Komentar - Blaž

4. marec 2009 ob 14:36 | Vest |

Blaž Kovač

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 29 x komentirano
  1. Blaž Babič pravi:

    Povej Blaž kovač, tako kot je bilo: http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2009,3,4,,154473.jl

    Todorović: ‘Izbrisani’ su bili žrtve etničkog čišćenja

    Situacija se dotatno zakomplicirala kad je prva prijelazna vlada Janeza Drnovšeka nekoliko mjeseci kasnije prihvatila tumačanje tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Igora Bavčara da su se “izbrisani” svjesno odrekli svojih stečenih prava i da ona više ne vrijede.

    Hm, Todorović je od oseb na samem vrhu omenjal pri nas le Lojzeta Peterleta in Milana Kučana, na Hrvaškem še Janeza Drnovška:

    http://www.vest.si/2009/02/27/17-izbrisanih-let/ (komentar št. 149)

    Zanimiv je tudi forum na Jutarnjem listu - nekako ni zaznati enoglasne podpore za izbrisane…

  2. Don_Vito_ pravi:

    Ti si nor!

  3. Bount pravi:

    Kovač, pojdi raje kopita kovat in ne vmešavaj se na področja , ki jih ne razumeš!
    Kaj bluziš, verjetno si takrat- ko se je Slovenija osamosvajala , še bil v plenicah in zato nimaš pojma kaj kovoriš!
    Opristi jim , saj ne vedo kaj bluzijo!

  4. roman pravi:

    kaj bluziš pederčina?referendum ti bo jasno povedal.
    ha!?svetovna javnost spremlja “izbris”?ha,ha,ne mi s takimi….
    če bi bilo to res,ne bi predsedovali EU
    pederčina čifurska

  5. Vprašanje pravi:

    Pravzaprav govoričenje Kovača je tako bebavo, da je škoda kakršnegakoli komentarja.
    Kovač go home!

  6. Panx pravi:

    Spoštuj vsako vest in vse ljudi.

  7. jožek pravi:

    Kovač je očitno liberalni akademik!

  8. Skala pravi:

    Upa na kako delovno mesto? hehe

  9. rok pravi:

    Skoraj vsi normalni ljudje doživlajmo v vsakdanjem življenju toliko nespoštovanj teh in onih zakonov in doživljamo take in drugačne krivice, ampak se zavedamo, da živimo na takem svetu, kjer je treba marsikaj požret in ne čakat na državo, da ti bo pomagala. Vsak si mora pomagati sam, če hoče živeti kolikor toliko človeka vredno življenje.
    Razni Todorovici - navadne jokice!

    Za foro bi pripeljal npr. enega Sudanca iz Darfurja, da bi malo poslušal, kakšne gromozanske krivice se pri nas dogajajo izbrisanim. Verjetno bi mislil, da ga je*emo v glavo. Tako kot to misli velika večina navadnih ljudi v Sloveniji, ki so siti tega, da morajo kar naprej skrbeti za neke jokice in luzrje, hkrati pa morajo skrbeti se zase, ker za njih, ce bo to kdaj potrebno, ne bo poskrbel nihce.

  10. luka pravi:

    ga bo kresalka za tajnico vzela….

    odškodnin se ne bo talalo!!!!!!!!!!!!!!!!

    če se bodo, bomo šli na ulice!!!!!!!!!

  11. Pepo pravi:

    Uf, kakšni modri komentarji! Bi bilo najprej dobro, da resno poslušate Blaža, kaj je povedal in poskušate v svojih komentarjih vsaj približno doseči kulturni nivo, ki ga ima njegov komentar. Edini, ki se je malo potrudil v tem smislu, je Rok, vsi drugi niste niti za najbolj zanikrn bife, kaj šele za na forum.

    Rok: dajati Darfur kot merilo za merjenje nivoja človekovih pravic? Daj no, malo se delaš neumnega. Po tej logiki bi tebi, ko boš denimo po krivici izgubil službo, pripeljali kakšnega sedemletnega Indijčka in z njim utemeljili, da se nimaš kaj razburjat.

  12. neemocije pravi:

    BALKAN RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. Pepo pravi:

    Neemocije: drži, in ti si prvi, ki s svojimi prispevki neprestano in dosledno potrjuje to dejstvo.

  14. Blaž Babič pravi:

    Pepo - meni ni jasno, zakaj ti ljudje niso že davno vložili kazenskih ovadb zoper sam vrh slovenske politike.

