamo brezplačno OŠ, SŠ, fakultete in glasbene šole…
    Fajn, se strinjam.
    Koliko so v resnici brezplačni je pa drugo poglavje…

  14. Andrej pravi:

    simonu:

    Seveda je tvoja pravica, da se svobodno odločiš ali boš imel otroka ali ne. Pravim pa, da bi morali tudi tisti, ki se tako odločijo, sprejeti družbeno odgovornost, da so otroci temeljna vrednota in potreba, brez katere ne gre. Odgovornost lahko sprejmejo tako, da preko davkov delijo stroške za vrtec.

    Ko sem napisal priviligiran položaj, je bilo to mišljeno izključno v materialnem smislu. Za ilustracijo: otroški dodatki res obstajajo, vendar je njihova višina smešna. Sam dobivam 20 EUR na mesec.

  15. MEFISTO pravi:

    Če je univerzalni Darko zraven, je to najboljša garancija, da iz tega ne bo nič.

  16. kaktus pravi:

    V parlamentu, poleg Jurijevega Lukca, Levaniča, Keka, Žu-pevke, Hana, golobučnega mariborskega novinca, manjka še samo Krajnčev Darkec, pa bi intelegenčni koficient bil zagotovo nad povprečjem marčevske temperature !

  17. rukar pravi:

    Darkec, ali si že kdaj pomislil, koliko si bil za našo družbo koristen, ne pa da si se ” prohuljal”, do danes z blefiranjem. Koristnost za družbo se meri, koliko si družbi doslej dal, plačal, prispeval, ne pa da si doslej vseskozi pričakoval, jemal, to je merilo ! Pravico do gobcanja si jemljejo ne- pravi !

  18. cvek pravi:

    Krajnc, sam dobro veš, da ni ničesar zastonj ! Živel si na pavrih, v zlamanem svetu, tam obstaja rek, da se zastonj še mačke ne gonijo. Lahko je obljubljati, to je ljudem všečno, sicer si pa hodil ravno toliko v šole, da to sam veš. Ti,ti kljukec lažnjivi, KI BI SE RAD PEČAL S POLITIKO !?

Komentiraj