Serie A 26. krog

2. marec 2009 ob 0:41 | Luka Lukič |

V 26. krogu Serie A so ponovno boljšo bilanco beležili domači, ki so slavil na 5 srečanjih, tri srečanja so se končala z delitvijo točk, dve srečanji pa v korist gostov. V ospredju je bilo večerno srečanje med Interjem in Romo, kjer je v dresu Interja blestel Mario Balotelli in z dvema zadetkoma prispeval h končemu izzidu 3:3. Juventus, ki je v sredo v Ligi prvakov izgubil proti Chelseaju je tokrat doma z 1:0 premagal Napoli in s tem spodnesel še eno nogo s stolčka trenerja Napolija Edya Reje ter se približal Interju na 7 točk zaostanka. V Palermu pa se je odigral vroči sicilijanski derbi med Palermom in Catanio, ki ga je zaznamovala izključitev Bresciana v 16. minuti, kar je omogočilo Catanii visoko zmago z 0:4. Milan, ki je v četrtek na domačem terenu zapravil prednost dveh zadetkov in izpadel iz pokala UEFA proti Werderju je tokrat dobil še soli na rano s strani drugega osmoljenca pokala UEFA Sampdorie. Blucerchiati so pred domačimi gledalci z 2:1 premagali Milan in tako ogrozili Ancelottijevo trenersko pozicijo na klopi Milana. Tudi kandidata za Ligo prvakov Genoa in Fiorentina nista upravičili status favorita. Genoa je na gostovanju pri Sieni remizirala z 0:0, medtem ko je Fiorentina (prav tako osmoljenec pokala UEFA) na gostovanju pri Reggini z 1:1 osvojila točko. Bolje se je odrezal Lazio, ki je doma z 2:0 premagal Bologno in tako najavil povratek v boj za evropska mesta. Edini preživeli italijanski predstavnik v pokalu UEFA Udinese je tokrat z 2:o premagal Lecce. Chievo je v Bergamu pri Atalanti vknjižil pomembne tri točke v boju za obstanek z 0:2, medtem ko je Torino iztržil točko pri Cagliariju z 0:0.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 26 18 6 2 47:22 60
Juventus 26 16 5 5 42:21 53
Milan 26 14 6 6 43:27 48
Fiorentina 26 14 4 8 38:25 46
Genoa 26 12 9 5 36:25 45
Roma 26 13 5 8 40:34 44
Cagliari 26 11 5 10 32:27 38
Lazio 26 11 5 10 37:37 38
Atalanta 26 11 3 12 30:28 36
Palermo 26 11 3 12 32:35 36
Napoli 26 10 5 11 32:30 35
Udinese 26 9 7 10 36:37 34
Catania 26 9 6 11 28:30 33
Sampdoria 26 8 8 10 26:30 32
Siena 26 7 7 12 19:26 28
Torino 26 5 9 12 25:39 24
Bologna 26 5 8 13 27:42 23
Chievo 26 5 8 13 20:36 23
Lecce 26 4 10 12 22:41 22
Reggina 26 3 9 14 21:44 18

Balotelli zrežiral Interjev povratek
V večernem srečanju sta se v Milanu udarila Inter in Roma. Trener domačih Jose Mourinho je tokrat v konico napada poslal Adriana in junaka srečanja prejšnjega kroga Maria Balotellija, medtem ko je Ibrahimovič srečanje spremljal s klopi. Podobno je na drugi strani taktiziral Spaletti, ki je doma pustil Tottija, v napadu sta začela Baptista in Vučinič, v prvo enajsterico pa se je po dolgem času vrnil Pannucci. Tekma se je začela dinamično in že v uvodnih minutah si je Inter preko Maxwella priigral lepo priložnost. v 23. minuti pa je sledil hladen tuš za domače navijače. Predložek je v kazenski prostor Interja poslal Motta, kjer je Daniele De Rossi z glavo popeljal Inter v vodstvo. Šest minut kasneje je Jon Arne Riise povišal na 0:2, kar je bil izzid prvega polčasa. V drugem polčasu je Mourinho poslal na igrišče Vieiro in Figa namesto Burdissa in Maxwella, v obrambo pa se je pomaknil Cambiasso. Ofenzivna strateija je rezultirala že v 50. minuti ko je Adriano mojstrsko asistiral Balotelliju za znižanje izzida. Vendar je sedem minut kasneje Romi uspel protinapad, iz katerega je v polno za 1:3 zadel Matteo Brighi. Šest minut kasneje je sledila sporna situacija, ko je v kazenskem prostoru Rome padel Balotelli, sodnik pa je kljub protestom pokazal na belo točko. Iz enajstmetrovke je bil drugič uspešen Balotelli. Sledil je pritisk Interja za izenačenje, do katerega je prišlo v 79. minuti, ko je rezervist Hernan Crespo ob svojem prvem stiku z žogo zadel za končnih 3:3. Zadnjih deset minut srečanja je pripadlo Romi, ki pa je zapravila izjemne priložnosti, najlepšo je zapravil De Rossi, ki se je znašel sam pred Juliom Cesarjem, a meril mimo gola. Močan strel Riiseja, pa je zaustavil vratar Interja.