    In ne mi reči, da se v svojem komentarju nisem potrudil :)

    Ali je Todorovič Aco upravičen do izjave, da smo imeli z izbrisanimi “etnično čiščenje”, v hrvaškem mediju, v času, ko se Republika Slovenija bori za svoje meje z Republiko Hrvaško ?

    Sem mu že razložil, da je najmočnejši izraz, ki ga lahko uporablja “birokratska kolateralna vojna škoda” in da je lahko srečen - skupaj z vsemi so-prebivalci Republike Slovenije - da je ostalo le pri “birokratskem” in da nismo imeli česa hujšega.

  15. francka pravi:

    Verjamem,da so med t,im.izbrisanimi tudi nekateri primeri neupravičeni,vendar je verjetno večji del tistih,ki so špekulirali in si niso hoteli urediti statusa.Sama bi lahko naštela nekaj primerov celih družin1Z otroki vred/,ki so čez noč zapustili Slovenijo in odšli v druge republike nekdanje Juge.V Sloveniji se jim ni zdelo vredno odjaviti se ,niti sebe ,niti svojih otrok.Sktatka izginili so čez noč.Ko so po letih ugotovili,da Milošević ni zmagal in,da se v Jugi ne cedita med in mleko se želijo spet vrniti v Slovenijo in od nje zahtevajo še odškodnino.Poznam zudi veliko ljudi,ki so si status uredili,bodisi državljanstvo ali stalno bivanje in to brez težav.Prav ti ljudje so danes najbolj ogorčeni na tiste,ki tega niso hoteli storiti.oz.so tistim,ki so to uredili celo grozili,češ,ko bomo mi zmagali boste že videli.Za njihova nedejanja oz. ne želje urediti si status naj jim danes plačamo še odškodnino.Katastrofa.Ustavno sodišče gor ali dol .Dočakali smo,da dobijo nagrado tisti,ki niso želeli živeti v tej državi,ki so bili proti njej.Nekateri so šli celo z orožjem nad njo.Pri tem je potrebno izvzeti vse tiste,ki se jim je naredila morebitna krivica in le.to tudi popraviti,vendar ne vseh metati v isti koš.,to kar dela Kresalka.,oz ta vlada.Vse tretira enako.Že vidim škodoželjni nasmeh soseda,ki je med osamosvojitvijo vpiv,da je treba pobiti vse Slovence in,da on že ne bo nikdar državljan te države,pa tudi bivališča noče imeti tu.Ta sosed bo za to dobil še nagrado v obliki odškodnine.Narobe svet in odločba ustavnega sodišča zame nima nobene teže.Preveč primerov poznam,da bi lahko trdila,da se jim je godila krivica.

  16. Q_ pravi:

    @Francka,

    racionalizacija in opravičevanje izbrisa s hipotetičnimi scenariji je povsem brezpredmetno.

    Si mogoče že kdaj slišala, kaj dejansko pomeni koncept pravne države, kaj človekove pravice?!

  17. Matej pravi:

    Druga slika na levi pove več, kot si mislite in ne rabite niti poslušat tega bumbara!

  18. Kokodak pravi:

    Mislim, pa kaj vam je, narod?
    Kje je dostojanstvo, kje hrabrost, kje je vaš ponos??? Občutek za pravičnost, pokončna drža?
    Vse kar tu vidim so osebne frustracije, ki se usmerjajo zoper ljudi, ki jih je že tako totalno zjebal sistem, zdaj pa bi jih radi kar še linčali, ker… Mislim, saj sploh ne razumem. Zakaj bi jih radi linčali???

    Če bi en Janez iz Ruš iztožil državo zaradi te ali one krivice bi v vseh tlel prijeten občutek stare pravde, češ, dobro si jih Janez, ne pusti se jim, tako je prav, tako je prav, ker pa v tem primeru po krivici ni nastradal Janez ampak je Dženal, ga pa kar vržimo psom, tako ali tako je v najboljšem primeru le pol-človek.

    Koncepti človeške vesti vam niso niti najmanj znani, upam da nimate nobenih otrok, da bi jim vzgajali te nihilistične vrednote, ker nočem, da bodo moji otroci hodili v šolo s takimi primitivnimi barabami.

