Denis pokora - Vodušek

20. februar 2009 ob 10:05 | Vest |

Pogovor z novinarjem in večinskim lastnikom Info TV Vladimirjem Voduškom.

QuickTime datoteka: DP-019 (461 MB)

MP3 datoteka: DP-019 (83 MB)

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 50 x komentirano
 1. JAGR PA JAGA pravi:

  A je kdo že pogledal tole? 90 minut življenja potrošit za tole?

 2. Denis Sarkić pravi:

  Se splača. Ne zato, ker sem ga naredil jaz, ampak zaradi informacij!

 3. JAGR PA JAGA pravi:

  Ja sem pogledu-poslušu u backgroundu.Dobr kvačka. :) Ljukav ko ljisic! :)

 4. Blaž pravi:

  Odličen prispevek in dobra smer za razmišljanje! Če bo InfoTV šel v napovedano smer, jo bom z veseljem gledal. V nasprotju z načinom poročanja na POPTV…

 5. Arh pravi:

  Hohohoho, ni politike zraven … potem pa svizec in čokolada ;))
  Kje v življenju ni politike zraven?

 6. luka pravi:

  mogoče pa….

 7. domen pravi:

  Arh, marsikje.

  Zanimiv intervju.

 8. JAGR PA JAGA pravi:

  Jaz InfoTv kar redno spremljam in mislim, da rabijo samo par korektur in realizirat vsaj pol Voduškovega načrta, da postanejo približek Skyu. Nujno morajo zadevo od jutra do noči spravit v breaking news format(mobile ekipa cel božji dan). Tepino pa skenslat v šport,pač ma športni pečat in tega se nebo mogel nikoli otresti,pa tudi športne vsebine falijo.Voditeljice so cool in samo v to smer zadevi strežt. :) Celestina tko tko.Nujno rabijo voditelja s karizmo(muško) ala Jonas sam,da ni zajebancija v igri. Držim pesti,že zato,ker simpatiziram solo mohikance.Treba je Vodušku priznat , da je borec,kakorkoli že.Go!!

 9. Q_ pravi:

  …če ne bi vedel, kaj vse je Vodušek skuhal in kakšne oddaje je vodil, bi po tem pogovoru mislil, da je precej ok dečko.

 10. Carlos Contreras pravi:

  Pravi borec, ja: z desnim krošejem ženo na nos.

 11. lojzka pravi:

  Zanimivo in gledljivo, vendar je zaradi Sarkičeve domačnosti, nekritičnosti do odgovorov (premalo priprave?) in morda poklicne kolegialnosti zadeva izpadla predvsem kot poskus Voduškove rehabilitacije. Vse, kar je zelo sporno, je tako postalo posledica naključja ali pa delo koga drugega. Sploh smešno je, da človek za stanje svojih zadnjih oddaj na državni tv obtožuje goste. No, na srečo je Voduškovo delo dokumentirano in vsaj nekateri ga ne bomo pozabili.

 12. Denis Sarkić pravi:

  lojzi, tak je moj stil. Brez pretirane priprave, malce kuliranja možgančkov pod tušem pred oddajo in potem samo gas. Na pamet! Jaz ne delam intervjujev za nazaj, ampak za naprej, ne potrebujem biti pretirano kritičen, ker nima prevelikega smisla, to ste lahko VI, gledalci! Sicer pa se je VV z nakupom televizije rehabilitiral kar sam…

 13. lojzka pravi:

  Hvala za odgovor, Denis, pa čeprav me je razočaral. Upam, da je priprava, omejena na kuliranje pod tušem, šala. Če pa ni, ti lahko brez Dannyjevih čudežnih kart prerokujem prihodnost: za vse večne čase boš obstal, kjer si. :)

 14. Denis Sarkić pravi:

  To upam tudi sam, da ne bo potrebno oddaje voditi na kakšni televiziji, ampak na Vesti …

 15. flash pravi:

  Denis, ob posameznih prispevkih bi bilo zanimivo spremljati število obiskov … Je varianta?

 16. dyboc pravi:

  kliknes na napis VIMEO v videu, po tem, ko stisnes pavzo, in te vrze na stran, kjer mas zapisano vso statistiko.
  evo, trenutno skoraj 300 ogledov.

 17. Sokolovoko pravi:

  Denis pokora je zame odlična oddaja, ni pa več nova. Tako da bi lahk to mirno že opustil. pa tisti polivinil pod tv-jem tudi. Kaka pregrada, tv omara, kaj takega estetskega.

