Komentar - Luka

9. marec 2009 ob 13:26 | Vest |

Sem študent 2. letnika Evropskih študij. Kot že ime pove, je rdeča nit tega programa Evropa, oziroma Evropska unija. Tekom študija tako spoznavamo ustroj in delovanje Evropske unije, njeno kulturno raznolikost, zgodovino, družbene procese in odnose, proučujemo evropske institucije, gospodarstvo, pravo in politike. Velik poudarek je tudi na tujih jezikih, saj sta skozi vsa štiri leta obvezna dva tuja jezika, imamo pa tudi možnost izbire tretjega, ki pa je obvezen na podiplomskem študiju te smeri. Učni program lahko delno prilagajamo lastnim željam, saj je omogočena izbirnost predmetov – v prvem letniku si tako lahko izberemo dva predmeta, v drugem tri ter v tretjem in četrtem letniku pet predmetov (od skupno 12-ih v posameznem letniku). Vsi predmeti trajajo po en semester, izjema so le tuji jeziki, ki so celoletni. Diplomanti in diplomantke iz te smeri lahko zaposlitve iščejo v vseh sektorjih, ki imajo na tak ali drugačen način opravka z EU-jem. Konkretno so to institucije države ali EU-ja, mednarodne in nevladne organizacije, podjetja, itd.
Program Evropske študije – družboslovni vidiki priporočam vsem, ki jih zanima EU – njegovo delovanje, institucije, procesi, politike, ipd. Želim pa poudariti, da ta formalni del izobraževanja študentu na FDV sicer ponuja širok spekter teoretičnih in praktičnih znanj, vendar pa je zelo pomemben aspekt izobraževalnega procesa njegov neformalni del. Študentje na FDV-ju imajo možnost neformalnega učenja v okviru različnih društev, ki delujejo na fakulteti. Študentom in študentkam Evropskih študij priporočam obštudijsko udejstvovanje v študentskem politološkem društvu Polituss. Društvo je v preteklem letu organiziralo prek 200 najrazličnejših projektov – od okroglih miz, predavanj, filmskih večerov, bralnih krožkov do ekskurzij, delovnih seminarjev, mednarodnih izmenjav in žurov. Društvo tako študentom omogoča, da s sodelovanjem v najrazličnejših projektih nadgradijo in poglobijo svoje teoretično znanje, plemenitijo svoje praktične izkušnje, si pridobivajo mednarodne izkušnje in poznanstva ter se obenem zabavajo. Vabim vas, da si več o društvu preberete na tem spletnem naslovu ter seveda, da se udeležite kakega izmed naših dogodkov!

Luka Mesec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Don_Vito_ pravi:

    Bo že držalo kaj pravijo za FDV, da tam lahko študent pade samo postopnicah!

  2. eu pravi:

    Ja, ampak ni pa enostavno priti čez vrata, ki so najtežji predmet na faksu.

  3. chef pravi:

    Še enkrat: Kakšno zvezo ima reklama za FDV s komentarjem?

  4. Igor Đukanović pravi:

    Res ste stopnjevali napetost. Do konca sem mislil, da gre za reklamo za “evropske študije”, saj je znano, da Vest posluša veliko desničarjev in bi jih reklama morda spomnila na njihovo “kvalitetno alternativo FDV-ju” .

  5. Don_Vito_ pravi:

    @eu: tale bo pa še kako držala.

  6. ppp pravi:

    res, zakaj se tej (anti)propagandni rubriki reče komentar?

    a zato, ker pol lahko mi komentiramo?

    No v glavnem, jaz se na ta faks ne bom vpisal (med drugim tut zato, ker enga že mam narjenga, pa zato ker se mi pri 40+ to nekako ne da več)

  7. Podgurc pravi:

    meshalci megle

Komentiraj