Sampdoria natresla soli na rane Milana
Milan, ki je v četrtek pred domačimi gledalci zapravil dva zadetka prednosti in izpadel iz pokala UEFA proti Werderju je tokrat odpotoval na gostovanje k Sampdorii. Tudi Blucerchiati so v četrtek doživeli blamažo v pokalu UEFA in izpadli proti ukrajinskemu Metalistu. Za obe moštvi je srečanje pomenil nekakšen obliž na slabo sezono. Trener Milana Ancelotti ni mogel računati na Ronaldinha, Kakaja, Gattusa, Ambrosinija, Nesto in Borriella. Na drugi strani je seznam odsotnih pri Mazzarriju bil znatno krajši, saj ni mogel računati le na poškodovanega Delvecchia in kaznovanega Belluccija. Uvodne minute so pripadle nogometašem Sampdorie, ki so prevladovali na terenu in prihajali do priložnosti, vendar Abbiatija niso uspeli premagati. Na sredini prvega polčasa je Milan postopoma prevzemal pobudo, pri čemer je najbolj aktiven v vrstah Milana bil ponovno Pato. V 32. minuti pa je Sampdoria prišla do zadetka, ko je Antonio Cassano po kotu spravil žogo čez golovo črto Abbiattija. Nogometaši Milana so protestirali, češ da žoga ni šla v celoti čez črto, vendar se je sodnik pravilno odločil in zadetek upošteval. V drugem polčasu je Milan poskušal z napadi, vendar je obramba Sampdorie dobro zadrževala, na drugi strani pa sta v 53. minuti Cassano in Pazzini zrežirala še en zadetek. Asistenco je poslal Cassano, Giampaolo Pazzini pa je fantastično iz ozkega kota premagal Abbiatija. Ancelotti je poskušal z menjavami osvežiti igro Rossonerov, v igro so tako vstopili Inzaghi, Favalli in Emerson. V 80. minuti je Favalli s predložkom našel Pata, ki je izzid znižal na končnih 2:1. Pet minut pred koncem je Emerson po predložku Pirla zadel v polno, vendar je sodnik zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

Catania v sicilijanskem derbiju napolnila mrežo Palerma - Spektakularen zadetek Mascare iz sredine
Sicilijanski derbi med Palermom in Catanio še vedno nosi breme izgredov pred dvema letoma v katerih je življenje izgubil poslicist Filippo Raciti. Tako se jee srečanje začelo z revijalnim nastopom 270 kilometerske štafete v spomin na Racitija, ki naj bi simbolizirala enotnost in opozorila na posledice huliganstva. Štafeti navkljub pa se je sicilijanski derbi ponovno izkazal za vročega. Tokrat na igrišču, kjer igralci niso prizanašali nasprotniku in prekrški so se kar vrstili. Poleg grobosti pa je tekmo zaznamovala tudi odprta igra. Že v 11. minuti je Catania povedla z zadetkom Ledesme. Pet minut kasneje je na strani domačih igro moral zapustiti Mark Bresciano, ki je storil grob prekršek in prejel rdeči karton. Po nekaj priložnostih Palerma, pa so gostje v 37. minuti podvojili svoje vodstvo z zadetkom Morimota. V zadnji minuti prvega polčasa pa je spektakularen zadetek iz sredine igrišča prispeval še Mascara. Trener Palerma Davide Ballardini je v drugem polčasu skušal okrepiti napad in v igro poslal Succija, prav Succi pa je že v naslednjih minutah zapravil nemogoče. Palermo je nadaljeval s pritiski in nekajkrat nevarno zapretil proti vratom Bizarrija,, vendar do zadetka domači niso prišli. Končnih 0:4 je postavil rezervist Paolucci.

