Friday 3. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Univerzijada zmešnjav

9. marec 2009 ob 17:30 | Jaka Tomc |

Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič je spregovoril o pripravah novega gradiva o Univerzijadi v Mariboru, ki bo romalo v parlament.

Jaka Tomc

Sorodne novice:
* Univerzijada v DZ
* Univerzijada in rente
* Univerzijada?

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Igor Đukanović pravi:

    Aha. Če prav razumem, univerziade ne bo. No big deal. Letatnice in še ene dvorane za umetnostno drsanje ne bom pogrešal. Hotelov še manj. Zanima me pa, kako je s cestami. V teh 300 milionih so bile predvidene tudi nekatere ceste, če se ne motim.

  2. JB pravi:

    Problem slovenije je vrtičkarstvo, česar pa ne morem razumeti glede na našo velikost. Slovenci smo povprečneži, vsi vse znamo, vsi se na vse spoznamo, vsi bi vse delali,… zatorej sredstva drobimo, drobimo, drobimo in na koncu imamo miljon društev, klubov, zavodov,… vsi delajo ampak nihče ne producira nič vrhunskega (z izjemami). Zgodba z univerzijado je znana. Pregovorna slovenska foušija, ego vaških politikov ter pokrainska “konkurenca” (ljubezenski trikotnik: MB - LJ - Gorenjska) dela svoje. Res je nerazumljivo vztrajanje MB pri postavljanju skakalne infrastrukture, ko pa nismo sposobni postaviti niti osnovnega nordijskega centra v Planici,… da ne našteva še drugih primerov. In če bi bili slovenci enotni, bi bil gostitelj univerzijade Slovenija, nosilec projekta pa zaradi mene MB ali kdo drug. Udeležence bi namestili v LJ, potem pa bi jih šibali po različnih objektiv po sloveniji - v vsako smer 1 uro. In v Harbinu na kitajskem kjer je potekala univerzijada udeleženci sploh niso bili nameščeni na enem mestu, razdalje med objekti pa so bile 280 km in več, zatorej je vztrajanje vaških borcev res nerazumljivo (če odmislimo provizije!).

  3. Pepo pravi:

    Upam, da tole ne bo spet grmada drv na žerjavico latentnega sovraštva med Mariborčani in Ljubljano, ki se ga vsak mariborski župan potem, ko gredo utopije rakom žvižgat, oprime kot utopljenec zadnje bilke. Res bi bilo škoda, kajti Univerziada je bil dejansko od vsega začetka butast projekt. Naj zdaj šibajo - tako kot je treba - projekt evropska prestolnica kulture.

  4. Matjaž Germ pravi:

    Gospod Igor..Letalnice niti ne bi bilo, kvečjemu skakalnica. hehe :) Sicer pa so zadeve v proračunu, ki niso posredno povezane z organizacijo Univerzijade pravzaprav trenutno ravno jabolko spora, če prav razumem…

  5. Igor Đukanović pravi:

    He he, malo dramatiziram. Vem, da gre za skakalnico, a za mariborske razmere je to velikanski objekt, pa mislim, da sem kar ustrezno ponazoril.

  6. Pravi človek pravi:

    Zapravljanje denarja za šport v času krize je absurd.

Komentiraj