 18. tiib pravi:

  Kuj ku bom meu cajt bom pogledu.. ;-)

 19. Denis Sarkić pravi:

  Vsaka oddaja je z novim gostom zame nova. Lahko je tudi ne bi bilo, kar se je že tudi zgodilo. Estetska podoba pa je ravno pravšnja, morda bi v bodoče dodal še kakšen polivinilast balast, takole na oko, za dodatno vizualizacijo studia, ki ga nekateri tako zagnano gledajo…

 20. Janez pravi:

  @Denis Koliko je povprečno ogledov “ne flash” posnetkov? Downloadow torej…

 21. Denis Sarkić pravi:

  V povprečju verjetno več kot ogledov prek vimea, ker nekaterim bolj počasi deluje povezava, po drugi strani pa nekateri raje kot gledajo, poslušajo pogovor kot po radiu.

 22. chef pravi:

  Jaz bom pa pohvalil intervju ravno na točki, ki jo je lojzka grajala. Čestitam, da iščeš v ljudeh tisto, kar je pri njih dobro. To si dokazal že z Dežmanom. Žal marsikdo misli, da je dober novinar tisti, ki samo udriha.

 23. Martin pravi:

  @flash

  Sem si vzel čas.

  Gost Število ogledov
  —————————————
  Zmago jelinčič 7518
  Borut Pahor 1848
  Katarina Kresal 1519
  Jp Damijan 1160
  drago kos 1083
  andrej bajuk 998
  Ksenija Benedeti 923
  virant 805
  dežman 803
  helena drnovšek zorko 766
  samuel žboger 719
  širca 712
  ljubica jelušič 685
  vodušek 545
  bojan šrot 439
  ivan šimič 390
  slavko ziherl 47
  —————————————
  Skupaj 20960

 24. Denis Sarkić pravi:

  Pozabil si Milana Kučana (Duel 001) in še nekaj videov se je vmes zamenjalo, ker v prvotni obliki niso delovali.

 25. Denis Sarkić pravi:

  Downloade pa nisem štel…

 26. Denis Sarkić pravi:

  Pa še Vodušek ta hip 552

 27. Martin pravi:

  Možno. Kar s podatki na plan.

  Osebno se mi zdijo številke majhne za tako etabliran medij in tako relavantne goste. Verjetno bi bilo potrebno poleg intervjuja - po enem tednu - narediti še “highlightse” in pa pisni povzetek. Pa tudi kakšen napovednik intervjuja ne bi škodil.

  Zanimivo pa je prvi Zmago Jelinčič. Gledam predvsem iz vidika kdo spremlja vest.si. Pa gosti so v večini “levi”, le malo je pravih desnih. Predvidevam, da so “gledalci/bralci” večinoma mlajši tam do 30 let. Verjetno študenti in tisti mi mladi po duši. Ker so mlajši so avtomatično bolj levo usmerjeni, pa tudi Vest se nekako bolj profilira v levo. V slovenskem pomenu besede. V stilu - ko si mlad je pametno biti lev, ko si pa star pa si neumen, če nisi desen. :-)

  Drugače pa čestitke za intervjuje in druge vsebine. Le oblika strani mi je grozna in nefunkcionalna.

 28. ne pravi:

  a bi ga kdo že skinu s frontpaga?

 29. kricert pravi:

  Zanimivo pa je prvi Zmago Jelinčič. Gledam predvsem iz vidika kdo spremlja vest.si. Pa gosti so v večini “levi”, le malo je pravih desnih. Predvidevam, da so “gledalci/bralci” večinoma mlajši tam do 30 let. Verjetno študenti in tisti mi mladi po duši. Ker so mlajši so avtomatično bolj levo usmerjeni, pa tudi Vest se nekako bolj profilira v levo. V slovenskem pomenu besede. V stilu - ko si mlad je pametno biti lev, ko si pa star pa si neumen, če nisi desen. :-)

  Tole je zelo čudno razmišljanje. Jaz mislim da je v internetnem prostoru veliko več “desnih” gledalcev/bralcev, saj gre za manj izobraženo populacijo, ki porabi na internetu veliko časa, pač tisti ki so ga odkrili in niso več tok na TV. Predvsem pa gre za ljudi, ki so na delovnih mestih ki omogočajo nadpovprečno uporabo interneta, aka varnostniki, hotelirji ipd. Mislim da se ta “desnost” najbolj odraža v strukturi komentarjev, to velja za prav vse glavne medije, tako rtvslo, kot poptv in vest. Je pa res da za vest morda v nekoliko manjši meri.