    Malo se zazrite v ogledalo, ali smo ljudje, ki bomo skrbeli za to da nam bo vsem bolje, da bomo ponosni na to kar smo, znali priznati svoje napake in jih skušali popraviti, ne pa da bomo naše lastne ustavne pravice teptali, samo zato ker nočemo, da jih imajo tudi ‘čefurji’.

  19. Over&Out pravi:

    Stalno prebivališče je povsem jasen pojem. Pomeni da ima posameznik na tem naslovu pravico bivati do konca svojega življenja.

  20. Q_ pravi:

    …ter iz dela in bivališča izhajajoče socialne pravice.

  21. Aleksandra pravi:

    Blaž Kovač, eno je upoštevanje odločbe ustavnega sodišča, drugo je prav, pravično ipd.
    Ne enači tega!
    Ostalim komentatorjem tule, ki niste zadovoljni z odločbo ustavnega sodišča pa tole… To je ZGOLJ upoštevanje odločbe ustavnega sodišča. To še ne pomeni, da je vsak izmed izbrisanih iste probleme pri ureditvi oz. zaprositvi za državljanstvo in stalno prebivališče tu. Metanje vseh v isti koš je butasto… Prav tako kot je butasta obravnava VSEH izbrisanih na enak način.

    In naj že enkrat za božjo voljo ljudje (tudi ti Blaž Kovač) nehajo delati primerjalne analize z drugimi državami ali kot verodostojne institucije, ki z nekim bog si ga vedi kakšnimi merili razvrščajo države na tiste, ki bolj in one, ki manj ali zelo malo upoštevajo človekove pravice in nek pravni red. Še posebno zato, ker se ob takih institucijah vedno znova pojavi še ime države, kjer ima institucija sedež (ti omenjaš ZDA), s čimer v očeh upam reči večine zrušiš verodostojnost nje raziskav in napoveduješ ping pong igrice v stilu “mi, da smo krivični?! Eh, kdo to reče… Neka AMERIŠKA institucija… Poglej Guantanamo in kaj vse imajo oni… Potem pa nas pljuvajo!” vs. “Ta institucija, kot mnoge druge, je delala raziskave na več področjih, je nevladna, neodvisna ipd. ipd. ipd. in ne pljuva samo po NAS, a vendar, so njeni izsledki glede naše države za nas pomembni ipd. ipd. ipd.”
    Dolgčas… Ta ping pong vsi že poznamo!
    Kaj novega se spomnite…

  22. Matej pravi:

    Hm, me zanima da jedan Srbin izsiljuje na Hrvaškem! Kokodak, ja bogi so ja, lahko si jih domu odneseš! Seljak!

  23. Emi pravi:

    Aleksandra, dobro povedano.

  24. Emi pravi:

    Pepo, če misliš na kemntarje Kovača, lahko samo rečem: otročiček nima pojma o čem govori!

  25. bullock pravi:

    Over&out, to o stalnem prebivališču pa ne drži. Če si najemnik stanovanja in imaš na tem naslovu prijavljeno stalno prebivališče, to nikakor ni dovolj, da bi te ne vrgli iz tega prebivališča, če ne bi plačeval najemnino.

  26. Over&Out pravi:

    Če lastnik stanovanja dokaže, da se lahko preseliš tudi drugam. Če se ne moreš, ti je socialna služba dolžna zagotoviti stanovaje da se lahko izseliš. Država sama brez lastnika nepremičnine tega ne more narediti, lastnik pa samo preko sodišča.

  27. evo, kako so jih jebali pravi:

    za napumpana gobezdala:

    http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/nedeljski/1042248996

  28. Kokodak pravi:

    Matej, se pravi ti je Hrvaška tako všeč, da bi rad, da tudi pri nas postopamo tako kot pri njih? Če ti je njihova ureditev tako všeč, se pa ti preseli k njim. Samo ne jih prosit za stalno bivališče…

    Jaz sem pa Slovenec in imam interes zgolj v naši državi, v njej so živeli moji starši in bodo tudi moji otroci, zato se z vso pravico borim, da bo najboljša. Da bomo pravičen in pošten narod, ne pa narod raznih klepetulj, ki frustracije svojega mizernega obstoja, polnega sovraštva in strahu, stresajo po nedolžnih revežih.

  29. MEFISTO pravi:

    Če bi se meni dogajalo toliko “krivic”, kot se jih Acotu, bi se že zdavnaj vrnil v srbsko Indijo koromandijo.

Komentiraj