Bitka za Kanin

9. marec 2009 ob 11:52 | Vest |

Petdeseterica nastopajočih se je po dveh dneh čakanja na ugodne razmere včeraj na Kaninu pomerila na tekmovanju v prostem smučanju in deskanju Quiksilver Freeride Battle.
Zmagovalci četrte tekme Quiksilver Freeride Battle na Kaninu prihajajo iz Avstrije, Finske in Slovenije.
Spustili so se po smeri “French” pod Sedlom ob progi Prevala, cilj preizkušnje je bil pod sedežnico Skripi. Zaradi nevarnih razmer, možnosti proženja plazov in vse težjega snega so naposled opravili le en nastop namesto načrtovanih dveh.

S posrečenimi linijami in tekočimi nastopi sta pri dekletih najboljše ocene osvojili domačinka iz Šempetra pri Gorici Seni Pegan med smučarkami in Avstrijka Marlies Nindl med deskarkami. Peganovi sta sledili še dve Slovenki Tina Rejc in Urša Makovec, Avstrijki pa Finka Mikaela Hollsten in Slovenka Petra Brajnik, ki sta si razdelili drugo mesto.

Najboljši moški so dobri izbiri linij in tekočemu spustu dodali še drzne skoke. Kakšnih 17 ali 18 metrov globoko na ne najmehkejšo podlago je poletel finski deskar Niklas Hollsten, vmes se je še prijel za desko in na koncu lanski zmagi z Vogla dodal še letošnjo. Po ocenah se mu je tako kot lani najbolj približal Matevž Maček, zmagovalec izpred dveh let, ki si je ob trdem pristanku s kolenom prebil brado. Tretje mesto je šlo v Avstrijo s Thomasom Knesom.


Freeride battle 2009 from Marko Pirc on Vimeo.

Napet je bil tudi boj med smučarji, najštevilčnejši kategoriji. Vrh so zasedli Avstrijci: zmago sta si razdelila prijatelja Karl Thaler s tekočim nastopom v zahtevni liniji in Georg Sieder z zelo domiselno linijo z dvema večjima skokoma. Tretji je bil Stefan Moser in četrti najboljši Slovenec Jani Pogačar.

Ob postaji D kaninske krožno-kabinske žičnice zbrani gledalci so videli tudi nekaj dih jejmajočih padcev. Zares grd je bil le padec češkega smučarja Viktorja Galuška, ki se je skotalil nekaj deset metrov v globino čez vrsto skal in obležal v vznožju. A na presenečenje vseh, ki so videli padec, so ga v šempetrski bolnišnici le pregledali in kmalu se je zgolj pretresen in nasmejan pojavil v Bovcu.

Vrstni redi Quiksilver Freeride Battle Kanin 2009

smučarke: 1. Seni Pegan, 2. Tina Rejc, 3. Urša Makovec (vse Slo);
deskarke: 1. Marlies Nindl (Avt), 2. Mikaela Hollsten (Fin) in Petra Brajnik (Slo);
smučarji: 1. Kar Thaler in Georg Sieder, 3. Stefan Moser (vsi Avt), 4. Jani Pogačar (Slo);
deskarji: 1. Niklas Hollsten (Fin), 2. Matevž Maček (Slo), 3. Thomas Knes (Avt).

najboljši novinci: M. Hollsten (deskarke), Sieder (smučarji), Danko Puškarič (Hrv, deskarji)

Andrej Dekleva

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. luka pravi:

    kaj nagrada je bla pa golaž in red bull?

  2. jan pravi:

    drgac 5000e

Komentiraj