Juventus nadaljeval krizo Napolija
Juvenus je pred domačimi gledalci pričakal Napoli. Ranieri se je tokrat odločil za kombinirano postavo v kateri sta v napadu začela Del Piero in Trezeguet ob podpori Giovinca iz ozadja. Trener Napolija Edy Reja pa je na igrišče poslal ofenzvnejšo 3-5-2 formacijo z Denisom in Lavezzijem v napadu. Uvodne minute so pripadle Stari dami, ki je že od začetka silovito pritisila na vrata Navarra. Po nekaj izvrstnih obrambah vratarja Napolija, so gostje pričeli igrati ofenzivneje in si preko Hamšika priigrali edino priložnost v prvem polčasu, vendar je v 44. minuti Marchisiov strel od daleč po odboju spremenil smer in ujel Navarra na napačni nogi za vodstvo Juventusa z 1:0. Drugi polčas je postregel z igro na sredini igrišča. Reja ni našel odgovora na čvrsto vezno linijo Juventusa. Domači so tako mirno zadrževali minimalno prednost do zaključka srečanja, ko je pritisnil Napoli in prišel do zadetka, ki pa ga je stranski sodnik zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil. Juventus je s tem zmanjšal zaostanek za Interjem na sedem točk, medtem ko Napoli drsi po lestvici navzdol in je trenutno na 11. mestu.

Zarate z dvema zadetkoma potopil Bologno
Lazio je očitno uspešno prebrodil krizo, ki se vleče že od decembra in tokrat vknjižil drugho zaporedno zmago. Na Olimpico je tokrat pripotovala Bologna. Trener domačih Delio Rossi ni imel težav z odsotnostmi in na igrišče poslal formacijo 4-3-1-2 z Zaratejem in Pandevom v konici ob podpori Foggie. Na drugi strani je trener Bologne Mihajlovič poslal bolj defenzivno enajsterico z Di Vaiom osamljenim v konici napada. V prvem polčasu je Lazio narekoval tempo, vendar Biancocelesti niso resneje ogrozili vrat Bologne vse do 41. minute, ko je Belleri storil prekršek na robu kazenskega prostora. Prosti strel je izvajal Mauro Zarate in mojstrsko poslal žogo v mrežo mimo vkopanega Antoniolija. V drugem polčasu je Mihajlovič v igro poslal Marazzino in Mutarellija. Slednji je tako debitiral v dresu Bologne prav proti svojemu lanskoletnemu klubu s katerim se je na začetku te sezone zapletel v tožbo (in jo tudi dobil), vendar sicer pregovorno luknjava obramba Lazia tokrat Bologne ni spustila blizu svojih vrat, redke kikse obrambe pa je reševal vrhunski Muslera. V 80. minuti je iz protinapada po dvojni podaji z Rocchijem še drugič v polno zadel Zarate in spravil Bologno na kolena. Lazio bi do konca lahko še povišal vodstvo vendar so igralci domačih očitno tekmovali kdo bo bolj zgrešil vrata.

Reggina zadržala Violo…
Fiorentina je tokrat gostovala pri zadnjeuvrščeni Reggini in poskušala negativen vtis po četrtkovem izpadu iz pokala UEFA, kjer je Violo izločil Ajax. Reggina je v težkem položaju na lestvici in potrebuje točke za obstanek, kar so pokazali tudi na srečanju s Fiorentino, ko so krenili napadalno že od uvodne minute. Po nekaj polpriložnostih je Reggino v vodstvo popeljal Sestu s prekrasnim zadetkom z roba kazenskega prostora v 21. minuti. Veselje Reggine pa je trajalo le dve minuti, ko je že v naslednjem napadu Fiorentina prišla do izenačenja. Po slabem posredovanju domačih branilcev je iz neposredne bližine prazno mrežo zadel Bonazolli. Izzid se do konca srečanja ni spreminjal, omeniti pa velja vrhunske obrambe Freya v drugem polčasu, ki je zadrževal silovite nalete domačih in ohranjal izzenačen izzid.