 30. kricert pravi:

  Drugače pa odličen intervju, eden najboljših v celi seriji, po zadnjih intervjujih sem prav čakal na takšno osvežitev. Je pa res da tale Vlado laže kot pes teče in pri enih vprašanjih zelo poenostavlja odgovore (neposlušan zastavljen trak, sosed novinar ki je videl aretacije, denar za odkup itd.), vsekakor pa je to samo še zvišalo kvaliteto intervjuja in ne obratno :)

 31. janez@zarotnik.com pravi:

  zanimivo pri tem pogovoru je bilo to, da je Denis Voduska skozi cel pogovor TIKAL, Vodusek pa je Denisa ves cas VIKAL

 32. englishman pravi:

  @ kricert

  tale je pa bosa - se pravi so “desničarji” primitivni hotelirji, varnostniki in smetarji, “levičarji” pa so doktorji znanosti, kemiki, fiziki ipd? politična usmerjenost in primitivnost pač nimata veliko skupnega

 33. Denis Sarkić pravi:

  686 ogledov ta hip…

 34. xy123 pravi:

  S Pahorjem sta hodla v Italijo po kavbojke…. hehe…

 35. kricert pravi:

  @englishman: to nisem jaz rekel, to si rekel ti.

  Če pa spremljaš komentarje k člankom, predvsem na rtvslo, je več kot očitno da jih je okoli 3/4 v desno, kar je zelo daleč od realne slike ki velja za slovenski politični prostor.

 36. doajen pravi:

  meni je intervju kul, čeprav je veliko megle vmes, pomembno je, da se je ne skriva

 37. justme pravi:

  to oddajo, glede na goste bi morala gledati sirsa javnost, da spozna dolocene osebe in politicno ozadje ki nam je marsikje prikrito…vse pohvale denisu in njegovi razgledanosti ker ce nebi bil tako razgledan oz. nebi vedel toliko ne bi bila oddaja pol tako zanimiva

 38. kuki pravi:

  Če mi Vodušek reče dober dan, bom raje pogledal v nebo in se prepričal ! Sam sebe demantira v določenih izjavah, čistokrvna pijavka !!

 39. xy123 pravi:

  Ampak, če Vlado uspe s temi idejami o Info TV v stilu CNN in resnično pokrijejo 24 ur na dan vso dogajanje…. Pol se Pop TV-ju slabo piše…. ;)

 40. angie pravi:

  “Sploh smešno je, da človek za stanje svojih zadnjih oddaj na državni tv obtožuje goste. No, na srečo je Voduškovo delo dokumentirano in vsaj nekateri ga ne bomo pozabili.”

  Točno tako. Vv ni sposoben izpeljati NOBENE oddaje v živo! In gostje pri tem niso nič krivi!!

 41. miro pravi:

  Kako snamem MP3 datoteko?

 42. Denis Sarkić pravi:

  Klikneš nanjo (DP-019) in slediš navodilom za shranjevanje.

 43. toni balinowski pravi:

  bravo denis!

  zelo zabaven intervju, parkrat se je fajn ujel. edino to me zanima, kako ti ga je ratalo privlečt v oddajo? dober deli še naprej!

 44. Denis Sarkić pravi:

  Ker mi je kolega Vlado pred časom tak obisk obljubil. Obljuba pa pač dela dolg…

 45. miro pravi:

  @Denis
  Če kliknem na (DP-019), odpre stran: http://www.rozina.si/pod/DP-019.mp3 in se zažene QuickTime. Tako da shranjevanje ni možno. Pri prejšnjih posnetkih ni bilo težav.

 46. ŠiŠ pravi:

  Uporabljajte desni klik in potem glede na brskalnik ukaz naprej (Firefox - Shrani kot / Save link as). Sprobano in dela v Safariju, Firefoxu, Chromu, Operi, in celo v Explorerju.

 47. miro pravi:

  Sem ugotovil kaj je bilo narobe. Instaliral sem QuckTime kljub temu, da vem, da povzroča težave. Sedaj tega vsiljivega predvajalnika ni več na disku. Me pa zanima, če obstaja alternativa za ogled filmčkov v QuckTime formatu na internetu?

 48. dyboc pravi:

  alternativa cemu? program, ki prav tako predvaja QT datoteke?

  predlagam VLC player, ki predvaja pravzaprav vse.
  http://www.videolan.org/vlc/

 49. NoMercy pravi:

  O oddaji: Denis se kar lepo uči vrtati pa vseeno še ne biti tečen.

  O Vladu: sam nad sabo sem presenečen, da sem ga 90 min poslušal — njegove pisne izdelke sem samo preletel, TV prispevke pa preklopil.
  Respekt — matr še fan od VV bom postal :D

 50. getnaughty renensioni pravi:

  Hello would you mind letting me know which web host you’re using?

  I’ve loaded your blog in 3 different browsers
  and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price?
  Cheers, I appreciate it!

Komentiraj