…Siena pa Genoo
Tudi Fiorentinini prvi konkurenti za četrto mesto - Genoa niso uspeli izkoristiti statusa favorita na gostovanju pri Sieni, pri čemer pa se lahko upravičeno jezijo na sodnika, ki je v prvem polčasu razveljavil povsem regularen zadetek Milita. Na drugi strani je tudi Siena zapravila nekaj podjetnih priložnosti, kjer je zmagovalec vselej ostal Rubinho. Na koncu sta se obe moštvi morala zadovoljiti z remijem brez zadetkov.

Chievo osvojil tri točke v Bergamu
Chievo je svoje pozitivne predstave v zadnjem mesecu kronal še z zmago z 0:2 v Bergamu pri Atalanti. Atalanta, ki je tokrat bila brez Donija je v prvem polčasu bila v povsem podrejenem položaju in Chievo je imel več lepih priložnosti. Domače je šele ob koncu prvega polčasa prebudil Cigarini, ki je zadel prečko. V drugem polčasu je tudi Atalanta pokazala zobe, vendar so se zadetka veselili gostje, ko je v 78. minuti v polno zadel Langella. Po prejetem zadetku je Atalanta ostala z deseterico na igrišču, saj je bil izključen Manfredini. Končnih 0:2 je iz bele točke postavil Sergio Pellisier.

Udinese uspešen proti Lecceju
Edini preživeli italijanski predstavnik v pokalu UEFA Udinese je pred domačimi gledalci tokrat uspešno premagal Lecce. Po prvem polčasu v katerem ni bilo veliko priložnosti niti zadetka je sledil bolj dinamičen drugi polčas, v katerem je domače v vodstvo popeljal D’agostino v 75. minuti, nekaj minut kasneje je Lecce ostal na igrišču z deseterico igralcev, kar je ob koncu kaznoval še Pasquale, ki je v zadnji minuti sodnikovega dodatka izkoristil kiks vratarja Benussija za končnih 2:0, ki Udinese počasi vračajo po lestvici navzgor.

Cagliari in Torino brez zadetkov
Na Sardiniji sta se pomerila presenečenje letošnje sezone Cagliari in borec za obstanek Torino. Obe ekipi sta si priigrali nekaj izjemno lepih priložnosti, vendar sta srečanje odločila vratarja Marchetti in Sereni, ki sta z izvrstnimi obrambami celotno srečanje ohranila nedotaknjeni mreži.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. lupo pravi:

    Kaj je naredu Mascara!! Volej z centra…
    Koncno je pa tudi Zarate zadel. Ta clovek ne zna dati normalnega gola. Sami fantasticni goli, iz cistih sans pa ne more zadet… Upam da zdej pade se napoli, ki je izven forme…

  2. Calori pravi:

    Maja dej sej je bil Amelia prej v golu kot žoga. Sicer pa res fantastičen gol, je blo tudi videt da je blo namerno. Po Quagliarelli predlani spet en tak gol.

    Zarate je dosti preveč sebičen da bi bil odličen napadalec. Je pa strašno talentiram se strinjam, ma tako sebičen…

  3. Luka Lukič pravi:

    Absolutno se strinjam Calori, talent da, ampak sebičnost pa tudi presega vse meje (še posebej bode v oči tekma s Fiorentino), glede na to da je zelo mlad bi z nekaj discipline utegnil postati team player, v tem primeru ga čaka pomojem še svetla prihodnost. Konec koncev se spomnim karnekaj danes zvenečih imen, ki so po “odkritju” (beri medijskemu pompu) v svojih mladih letih imeli določeno obdobje sebičnosti. V rokah pravega trenerja se da tudi sebičnosti odvaditi.

  4. Calori pravi:

    Se strinjam. Tekma z Fiorentino je bila res za ne verjet, kaj vse so zapravili.

    Sicer pa berem da se Lotito spet repenči da je prihodnost(mogoče pojačanje ekipe) Lazia odvisna od kvalifikacije v evropo, medtem ko gre sam v zapor zaradi barantanja s klubskimi delnicami haha.
    Sicer pa ekipa že zdaj ni slaba, pomoje manjka samo en vodja kot je bil Di Canio in poštimat obrambo(Rozehnal ni kaj prida, Siviglia je dober ma star…). Napad je že tako odličen(vsi trije so zelo dobri tako Rocchi kot Pandev in Zarate). Problem pa je golman spet kje po Peruzziju ni mira. Ne Carizzo ne Muslera nista preveč prepričala! Za rečt niti nista dosti boljša od Ballotte, če sploh sta:).

    Drugače pa sta se mi vedno dopadla Mauri(ko ne teče za velinami ampak se loti igrat) in Foggia. Dva igralca ki imata talenta in kvalitete ogromno.
    Ledesma še vedno misli it proč?

  5. lupo pravi:

    Se strinjam da je Zarate nekoliko prevec sebicen, ampak do pred par krogov nazaj(mogoce je se vedno) je najboljsi asistent lige bil prav Zarate! Ima dribling, hitrost, šut z levo in desno nogo, proste strele, tudi z glavo ni slab, ko pa se spomni podat zogo, tudi to zna odlicno. Z se nekaj iskusenj bo postal eden najboljsih napadalcev na svetu! Ze zdaj je sigurno boljsi od Lavezzija, Denisa…
    Lazio pa rabi glih to kar si povedal, enega odlicnega stoperja in vodjo na terenu. Z vrnitvijo Matuzalema zdaj tudi sredina deluje precej boljse, Ledesma je koncno malo bolj razbremenjen. Glede Ledesme, verjamem da se bo zadeva na koncu porihtala, mislim da bo ostal…
    Glede golmanov, juznoameriski golmani vedno rabijo nekaj casa za prilagoditev v evropi, tako da sem optimisticen. Muslera je ze precej napredoval od presnjega leta…

  6. Luka Lukič pravi:

    Eh Lotito in njegove napovedi… Če se ne motim se je predlani na veliko širokoustil o investicijah v klub v katerega bo zaradi uvrstitve v Ligo prvakov lažje privleči večja imena, pa “pricurljal” je nek seznam z imeni kot so Boruc, Mertesacker,… Na koncu pa… Sramoten kiks v transferju s Carrizom, na vrat na nos Muslera, pa zveneča imena kot so Vignaroli (free agent iz Barija hihi) in Ivan Artipoli,… Me pa zanima kako bo s to zaporno kaznijo, upam da ne bo večje krize, čeprav naj bi bil Lazio letos finančno povsem stabilen…

    Obramba Lazia je luknjava kot star pisker… Me res zanima kako se bo naslednjo sezono obnesel tako opevani Angeleri. In tudi s to o playmakerju ala Di Canio se popolnoma strinjam. Mogoče bi uspel to vlogo odigrati Veron, ki je januarja baje izrazil željo po vrnitvi v večno mesto. Pomojem bi kljub letom lahko dodal tisti motiv ki iz igralcev iztrži presežek.

    Štorije o Ledesmi nisem ravno najbolje spremljal. Nazadnje (pred kakim mesecem ali več) sem nekaj bral o tem, da je njegova kariera pri Laziu odvisna tudi od (ne)uvrstitve v evropo.

    Strinjam se tudi, da je Muslera od lanskega leta (in po oni zgodovinski blamaži na tekmi z Milanom) dosegel izjemen preskok v samozavesti, kar se tudi vidi po boljših predstavah. Obadva s Carrizom resnično niti slučajno nista na ravni Peruzzija, sta pa vsaj meni osebno bistveno boljša od Ballotte.

    Foggia se tudi meni dopade v torek na pokalni z Juventusom je bil izjemen, Mauri pa mi deluje daleč od forme v kateri je bil predlani, res pa je tudi da igra zelo malo.

Komentiraj